X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M Malenq ja bym nie rezygnowala z cyca, sorry mój Tymek tez ryczal, dawałam delikol, lizozym i sab simplex, przeszłam na dietę bezmleczna, ale cycem karmiłam 2 lata! Nikt mi nie powie ze mieszanka jest lepsza, mnie też lekarz chciał namówić na mleko dla alergików, bo po co się męczyć.. Podjęłam inna decyzję..

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przepraszam ale ja się NIGDZIE nie pcham! Wręcz przeciwnie, chętnie pobujam się w dwupaku co najmniej do połowy marca.

Ale tak naprawdę, co tu pozostaje dziewczynom robić jak Nena odmawia współpracy? :-P

Krokodylica, Nenaaa, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia no rozmawiałam przed chwilą z małżem, że nocą będę karmić piersią (po tym odstawieniu na 10dni, moje mleko stało się - uhmmm mało kaloryczne??? bo mała się nie najada w ciągu dnia)....
    9 lutego mamy prywatną wizytę u pediatry-alergologa i zobaczymy co powie....przez ten tydzień będę jeszcze cyca podawać...małż mocno na to naciska...

Nieukowa, Tamka, konwalianka lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam? jakieś wieści od Yas??

ja wróciłam z zajęć dla ciężarnych, było ok, jutro odpoczynek przy książce,
    co do pracy to pociągnę do końca lutego i chyba basta, nie ma co się męczyć

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, gdybys blizej mieszkala to bym wpadla ugotowac nam tego budyniu...jagody bym do niego przyniosla ;)

Co do nietolerancji to i ja sie wypowiem, bo dosiwadczenie juz 4 letenie w temacie mam. kazde dziecko w innym stopniu nietoleruje laktozy. moj Leon niestety nawet malych ilosci nietolerowal :( mielismy wszelkie objawy nietolerancji lacznie z krwia w kale. badania tylko potwierdzily nasze przypuszczenia :/ faktem jest, ze laktoza jest w KAZDYM mleku. matki rowniez, nawet jesli ta jest na diecie bezmlecznej (dieta bezmleczna pomaga jedynie przy alergi na bialko mleka krowiego, ktorej posiadaczem jest moj starszy syn od 6 lat ;) ). byalm na takowej przez dluzszy czas i nic nie dalo. lekarz mnie osiwecil plus literaruta, ze w tym przypadku, to nic nie da. niekotre dzieci, ktotre maja nietolerancje, ale nie tak duza jak moj Leo mial, czuja sie lepiej gdy matka odciagnei to pierwsze mleko co plynie i podaje dalej cyca (ponoc w tym pierwszym mleku, ktore plynie podczas karmienia, jest najwiecej laktozy).
    pierwszy lekarz kazal nam odstawic malego od piersi. dostalismy recepte na bezplatny nutramigen i tyle. zaczelismy czytac i latac do innych specjalistow. jeden z lekarzy wyjasnil mi, ze mlody w jakims stopniul, byc moze, toleruje laktoze, ale aby to spr. moge redukowac karmienie cycem i zapodawac nutramigen. tak tez robilam. podawalam w ciagu dnia kilka razy nutra a reszte karmien utrzymywalam cycem. lepiej bylo, ale mlody dalej plakal. mi baaaardzo zalezalo na karmieniu piersia, wiec tak sie meczylismy przez 6 mies., az maly odmowil picia mleka z cyca. teraz wiem, ze nie karmilabym na sile :( ja sie meczylam, ale to nic...mlody sie meczyl! jaki on byl spokojny i radosny, gdy odstawil sie od cyca!!! kolosalna roznica.

te krople z enzymem mama mi z PL przywiozla, ale rowniez po dyskusjach ze znajomymi lekarzami i literaturze, postanowilismy nie podawac. balam sie, ze org. sie rozleniwi i w ogole nei zacznie produkowac enzymu.

reasumujac, gdybym drugi raz miala dziecko z nietolerancja laktozy, potwierdzaona badaniami, z tak silnymi objawami jka Leo w zyciu bym go nie zmuszala do picia mleka z cyca (tylko sie meczyl i bolal go cialge brzuszek) i nie podalabym enzymu.

ale to moje zdanie, oparte na moim doswiadczeniu. kazdy robi jak uwaza i wyciaga swoje wnioski ;) (jak widac rowneiz swoje wnioski wyciagnelam).

aha...z Leosia tolerancja/nietolerancja juz duuuuzo lepiej ;) ale czesc produktow mlecznych nadal bezlaktozowych kupujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 20:51

Krokodylica, Malenq, Lili83, MANIEK lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko DZIĘKUJĘ:)

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja bym jeszcze skonsultowała z innym lekarzem i przeprowadziła badania aby sie upewnic na 100%!!!

Malenq lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w III trymestrze tez sie ma tak malo energii i chce sie spac?
    Ja cala ciaze do teraz mialam moc energii, zero zmeczenia, zero zasypiania. A od tego III trym mam wrazenei ze jakis zjazd mam energetyczny. Dzisiaj po raz pierwszy musialam si ekimnac po poludniu i nadal spac mi sie chce i cos czuje ze wieczornego filmu nie przetrwam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Yas bez zmian, teraz bedą badać tętno.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprawdziłam wyniki i nawet podniosła mi się hemoglobina..ale w moczu mam białko.. i to 40 mg/dl.. to dużo? bo niby norma, to ujemne.. hmm..

lecę spać, dobrej nocy robaczki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Czy w III trymestrze tez sie ma tak malo energii i chce sie spac?
    Ja cala ciaze do teraz mialam moc energii, zero zmeczenia, zero zasypiania. A od tego III trym mam wrazenei ze jakis zjazd mam energetyczny. Dzisiaj po raz pierwszy musialam si ekimnac po poludniu i nadal spac mi sie chce i cos czuje ze wieczornego filmu nie przetrwam.

gdzies czytałam, że III może być podobny do I.
    ja własnie siedzę i sapię z niczego, jakby mi coś na klatce usiadło ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc...

Yas...będzie dobrze:)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, mój trzeci trymestr to jest zjazd po rówńi pochyłej, nic tylko patrzeć jak osiągnę kryptodepresję, jestem wypomponwana, wiecznie chora, zmęczona, zziajana i ogólnie do d... :-/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Tamka, jak ja Cie rozumiem!!! Najchętniej robiłabym......NIC......
    Spojrzałam w lustro i spuchlam na twarzy cholercia ;( jakaś taka pulchna sie robię ;( do tego te durne plecy bola i dusznosci :/
    Nie wiem czy te narzekanie coś pomoze,ale przynajmniej mozna sie "wygadać" ;(

Mykam spać, spokojnej nocy!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka potwierdzam, ja w III trymestrze też czuję się fatalnie, coraz gorzej i ciężej.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej nocki moj maly fika po kanapkach z wedzonym serem
    Yas trzymam jutro kciuki
    Kochane III trymestralne juz niedlugo i te niedogodnosci znikna a pojawia sie rozterki mamusiowe ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, to dobrej nocy, wyśpijmy się dziewuszki

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi białko w moczu to niezbyt dobrze, albo jakaś infekcja układu moczowego? Jakieś bakterie, może cos z nerki? Ale najlepiej zapytać doktora :) najpewniej to po prostu stan zapalny!
    Co do III trymestru to wiadomo coraz ciężej cóż inaczej być nie może ;)
    Kroko zaraziłas mnie, mam katar ;) oby jutro już było ok :)
    Yas i Kinia trzymajcie się!
    A jak mówię Dobranoc :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dzięki smoku, nic poza białkiem nie mam, no może poza granulocytami segmentowanymi..

Źle dziś spałam..

Trzymam kciuki za Yas i Kiniusie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również :)
    Konwi na granulocytach to się nie znam ;) ale i tak radzę konsultacje z lekarzem.
    Mnie pies przed 6 szczekaniem obudził...i teraz osiol śpi a ja nie mogę znać, pewnie później się kimne ;)
    Miłego i udanego dnia dziewczynki :)

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ