Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam za offtop, dyskusję szczepieniową na tym wątku zakończyłam, już siedzę cicho
W kwestii skurczy ja się z kolei boję czegoś wprost przeciwnego. może ze 2x do tej pory tylko miałam skurcz macicy i to trwający chwilunię. Nie za mało? Nie powinna się już czasami napinać dla ćwiczeń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:00
-
LaRa wrote:Nenaa co u Was? Jak malutki? Jak sie czujecie????
Młody czasem daje rodzicom popalić, rozpacz z niewiadomego powodu. Podejrzewam brzucholek, już dokucza dziecku
Poza tym to już całkiem ciekawy świata malec, oczka zawsze szeroko otwarte obserwują otoczenie
Ojciec tego mojego dzieckajest dla mnie super wsparciem, tata na medal, dzieckiem zajmuje się naprawdę wspaniale i chętnie. Oby tak zostało
Ja jeszcze trochę obolała i słaba ale przy Młodym nabieram sił
Brzucho mój zachował się całkiem dobrze, obyło się bez rozstępów ciążowych i poporodowych. Był naprawdę wielgachny pod koniec ciążyPóki co flaczek ale całkiem znośny, da się naprawić
Narazie jest ok, radzimy sobie z mężem nie najgorzej...chybaPoznajemy się z Młodym, "trzęsiemy" nad Nim, kochamy mocno
Nieukowa, Tamka, beszka, Smoczyca1, LaRa, Malenq, Lili83, Blondik, MANIEK, helenkq, PsotkaKotka, Krokodylica, justta, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Nenek ależ śliczny awatar
jak tam sobie radzicie w domku?
Tamka dobrze mówisz koniec w pycha nią się w kolejkę, proszę grzecznie czekać na swoją kolej
Napięcie brzucha np u mnie to podobno normalne tak przynajmniej powiedziała moja ginka.
Co do spojenia współczuję dziewczyny mnie boli cos jak się przewracam w lozku lub wstaje jak się rozchodze jest jako tako ale nie wiem czy to spojenie.Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wcześnie na skurcze u Ciebie.....ja dopiero po 33t odczuwałam jakieś skurcze...a ze mam wysoki próg bólu to ten teges zorientowałam się ze to mogą buc BH dopiero po 35t.....
Co do szczepień jestem zielona i zdaje się na system....a jadąc na owe szczepienia będę zawierzać i modlić się do Boga, aby wszystko skończyło się dobrze...jedynie na MMR nie będę szczepić malej, poczekam jak będzie miała 10\11 lat....Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka
Dla zainteresowanych heheheh ja Dady jako pieluchy polecam!
Jedynie z Lidla do tej pory się nie sprawdziły....przeciekają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 22:31
Lili83, Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Dziekuje jeszcze raz z całego serducha za modlitwy i życzenia!!!
Jestem cała obolała i do tego chora (goraczka, katar i pierdzielony kaszel jakiś wirus się przyplatał) ale wszystko zniose!najważniejsze żeby maluch teraz rosł i wszystko było dobrze:)
Jeśli chodzi o poród to odbyło sie to tak szybko nawet nie zdawłam sobie sprawy ze takim ekspresem sie da;)od niedzieli zaczeto zmiejszac dawke lekow na skurcze zamiast dożylnie dostałam zwykla tabletki o slabszym dzialaniu gin chcial stopniowo odstawic lekarstwano do srody i wszystko było dobrze az do 14-stej wówczas zaczeły sie skurcze podpieli mnie pod ktg i okazało sie że serduszko malego bije za szybko 180-200 a skurcze byly coraz silniejsze od razu powiadomiono gin ktory podjal decyzje o cesarce bo sn byl jego zdaniem za duzym ryzykiem ze wzgledu na serduszko, stwierdzil ze serduszko maluszka nie wytrzymaloby porodu naturalnego byłam przerażona bo w ogóle o cc nie myslalam, zaczelam panikowac, trzasc sie cala na szczescie mialam duze wsparcie w położnej w ogóle całego personelu!zdazylam szybko zadzwonic do meza i przed 16 byłam już na sali operacyjnej:)Atmosfera zajefaj....lekarze, położne żartowali, opowiadali o rodzinie, smiali sie ze nie moge się ruszac ale moge ruszac ustami;)i pomimo tego calego stresu poprstu zaczeam sie smiac:)
Dzisiaj dzień wstawania więc trzymajcie kciuki;)napewno bede stekac jak stara baba;)
Jak tylko bede miała możliwosc wstawie zdjecie małego:)
Aha wczoraj wieczorem odciagneli mi pierwsze mleko dla maluszka całe 10 ml:)ciekawa jestem jak beda podawac bo przeciez karmiony jest dozylnie a nie ma jeszcze odruchu ssania.....musze sie o wszystko dopytac
Dużo zdrówka dla wszystkich!!!
Sorry za błedy w pisowniu i budowie zdan pisze na komórce!Tamka, Nenaaa, Biedroneczka83, CzaryMary lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Uff morfologia bez zaslabniecia, za to z moczem nie wyszlo, bo pierwsze juz poszlo (no coz nie umiem powstrzymac siku przy napierajacej dwojce)czekam az sie drugie uzbiera, bo juz zaplacilam i oddac dzis musze wrr
Lili: obys szyblo wrocila do zdrowia, jeszcze raz gratuluje, ze masz to za soba..
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Hej,Lili gratuluję i życzę szybkiego powtotu do formy i żeby maluch przybieral na wadze i szybko z wami wrócił do domku.... A jakie jest imię?
A ja siedzę ( w sumie leżę) i becze... Znów od wczoraj mam jakieś małe białe krostki na twarzy wygląda jak uczulenie... Wyglądam jak potwór...do tego Musze odwołać stomatologa bo mi kącik ust pękł i nie otworze paszczy zbyt szeroko.... Jedyna dobra dziś wiadomość to mam gin wieczorem i może dowiem się czy mam syna czy córkę.. Wybaczcie ze tak marudze ale już mnie szlag trafia z tym uczuleniem,tydzień temu było tak samo
Lili83 lubi tę wiadomość
Maniek
-
witam sie poniedziałkowo
Lili Gratulacje ogromne, wazne ze sam oddycha reszta sie ułozy samaa co do cc to nie chce cie poganiac ale wstawaj dziewczyno! nie lenic sie tam!... a tak na serio im dluzej lezysz bedzie gorzej...
co do pieluszek kurde Malenq jakos duzo tego... ja w dwa tygodnie zuzylam dwie paczki 1 pampersów czyli jakies 80 sztuk i nie uzywam jeszcze wielorazowych raz ze mamy jeszcze kikut pepowiny a dwa mam narazie tylko dwie sztuki
teraz juz mam dwojki ale co do pieluszek 1 to 2-5kg a 2 to 3-6kg wiec dla dziecka donoszonego prawie 4 kg to wszystko jedna prawie ktore a dodam ze jak kupicie za duzo jedynek moze zostac nieuzyte inna sprawa jak dzidzius urodzi sie ponizej 3 kg
co do szczepien nie mam jednoznacznego zdania na ten temat bo nie mam wiedzy wystarczajacej, ale nie zgodziłam sie na szczepienie Euvaxem bo to tansza koreanska szczepionka dwa ze była juz afera ze były wadliwe i sanepid wycofał partie szczepionek co nie zmienia faktu ze tysiace dzieci juz były zaszczepione
wiem tez ze zadna inna nie da mi gwarancji ale postanowiłam nie panikowac i zaszczepie teraz jak mały bedzie miał 6 tygodni Engerixem narazie tylko na wzw
bo pozniej skumuluje mu sie za duzo szczepionek na raz jak bede chciała według kalendaza szczepic
a co do autyzmu nie wiem ale skoro podobno chelatyzacja daje takie wspaniałe efekty w leczeniu dzieci z autyzmem to jednak chyba cos jest na rzeczy...
postanowilam wiec wziasc pod lupe to czym szczepi sie moje dziecko...
dziewczynki były szczepione wg kalendaza i jest ok ale jesli moge wybrac lepsze szczepionki wg mnie to napewno skorzystamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 09:14
Lili83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHela moja mała uwielbiala robić kilka a kilkanaście kupek/kleksow dziennie...hehehe....
edit: w przeciągu ostatniej godziny była zmiana pieluchy 3 razy.......ona nigdy "nie robi kupki na raz" hehehehWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:02
justta lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Malenq musze policzyc ile mam tych pieluch juz i pewnie kupie te Dady, ale chyba juz trojki hehehe. Dziecko sie jeszcze nie urodzilo a ja juz mam zapas pieluch na kilka m-cy.Te z dady wszyscy polecaja, a co do lidlowych to moja bratowa uzywala, mowila ze super sa, ale to juz bylo pare lat temu.
Lili zdrowka dla Ciebie!
Ciesze sie ze chociaz personel normalny w tych trudnych dla Ciebie chwilach.
Trzymam kciuki za wstawanie.Ja juz teraz stekam jak stara baba wiec Ty masz do tego pelne prawo.
Maniek nono, hormonki buzuja.
Malenq lubi tę wiadomość