Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
M Malenq ja bym nie rezygnowala z cyca, sorry mój Tymek tez ryczal, dawałam delikol, lizozym i sab simplex, przeszłam na dietę bezmleczna, ale cycem karmiłam 2 lata! Nikt mi nie powie ze mieszanka jest lepsza, mnie też lekarz chciał namówić na mleko dla alergików, bo po co się męczyć.. Podjęłam inna decyzję..
Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Bardzo przepraszam ale ja się NIGDZIE nie pcham! Wręcz przeciwnie, chętnie pobujam się w dwupaku co najmniej do połowy marca.
Ale tak naprawdę, co tu pozostaje dziewczynom robić jak Nena odmawia współpracy?
Krokodylica, Nenaaa, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalia no rozmawiałam przed chwilą z małżem, że nocą będę karmić piersią (po tym odstawieniu na 10dni, moje mleko stało się - uhmmm mało kaloryczne??? bo mała się nie najada w ciągu dnia)....
9 lutego mamy prywatną wizytę u pediatry-alergologa i zobaczymy co powie....przez ten tydzień będę jeszcze cyca podawać...małż mocno na to naciska...
Nieukowa, Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Kroko, gdybys blizej mieszkala to bym wpadla ugotowac nam tego budyniu...jagody bym do niego przyniosla

Co do nietolerancji to i ja sie wypowiem, bo dosiwadczenie juz 4 letenie w temacie mam. kazde dziecko w innym stopniu nietoleruje laktozy. moj Leon niestety nawet malych ilosci nietolerowal
mielismy wszelkie objawy nietolerancji lacznie z krwia w kale. badania tylko potwierdzily nasze przypuszczenia
faktem jest, ze laktoza jest w KAZDYM mleku. matki rowniez, nawet jesli ta jest na diecie bezmlecznej (dieta bezmleczna pomaga jedynie przy alergi na bialko mleka krowiego, ktorej posiadaczem jest moj starszy syn od 6 lat
). byalm na takowej przez dluzszy czas i nic nie dalo. lekarz mnie osiwecil plus literaruta, ze w tym przypadku, to nic nie da. niekotre dzieci, ktotre maja nietolerancje, ale nie tak duza jak moj Leo mial, czuja sie lepiej gdy matka odciagnei to pierwsze mleko co plynie i podaje dalej cyca (ponoc w tym pierwszym mleku, ktore plynie podczas karmienia, jest najwiecej laktozy).
pierwszy lekarz kazal nam odstawic malego od piersi. dostalismy recepte na bezplatny nutramigen i tyle. zaczelismy czytac i latac do innych specjalistow. jeden z lekarzy wyjasnil mi, ze mlody w jakims stopniul, byc moze, toleruje laktoze, ale aby to spr. moge redukowac karmienie cycem i zapodawac nutramigen. tak tez robilam. podawalam w ciagu dnia kilka razy nutra a reszte karmien utrzymywalam cycem. lepiej bylo, ale mlody dalej plakal. mi baaaardzo zalezalo na karmieniu piersia, wiec tak sie meczylismy przez 6 mies., az maly odmowil picia mleka z cyca. teraz wiem, ze nie karmilabym na sile
ja sie meczylam, ale to nic...mlody sie meczyl! jaki on byl spokojny i radosny, gdy odstawil sie od cyca!!! kolosalna roznica.
te krople z enzymem mama mi z PL przywiozla, ale rowniez po dyskusjach ze znajomymi lekarzami i literaturze, postanowilismy nie podawac. balam sie, ze org. sie rozleniwi i w ogole nei zacznie produkowac enzymu.
reasumujac, gdybym drugi raz miala dziecko z nietolerancja laktozy, potwierdzaona badaniami, z tak silnymi objawami jka Leo w zyciu bym go nie zmuszala do picia mleka z cyca (tylko sie meczyl i bolal go cialge brzuszek) i nie podalabym enzymu.
ale to moje zdanie, oparte na moim doswiadczeniu. kazdy robi jak uwaza i wyciaga swoje wnioski
(jak widac rowneiz swoje wnioski wyciagnelam).
aha...z Leosia tolerancja/nietolerancja juz duuuuzo lepiej
ale czesc produktow mlecznych nadal bezlaktozowych kupujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:51
Krokodylica, Malenq, Lili83, MANIEK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy w III trymestrze tez sie ma tak malo energii i chce sie spac?
Ja cala ciaze do teraz mialam moc energii, zero zmeczenia, zero zasypiania. A od tego III trym mam wrazenei ze jakis zjazd mam energetyczny. Dzisiaj po raz pierwszy musialam si ekimnac po poludniu i nadal spac mi sie chce i cos czuje ze wieczornego filmu nie przetrwam. -
PsotkaKotka wrote:Czy w III trymestrze tez sie ma tak malo energii i chce sie spac?
Ja cala ciaze do teraz mialam moc energii, zero zmeczenia, zero zasypiania. A od tego III trym mam wrazenei ze jakis zjazd mam energetyczny. Dzisiaj po raz pierwszy musialam si ekimnac po poludniu i nadal spac mi sie chce i cos czuje ze wieczornego filmu nie przetrwam.
gdzies czytałam, że III może być podobny do I.
ja własnie siedzę i sapię z niczego, jakby mi coś na klatce usiadło ;/ -
nick nieaktualny
-
Ojej Tamka, jak ja Cie rozumiem!!! Najchętniej robiłabym......NIC......
Spojrzałam w lustro i spuchlam na twarzy cholercia ;( jakaś taka pulchna sie robię ;( do tego te durne plecy bola i dusznosci
Nie wiem czy te narzekanie coś pomoze,ale przynajmniej mozna sie "wygadać" ;(
Mykam spać, spokojnej nocy! -
Konwi białko w moczu to niezbyt dobrze, albo jakaś infekcja układu moczowego? Jakieś bakterie, może cos z nerki? Ale najlepiej zapytać doktora
najpewniej to po prostu stan zapalny!
Co do III trymestru to wiadomo coraz ciężej cóż inaczej być nie może
Kroko zaraziłas mnie, mam katar
oby jutro już było ok 
Yas i Kinia trzymajcie się!
A jak mówię Dobranoc
-
Witam się również

Konwi na granulocytach to się nie znam
ale i tak radzę konsultacje z lekarzem.
Mnie pies przed 6 szczekaniem obudził...i teraz osiol śpi a ja nie mogę znać, pewnie później się kimne
Miłego i udanego dnia dziewczynki
konwalianka lubi tę wiadomość