X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tamka, to tez maluch..ja jeszcze czuje rozpychanie, wypinanie dupska - najczesciej rano przed wstaniem z lozka, i takie jakby przekrecanie sie - dzidzius lezy na brzuszku, pleckami na zew. brzucha, wiec jak kopie to w moje wnetrznosci ;) no wczoraj kopnal brata ;)

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

beszka współczuje dolegliwości.

LaRa z pieskiem będzie w porządku, pomogą mu. A poza tym tak jak któraś z dziewczyn tu pisała, psy mają wspaniały węch i piesek będzie nadal szczęśliwy, nawet jeśli na jedno oczko gorzej widzi.

zgredka nie pękaj, na badaniach będzie wszystko dobrze!

Smoczyca pochwal się wózkiem. :) A mój na mnie krzyczy że na co mi juz te wszystkie rzeczy.

Co do ruchów ja pierwszy raz poczułam coś jak by delikatne puknięcie w brzuchu.
    A wczoraj - uwaga - położyłam się do łóżka spać, leżałam sobie spokojnie i poczułam pierwszego regularnego kopniaczka.

Tamka remonty i budowy niestety mają to do siebie, że zawsze, ale to zawsze, się przeciągają. A co do drzwi to ja pojechałam i zamówiłam sobie drzwi sama, bo jak bym liczyła na mojego to by było tak samo jak u Ciebie. Drzwi mamy standardowe a i tak czekaliśmy na nie miesiąc.

Nena jak matrona mówi że nie jest źle to znaczy że nie jest źle. :)

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu sie wczoraj pytal o latanie w ciazy....ja w poprzednich latal. z Leonem dosc dlugo. teraz jesli nie bedzie przeciwskazan (tzn.twardnienie brzucha ustapi w takim wymiarze w jakim jest teraz), to lecimy koniec listopada/poczatek grudnia i moze jeszcze w styczniu.

Tamka, wspolczuje stresow zw. z budowa....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, ja Cie rozmumiem z tym stresem przed badaniami. Dokladnie to samo prezchodzilam tydzien temu, a juz w dzien badania łącznie z biegunka. I tak jak u mnie bedzie wszystko wporzadku :)
    i moze nawet juz plec zobacza???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fizjoma.pl/

da chętnych

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa z tym magnezem to ogólnie kicha, najlepiej brać tak minimum 50% dziennej dawki w tabletce a do tego faszerować się tym z warzyw i owoców co zawiera magnez, bo ten naturalny jest lepiej przysswajalny :) Magnez w tabletkach ciężko się wchłania, nieważne jakbyś cudowała i ile byś nie łykała. Ja wyleczyłam kiedyś niedobór dopiero jedząc codziennie suszone morele, pijąc mleko z magnezem i jeszcze do tego łykając najzwyklejszy suplement, nie pamiętam jaki ale te chelaty to patykiem pisane że są lepsze.

I najważniejsze: przy niedoborach Mg zero kofeiny! Ona wypłukuje magnez. A już w ogóle zapomnij o popijaniu tabletki z magnezem kawą albo herbatą bo wtedy zupełnie nic ci się nie przyswoi :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawy nie pijam, a popijanie tabletek herbata sie zdarza :/
    pojde na spacer to w drodze powrotnej wejde do apteki i bede im truc o tym magnezie i tyle

no i dodatkowo stres i nerwy robia swoje
    a to lewe oko tak mi skacze ze oszaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:15

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: no wlasnie licze, ze peniska zobacze jutro.. :)

A wiecie co mozna brac na wlosy??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka u mnie na tym etapie nie powiedział jaka płeć, więc się nie nastawiaj bo potem żal że trzeba jeszcze czekać. :)

Mi fryzjer powiedział wczoraj że to że włosy lecą mi garściami to normalka w ciąży, i 3 miesiące po porodzie jeszcze tak będzie. Z suplementów to teraz raczej nie możemy brać nic na włosy.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - to zalezy o co pytasz konkretnie dot. włosów.
    ja za chwile umyje wlosy i nałoze odzywke z naturalnych łozysk tzw. Placenta.
    Ale to duzo zalezy od rodzaju włosów, ja mam długie i krecone, wiec potrzebują nawilzania. Teraz moge powiedziec ze nie wypadaja.
    Przed ciazą byłam załamana, teraz kilka włosów podczas mycia, troszke podczas spłukiwania i troszke podczas czesania. A czesze je 1-2 razy w tygodniu.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i kupiłam ten magnez- pani poleciła mi Slow-mag B6, bo jej córka, synowa, kuzynka.........

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja (bez ciąży) mam długie grube gęste lekko skrętne, no falujące, teraz cienkie i rzadkie ;/
    chyba obetnę do linii szczęki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ścięłam 5cm, miały być końcówki, ale były tak zniszczone że nie było rady. Ale mam to daleko. :) Jak mi dalej tak będą lecieć to opitolę na 1cm. D

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam wiele lat magnez Laktomag B6 przepisany przez hematologa, jest dostepny bez recepty. W składzie ma (1 tabletka): magnez 70 mg, witamina B6 5 mg i można przyjmować 3x2 tabl
    Dalej skakało mi oko. Magnez ogromnie trudno się wchłania. Dopiero w jelicie cienkim i w dodatku praktycznie każdy produkt normalnie spożywany zawiera składni i substancje utrudniające jego wchłanianie. Tak, ze wyrównać niedobór jest OGROMNIE CIĘŻKO. Leczę się hematologicznie od 5 lat i wciąż mam z tm problemy. Od tygodnia piję popołudniami, po 2 godz przerwie po obiedzie i niepodjadaniu kakao gorzkie ALE NA WODZIE< NIE NA MLEKU. Dosłodzone oczywiście. I po 2 dniach twardnienie brzucha przeszło jak rę ką odjął. Oko mi tez już nie skoko ;) Polecam wypróbować. Trzeba sobie dobrać swó sposób przygotowania. Ja na szklankę sypię 2 łyżeczki kakao (podkreślam gorzkie, nie słodkie - rozpuszczalne) i słodzę płaską łyżeczką białego cukru.

Pragnę nadmienić, że dzidzia mi się odwróciła :) leży sobie nareszcie poprzecznie :D Brzuszek podniósł się sporo zaokrąglił. Od poniedziałku urósł

Krokodylica, LaRa, justta, Tamka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lara: no wlasnie licze, ze peniska zobacze jutro.. :)

A wiecie co mozna brac na wlosy??
    Ja stosuję olejek z łopianu na skórę głowy od roku. I mam o 1/3 włosów więcej o długości właśnie około 12cm. Czyli zaczęły gęstnieć wraz z zastosowaniem tego olejku. Niestety część straciłam w 2 semestrze zeszłego roku szkolnego (nasilony stres związany z manią liczenia swoich lat i niezachodzenie w ciążę + kończenie projektów na ewentualne L4 ciążowe od września). Ale od 2 mcy znów mam wysyp baby hair

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha, moje dziecię też jest już odwrócone! obecnie ma położenie pośladkowe i lekarz mówi, że ew. ucisk na pęcherz to stópkami, ale dzis na usg widziałam, ze miał mocno podkulone te nóżki, to może jednak pośladki tak napierają.. zdecydowani jednak mniej czuje pęcherz i ból od 2 dni, więc podejrzewam, że te 2 dni temu się obrócił.. chciałam jeszcze dodać, że mam łożysko na przedniej ścianie, aczkolwiek tylko neiwielkie znamiona łożyska przodującego

wlosy wychodzą mi nadal, nie mam nawet złudzeń, że to minie ;/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ha, moje dziecię też jest już odwrócone! obecnie ma położenie pośladkowe i lekarz mówi, że ew. ucisk na pęcherz to stópkami, ale dzis na usg widziałam, ze miał mocno podkulone te nóżki, to może jednak pośladki tak napierają.. zdecydowani jednak mniej czuje pęcherz i ból od 2 dni, więc podejrzewam, że te 2 dni temu się obrócił.. chciałam jeszcze dodać, że mam łożysko na przedniej ścianie, aczkolwiek tylko neiwielkie znamiona łożyska przodującego

wlosy wychodzą mi nadal, nie mam nawet złudzeń, że to minie ;/
    Łożysko na przedniej ścianie :( może zamortyzować ruchy :( chociaż czasem to nawet błogosławieństwo :) No jak moje dziecię od kilku tyg było głową pionowo w dół to miałam duże problemy z pęcherzem. włącznie z bólem, teraz mam ulgę :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wiem gdzie mam łożysko, jutro gin może powiedzieć ?

kiedyś na włosy stosowałam wodę brzozową (wcierane w głowę śmierdzące spirytusem coś)..
    ja też mam mnóstwo rosnących, ale co mi po jeżyku, jak długie wypadły i zamiast grubej kity mam cienki kikutek ;/
    dziś zobaczyłam, że mam pod domem komis z wózkami i oglądałam, pewno tam kupię ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:39

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak włosy już wypadły czy złamały sie to nie ma innego remedium jak wzmacniać ich wzrost i czekać :/ jeżyk zamieni się w kitkę, ale czaaaaasu trzeba. bez jeżyka kitki nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:49

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mi umknęło jak Malenqu się odmeldowywała? Co z nią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 18:56

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ