Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wow jaka lista
przekopiuję
będę mieć gotowca 
dlaczego jod? przy pierwszej ciąży gin mi kazał łykać od początku żeby lepiej się system nerwowy u dzidzi rozwijał a teraz skoro już miałam kupiony to łykam po jednej dziennie -
Kotka, ja odpowiem na cześć..
Jeśli chcesz używać mydła czy żelu to koniecznie balsam lub oliwka, jeśli wolisz dolewac emolientu do wanienki, to już nic nie trzeba. Te gaxiki potrzebne do codziennej pielęgnacji, każde oczko inny gazik, do pepka-gazik, przemyć twarz-gazik... U nas szlo dużo niejalowych.. Podkładów poporodowych to nie wiem czy 20 ci starczy, bo sporo idzie.. Warto mieć też takie rozkładane podkłady, tez są do przewijania, aby czuć się komfortowo leżąc, majtki jednorazowe min. 3-5sz. Na czas szpitala. Ja mam jedną paczkę 1-nek i 3-2 jek, najwyżej masz dokupi 1-ki, jak mały będzie malusi. Do paznokci polecam nożyczki, ja nie umiem Cazkami. Tetry wg. Mnie ok. 20sz. Używasz do wszystkiego, co przetarcia twarzy, do położenia dziecka, na ramię.. Non stop, latem do przykrycia. Itd. Sól fizjologiczna do przemywania oczu. U nas do szpitala :szlafrok, ręczniki jednorazowe do osuszania rany o porodzie, bo po każdym siku musisz przemyć.. Tantum rosa do spryskiwania rany. No i przydały nam się czopki glicerynowe na zatwierdzenia.
To coś do jedzenia to polecam.. Inna sprawa czy będzie miał apetyt:) my jak wyjechaliśmy do szpitala o 18 jednego dnia to P. Wrocil do domu następnego o 22.zjadł dopiero ok. 18 tego dnia.. No i dla mnie jedzenie np. Sucharki czy biszkopty, bo jak się nie złapiesz na obiad czy kolacje, to dostaniesz jeść następnego dnia.. Ale to u nas, w PolsceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:16
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ari, no właśnie przy Hashi występują niedobory jodu, bo w ogóle przy tej chorobie nie jest wskazany, więc dla mnie jod bee ale małemu potrzebny, więc brałam, a ze musiałam szybko suplementować tez żelazo to gin zaleciła mi ten ladeevit, tam też od razu kwas foliowy jest
Ooo, to będziemy trzymać kciuki! Wiadomo Larcia o której? Ty to masz funkcję pośrednika...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:33
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Tamka, ja po oststniej wizycie u nowej endo, wlasnie dowiedzialam sie ze podejrzewa u mnie Hashimoto, i wposminala o jodzie w tabletkach prenatalnych. Ale juz na tyle mysli mialam zaprzatniete jej podejrzeniem ze nie bardzo kumalam o co chodzi z tym jodem. Tylko tyle ze za wczenie nie mozna brac prenatalnych.
-
Yas: Lekarze z zespolem walczyli z profesorem zeby mi ten steryd dali. Powinnam go dostac wczoraj ale on sie uprl ze do konca sn będzie
Tlumaczyli mu co o jal i w końcu sie zgodził.Kinga byla by juz dzis o wiele silniejsza.
Ale to caly szef dyrektor profesor byl taki uparty. Nawet mnie nie widzial. Przez tel konsultowal.
CC ma byc popoludniu ale nie zna jeszcze godziny.
Czuje sie juz lepiej
konwalianka, Krokodylica, Lili83, Tamka, MANIEK, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej hej

ja wlansie z pracy wrocilam
jeny jak mi sie nie chce. a zwolnienie mam tylko na 50% (na 100% by sie rpzydalo).
chlopcy z moimi rodzicami w gorach na nartach plus kielbaski na ognisku pieka....chata wolna
Yas, trzymam kciuki za jutrzejsze cc
Psotka, pokazna lista
Ari, w tym dziwnym kraju, w kotrym miekszam, w ogole witamin nie zalecaja. przez pierwszy trymestr oczywiscie kwas foliowy plus tran (tran kaza pic cala ciaze i nie tylko
). na kazdej wizycie badaja hemoglobine i jesli masz niski poziom, to wtedy zelaza zalecaja. jesli kiepsko sie czujesz, to powinni spr. poziom innych skladnikow mineralnych. jesli sa brakli, to wtedy uzupelniaja, ale nie kompleksem witamin, tylko kazda wit. osobno 
a moja mala wczoraj w nocy pieknei mnie kopnela kilka razy a dzis znow ciiiiisza
juz sie martwic zaczelam....
a wg norweskich lekarzy wczoraj zaczelysmy 33 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:36
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
no właśnie się tak zastanawiam czy moje duszności to nie jest czasami uczulenie na któryś ze składników tego co łykam .... bo tak już miałam od kompleksu witamin który łykałam zamiast kwasu foliowego, niestety teraz łykam tylko kwas foliowy ten najzwyklejszy, jod i dupka więc co ja mam odstawić?
przecież nie odstawię dupka.... ech dobrze ze wizyta już za tydzień to popytam
ok idę gotować obiadek pa :* -
nie wiem co mi dziś jest..mam jakiś spadek formy..a jem tyle, co nie nawet za dwóch a za 3-4 mam dość.. usiłowałam zamknąć oko, to Tymek przyniósł akordeon i zaczął mi grać.. jest dziś mega złośliwy, a ja nerwowa, więc jak mnie nie słucha, a nie robi tego, to jest ryk i agresja z jego strony.. po 3 razie, gdy usiłował mnie uderzyć, dałam mu karę - siedzenie na krześle, to wył, jakby go ze skóry obdzierali..ręce mi opadają..a ja wtedy mam wyrzuty sumienia, że się na niego wydarlam.. mimo, że wiem, że tylko spokojem mogę załatwić takie sprawy.. zastrzelcie mnie.. mam mdłości z przejedzenia, ale mam ciągle pęd, aby coś jeść.. ryczeć mi się chce na maxa..
Ogląda któraś z Was, wspaniałe stulecie na tvp1 przed 16? Bosz.. wczoraj ryczałam na nim,,jak jakaś idiotka..ale był odcinek o dziewczynie, która straciła dziecko, bo usnęła przy karmieniu, sama sprawa trochę naciągnięta, ale te emocje..tej dziewczyny i ojca tego dziecka..MASAKRA.. nawet tymek przychodził i mówił: mamusiu nie płacz, przynieś Ci chusteczkę? dziś koło południa była powtórka i zgadnijcie.. znowu ryczałam..mam się dość
-
Konwalianko wydaje mi sie ze jestes przemeczona tyle ostatnio sie u was działo!do tego dochodza hormony!Nie możesz poprosić meża o zaopiekowanie się Tymkiem na kilka godzin w tym czasie spotkaj sie ze znajomymi, idz do kina zrób cos dla siebie o może kosmetyczka, wieczór w spa!!!Tymek ewidentnie cie sprawdza jak daleko moze sie posunac no i oczywiscie chce zwrocic uwage na siebie dla niego to tez trudna sytuacja na pewno czuje ze cos sie zmienia i juz nie bedzie tym najwazniejszym u mamy bo pojawi sie młodszy braciszek;)U nas też nie jest łatwo bo syn był długo sam i jest typowym jedynakiem wszystkio dla niego (to oczywiście nasz bład)nie zmienia to faktu że jest o wszystko zazdrosny i wypytuje sie co kupiłam małemu a ile to kosztowało itd. No rece opadają!!!
U mnie pojawił sie brązowo-różowy śluz czyżby czop odchodził?Malenq jak to u ciebie wygladało?od razu odpadł cały czy odbywało sie to etapami/stopniowo?
Yas kciuki zacisniete!!!
Ari gratuluje zdanego egzaminu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:59
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

*******Gang18+*******B