Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie - gdzie Malenq?
u nas wesołości ciąg dalszy, ktoś nam zdemolował skrzynkę na listy... nie wiadomo co w niej było, bo budowlańcy często zostawiali tam klucze do garażu albo na budowę...
to jest niesamowite, że Wy czujecie jak dzidzia jest ułożona... mnie tylko bardziej albo mniej boli pęcherz i czuję albo kopniaczki albo motylki
powiedzcie mi, jaką herbatkę pijecie? oprócz czarnej? bo ja bardzo lubiłam zieloną i miętę ale w ciąży nie wolno, więc nie bardzo wiem co pić. -
Kwas foliowy biorę rano, a zielona herbate zdarza mi sie popijać wieczorem, wiec z kwasu co ma sie wchłonąc to sie wchłonie
Kupując herbatę owocowa już patrzę na skład herbaty. Wczoraj kupiłam w biedronce piramidki z Liptona.
Ta z Minutki malinowa jest najlepszaYasmin lubi tę wiadomość
-
Hibiskus jest poronny (ale w dużych dawkach)
Nie wolno herbaty z LIŚCI malin (no chyba że na wywołanie skurczów pod koniec, to tak), z owoców jest ok
Z przypraw najbardziej poronny jest tymianekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:59
Tamka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Zapodalam sobie na noc 2 tabl magnezu. Niby dawkowanie przy niedoborze jest do 5 tabl.
Zaraz usne, leżę i ziewammmm a czekam do 22 żeby zakropic nunulowi oczko.
Aaaaa i wyszła niedoczynnośc tarczycy w czwartek sie dowiemy czy sprawa oka ma powiązanie z tarczycą?
Na wtorek już jesteśmy umówieni do profesora do Krakowa. -
Nieukowa wrote:LaRa z tym magnezem to ogólnie kicha, najlepiej brać tak minimum 50% dziennej dawki w tabletce a do tego faszerować się tym z warzyw i owoców co zawiera magnez, bo ten naturalny jest lepiej przysswajalny Magnez w tabletkach ciężko się wchłania, nieważne jakbyś cudowała i ile byś nie łykała. Ja wyleczyłam kiedyś niedobór dopiero jedząc codziennie suszone morele, pijąc mleko z magnezem i jeszcze do tego łykając najzwyklejszy suplement, nie pamiętam jaki ale te chelaty to patykiem pisane że są lepsze.
I najważniejsze: przy niedoborach Mg zero kofeiny! Ona wypłukuje magnez. A już w ogóle zapomnij o popijaniu tabletki z magnezem kawą albo herbatą bo wtedy zupełnie nic ci się nie przyswoi
super magnez z potasem jest w Asparginie, w aptece bez recepty, max dawka 3x2 dziennie, popijamy woda :--))justta lubi tę wiadomość
-
Lara, pierwsze słyszę, żeby przykurcze mięśni były związane z niedoczynnością ale endokrynologiem nie jestem więc daj znać, co Ci powie
natomiast temat niedoczynności przewijał się tutaj od rana więc nie będę się powtarzać powiem tylko - spoko oko, taki problem to nie problem
dobrej nocy -
Tamka, ja pisałam o moim psiaku, ze niedoczynnośc tarczycy najprawdopodobniej miała wpływ na jego oko.
A na swoje oko wzięłam już na noc 2 tabletki magnezu
DobranocTamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej z rana! Ja wczoraj bylam na nogach od 5.40 do 20:00 bo po pracy bylam na angielskim. jak tylko wrocilam to padlam i obudzilam sie rano ;/ mdli mnie juz pelna para, poza tym budze sie w nocy choc sikac mi sie nie chce. nie wiem co jest grane