X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądała któraś ostatni 23 odc Chirurgów na necie? jak tak to podeślijcie linka pliss bo nie mogę tego odcinka odnaleźć

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie ma 22 odcinków,? Kurde, bo ja myslalam, ze ten z pożegnaniem Dereka to był ostatni fooook

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 23 i 24

z jakiej strony oglądałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk, czy można do Gangsterek??

Koniara, Malenq, MANIEK, LaRa, beszka, Anuśka, Nieukowa, Pati Belgia, Biedroneczka83, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Oglądała któraś ostatni 23 odc Chirurgów na necie? jak tak to podeślijcie linka pliss bo nie mogę tego odcinka odnaleźć

Na chomikuj jest :)

Malenq lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    aaaaaaaaaaaa kolejna styczniówka:) buzi i witaj, rozgość się:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marlenq- Dzięki :D
    Mam nadzieję, że zostanę na dłużej.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa napisałam posta i wywaliło mi się grrrr.
    Od początku: wizyta ok szyjka się wydluzyla od lezingu i tak mam robić dalej. Dzidzia 1187 g wciąż w dolnej granicy... Ale widzieliśmy dziś twarz to wygląda jak z górnej ma takie policzki jak chomik... I duże usta... Chyba po mężu :)

Izolecc witaj u nas i zdrowej Nudnej ciąży życzę.
    Biedronko ciesze się ze mogłam pomóc. Rozbawilas mnie bo ja nigdy nie lubiłam matmy :)

Malenq, Izoleccc, Pati Belgia, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolcuje wam zlych relacji z partnerami. Na kwietniowkach niestety widze to samo :/.
    U nas narazie ok, choc zdazaja sie male spiecia ale nic groznego. Ciekawe jak bedzie jak on pojdzie do pracy bo wtedy to wiadomo ze i ja i on napewno bedziemy bardziej rozdraznieni i zmeczeni.

dominik obudzil sie o 18:30, dalam mu piers ale cos jakis grymasny jest i chyba brzuszek mu dokucza bo mocno ulewal/wymiotowal? plus 3 zmiany pieluszki. Co dziwne bardzo sie relaksowal na przewijaku-moze mu sie cieplo od grzalki podobalo? Teraz maz poszedl na spacer w kolo bloku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:

pewnie :)
    fajny awatar :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc witamy :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na chwilę bo zasnąć mi mały nie daje: wracam do domu, a tu mąż wręcza mi pilota... skubany zmodyfikował żyrandol-słoneczko z Ikei... teraz mam światło na pilota i do tego ze ściemniaczem... MEGA. Będę mogłą włączyć bardzo blade światło wstając w nocy do małego i nie muszę po to szukać włącznika :P

NIe poznaję faceta... poza tym przykleił listwy podłogowe i jutro od rana mebelki montujemy :D
    A termin goni faktycznie, na czerwcu mobiliacja bo możliwe że druga się rozpakowuje właśnie!

Anuśka, PsotkaKotka, Malenq, MANIEK, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jeszcze 23 i 24

z jakiej strony oglądałaś?

Malenq: ja nie oglądam ze strony ;p

Moja zasnęła dopiero z 20 min temu, wsadziłam ją do gondolki i teraz boję się przenieść do małego pokoju bo na bank się obudzi, więc w tej gondoli ją przeniosę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:11

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my oczywiście sie karmimy, pupa przewinieta :) choc ja juz przesypiam na siedząco :/
    Czekam tylko jak wypluje (.) i spać :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Wpadlam sie przywitac I prosic o kciuki. Dzis wizyta w szpitalu z Sebastianem. Beda wyniki szpiku.... ale mam stresa...

Milego dnia...

Blondik, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam mocno kciuki! Musi być dobrze!!!!

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Pati trzymam kciuki :)
    Za mnie też trzymajcie kciuki bo dzisiaj mam rozmowę z szefową. Muszę jej powiedzieć o ciąży, a że nie będziemy się widziały to muszę to zrobić przez tel :) Mam nadzieję że nie zemdleje kobieta :P
    Miłego dzionka :D

LaRa, Pati Belgia, Blondik, Nieukowa, MANIEK, Malenq, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak robiłyście badania w ciąży? Dostałam skierowanie na pierwsze badania, ale że to z prywatnej kliniki więc nie refundowane, a ja bym chciała mieć za darmo te badania. W końcu ciężarnym się chyba należą. W Gamecie mam tylko prenatalne darmowe a krew mocz i glukozę mam płatne i nie mam pojęcia jak to zrobić żeby nie płacić... Help :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia, ja poszłam do lekarza rodzinnego. Ale przepisał mi tylko podstawowe badania, tj morfologia, mocz, tsh a toxo musiałam juz robić prywatnie.

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka zapisz się do dowolnego gina na NFZ i chodź tam też na wizyty. NFZ w standardzie refunduje co wizytę morfologię i mocz, do tego podstawowe badania w odpowiednich momentach ciąży: toxo, glukozę na czczo, obciążenie glukozą, GBS, HBS, grupę krwi z przeciwciałami, cytologię, ewentualnie różyczkę + 3 badania USG. Gdzieś na stronie NFZ jest pełna lista badań.
    W sumie można zaoszczędzić na samych badaniach labo kilkaset zł jak masz swojego gina na NFZ, choćby był cienki jak barszcz i miał stary sprzęt...

Wada taka, że nie zawsze gin na NFZ zleca dane badania w tym samym czasie co ten prywatny, ja musiałam chyba za 1 badanie tylko raz dopłacić (za jakąś glukozę więc niewiele)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:49

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ