Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kotka no co Ty będziesz dobra mama, nie myśl że przez to ze nie masz szału zakupów to będzie źle. Nasze mamy nie miały tylu gadżetów i tez było dobrze.... Ja wynajmuje mieszkanie bo to które kupiliśmy wciąż niegotowe i jeszcze długo poczekam ale nie ma się co łamać ciuchy wózki czy inne rzeczy nie da najważniejsz, ważne że będziesz kochać!Maniek
-
Hej
Nena, sliczny Diego
Malenqu, wspolczuje niewyspania, zmeczenia....doskonale pamietam i takie dni
Psotka, ja podczas tej ciazy tez jakos maly entuzjazm do zakupow dla dziecka mialam/mam. mimo wszystko mamy dosc wczesnie wiekszosc rzeczy przygotowanych. tylko posprzatac musze (bo smoczki i buteli oraz laktator wygotowywac bede jak ze szpitala worcimy). jakos taka zestresowana jestem, ze to czy tamto nie jest jest gotowe...ale robic mi sie nie chce
Kroko, wspolczuje rwy kulszowej...
My dzis mielismy kolejne usg. mala wazy 2300, wiec nadal ponizej normy obowiazujacej tu w Norwegii. wstawiona w kanal (nie zupelnie, ale czesciowo), co czuje, bo do wszelich dolegliwosci bolowych dolaczyla parcie na odbytnicewiec do porodu sie przygotowuje. lekarz, kotry mnei dzis badal, troche sie rpzestraszyl, ze tak szybko to wwzystko, ale wyjasnilam mu, ze w kazdej ciazy tak szybko sie dzialo a i tak rodzilam tydzien przed terminem
w poniedzialek kolejna kontrola
dzis chlopcy byli z nami na usg. pielegniarka im tlumaczyla co widac na ekranie tv. zachwyceni byli. po wyjsciu od lekarza zapytali, czy mozemy im kupic lalke, kotra mozna karmic i wozek dla lalek (w poczekalni stalo), bo oni chca miec swoje baby jak nasza mala sie urodzi, hehehe
u nas dzis piekna pogoda. nadal troche zimno, bo tylko 6 stopni, ale sloneczko pieknei swieciNenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
No i sie obkupilam
Do torby szpitalnej brakuje mi tylko albo az koszul porodowej (mam w domu ladna ktorej nei nosze, musze jej tylko skrocic rekawy bo inaczej sie ugotuje)i do karmienia szpitalnej i podkladow poporodowych - nie wiedzialam ktore wziac...musze sie na SR zapytac czy te najwieksze czy srednie czy jakie?
Ale kupilam juz
- paczke jednyek(wiem wiem malo ale to tak na wszelki wypadek zeby cos w ogole w domu miec a tak to wyciagne meza do jakiegos marketu zeby nakupic wiecej na raz),
-krem do sutkow,
- paczke mokrych chusteczek (zameirzam myc dupke woda ale tak na wszelki wypadek niech beda jakies w domu no i do torby spacerowej sie przydadza),
- wkladki do stanika
- stanik (i chyba z amaly jednak kupilam! a polozna na SR mowila zeby kupic o 2-3 rozmiary wiekszy to ja jej nie posluchalam i kupilam rozmiar wiekszy i a widze ze spokojnie moglam wlasnie o 2 rozmiary wiekszy kupic)
- herbatke dla karmiacej (w sumie juz taka pije)
- krem Kaufmanscreme do twarzy na spacer
- krem do sutkow
- podklady na lozko : przydadza sie pod materacyk dziecka i pod moj przed porodem na wszelki wypadek gdyby mi zaszelo ciec w nocy cos
- odplamiacz
- szczotke do butelek (przyda sie nawet jak bede karmic piersia do butelek po herbatkach i soczkach)
Mam pytanie. Wybaczcie dziewczyny bo juz pewnei na nie odpowiadalyscie tysiac razy i pewnei nie jedna jeszcze o to zapyta. To do tych ktore juz urodzily: Ile potrzeba mi jedynek i ile dwojek tak na poczatek?
-
Hej Beszko
w porównaniu z moja to dużo mniej a jesteśmy chyba na podobnym etapie ale nie ma co panikować bo każde dziecię rośnie inaczej
I widzisz kolejne info parcie na odbytu zawsze się pojawia? Bo tego jak i opadnie ciągu brzucha nie zauważyłam.
Fajnie się Twoje chłopaki zachowały kupcie im lale niech się wprawiają -
Smoczyca, a ile twoja Malusia wazy?
Psotka, to zalezy jak duze bedzie dziecko. przy Janku zuzylam sporo 1 (ale na 2 wczesniej sie przerzucilismy, bo mimo iz 1 byly ok, to przesikiwal - u chlopcow trzeba siusiaka ukladac na dol, gdy sie pieluche zapina, o czym nie wiedzialam) w porownaniu do Leona - przy nim od razu byly 2. teraz maz ma kupic jedna paczke 1 a reszte 2. nie wiem czy mala faktycnzie tak mala bedzie (Leon mial byc maly, a wazyl rpawie 4 kg
) no i nei wiem ktora marka pieluch mlodej bardzije podejdzie: pampers czy libero.
-
Kotko: usmialam sie czytajac o pudle-wanience, mysle, ze jedyne ale to moze to ze nie jest oble, ma kanty i moze byc niewygodnie.
A myslalam, po Twojej mega liscie potrzebnych rzeczy, ze jestes mega zaangazowana. Wlasnie wczoraj szukalam tej listy, bezskutecznie
Ja leze po robocie i obiedzie. Zaraz dziobne kawe, choc mam zgage jak stad do Afryki.
-
jetsem po wizycie...widac duży pęcherzyk ciążowy z widocznymi przepływami krwi, migotało to jak serce na usg, ale nadal nie widac zarysu zarodka;(
jestem załamana;( tak bardzo się boję;( nie chcę stracić kolejnego dziecka;(
nie wiem jak wytrzymam tydzień do kolejnej wizyty;( -
zgredka wrote:Kotko: usmialam sie czytajac o pudle-wanience, mysle, ze jedyne ale to moze to ze nie jest oble, ma kanty i moze byc niewygodnie.
A myslalam, po Twojej mega liscie potrzebnych rzeczy, ze jestes mega zaangazowana. Wlasnie wczoraj szukalam tej listy, bezskutecznie
Ja leze po robocie i obiedzie. Zaraz dziobne kawe, choc mam zgage jak stad do Afryki.
No ale z wielkim bolem ta liste rpbilam. W koncu jednak trzeba bylo sie zebrac. Zreszta, lista a kupowanie to co innego
.
Ale jest cos co lubie kupowac: gadzety w stylu gryzaki, smoczki itp. Od zawsze mnei fascynowaly te kawalki plastiku. No ale nie mialam jeszcze szansy kupic bo 3 smoczki dostalismy
a gryzaka to chyba na razie nie potrzebuje.
Wkleje ci ta liste pozniej. Ide zaraz na joge i musze sie zebrac.
A co do Afryki... to sie wczoraj wlasnie rozmazylismy bo dokladnie rok temu bylismy w Namibii i Botswanie...ehhhh
Wklejam jedna fote. Btw. Jak te kobitki moje cycki zobaczyly to bardzo sie dziwily ze jeszcze dzieci nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:59
Tamka, Nieukowa, Nenaaa lubią tę wiadomość