X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam z siłki, porobiłam wszystkie ćwiczenia na łapy i na cycki, żeby mi nie sflaczały, acz do tej pory nic a nic nie urosły..

muszę od marca zacząć kupować wszystko, bo póki co kasa mi się już skończyła wrrr

zjadłam owsiankę i już mi się odbija ;//

ja póki co mam lovelle (kurcze nie wąchałam jej wcześniej, a ja w ogóle mam awersję do zapachów mocnych) a potem kupię dzidziusia i właśnie jelpa, nad jeleniem też się zastanawiam..

zrobiłam sobie sok z buraków (właściwie chłop zrobił), obrałam 3 wielkie buraki, a pełna szklanka wyszła z jednego i przyznam, że mniam, a bardzo się bałam, bo np pomidorowego nie znoszę..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko sorki, że tak późno...ale normalnie gdzieś umknął mi Twój post........

ja również na jednorazowych pieluszkach, a i tak wiecznie w praniu i prasowaniu siedzę...

aktualnie jestem na etapie szczepień, dzwonili do mnie z przychodni i między 25.02 a 03.03 mam się stawić z małą...

Anast....tylko się cieszyć z opadnięcia sił, znaczy, że fasolka rośnie w siłę:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra, ale w Porodach baba jęczy, pewnie ja będę tak samo.. ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, jakbyś mogła wrzucić marcowym mamom opis porodu. W tej nie nie kopiować..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z Was chorowala podczas ciazy i musiala cos brac na obnizrnie tempki? co bralyscie? paracetamol? w jakiej dawce?

ja jedynie podczas ciazy z pierworodnym chorowalam, ale dalam rade bez lekow - oklady, kapiele itp. w drugiej ciazy bylam zdrowa jak rydz - no raz cos mnie dopadlo, ale tez bez lekow poszlo....a teraz to jakas masakra. i nie wiem czy termometr mi sie popsul czy co, ale czuje ze mam duuuuuzo wyzsza temp. niz on wskazuje. dreszcze na zmiane z uderzeniami goraca plus bol nog mnie wykoncza....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paracetamol 2tabs

:Bezpiecznym lekiem na obniżenie gorączki w ciąży jest paracetamol w dziennej dawce nie większej niż 1000 mg (2 tabletki), przyjmowany nie dłużej niż przez trzy dni:

"Istnieje kilka skutecznych i zupełnie bezpiecznych metod zbijania gorączki w czasie ciąży:

chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
    chłodne okłady na czoło,
    picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
    zażywanie witaminy C,
    pozostanie w łóżku, odpoczynek."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:28

beszka, Yasmin lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka mi pomógł paracetamol + zimne prysznice co godzinę. Na początku ciąży miałam 39 temperatury i zbiłam to na stałe do 37,8 ale pół nocy nie spałam żeby zmniejszyć gorączkę...

beszka, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za wskazowki.

w chwili obecnej jest troche lepoej, bo tempka spadla, ale jak znow sie pojwi, to biore paracetamol.

Nieukowa, zimne oklady sobie robie, ale pod prysznic nie wejde. gdy dopada mnie tempka mam straszne dreszcze, okropny bol nog :/ i zero sil. doslownei zero.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16.17 przyszedł na świat nasz synek przez cc, waży 1780g, oddycha samodzielnie bez pomocy, jest na oddziale neonatologi

Smoczyca1, Nieukowa, Misi@, LaRa, Anastazjaaa, Malenq, MANIEK, CzaryMary, Yasmin lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko współczuję kochana pewnie któryś maluch Cię zaraził :( tak jak dziewczyny mówią paracetamol, witamina C. Ja byłam max przeziebiona ale goraczki nie miałam wysokiej jeszcze piłam syrop i tabletki do ssania prenalen albo mucosolvan.
    Zdrówka życzę kochana!

beszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluje i nduuuuzon zdrowka Wam zycze :) oby malusi szybko podrosl, co bedziecie mogli do domku razem wrocic <3

dzis myslalam o Tobie, ze nic sie nie odzywasz.....

Lili83 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    O 16.17 przyszedł na świat nasz synek przez cc, waży 1780g, oddycha samodzielnie bez pomocy, jest na oddziale neonatologi
    Jej Lili kochana Gratuluję! Trzymajcie się kochani, super ze maluch sam oddycha teraz już wszystko będzie dobrze! Wspieram <3

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    czy ktoras z Was chorowala podczas ciazy i musiala cos brac na obnizrnie tempki? co bralyscie? paracetamol? w jakiej dawce?

ja jedynie podczas ciazy z pierworodnym chorowalam, ale dalam rade bez lekow - oklady, kapiele itp. w drugiej ciazy bylam zdrowa jak rydz - no raz cos mnie dopadlo, ale tez bez lekow poszlo....a teraz to jakas masakra. i nie wiem czy termometr mi sie popsul czy co, ale czuje ze mam duuuuuzo wyzsza temp. niz on wskazuje. dreszcze na zmiane z uderzeniami goraca plus bol nog mnie wykoncza....

ja nie brałam nic
    jedynie na noc herbatę z sokiem malinowym, na gardło prenalen no i mleko z miodkiem i masłem... ale jakoś dało radę, choć ponoć w III trym można już coś brać

Lili:

gratuluję ;), ale silny chłopaki, taki maleńki i samodzielnie oddycha, twardziel :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:57

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili to cudownie że mały sam oddycha!
    To teraz dużo siły dla Was, żeby on ładnie nabierał wagi, jak najszybciej doszedł do siebie i żebyście mogli się błyskiem cieszyć w domku nową większą rodziną ;*

zgredka, Lili83 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilus pozwoliłam sobie poinformować dziewczyny na ovu mam nadzieje ze nie masz mi za złe.
    Laski Gratuluja i życzą dużo zdrówka!!!

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILI gratuluje! Jak zbierzesz sily to napisz cos wiecej. Super ze maly sam oddycha!

NIEUKOWA - ignorujesz moj post specjalnie bo nei chcesz wywolywac klotni czy nie masz nic do dodania :D? Moje stanowisko jest bardzo otwarte, nie mowie w sumie ani ze bede szczepic ani ze nei bede. Zbieram informacje i ciesze sie z kazdej uwagi.

Lili83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny jestem w takim szoku ze jeszcze to do mnie nie dotarło, jutro opisze co i jak i zdjecie małego:)przykro tak samej w pokoju bez dzieciatka no ale coz zrobić najważniejsze żeby nabierał siły i jak dobrze pojdzie to na moje urodziny 8 marca bedziemy juz w domku wszyscy w 4:)

Misi@, beszka, LaRa, Smoczyca1, Krokodylica, Tamka, Anastazjaaa, Malenq, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje <3

Lili83 lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, gratuluje i życzę Wam zdrowka :)

Dziewczyny z bolącym spojeniem.... Czy miałyście badane spojenie przez gina? Bo mnie badała (uciskała) na ostatniej wizycie i strasznie mnie boli, ciągnie do podbrzusza, i czy miałyście wizytę u ortopedy i jak ona wyglada????

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratuluję!!!, jejku...jak dobrze, że Maluszek zdrowy i silny, duże buzi dla Was <3

Lili83 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ