Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tamka, to tez maluch..ja jeszcze czuje rozpychanie, wypinanie dupska - najczesciej rano przed wstaniem z lozka, i takie jakby przekrecanie sie - dzidzius lezy na brzuszku, pleckami na zew. brzucha, wiec jak kopie to w moje wnetrznosci no wczoraj kopnal brata
Tamka lubi tę wiadomość
-
dzień dobry,
beszka współczuje dolegliwości.
LaRa z pieskiem będzie w porządku, pomogą mu. A poza tym tak jak któraś z dziewczyn tu pisała, psy mają wspaniały węch i piesek będzie nadal szczęśliwy, nawet jeśli na jedno oczko gorzej widzi.
zgredka nie pękaj, na badaniach będzie wszystko dobrze!
Smoczyca pochwal się wózkiem. A mój na mnie krzyczy że na co mi juz te wszystkie rzeczy.
Co do ruchów ja pierwszy raz poczułam coś jak by delikatne puknięcie w brzuchu.
A wczoraj - uwaga - położyłam się do łóżka spać, leżałam sobie spokojnie i poczułam pierwszego regularnego kopniaczka.
Tamka remonty i budowy niestety mają to do siebie, że zawsze, ale to zawsze, się przeciągają. A co do drzwi to ja pojechałam i zamówiłam sobie drzwi sama, bo jak bym liczyła na mojego to by było tak samo jak u Ciebie. Drzwi mamy standardowe a i tak czekaliśmy na nie miesiąc.
Nena jak matrona mówi że nie jest źle to znaczy że nie jest źle.
Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Ktos tu sie wczoraj pytal o latanie w ciazy....ja w poprzednich latal. z Leonem dosc dlugo. teraz jesli nie bedzie przeciwskazan (tzn.twardnienie brzucha ustapi w takim wymiarze w jakim jest teraz), to lecimy koniec listopada/poczatek grudnia i moze jeszcze w styczniu.
Tamka, wspolczuje stresow zw. z budowa.... -
Zgredka, ja Cie rozmumiem z tym stresem przed badaniami. Dokladnie to samo prezchodzilam tydzien temu, a juz w dzien badania łącznie z biegunka. I tak jak u mnie bedzie wszystko wporzadku
i moze nawet juz plec zobacza??? -
LaRa z tym magnezem to ogólnie kicha, najlepiej brać tak minimum 50% dziennej dawki w tabletce a do tego faszerować się tym z warzyw i owoców co zawiera magnez, bo ten naturalny jest lepiej przysswajalny Magnez w tabletkach ciężko się wchłania, nieważne jakbyś cudowała i ile byś nie łykała. Ja wyleczyłam kiedyś niedobór dopiero jedząc codziennie suszone morele, pijąc mleko z magnezem i jeszcze do tego łykając najzwyklejszy suplement, nie pamiętam jaki ale te chelaty to patykiem pisane że są lepsze.
I najważniejsze: przy niedoborach Mg zero kofeiny! Ona wypłukuje magnez. A już w ogóle zapomnij o popijaniu tabletki z magnezem kawą albo herbatą bo wtedy zupełnie nic ci się nie przyswoi -
kawy nie pijam, a popijanie tabletek herbata sie zdarza
pojde na spacer to w drodze powrotnej wejde do apteki i bede im truc o tym magnezie i tyle
no i dodatkowo stres i nerwy robia swoje
a to lewe oko tak mi skacze ze oszalejeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:15
-
zgredka u mnie na tym etapie nie powiedział jaka płeć, więc się nie nastawiaj bo potem żal że trzeba jeszcze czekać.
Mi fryzjer powiedział wczoraj że to że włosy lecą mi garściami to normalka w ciąży, i 3 miesiące po porodzie jeszcze tak będzie. Z suplementów to teraz raczej nie możemy brać nic na włosy. -
Zgredka - to zalezy o co pytasz konkretnie dot. włosów.
ja za chwile umyje wlosy i nałoze odzywke z naturalnych łozysk tzw. Placenta.
Ale to duzo zalezy od rodzaju włosów, ja mam długie i krecone, wiec potrzebują nawilzania. Teraz moge powiedziec ze nie wypadaja.
Przed ciazą byłam załamana, teraz kilka włosów podczas mycia, troszke podczas spłukiwania i troszke podczas czesania. A czesze je 1-2 razy w tygodniu. -
Ja brałam wiele lat magnez Laktomag B6 przepisany przez hematologa, jest dostepny bez recepty. W składzie ma (1 tabletka): magnez 70 mg, witamina B6 5 mg i można przyjmować 3x2 tabl
Dalej skakało mi oko. Magnez ogromnie trudno się wchłania. Dopiero w jelicie cienkim i w dodatku praktycznie każdy produkt normalnie spożywany zawiera składni i substancje utrudniające jego wchłanianie. Tak, ze wyrównać niedobór jest OGROMNIE CIĘŻKO. Leczę się hematologicznie od 5 lat i wciąż mam z tm problemy. Od tygodnia piję popołudniami, po 2 godz przerwie po obiedzie i niepodjadaniu kakao gorzkie ALE NA WODZIE< NIE NA MLEKU. Dosłodzone oczywiście. I po 2 dniach twardnienie brzucha przeszło jak rę ką odjął. Oko mi tez już nie skoko Polecam wypróbować. Trzeba sobie dobrać swó sposób przygotowania. Ja na szklankę sypię 2 łyżeczki kakao (podkreślam gorzkie, nie słodkie - rozpuszczalne) i słodzę płaską łyżeczką białego cukru.
Pragnę nadmienić, że dzidzia mi się odwróciła leży sobie nareszcie poprzecznie Brzuszek podniósł się sporo zaokrąglił. Od poniedziałku urósłKrokodylica, LaRa, justta, Tamka lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:Lara: no wlasnie licze, ze peniska zobacze jutro..
A wiecie co mozna brac na wlosy?? -
ha, moje dziecię też jest już odwrócone! obecnie ma położenie pośladkowe i lekarz mówi, że ew. ucisk na pęcherz to stópkami, ale dzis na usg widziałam, ze miał mocno podkulone te nóżki, to może jednak pośladki tak napierają.. zdecydowani jednak mniej czuje pęcherz i ból od 2 dni, więc podejrzewam, że te 2 dni temu się obrócił.. chciałam jeszcze dodać, że mam łożysko na przedniej ścianie, aczkolwiek tylko neiwielkie znamiona łożyska przodującego
wlosy wychodzą mi nadal, nie mam nawet złudzeń, że to minie ;/ -
konwalianka wrote:ha, moje dziecię też jest już odwrócone! obecnie ma położenie pośladkowe i lekarz mówi, że ew. ucisk na pęcherz to stópkami, ale dzis na usg widziałam, ze miał mocno podkulone te nóżki, to może jednak pośladki tak napierają.. zdecydowani jednak mniej czuje pęcherz i ból od 2 dni, więc podejrzewam, że te 2 dni temu się obrócił.. chciałam jeszcze dodać, że mam łożysko na przedniej ścianie, aczkolwiek tylko neiwielkie znamiona łożyska przodującego
wlosy wychodzą mi nadal, nie mam nawet złudzeń, że to minie ;/ -
a ja nawet nie wiem gdzie mam łożysko, jutro gin może powiedzieć ?
kiedyś na włosy stosowałam wodę brzozową (wcierane w głowę śmierdzące spirytusem coś)..
ja też mam mnóstwo rosnących, ale co mi po jeżyku, jak długie wypadły i zamiast grubej kity mam cienki kikutek ;/
dziś zobaczyłam, że mam pod domem komis z wózkami i oglądałam, pewno tam kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:39
Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość