Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Lara, trzymam kciuki za zdrówko psinki!
Ja po wizycie u matrony. Morfologia dobra, mocz ok, toxo nadal ujemne, cukrzycy ciążowej nie stwierdzono.
No...ale żeby nie było tak pięknie...Justyś, łączę się z Tobą, podwyższone TSH, 3.54, a miało być mniej niż 3. Położna mówi, że to nieznaczny wzrost i bez paniki ale od jutra muszę zacząć brać 25 mg euthyroxu. Jutro też wizyta u endo.
Ehhhh, lipa, wiem, że to nie tragedia, ale jakoś mnie to podłamało.justta lubi tę wiadomość
-
Hej Konwalianka
Nenek, ale czemu się podłamujesz? masz piękne wyniki! pisałam wczoraj Juście - lekko podwyższone TSH świadczy o tym, że dzidzia mocno rośnie, to ten czas kochana, maluchowi nic nie będzie - zabiera Twój hormon, to Ty możesz być poszkodowana ale nie jesteś, bo to nie jest zły wynik, a 25 mg to jest tyle co nic, po ciąży wszystko wróci do normy
to jest akurat pryszcz i w ogóle sobie tym głowy nie zaprzątajNenaaa, konwalianka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Tak mnie tylko chwilowo otępiło i zdołowało
No trudno, jak trza to trza się troszkę wspomóc tableteczką.
Już nie płakusiam
A jak u Was z hemoglobiną i żelazem? Moja hemoglobina pieprznęła z 13.6 na 12.6, spada se ale na szczęście nadal w normie.justta lubi tę wiadomość
-
jeju, laski, nie panikujcie, ja mam dawkę 100, i co? moja mama w ogóle nie ma tarczycy
tak naprawdę TSH jest najważniejsze w pierwszych 3 miesiącach ciąży, później dziecko ma już swoją tarczycę , jakieś zmiany mogą zacząć się dopiero , kiedy dzidziuś zaczyna intensywnie rosnąć i jego tarczyca może sobie nie radzić, tak mi właśnie ostatnio endo mówiła
nie szukajcie problemu gdzie go nie ma, no!justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
ja nie szukam Tamus, poprostu widze ze laski takie male dawki dostaja, ja biore to od 8.10. dopiero a tsh bylo 2,98. dlatego sama jestem ciekawa co to wyjdzie, ale sie nie stresuje, ani nie nakrecam
-
dobra, napisalam na OVU i tu wkleje tez, moze pomozecie:
pytanie do specjalistek od farmacji, medycyny itd: czy mozna zwiekszyc dawke magnezu? aktualnie biore 1 tabletke dziennie NeoMag Forte z Aflofarm.
Pytam, bo pomimo tego ze biore magnez od roku, skacze mi powieka, fakt jest taki ze oststnio duzo sie stresuje a jak wiadomo stres wyplukuje magnez z organizmu i takie to bledne koło sie tworzy.
Zostały mi dwie ostatnie tabletki, i musze sie udac do apteki. Moze polecicie jakis inny magnez? Brałam jeszcze Magnez z Olimpu chelaMag czy jakos tak.
-
Lara, przy takim TSH 50 mg moim zdaniem obniżyło Ci już wynik do jakiegoś 1,5
Nenek, Ty masz wzorcowe wyniki i nie denerwuje mnie! ja mam hemoglobinę 11, tfu
Lara, odnośnie magnezu nie pomogę, wyjątkowo na tym się nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:30
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Lara, wydaje mi się, że malutko tego magnezu bierzesz przy niedoborze.
Ale ja też się nie znam, wiem tylko, że moja mama przy niedoborze brała 3 razy po 2 tabletki dziennie...ale też nie pamiętam jakiej firmy. Trzeba to skonsultować z mądrzejszą głową jakąś -
Nenaa wiem co czujesz bo też się zdołowałam lekko ale już jest ok Tamuś nam wszystko wytłumaczyła i nie ma co wyszukiwać sobie problemów tak jak mówi, wszytkie wyniki super to trzeba się cieszyć a hemoglobinę mam taką jak ty, tylko że dwa miesiące temu też taką miałam czyli moja trzyma się jak narazie ale wynik jest super więc głowa do góry
Lara ja mogę Ci polecić magnez lek nie suplement, to jest lepsze bo przebadane np Magvit b6, Slow-Mag i jeszcze Aspargin, najlepiej to się w aptece wypytać i pewnie coś polecąNenaaa lubi tę wiadomość
-
opakowanie wyrzuciłam, ale znalazłam na necie ze:
Skład: 1 tabletka zawiera: 120 mg magnezu, 1,4 mg witaminy B6 .
Dawkowanie: Tabletki: 1 tabletka dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
kuzwa, musze isc do apteki, tylko ze w tej mojej aptece farmaceutki nigdy nic nie wiedza