Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja wróciłam z siłki, porobiłam wszystkie ćwiczenia na łapy i na cycki, żeby mi nie sflaczały, acz do tej pory nic a nic nie urosły..
muszę od marca zacząć kupować wszystko, bo póki co kasa mi się już skończyła wrrr
zjadłam owsiankę i już mi się odbija ;//
ja póki co mam lovelle (kurcze nie wąchałam jej wcześniej, a ja w ogóle mam awersję do zapachów mocnych) a potem kupię dzidziusia i właśnie jelpa, nad jeleniem też się zastanawiam..
zrobiłam sobie sok z buraków (właściwie chłop zrobił), obrałam 3 wielkie buraki, a pełna szklanka wyszła z jednego i przyznam, że mniam, a bardzo się bałam, bo np pomidorowego nie znoszę.. -
nick nieaktualnyKroko sorki, że tak późno...ale normalnie gdzieś umknął mi Twój post........
ja również na jednorazowych pieluszkach, a i tak wiecznie w praniu i prasowaniu siedzę...
aktualnie jestem na etapie szczepień, dzwonili do mnie z przychodni i między 25.02 a 03.03 mam się stawić z małą...
Anast....tylko się cieszyć z opadnięcia sił, znaczy, że fasolka rośnie w siłęAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
czy ktoras z Was chorowala podczas ciazy i musiala cos brac na obnizrnie tempki? co bralyscie? paracetamol? w jakiej dawce?
ja jedynie podczas ciazy z pierworodnym chorowalam, ale dalam rade bez lekow - oklady, kapiele itp. w drugiej ciazy bylam zdrowa jak rydz - no raz cos mnie dopadlo, ale tez bez lekow poszlo....a teraz to jakas masakra. i nie wiem czy termometr mi sie popsul czy co, ale czuje ze mam duuuuuzo wyzsza temp. niz on wskazuje. dreszcze na zmiane z uderzeniami goraca plus bol nog mnie wykoncza.... -
nick nieaktualnyparacetamol 2tabs
:Bezpiecznym lekiem na obniżenie gorączki w ciąży jest paracetamol w dziennej dawce nie większej niż 1000 mg (2 tabletki), przyjmowany nie dłużej niż przez trzy dni:
"Istnieje kilka skutecznych i zupełnie bezpiecznych metod zbijania gorączki w czasie ciąży:
chłodna kąpiel lub prysznic (zakazane jest spryskiwanie ciała lodowatą wodą),
chłodne okłady na czoło,
picie dużej ilości płynów, takich jak soki i zioła (np. herbatki: z malin, czarnego bzu, dzikiej róży; napar z kwiatu lipy działa napotnie i obniża wysoką temperaturę; napój z szklanki wody, łyżeczki startego imbiru, kawałka cynamonu, soku z połowy cytryny i łyżeczki miodu; syrop z cebuli, czosnku i miodu działa przeciwzapalnie i odkażająco),
zażywanie witaminy C,
pozostanie w łóżku, odpoczynek."Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:28
beszka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny za wskazowki.
w chwili obecnej jest troche lepoej, bo tempka spadla, ale jak znow sie pojwi, to biore paracetamol.
Nieukowa, zimne oklady sobie robie, ale pod prysznic nie wejde. gdy dopada mnie tempka mam straszne dreszcze, okropny bol nogi zero sil. doslownei zero.
-
Beszko współczuję kochana pewnie któryś maluch Cię zaraził
tak jak dziewczyny mówią paracetamol, witamina C. Ja byłam max przeziebiona ale goraczki nie miałam wysokiej jeszcze piłam syrop i tabletki do ssania prenalen albo mucosolvan.
Zdrówka życzę kochana!beszka lubi tę wiadomość
-
Lili83 wrote:O 16.17 przyszedł na świat nasz synek przez cc, waży 1780g, oddycha samodzielnie bez pomocy, jest na oddziale neonatologi
Lili83 lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:czy ktoras z Was chorowala podczas ciazy i musiala cos brac na obnizrnie tempki? co bralyscie? paracetamol? w jakiej dawce?
ja jedynie podczas ciazy z pierworodnym chorowalam, ale dalam rade bez lekow - oklady, kapiele itp. w drugiej ciazy bylam zdrowa jak rydz - no raz cos mnie dopadlo, ale tez bez lekow poszlo....a teraz to jakas masakra. i nie wiem czy termometr mi sie popsul czy co, ale czuje ze mam duuuuuzo wyzsza temp. niz on wskazuje. dreszcze na zmiane z uderzeniami goraca plus bol nog mnie wykoncza....
ja nie brałam nic
jedynie na noc herbatę z sokiem malinowym, na gardło prenalen no i mleko z miodkiem i masłem... ale jakoś dało radę, choć ponoć w III trym można już coś brać
Lili:
gratuluję, ale silny chłopaki, taki maleńki i samodzielnie oddycha, twardziel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:57
Lili83 lubi tę wiadomość
-
LILI gratuluje! Jak zbierzesz sily to napisz cos wiecej. Super ze maly sam oddycha!
NIEUKOWA - ignorujesz moj post specjalnie bo nei chcesz wywolywac klotni czy nie masz nic do dodania? Moje stanowisko jest bardzo otwarte, nie mowie w sumie ani ze bede szczepic ani ze nei bede. Zbieram informacje i ciesze sie z kazdej uwagi.
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny jestem w takim szoku ze jeszcze to do mnie nie dotarło, jutro opisze co i jak i zdjecie małego:)przykro tak samej w pokoju bez dzieciatka no ale coz zrobić najważniejsze żeby nabierał siły i jak dobrze pojdzie to na moje urodziny 8 marca bedziemy juz w domku wszyscy w 4:)
Misi@, beszka, LaRa, Smoczyca1, Krokodylica, Tamka, Anastazjaaa, Malenq, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny
-
Lili, gratuluje i życzę Wam zdrowka
Dziewczyny z bolącym spojeniem.... Czy miałyście badane spojenie przez gina? Bo mnie badała (uciskała) na ostatniej wizycie i strasznie mnie boli, ciągnie do podbrzusza, i czy miałyście wizytę u ortopedy i jak ona wyglada????Lili83 lubi tę wiadomość