X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki ;-) jakoś wytrwam

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu info o szczawianach, jednorazowo nie muszą świadczyć o niczym złym.

Składniki mineralne moczu, w tym przypadku kryształy szczawianu wapnia, nie świadczą o konkretnym schorzeniu, jednak ich obecność predysponuje do wystąpienia kamicy nerkowej. W przypadku pojawiających się epizodów krwiomoczu lub nawracających zakażeń dróg moczowych, ważna jest diagnostyka w kierunku kamicy.
    Najlepszą metodą ograniczenia szczawianów w organizmie, jest picie wody mineralnej niegazowanej (2 litry dziennie). Dodatkowo proszę wyeliminować ze swojej diety produkty mogące podnosić ilość szczawianów m.in.: szczaw, szpinak, rabarbar, botwinę, buraki, czekoladę, kawę i herbatę.
    Ciąża może sprzyjać atakom kamicy i innych schorzeniom układu moczowego, które właśnie w ciąży się uaktywniają.

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, faktycznie TSH ciut za wysokie, szczególnie biorąc pod uwagę, że zwiększyłaś sobie dawkę. Ja robię wyniki co 2 tygodnie i już powinno być widać , że spada. Jeśli nie spada, tzn że dzidziol mocno rośnie i jego tarczyca mu nie wystarcza więc ciągnie od matki.

Ja bym sobie zwiększyła do 50 ale to JA, walczę z niedoczynnością nie od dziś i różne sytuacje przerabiałam, więc Ciebie do tego nie namawiam

wizytę masz właściwie wkrótce, także spokojnie :)

szlag mnie trafił właśnie gwiaździsty, od miesiąca powtarzałam mężowi żeby łaskawie zamówił drzwi wejściowe do domu, twierdził, że za wcześnie no i oczywiście dziś zadzwonił i dowiedział się, że możemy je mieć w grudniu! nosz k.... - bez drwi nie wylejemy podłogi, nie zamontujemy NIC, bo ukradną i tym samym wprowadzimy się w lutym! trzymajcie mnie bo mu zrobię krzywdę

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nenek muszę zacząć pić więcej wody ;-)

Dzięks Tamuś ;-) a mężu się nie popisał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:26

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Tamek...no należy mu się porządny prztyczek w nos. No i na stres Cię naraził...Może da się coś przyspieszyć...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem tak wściekła, że aż czuję, że dziecko się obudziło i plumka

nie da się nigdzie indziej bo mamy niestandardowe wymiary bo sobie wymyślił, że tak będzie ładnie!!!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokój się troszkę, kopnij Go ze dwa razy w kostkę lub w piszczel, ulży Ci...No ja w pełni rozumiem ten wkurw ale uważaj na bejbusia.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo wróciłam z roboty
    od paru dni zarzucają nas dodatkową robotą, pomijam, że zupełnie bezsensowną, bo nie przynoszącą efektu.. ehhh
    leżę sobie po rosole z kaczuchy i oglądam masterchefa usa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się przewietrzyć z psem, może się trochę uspokoję

justta lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam doła jak 150!

dziewczyny współczuję Wam tych jazd z tarczycą..nigdy nie miałam problemów i na szczęście w ciąży też mnie nie łapie - chociaż to :)

Tamka, och Ci faceci..nikt ich nie zrozumie i "zawsze mają czas"; do Anuśkowej studni go!

Tamka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka juz mialam pisac ze mozecie byle jakie poki co zamontowac, ale skoro sa niestandardowe to klapa :(
    Ja tak mialam z mezem jak robilismy sufit podwieszany. Stwierdzil ze z kumplami uwina sie w 2 tyg a robil sam i to przez 1,5 mc w efekcie mielismy obsuwe z malarzem i stolarzem o prawie 3mc, bo jak zmienil im sie plan to wyladowalismy na koncu kolejki :(

O salatce jarzynowej cd. Zapakowalam mezowi cale pudelko ok. 1kg salatki, bo stwierdzil ze w pracy w lodowce zostawi i bedzie mial na 3 dni. Teraz mi jeczy do ucha, ze mu niedobrzem bo... tak mu smakowala ze ZZARL KILOGRAM W JEDEN DZIEN!
    witki opadaja, a podobno to ja jestem w ciazy :/

Tamka, Lili83, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś idz sie przewietrz ;-)

Konwalianka, a co się dzieję, że doły łapiesz?

Nieukowa ci faceci ;-) teraz będzie się męczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:53

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: mój też mówi, że w tej ciąży to on póki co tyje...

ja, jak zrobię obiad docelowo na 2 dni i on zje w jeden to mnie krew zalewa wrrrr

Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, Nieukowa mój też je jak najęty;)tłumaczy sie mówiac, że dotrzymuje mi towarzystwa, zeby mi smutno nie bylo;)Przytył ok. 3-4 kg od kiedy jestem w ciazy!

Konwalianka co sie stało?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój je z premedytacją bo mu smęciłam, że znowu bede więcej od niego ważyć..wiec postawił sobie za cel dobic do 70 kg, tak, abyśmy tyle samo ważyli (mam plan przytyć do 70kg, przy Tymku miałam na finishu 72) i tak..wczoraj zjadł.. zupę, 3 hamburgery domowej roboty, kawałek ciasta (a on żdko je ciasta), chińczyka, którego przygotował dla nas na dziś na obiad z woreczkiem ryżu, banana, no i śniadanie of course..

a mój dół pojawił sie po rozmowie z mamą, kiedy to kolejny raz uświadomiłam sobie i usłyszałam (nie dosłownie), jak wiele straciłam wyjeżdżając z rodzinnego miasta..boli

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, nie znam sytuacji ale jest na pewno milion rzeczy, które by Cię nie spotkały gdybyś z tego miasta nie wyjechała

nie ma co gdybać, jesteś szczęśliwa i tego się trzymaj

a jeśli mama zrobiła to specjalnie , bo Cię nie ma blisko to przykre, ale świadczy o tym, że Cię kocha i tęskni, a najczęściej to własnie najbliższe osoby sprawiają nam największą przykrość i to niechcący, głowa do góry!

pomyśl, że masz w domu drzwi, a ja nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 17:30

Yasmin, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój już waży koło 80 kg, ale on jest z natury szczupły z wyglądu (acz BMI wskazuje nadwagę), nie wiem ile musiałby żreć, żeby wyglądać grubiej hmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, od dana wiedziałam, że wiele tracę..bo jednak codziennie rozmawiam z siostrami..one spotykają się codziennie, odwiedzają rodziców itd..jestem na bieżąco..ale teraz chodzi o inne sprawy.. powiedziałabym spadkowe i tutaj też wyszła kwestia mojej nieobecności i faktu, że nie może być tak, bo mnie nie ma itd..no trudna sprawa, mama na pewno nie miała nic złego na myśli i sama się popłakała, jak sobie uświadomiła, jak to zabrzmiało :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mama pytanie o wózek:
    koła przednie na sztywno czy 360stopni skrętne??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam skrętne, z możliwością zabokowania

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ