X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za offtop, dyskusję szczepieniową na tym wątku zakończyłam, już siedzę cicho :)

W kwestii skurczy ja się z kolei boję czegoś wprost przeciwnego. może ze 2x do tej pory tylko miałam skurcz macicy i to trwający chwilunię. Nie za mało? Nie powinna się już czasami napinać dla ćwiczeń?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:00

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nenaa co u Was? Jak malutki? Jak sie czujecie????
    Dobrze Laruś, mleczarnia ruszyła, karmimy się właśnie ;) Młody czasem daje rodzicom popalić, rozpacz z niewiadomego powodu. Podejrzewam brzucholek, już dokucza dziecku :/ Poza tym to już całkiem ciekawy świata malec, oczka zawsze szeroko otwarte obserwują otoczenie :)
    Ojciec tego mojego dziecka ;) jest dla mnie super wsparciem, tata na medal, dzieckiem zajmuje się naprawdę wspaniale i chętnie. Oby tak zostało :)
    Ja jeszcze trochę obolała i słaba ale przy Młodym nabieram sił :)
    Brzucho mój zachował się całkiem dobrze, obyło się bez rozstępów ciążowych i poporodowych. Był naprawdę wielgachny pod koniec ciąży :) Póki co flaczek ale całkiem znośny, da się naprawić ;)
    Narazie jest ok, radzimy sobie z mężem nie najgorzej...chyba ;) Poznajemy się z Młodym, "trzęsiemy" nad Nim, kochamy mocno ;)

Nieukowa, Tamka, beszka, Smoczyca1, LaRa, Malenq, Lili83, Blondik, MANIEK, helenkq, PsotkaKotka, Krokodylica, justta, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś, faktycznie jeśli boli, to nospa wskazana, tak myślę

Dobrej nocy mamuśki, obecne i przyszłe

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek ależ śliczny awatar <3 jak tam sobie radzicie w domku?
    Tamka dobrze mówisz koniec w pycha nią się w kolejkę, proszę grzecznie czekać na swoją kolej :)
    Napięcie brzucha np u mnie to podobno normalne tak przynajmniej powiedziała moja ginka.
    Co do spojenia współczuję dziewczyny mnie boli cos jak się przewracam w lozku lub wstaje jak się rozchodze jest jako tako ale nie wiem czy to spojenie.

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wcześnie na skurcze u Ciebie.....ja dopiero po 33t odczuwałam jakieś skurcze...a ze mam wysoki próg bólu to ten teges zorientowałam się ze to mogą buc BH dopiero po 35t.....
    Co do szczepień jestem zielona i zdaje się na system....a jadąc na owe szczepienia będę zawierzać i modlić się do Boga, aby wszystko skończyło się dobrze...jedynie na MMR nie będę szczepić malej, poczekam jak będzie miała 10\11 lat....

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Nena ze dajecie rade i brawo dla tatuska :) chłop na medal!
    A Kroko Powodzenia jutro!
    Też już zbieram się spac, nic nie robie a też padnięta jestem.
    Spokojnej nocy dziewczynki :)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, mam nadzieje ze nasze psiaki przywitaja bejbiki mniej/wiecej tak: https://www.facebook.com/video.php?v=447004435457287&set=vb.137720423052358&type=2&theater

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka

Dla zainteresowanych heheheh ja Dady jako pieluchy polecam!
    Jedynie z Lidla do tej pory się nie sprawdziły....przeciekają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:31

Lili83, Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje! niech Maluszek zdrowo rośnie, przybiera na wadze i szybko wracajcie do domku!

Lili83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Dziekuje jeszcze raz z całego serducha za modlitwy i życzenia!!!

Jestem cała obolała i do tego chora (goraczka, katar i pierdzielony kaszel jakiś wirus się przyplatał) ale wszystko zniose!najważniejsze żeby maluch teraz rosł i wszystko było dobrze:)

Jeśli chodzi o poród to odbyło sie to tak szybko nawet nie zdawłam sobie sprawy ze takim ekspresem sie da;)od niedzieli zaczeto zmiejszac dawke lekow na skurcze zamiast dożylnie dostałam zwykla tabletki o slabszym dzialaniu gin chcial stopniowo odstawic lekarstwano do srody i wszystko było dobrze az do 14-stej wówczas zaczeły sie skurcze podpieli mnie pod ktg i okazało sie że serduszko malego bije za szybko 180-200 a skurcze byly coraz silniejsze od razu powiadomiono gin ktory podjal decyzje o cesarce bo sn byl jego zdaniem za duzym ryzykiem ze wzgledu na serduszko, stwierdzil ze serduszko maluszka nie wytrzymaloby porodu naturalnego byłam przerażona bo w ogóle o cc nie myslalam, zaczelam panikowac, trzasc sie cala na szczescie mialam duze wsparcie w położnej w ogóle całego personelu!zdazylam szybko zadzwonic do meza i przed 16 byłam już na sali operacyjnej:)Atmosfera zajefaj....lekarze, położne żartowali, opowiadali o rodzinie, smiali sie ze nie moge się ruszac ale moge ruszac ustami;)i pomimo tego calego stresu poprstu zaczeam sie smiac:)

Dzisiaj dzień wstawania więc trzymajcie kciuki;)napewno bede stekac jak stara baba;)
    Jak tylko bede miała możliwosc wstawie zdjecie małego:)
    Aha wczoraj wieczorem odciagneli mi pierwsze mleko dla maluszka całe 10 ml:)ciekawa jestem jak beda podawac bo przeciez karmiony jest dozylnie a nie ma jeszcze odruchu ssania.....musze sie o wszystko dopytac

Dużo zdrówka dla wszystkich!!!

Sorry za błedy w pisowniu i budowie zdan pisze na komórce!

Tamka, Nenaaa, Biedroneczka83, CzaryMary lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Uff morfologia bez zaslabniecia, za to z moczem nie wyszlo, bo pierwsze juz poszlo (no coz nie umiem powstrzymac siku przy napierajacej dwojce) :/ czekam az sie drugie uzbiera, bo juz zaplacilam i oddac dzis musze wrr

Lili: obys szyblo wrocila do zdrowia, jeszcze raz gratuluje, ze masz to za soba..

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :)
    Lili trzymam kciuki za wstawanie i żebyś szybko doszła do siebie o maluch żeby szybciutko sił i cialko nabieral <3
    Ja jeszcze w lozku, a co będę się zrywać jeszcze nie musze ;)
    Miłego spokojnego dzionka!

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Lili gratuluję i życzę szybkiego powtotu do formy i żeby maluch przybieral na wadze i szybko z wami wrócił do domku.... A jakie jest imię?

A ja siedzę ( w sumie leżę) i becze... Znów od wczoraj mam jakieś małe białe krostki na twarzy wygląda jak uczulenie... Wyglądam jak potwór...do tego Musze odwołać stomatologa bo mi kącik ust pękł i nie otworze paszczy zbyt szeroko.... Jedyna dobra dziś wiadomość to mam gin wieczorem i może dowiem się czy mam syna czy córkę.. Wybaczcie ze tak marudze ale już mnie szlag trafia z tym uczuleniem,tydzień temu było tak samo

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• helenkq Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie poniedziałkowo ;)

Lili Gratulacje ogromne, wazne ze sam oddycha reszta sie ułozy sama ;) a co do cc to nie chce cie poganiac ale wstawaj dziewczyno! nie lenic sie tam!... a tak na serio im dluzej lezysz bedzie gorzej...

co do pieluszek kurde Malenq jakos duzo tego... ja w dwa tygodnie zuzylam dwie paczki 1 pampersów czyli jakies 80 sztuk i nie uzywam jeszcze wielorazowych raz ze mamy jeszcze kikut pepowiny a dwa mam narazie tylko dwie sztuki
    teraz juz mam dwojki ale co do pieluszek 1 to 2-5kg a 2 to 3-6kg wiec dla dziecka donoszonego prawie 4 kg to wszystko jedna prawie ktore a dodam ze jak kupicie za duzo jedynek moze zostac nieuzyte inna sprawa jak dzidzius urodzi sie ponizej 3 kg ;)

co do szczepien nie mam jednoznacznego zdania na ten temat bo nie mam wiedzy wystarczajacej, ale nie zgodziłam sie na szczepienie Euvaxem bo to tansza koreanska szczepionka dwa ze była juz afera ze były wadliwe i sanepid wycofał partie szczepionek co nie zmienia faktu ze tysiace dzieci juz były zaszczepione
    wiem tez ze zadna inna nie da mi gwarancji ale postanowiłam nie panikowac i zaszczepie teraz jak mały bedzie miał 6 tygodni Engerixem narazie tylko na wzw
    bo pozniej skumuluje mu sie za duzo szczepionek na raz jak bede chciała według kalendaza szczepic

a co do autyzmu nie wiem ale skoro podobno chelatyzacja daje takie wspaniałe efekty w leczeniu dzieci z autyzmem to jednak chyba cos jest na rzeczy...
    postanowilam wiec wziasc pod lupe to czym szczepi sie moje dziecko...

dziewczynki były szczepione wg kalendaza i jest ok ale jesli moge wybrac lepsze szczepionki wg mnie to napewno skorzystam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:14

Lili83 lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedziałkowo :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

l22nqps6zs1m82ws.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, lilii faktycznie szybko poszło..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela moja mała uwielbiala robić kilka a kilkanaście kupek/kleksow dziennie...hehehe....

edit: w przeciągu ostatniej godziny była zmiana pieluchy 3 razy.......ona nigdy "nie robi kupki na raz" heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:02

justta lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Gangsterki :)

Lili gratulacje szybko poszło :) zdrówka dla ciebie i siły dla maluszka zeby szybko trafił w ramiona mamy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Malenq musze policzyc ile mam tych pieluch juz i pewnie kupie te Dady, ale chyba juz trojki hehehe. Dziecko sie jeszcze nie urodzilo a ja juz mam zapas pieluch na kilka m-cy. :) Te z dady wszyscy polecaja, a co do lidlowych to moja bratowa uzywala, mowila ze super sa, ale to juz bylo pare lat temu.

Lili zdrowka dla Ciebie!
    Ciesze sie ze chociaz personel normalny w tych trudnych dla Ciebie chwilach.
    Trzymam kciuki za wstawanie. :) Ja juz teraz stekam jak stara baba wiec Ty masz do tego pelne prawo. ;)

Maniek nono, hormonki buzuja. ;)

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ