X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena dzieki, jest dla mnie nadzieja. :)

Malenq fakt, mamy ze Smokiem bardzo podobne avatary. :)
    I jeszcze test chyba pozytywny byl w tym samym dniu? I tc ten sam. :P

Malenq lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja się nie gniewam w sumie podobne awatary i tygodnie ciąży zblizone no i gady jak Kroko mówi :)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję skarby za wyrozumiałość............ale ostatnio tak przytomna jestem, że nie wiem z której piersi małą ostatnio karmiłam i czy jest przewinięta hehehehe

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ależ awatar ale nie musiałaś przecież :)
    Malen rozumiem :) i tak jestes wielka kochana, zawsze już będziesz ta pierwsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:50

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mi tez sie wasze awatary mylily :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Kroko ależ awatar ale nie musiałaś przecież :)
    Malen rozumiem :) i tak jestes wielka kochana, zawsze już będziesz ta pierwsza :)

Hehe wiem ale mi sie spodobal :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból pleców z promieniowaniem do posladka używam konską maść z papryka ostra wiadomo raz dziennie i nie dużo pomaga szczególnie na noc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku sen mnie łamie... Idę sie zdrzemnąć ziewwwwww

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglby mi ktos w kleic tekst "O Tobie" z cyklu tydzien po tygodniu dla 32 tc?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka no co Ty będziesz dobra mama, nie myśl że przez to ze nie masz szału zakupów to będzie źle. Nasze mamy nie miały tylu gadżetów i tez było dobrze.... Ja wynajmuje mieszkanie bo to które kupiliśmy wciąż niegotowe i jeszcze długo poczekam ale nie ma się co łamać ciuchy wózki czy inne rzeczy nie da najważniejsz, ważne że będziesz kochać!

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki że się mądrzę, ale taki fach ;)
    Dronko nie wolno żadnych rozgrzewających maści w okresie ostrym czyli gdy cholernie boli...lepsze są chłodzące :)
    A właśnie nie zauważyłam Nenek buziaki dla 2 tygodniowego Diega <3

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg, co za nastrój mam dzisiaj ;/
    zdrzemnęłam sie, poszłam na spacer z psem i jestem dętka ;/ co za shit ;/
    tu tez sie cicho zrobiło...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Nena, sliczny Diego <3

Malenqu, wspolczuje niewyspania, zmeczenia....doskonale pamietam i takie dni :/

Psotka, ja podczas tej ciazy tez jakos maly entuzjazm do zakupow dla dziecka mialam/mam. mimo wszystko mamy dosc wczesnie wiekszosc rzeczy przygotowanych. tylko posprzatac musze (bo smoczki i buteli oraz laktator wygotowywac bede jak ze szpitala worcimy). jakos taka zestresowana jestem, ze to czy tamto nie jest jest gotowe...ale robic mi sie nie chce :P

Kroko, wspolczuje rwy kulszowej...

My dzis mielismy kolejne usg. mala wazy 2300, wiec nadal ponizej normy obowiazujacej tu w Norwegii. wstawiona w kanal (nie zupelnie, ale czesciowo), co czuje, bo do wszelich dolegliwosci bolowych dolaczyla parcie na odbytnice :( wiec do porodu sie przygotowuje. lekarz, kotry mnei dzis badal, troche sie rpzestraszyl, ze tak szybko to wwzystko, ale wyjasnilam mu, ze w kazdej ciazy tak szybko sie dzialo a i tak rodzilam tydzien przed terminem ;)
    w poniedzialek kolejna kontrola

dzis chlopcy byli z nami na usg. pielegniarka im tlumaczyla co widac na ekranie tv. zachwyceni byli. po wyjsciu od lekarza zapytali, czy mozemy im kupic lalke, kotra mozna karmic i wozek dla lalek (w poczekalni stalo), bo oni chca miec swoje baby jak nasza mala sie urodzi, hehehe

u nas dzis piekna pogoda. nadal troche zimno, bo tylko 6 stopni, ale sloneczko pieknei swieci :)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie obkupilam :D

Do torby szpitalnej brakuje mi tylko albo az koszul porodowej (mam w domu ladna ktorej nei nosze, musze jej tylko skrocic rekawy bo inaczej sie ugotuje)i do karmienia szpitalnej i podkladow poporodowych - nie wiedzialam ktore wziac...musze sie na SR zapytac czy te najwieksze czy srednie czy jakie?

Ale kupilam juz
    - paczke jednyek ;) (wiem wiem malo ale to tak na wszelki wypadek zeby cos w ogole w domu miec a tak to wyciagne meza do jakiegos marketu zeby nakupic wiecej na raz),
    -krem do sutkow,
    - paczke mokrych chusteczek (zameirzam myc dupke woda ale tak na wszelki wypadek niech beda jakies w domu no i do torby spacerowej sie przydadza),
    - wkladki do stanika
    - stanik (i chyba z amaly jednak kupilam! a polozna na SR mowila zeby kupic o 2-3 rozmiary wiekszy to ja jej nie posluchalam i kupilam rozmiar wiekszy i a widze ze spokojnie moglam wlasnie o 2 rozmiary wiekszy kupic :/)
    - herbatke dla karmiacej (w sumie juz taka pije)
    - krem Kaufmanscreme do twarzy na spacer
    - krem do sutkow
    - podklady na lozko : przydadza sie pod materacyk dziecka i pod moj przed porodem na wszelki wypadek gdyby mi zaszelo ciec w nocy cos
    - odplamiacz
    - szczotke do butelek (przyda sie nawet jak bede karmic piersia do butelek po herbatkach i soczkach)

:D

Mam pytanie. Wybaczcie dziewczyny bo juz pewnei na nie odpowiadalyscie tysiac razy i pewnei nie jedna jeszcze o to zapyta. To do tych ktore juz urodzily: Ile potrzeba mi jedynek i ile dwojek tak na poczatek?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beszko :) w porównaniu z moja to dużo mniej a jesteśmy chyba na podobnym etapie ale nie ma co panikować bo każde dziecię rośnie inaczej :)
    I widzisz kolejne info parcie na odbytu zawsze się pojawia? Bo tego jak i opadnie ciągu brzucha nie zauważyłam.
    Fajnie się Twoje chłopaki zachowały kupcie im lale niech się wprawiają ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, a ile twoja Malusia wazy?

Psotka, to zalezy jak duze bedzie dziecko. przy Janku zuzylam sporo 1 (ale na 2 wczesniej sie przerzucilismy, bo mimo iz 1 byly ok, to przesikiwal - u chlopcow trzeba siusiaka ukladac na dol, gdy sie pieluche zapina, o czym nie wiedzialam ;) ) w porownaniu do Leona - przy nim od razu byly 2. teraz maz ma kupic jedna paczke 1 a reszte 2. nie wiem czy mala faktycnzie tak mala bedzie (Leon mial byc maly, a wazyl rpawie 4 kg ;) ) no i nei wiem ktora marka pieluch mlodej bardzije podejdzie: pampers czy libero.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: usmialam sie czytajac o pudle-wanience, mysle, ze jedyne ale to moze to ze nie jest oble, ma kanty i moze byc niewygodnie.
    A myslalam, po Twojej mega liscie potrzebnych rzeczy, ze jestes mega zaangazowana. Wlasnie wczoraj szukalam tej listy, bezskutecznie :/

Ja leze po robocie i obiedzie. Zaraz dziobne kawe, choc mam zgage jak stad do Afryki.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jetsem po wizycie...widac duży pęcherzyk ciążowy z widocznymi przepływami krwi, migotało to jak serce na usg, ale nadal nie widac zarysu zarodka;(
    jestem załamana;( tak bardzo się boję;( nie chcę stracić kolejnego dziecka;(
    nie wiem jak wytrzymam tydzień do kolejnej wizyty;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotko: usmialam sie czytajac o pudle-wanience, mysle, ze jedyne ale to moze to ze nie jest oble, ma kanty i moze byc niewygodnie.
    A myslalam, po Twojej mega liscie potrzebnych rzeczy, ze jestes mega zaangazowana. Wlasnie wczoraj szukalam tej listy, bezskutecznie :/

Ja leze po robocie i obiedzie. Zaraz dziobne kawe, choc mam zgage jak stad do Afryki.

No ale z wielkim bolem ta liste rpbilam :D. W koncu jednak trzeba bylo sie zebrac. Zreszta, lista a kupowanie to co innego ;).

Ale jest cos co lubie kupowac: gadzety w stylu gryzaki, smoczki itp. Od zawsze mnei fascynowaly te kawalki plastiku :D. No ale nie mialam jeszcze szansy kupic bo 3 smoczki dostalismy :/ a gryzaka to chyba na razie nie potrzebuje.

Wkleje ci ta liste pozniej. Ide zaraz na joge i musze sie zebrac.

A co do Afryki... to sie wczoraj wlasnie rozmazylismy bo dokladnie rok temu bylismy w Namibii i Botswanie...ehhhh
    Wklejam jedna fote ;). Btw. Jak te kobitki moje cycki zobaczyly to bardzo sie dziwily ze jeszcze dzieci nie mam ;)

15074b57befe1ae1med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:59

Tamka, Nieukowa, Nenaaa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, bądź dobrej myśli. Co powiedział lekarz?
    Dał Ci lutke ????

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ