X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zrobiłyście smaka na sałatke jarzynową!Normalnie muszę ją zjeść idę nastawić warzywka;)

Lara wydaje mi się, że lepiej poczekać, macie jeszcze czas, poszukaj na olx lub allegro, jest naprawdę wiele okazji!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam rosol z kaczki :) yummm..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja bym tez jeszcze poczekala z zakupem...na pewno trafi sie jescze jaaks okazja.

co do wozka mutsy, to my mielismy w PL, jako 2 wozek. ja bylam bardzo niezadowolona. kuzynce oddalam i ona tez byla niezadowolona i sprzedala go ;) za to moja przyjaciolka byla zachwycona tym wozkiem - zalezy od oczekiwan.

moje dziecie skopalo mi podbrusze/pecherz - chyba ;) najpierw poczulam jakby kopniak w dole brzucha a po chwili bol w podbrzuszu, jakby ktos tam mnie uderzal. dzidzius jest nisko - co chwile chodze do toalety i po prostu wiem ze nisko lezy..ale czy juz jest na tyle silne by pokopac organy wez. tak by mnie bolalo, hmmm

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie sie wstrzymujemy i czekamy na okazje :)

Właśnie, miałam sie spytać czy tez chodzicie tak często sikac? No masakra, wysikam sie a za chwile czuje znowu ucisk na pęcherz i lecę do wc.
    Czyżby maleństwo kopalo mnie w pęcherz? Jeszcze ma dużo miejsca, wiec nie powinno.

Idę sikac :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie tak bardzo czesto, zalezy od dnia ale ja malo pije zazwyczaj (przymusic sie musze)..
    Widzialyscie na fejsie propo ze spotkaniem?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dołączę do tych, co co 5 min mogą chodzić do wc.. czasem czuję taki ucisk, że nie mogę z łóżka wstać czy przejść do wc, bo ból okropny, przy sikaniu ucisk.. mały na bank leży nisko, bo wiem, gdzie jego tętno znaleźliśmy..ale teraz to jakaś masakra jest.. nie kopie, ale czuję jak się wierci.. takie obroty, wiercenia.. w nocy budzę sie do wc po 5 razy, gorzej niż było na początku

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Konwalianka, to ja w nocy chodzę do 2-3 razy :( natomiast co do wstawania z łóżka z pełnym pęcherzem, a właściwie z chęcią sikania to rzeczywiście porażka, a do tego bol krzyża ze w tyłek mi wchodzi i nie mogę iść. Ale z takimi niedogodnościami mozna żyć :) w końcu czekamy na upragnione bejbiki :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    to ja dołączę do tych, co co 5 min mogą chodzić do wc.. czasem czuję taki ucisk, że nie mogę z łóżka wstać czy przejść do wc, bo ból okropny, przy sikaniu ucisk.. mały na bank leży nisko, bo wiem, gdzie jego tętno znaleźliśmy..ale teraz to jakaś masakra jest.. nie kopie, ale czuję jak się wierci.. takie obroty, wiercenia.. w nocy budzę sie do wc po 5 razy, gorzej niż było na początku

konwalianka to j mam tak samo i rowniez wydaje mi sie, ze wiercenie bardziej czuje niz kopniaki (kopniaki rzaaaadko). moje mlode wydaje mi sie, ze lezy na brzuszku, czyli pleckami na zew. i pewnie kopie po moich organach wew. ... no ale moje przypuszczenia za 1,5 okaza sie prawdziwe lub nie ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny nie straszcie ...

Dobrej nocy girls!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    my właśnie zrobili listę, chcieliśmy się ograniczyć do 5-ciu, potem zminimalizujemy do 3 i wreszcie przy rozbieżności polosujemy
    dla dziewuch: Emma, Hanna, Matylda, Łucja, Ewa, Gabriela (6)
    dla kolesi: Konstanty i Tymoteusz - więcej nie ma ;/ mi się podoba Anatol, ale z nazwiskiem brzmiałoby komicznie
    :D Ewa :D

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest praktycznie pionowo, głową w dół już od miesiąca. Tak czasem pcha się na macicę że oszaleć można. Mój pęcherz jest chirurgicznie zmniejszony więc na wstępie jestem na przegranej. Jak dziecko uciśnie to lecę z do wc szybko tak, zę utrzymac nie mogę a siku poleci ledwo parę kropli. Ale za to jaka ulga od razu... :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    Ja juz po 1 przytulanki z muszla, ledwo do pracy sie dotargalam, bo w tramie cos w jelitach zaczelo bulgocic. Szczesliwie znowu siedze sama to moge czuc sie w swoim zlym poczuciu swobodnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

ale cisza od rana - spicie ciezarowki?

Zgredka, lacze sie w bolu :/ ja od wczoraj popoludnia tragicznie sie czuje :( nawet przez chwile przeszlo mi przez mysl, z emoze to grypa zoladkowa sie rozkreca ;)

ostatnio moja lekarka chciala mi dac zwolnienie w wiekszym wymiarze godz. niz 50% mam nadz.ze i teraz to zaoferuje a ja sie juz upierac nie bede. z checia przyjme ;) poza tym chociazby ze wzgl. na te skurcze powinna ;)
    i tak pracuje wieciej, ale jak bede miala na papierze, ze mam byc w domku to bez wyrzutow bede pracowala z domu.

a Ty nie chcesz na zwolnienie pojsc?

Tamka, jak po weselu? mam nadz.,ze sie wybawilas a kokl juz sie nie pojawila :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi, nie śpię już, ale jest tak brzydko za oknem ze zaraz usne na nowo :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie kawewypilam....jestem ciekawa czy faktycznie, jka przypuszczam, brzuch bedzie czesciej twardnial....ale musilam kawe wypic. u nas jak zwykle szaro-buro-leje i wieje :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo chce (juz tydzien bylam) jestem rozliczana z terminowosci podejmowanych decyzji, a co 3 m-ce mam lustracje w pracy i opinie wystawiana pierwsza bede miec teraz a chce miec jeszcze z jedna co najmniej (ma to wplyw na dalsze moje losy), wiec chce byc jak najdluzej, jak bedzie tragicznie to na tydzien skocze, ale poki co w ciagu dnia pracy jakos idzie, jak sie wciagam w robote..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka współczuję. Boję się że u mnie zaczyna się to samo - budzę się w nocy z gorzkim posmakiem w ustach i od razu zalewa mnie fala mdłości. Budzę się o 6- to samo. Na nic nie am ochoty, a jak już mam to na wiadro majonezu albo grzybki w occie :P
    Póki co nie bombarduję Chin, ale raz niewiele brakowało żeby miała cofkę...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo girls!

U nas jest tak buro i deszczowo, ze życ sie nie chce. Wróciłam z Biedronki o 8:00 i wskoczyłam z powrotem do łóżeczka heh.

Dzidzia w nocy się przemieściła i jest teraz ułożona poprzecznie! YES!! od razu lepiej będzie nam się współpracowało.

Mój plan na dziś - posegregować książki do wyniesienia i uprzątnąć część gratów. trzymajcie kciuki :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: jak w nocy sie budzisz to skrobnij kromke chleb albo jakiegos herbatnika..

U mnie tez szarowka (tak to sie nazywa?). Troche popaduje..

Ja powoli psychicznie przygotowuje sie do oprozniania szuflad w lozku, w list zamowie wory prozniowe, obecnie jest to luksusowu wydatek..
    trzymam kciuki Yasmin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:12

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

jestem wykończona, impreza weselna udała się wspaniale ale gdzie się podziała cała moja energia i siła witalna?! nie doczekałam nawet do oczepin :/ fakt, że od samego rana była bieganina ale żeby odpaść o 23:30? no ale brzuch mi tak naparzał, miałam wrażenie, że zaczyna drętwieć, że wolałam odpuścić i zgarnęłam rodziców i pojechaliśmy do domu. Małż ściągnął przed 5tą rano , wygłosił do mnie mowę:

jestem taki szczęśliwy, bo było tak wspaniale i jestem taki nieszczęśliwy, bo już się skończyło

po czym padł jak długi na łóżko ;) nawet pies jest wykończony ;) i przeżarty, bo oczywiście wszyscy go dokarmiali w związku z czym zarzygał cały dywan :/

a wczoraj było sprzątanie, zmywanie, likwidacja dekoracji, urobiłam się jak koń za pługiem ...

jak tak czytam Wasze wypowiedzi odnośnie pęcherza to się zastanawiam czy Kajtek sobie na nim nie trenuje ostatnio... mam takie dziwne bóle - ni to jajnik, ni to macica , ni to pachwina, i zachciewa mi się siku absolutnie nagle i jak nie mogę go zrobić natychmiast to boli tak okrutnie, że płakać mi się chce...

wczoraj miałam do przejechania AŻ 60 km, w połowie drogi zaczęło mnie właśnie tak boleć, głównie przy naciskaniu na pedały i dojechałam do domu ze łzami w oczach, łamiąc chyba wszystkie możliwe przepisy :/

uff, to się rozpisałam, miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ