X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądała któraś ostatni 23 odc Chirurgów na necie? jak tak to podeślijcie linka pliss bo nie mogę tego odcinka odnaleźć

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie ma 22 odcinków,? Kurde, bo ja myslalam, ze ten z pożegnaniem Dereka to był ostatni fooook

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 23 i 24

z jakiej strony oglądałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk, czy można do Gangsterek??

Koniara, Malenq, MANIEK, LaRa, beszka, Anuśka, Nieukowa, Pati Belgia, Biedroneczka83, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Oglądała któraś ostatni 23 odc Chirurgów na necie? jak tak to podeślijcie linka pliss bo nie mogę tego odcinka odnaleźć

Na chomikuj jest :)

Malenq lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    aaaaaaaaaaaa kolejna styczniówka:) buzi i witaj, rozgość się:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marlenq- Dzięki :D
    Mam nadzieję, że zostanę na dłużej.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa napisałam posta i wywaliło mi się grrrr.
    Od początku: wizyta ok szyjka się wydluzyla od lezingu i tak mam robić dalej. Dzidzia 1187 g wciąż w dolnej granicy... Ale widzieliśmy dziś twarz to wygląda jak z górnej ma takie policzki jak chomik... I duże usta... Chyba po mężu :)

Izolecc witaj u nas i zdrowej Nudnej ciąży życzę.
    Biedronko ciesze się ze mogłam pomóc. Rozbawilas mnie bo ja nigdy nie lubiłam matmy :)

Malenq, Izoleccc, Pati Belgia, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolcuje wam zlych relacji z partnerami. Na kwietniowkach niestety widze to samo :/.
    U nas narazie ok, choc zdazaja sie male spiecia ale nic groznego. Ciekawe jak bedzie jak on pojdzie do pracy bo wtedy to wiadomo ze i ja i on napewno bedziemy bardziej rozdraznieni i zmeczeni.

dominik obudzil sie o 18:30, dalam mu piers ale cos jakis grymasny jest i chyba brzuszek mu dokucza bo mocno ulewal/wymiotowal? plus 3 zmiany pieluszki. Co dziwne bardzo sie relaksowal na przewijaku-moze mu sie cieplo od grzalki podobalo? Teraz maz poszedl na spacer w kolo bloku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

pewnie :)
    fajny awatar :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc witamy :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na chwilę bo zasnąć mi mały nie daje: wracam do domu, a tu mąż wręcza mi pilota... skubany zmodyfikował żyrandol-słoneczko z Ikei... teraz mam światło na pilota i do tego ze ściemniaczem... MEGA. Będę mogłą włączyć bardzo blade światło wstając w nocy do małego i nie muszę po to szukać włącznika :P

NIe poznaję faceta... poza tym przykleił listwy podłogowe i jutro od rana mebelki montujemy :D
    A termin goni faktycznie, na czerwcu mobiliacja bo możliwe że druga się rozpakowuje właśnie!

Anuśka, PsotkaKotka, Malenq, MANIEK, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jeszcze 23 i 24

z jakiej strony oglądałaś?

Malenq: ja nie oglądam ze strony ;p

Moja zasnęła dopiero z 20 min temu, wsadziłam ją do gondolki i teraz boję się przenieść do małego pokoju bo na bank się obudzi, więc w tej gondoli ją przeniosę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:11

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my oczywiście sie karmimy, pupa przewinieta :) choc ja juz przesypiam na siedząco :/
    Czekam tylko jak wypluje (.) i spać :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Wpadlam sie przywitac I prosic o kciuki. Dzis wizyta w szpitalu z Sebastianem. Beda wyniki szpiku.... ale mam stresa...

Milego dnia...

Blondik, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze!!!!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pati trzymam kciuki :)
    Za mnie też trzymajcie kciuki bo dzisiaj mam rozmowę z szefową. Muszę jej powiedzieć o ciąży, a że nie będziemy się widziały to muszę to zrobić przez tel :) Mam nadzieję że nie zemdleje kobieta :P
    Miłego dzionka :D

LaRa, Pati Belgia, Blondik, Nieukowa, MANIEK, Malenq, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak robiłyście badania w ciąży? Dostałam skierowanie na pierwsze badania, ale że to z prywatnej kliniki więc nie refundowane, a ja bym chciała mieć za darmo te badania. W końcu ciężarnym się chyba należą. W Gamecie mam tylko prenatalne darmowe a krew mocz i glukozę mam płatne i nie mam pojęcia jak to zrobić żeby nie płacić... Help :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, ja poszłam do lekarza rodzinnego. Ale przepisał mi tylko podstawowe badania, tj morfologia, mocz, tsh a toxo musiałam juz robić prywatnie.

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka zapisz się do dowolnego gina na NFZ i chodź tam też na wizyty. NFZ w standardzie refunduje co wizytę morfologię i mocz, do tego podstawowe badania w odpowiednich momentach ciąży: toxo, glukozę na czczo, obciążenie glukozą, GBS, HBS, grupę krwi z przeciwciałami, cytologię, ewentualnie różyczkę + 3 badania USG. Gdzieś na stronie NFZ jest pełna lista badań.
    W sumie można zaoszczędzić na samych badaniach labo kilkaset zł jak masz swojego gina na NFZ, choćby był cienki jak barszcz i miał stary sprzęt...

Wada taka, że nie zawsze gin na NFZ zleca dane badania w tym samym czasie co ten prywatny, ja musiałam chyba za 1 badanie tylko raz dopłacić (za jakąś glukozę więc niewiele)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:49

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ