X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy w nawiasach napisalam jako niekonieczne, takei bez ktorych mozna sie obejsc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow jaka lista :D przekopiuję :D będę mieć gotowca :P

dlaczego jod? przy pierwszej ciąży gin mi kazał łykać od początku żeby lepiej się system nerwowy u dzidzi rozwijał a teraz skoro już miałam kupiony to łykam po jednej dziennie

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja odpowiem na cześć..

Jeśli chcesz używać mydła czy żelu to koniecznie balsam lub oliwka, jeśli wolisz dolewac emolientu do wanienki, to już nic nie trzeba. Te gaxiki potrzebne do codziennej pielęgnacji, każde oczko inny gazik, do pepka-gazik, przemyć twarz-gazik... U nas szlo dużo niejalowych.. Podkładów poporodowych to nie wiem czy 20 ci starczy, bo sporo idzie.. Warto mieć też takie rozkładane podkłady, tez są do przewijania, aby czuć się komfortowo leżąc, majtki jednorazowe min. 3-5sz. Na czas szpitala. Ja mam jedną paczkę 1-nek i 3-2 jek, najwyżej masz dokupi 1-ki, jak mały będzie malusi. Do paznokci polecam nożyczki, ja nie umiem Cazkami. Tetry wg. Mnie ok. 20sz. Używasz do wszystkiego, co przetarcia twarzy, do położenia dziecka, na ramię.. Non stop, latem do przykrycia. Itd. Sól fizjologiczna do przemywania oczu. U nas do szpitala :szlafrok, ręczniki jednorazowe do osuszania rany o porodzie, bo po każdym siku musisz przemyć.. Tantum rosa do spryskiwania rany. No i przydały nam się czopki glicerynowe na zatwierdzenia.

To coś do jedzenia to polecam.. Inna sprawa czy będzie miał apetyt:) my jak wyjechaliśmy do szpitala o 18 jednego dnia to P. Wrocil do domu następnego o 22.zjadł dopiero ok. 18 tego dnia.. No i dla mnie jedzenie np. Sucharki czy biszkopty, bo jak się nie złapiesz na obiad czy kolacje, to dostaniesz jeść następnego dnia.. Ale to u nas, w Polsce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:16

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna spokojnie, ja późno zaczęłam łykać witaminy, wcześniej tylko sam kwas foliowy, nic więcej.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, ma na jutro ustalone cc

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, no właśnie przy Hashi występują niedobory jodu, bo w ogóle przy tej chorobie nie jest wskazany, więc dla mnie jod bee ale małemu potrzebny, więc brałam, a ze musiałam szybko suplementować tez żelazo to gin zaleciła mi ten ladeevit, tam też od razu kwas foliowy jest

Ooo, to będziemy trzymać kciuki! Wiadomo Larcia o której? Ty to masz funkcję pośrednika...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:33

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, ja po oststniej wizycie u nowej endo, wlasnie dowiedzialam sie ze podejrzewa u mnie Hashimoto, i wposminala o jodzie w tabletkach prenatalnych. Ale juz na tyle mysli mialam zaprzatniete jej podejrzeniem ze nie bardzo kumalam o co chodzi z tym jodem. Tylko tyle ze za wczenie nie mozna brac prenatalnych.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas: Lekarze z zespolem walczyli z profesorem zeby mi ten steryd dali. Powinnam go dostac wczoraj ale on sie uprl ze do konca sn będzie
    Tlumaczyli mu co o jal i w końcu sie zgodził.Kinga byla by juz dzis o wiele silniejsza.
    Ale to caly szef dyrektor profesor byl taki uparty. Nawet mnie nie widzial. Przez tel konsultowal.
    CC ma byc popoludniu ale nie zna jeszcze godziny.
    Czuje sie juz lepiej :)

konwalianka, Krokodylica, Lili83, Tamka, MANIEK, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo to dziewczynki będą jutro razem :) i ten proferorek dyrektorem brak słów pacjentki nawet nie widział ale najmadrzejszy :/ ale nic nie poradzimy na to. Kochane trzymamy kciuki za Was i czekamy na jutro :)

Misi@, Yasmin lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari mnie tez gin powiedziala zeby narazie inne wit. Odstawic i lykac tylko kwas foliowy, ale nie wiem dlaczego?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo do budowy cewy nerwowej potrzebny jest tylko ja foliowy

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

ja wlansie z pracy wrocilam ;) jeny jak mi sie nie chce. a zwolnienie mam tylko na 50% (na 100% by sie rpzydalo).

chlopcy z moimi rodzicami w gorach na nartach plus kielbaski na ognisku pieka....chata wolna ;)

Yas, trzymam kciuki za jutrzejsze cc

Psotka, pokazna lista ;)

Ari, w tym dziwnym kraju, w kotrym miekszam, w ogole witamin nie zalecaja. przez pierwszy trymestr oczywiscie kwas foliowy plus tran (tran kaza pic cala ciaze i nie tylko ;) ). na kazdej wizycie badaja hemoglobine i jesli masz niski poziom, to wtedy zelaza zalecaja. jesli kiepsko sie czujesz, to powinni spr. poziom innych skladnikow mineralnych. jesli sa brakli, to wtedy uzupelniaja, ale nie kompleksem witamin, tylko kazda wit. osobno ;)

a moja mala wczoraj w nocy pieknei mnie kopnela kilka razy a dzis znow ciiiiisza :/ juz sie martwic zaczelam....

a wg norweskich lekarzy wczoraj zaczelysmy 33 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:36

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie się tak zastanawiam czy moje duszności to nie jest czasami uczulenie na któryś ze składników tego co łykam .... bo tak już miałam od kompleksu witamin który łykałam zamiast kwasu foliowego, niestety teraz łykam tylko kwas foliowy ten najzwyklejszy, jod i dupka więc co ja mam odstawić? :( przecież nie odstawię dupka.... ech dobrze ze wizyta już za tydzień to popytam
    ok idę gotować obiadek pa :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co mi dziś jest..mam jakiś spadek formy..a jem tyle, co nie nawet za dwóch a za 3-4 mam dość.. usiłowałam zamknąć oko, to Tymek przyniósł akordeon i zaczął mi grać.. jest dziś mega złośliwy, a ja nerwowa, więc jak mnie nie słucha, a nie robi tego, to jest ryk i agresja z jego strony.. po 3 razie, gdy usiłował mnie uderzyć, dałam mu karę - siedzenie na krześle, to wył, jakby go ze skóry obdzierali..ręce mi opadają..a ja wtedy mam wyrzuty sumienia, że się na niego wydarlam.. mimo, że wiem, że tylko spokojem mogę załatwić takie sprawy.. zastrzelcie mnie.. mam mdłości z przejedzenia, ale mam ciągle pęd, aby coś jeść.. ryczeć mi się chce na maxa..

Ogląda któraś z Was, wspaniałe stulecie na tvp1 przed 16? Bosz.. wczoraj ryczałam na nim,,jak jakaś idiotka..ale był odcinek o dziewczynie, która straciła dziecko, bo usnęła przy karmieniu, sama sprawa trochę naciągnięta, ale te emocje..tej dziewczyny i ojca tego dziecka..MASAKRA.. nawet tymek przychodził i mówił: mamusiu nie płacz, przynieś Ci chusteczkę? dziś koło południa była powtórka i zgadnijcie.. znowu ryczałam..mam się dość:(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Konwi pewnie hormony :/ Bidulko ale każdej z nas się taki okres zdarza niestety :(
    A co do tego programu to nie oglądałam, ale jeśli to takie drastyczne to chyba nie bedę :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko wydaje mi sie ze jestes przemeczona tyle ostatnio sie u was działo!do tego dochodza hormony!Nie możesz poprosić meża o zaopiekowanie się Tymkiem na kilka godzin w tym czasie spotkaj sie ze znajomymi, idz do kina zrób cos dla siebie o może kosmetyczka, wieczór w spa!!!Tymek ewidentnie cie sprawdza jak daleko moze sie posunac no i oczywiscie chce zwrocic uwage na siebie dla niego to tez trudna sytuacja na pewno czuje ze cos sie zmienia i juz nie bedzie tym najwazniejszym u mamy bo pojawi sie młodszy braciszek;)U nas też nie jest łatwo bo syn był długo sam i jest typowym jedynakiem wszystkio dla niego (to oczywiście nasz bład)nie zmienia to faktu że jest o wszystko zazdrosny i wypytuje sie co kupiłam małemu a ile to kosztowało itd. No rece opadają!!!

U mnie pojawił sie brązowo-różowy śluz czyżby czop odchodził?Malenq jak to u ciebie wygladało?od razu odpadł cały czy odbywało sie to etapami/stopniowo?

Yas kciuki zacisniete!!!

Ari gratuluje zdanego egzaminu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:59

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili czyżby? :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili, to mozliwe ze to czop.. ja jakiś czas temu miałam brązowe upławy/sluz sama nie wiem.. moze to to?

dzieki za troske.. maz pracuje.. wychodzi o 6 wraca o 19.. a dzis pewnie i pózniej, bo był ze mna u lekarza..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Konwi, napisalabym tez ze przemeczona jestes ale jak ci Tymek nad uchem na akordeonie gra to nie mozna nie przyznac ci racji ;). Czasem ogarniaja mnie watpliwosci i sie zastanawiam czy to dobry pomysl miec dzieci ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie straszcie.... ja jeszcze nie chce, nie mogę :/
    Lil mam nadzieje ze to jeszcze nie Twój czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:17

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ