Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka83 wrote:Maniek ja mam L4 2 tyg i np skonczyło mi sie 6 maja nastepnemam do 20 maja i płaca mi za 2 tyg własnie teraz mam nf ze jutro pójdzie przelew 577zł z groszami i jak dwa takie dodaam to niestety ale to jest mniej niż moje 100% wypłaty ale oni od tego jeszcze jakis podatek zabieraja 18%
ado tego pól roku starej najniższej krajowej plus pół roku nowej i z tego średnia i 80% to bedzie mój macierzyński
Biedronko jak dostaniesz przelew żeby wiedziec dokładnie to przedziel tą kwotę przez ilość dni ( np masz 577 zł za 2 tyg czyli 14 dni - to wychodzi 41,21 dniówki netto i jak pomnożysz 41,21 przez 30 dni to będzie 1236.30 netto czyli po odjęciu już tych 18% podatku)Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
Maniek
-
Malenq dostałam taki sam bujaczek.
Dziewczyny czy ktoś może mi polecić jakieś dodatkowe ubezpieczenie....dziś kontaktowałam się z enel med i pan zaproponował mi pakiet silver ( 26 specjalistów + nielimitowane domowe wizyty do dziecka i 5 dla dorosłych w ciąągu roku) miesięcznie krzyczą 327 zl..tak mi się sporo wydaje...może któraś z Was ma coś lepszegoManiek
-
Smoczyca1 wrote:Kroko jeśli dasz rad to nie odciagaj nie masuj I ja brałam szalwie w tabletkach a i postaraj się mniej pic. Ja juz nie odciagalam o nie pamiętam ile na pewno kilka tygodni i cyce nie bolą. Bo już jak ostatnio odciagalam to bez masowania nic nie leciało.
Właśnie kurde masuję, bo mnie bolą cyce. A to jeszcze bardziej napędza tak? Ale to dziwne, ściągałam całe 30ml na dobę ... a jak przestałam to cyce bolą.
Moja Zuzia wczoraj dała popis, zwykle koło 20 / 21 śpi a wczoraj dawała po garach do północy... utwierdziłam się po raz kolejny w przekonaniu że moje dziecko jak jego mamusia jest ciepłolubne. Miała na sobie body z krótkim rękawem i cienki pajac a przykryta była polarowym kocykiem. Wierciła się i stękała do północy. Sprawdzałam - kark i nawet rączki miała ciepłe. Ale o północy wpadłam na genialny pomysł żeby nakryć ją drugim polarowym kocykiem i wtedy od razu ładnie zasnęła...
O godzinie 5 rano pobudka na jedzenie i mogłam już zapomnieć o spaniu... Zuza była gotowa na nowy dzień... A w dzień też co chwilę się drze... Nie wiem co jej dolega.
Mój mąż mnie wkurza, ale nie będę mooże się zagłbiać w temat.
Wykorzystam moment że mały krzykacz przymknął oko i nadrobię Was. -
Dobry
Ja już po wizycieUsłyszałam bicie serduszka
Gin powiedziała mi że jestem w 6tyg i 5dniu czyli tak jak liczy BBF ale datę porodu wyliczyła na 30.12.2015
CRL 8,4mm Nie wiem czy to dużo czy mało ale cieszę się baaaarrrdzo
zgredka, MANIEK, Koniara, Malenq, beszka, Lili83, konwalianka, Biedroneczka83, Nieukowa, LaRa, Arienna, Pati Belgia, Blondik, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej
Moje dziecko spi od 13stej...Najpierw w foteliku samochodowym a od paru godzin w lozku moim. no ale jak sie w nocy nie spi to ciezko sie dziwic...
MALENQ - jednak pozycja na brzuszku mu nie przypadla do gustku.
Wczoraj przyszlo wielu gosci na grila urodzinowego. Dominik dostal duzo prezentow (zapomnielismy napisac w mejlu zeby nic nei porzynosili ). Pogoda dopisala. Wypilam dwa lyki piwa hehe.
Nawt torta kolega zrobil z marcepanowym bobasem:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:21
MANIEK, Malenq, zgredka, Pati Belgia, Blondik, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kotka: zazdroszczę, moja dziś spała tylko na godzinnym spacerze, a tak to co chwila wyje jak jej cycek wypadnie.. (jak dlugo miętosi to potem złapać nie umie i trzeba szybko zmienić na drugi)
poza tym mam o wiele a dużo pieluch dwójek z różnych firm, które są za duże na moją i dziś z pampercha siku wypłynęło górą ;///
super tort
musze poszukać ubrań na zjazd, który mam za tydzień, a póki co w niewiele rzeczy się mieszczę ;/ eh eh -
MANIEK wrote:Biedronko jak dostaniesz przelew żeby wiedziec dokładnie to przedziel tą kwotę przez ilość dni ( np masz 577 zł za 2 tyg czyli 14 dni - to wychodzi 41,21 dniówki netto i jak pomnożysz 41,21 przez 30 dni to będzie 1236.30 netto czyli po odjęciu już tych 18% podatku)
Maniek o dziekuje kochan ty moja mamtematyczkoto juz wsjo wiem
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Anuska rewelacja
Widzialam ze Izolec tez zafasolowalamasz talent do rozsiewania wirusow!
Psotka mam nadzieje ze po grillu humor lepszy. Ja mam urwanie glowy z mebelkami, wystrajam pokoik i mega sie jaram... A termin juz mi depcze po pietach
Biedroneczka83, Anuśka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Anuska super ciesze się razem.z Tobą!
Malenq życzę żeby się z czasem poprawiło i ułożyło!
Kroko tak masowanie Ci nie pomaga a daje odwrotny skutek.
U nas lepiej okazało się ze ta bakteria w moczu to z tych luźnych kupek ale wrażliwa na antybiotyk który mala dostaje od czwartku
A i dzisiejszy mocz juz ładnyhura hura i kolki brak
Malenq, Anuśka, MANIEK, Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuska, przeogromne gratulacje, bardzo sie ciesże
Psotka, pochwał sie synkiem
Zgredzia, ja juz weszłam w jeansy sprzed ciazy
Natomiast na gore zakładam jeszcze luźne bluzeczki bo nad brzuchem będę pracować za ok 3-4 tyg.
Zapomniałam co i komu jeszcze napisać
Aaaaa Nieukowa, teraz masz juz z górkiAnuśka lubi tę wiadomość
-
Tak, Zgredko, pisałaś
Ja tam Cie lubię
Ja mam dokładnie taki: Bujaczek leżaczek-Fisher Price-Wibracje Pozytywka
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5342880441Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:44