X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    u nas wieczór maakra pojechała chrzestna Zuzi małż śpiącąZuze zaniósł do jej pokoju i nagle woła ze ona zyga przez sen masakra jak z niej chlustało ściana za łóżkiem całe łóżko szybko ją wybudziałm wykapałam napiła sie i zasnęła dziś już szaleje zjadła sucha bułke hmm de po recepte na lek na owsiki bo miała nie ładnąpupe ostatnio i bzuch ją bolał a juz dawno była odrobaczana wiec trzeba znowu

Malenqa kurcze mam nadzieje ze jakoś sie wam relacje ułożą pozytywnie i przydałoby sie jak Kosia zaśnie jakąś randeczke uskutecznić albo małą na 2 h do babci a wy na spacer razem we dwoje

Lara to moze byc sprawka hormonów ja tez tak po Zuzi miałam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa moja taka sama....też tak robie że jak wyjeżdza to daje jej kase, przeważnie szybka wymiana zdań ale w końcu bierze bo wie że nie ustąpie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa, haha..moja mama jest identyczna!!!! masakra!! na domiar złego, jak jemy iobiad to ciągle namawia na jeszcze, a jak zasłaniasz talerz rękoma, to ona siup i wrzuca kotleta pod rękami..no ręce opadają..

szkoda Malenq, że ten mój taki głodomor i nie da sie mu nic kupić :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 11 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noZus łaskawie jutro mi wypłaci wrrr

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waży już 6700 i niektóre ciuszki 3-6m zaczynają być za ciasne...

jakoś mi się randki z małżem nie chce...albo się przyzwyczai, albo będzie żył w męczarniach że jest nr2 hehehehe

no nic lecę na olx....

ps. moja mama taka sama....i często się z nią sprzeczam o tzw. "czajniczki"

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba idziemy ku lepszemu wczoraj znów był mały kryzys wieczorem ale może za mało tych kropel na kolki dałam bo nie chciałam jej tak faszerowane ale dziś pierwszy raz od kilku dni zjadła swoją porcję co zawsze i śpi w dzień a już z tydzień całe dnie nie spala wczoraj to od 5 rano do 22 tylko drzemala po kilkanaście minut.
    Ehhhh odrazu mam lepszy humor!
    W wolnej chwili was nadrobie bo musze swoje lokum ogarnąć bo juz lekarka mnie opieprzyla z mam bałagan ale kurde nie mam kiedy jak mała nie śpi. ..a wszystko musze mieć pod ręką a to krople a to syrop na brzuszek a to na plesniawki a to probiotyki a to witaminy...dobra idę sprzątać trzymajcie się :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zdazylyscie naskrobac póki co odniósł się do Malenq: mój dziś wyjechał na tydzień do pracy i nawet się cieszę, u nas tez gorzej, nie dlatego, że dziecko się pojawilo, ale w związku, bo ja ostatnio zmęczona, a on zasypia w innym pokoju zresztą co za różnica bo nawet jakby spał ze mną to by się nie obudził jak mała wyje (nie wiem jak można mieć taki sen) a jeśli juz to i tak g** z tego skoro to ja karmie ;(

Wydaje mi się, ze od wczoraj jest dziwnie, to pewnie dlatego, ze była na weekend jego córka, a ja znowu się wycofałam, mam po prostu wrażenie, ze ona widzi to tak, ze ma siostrę i z tatą i ta nową siostra tworzą trojkat, a ja to tam występuje, ale w sumie po co..odczuwał to np przy prowadzeniu wózka jak jestem odepchnieta gdzie na bok, moze wyolbrzymiam, ale w ten weekend nie chciałam juz d takich sytuacji dopuścić.. Z drugiej strony ja karmię w innym pokoju i oni wtedy są we dwójce i ja juz tam nie wchodzą raczej, wiem, ze musza mieć wspólne tylko dla sobie chwile, ale moją postawą sprawiam, że cały czas są tylko oni i trudniej mi nawiązać ze starszą relację. Ale miało być o związku, wrócił wczoraj z od więzienia małej (starszej) i jakiś był dziwny, a ja nie pytalam (podejrzewać, ze to właśnie przez moje zachowanie weekendowe) i taka cisza w powietrzu, niby ok, ale jednak coś i wcale nie chciałam tłumaczyć i nie wiem czy będę dzwonić do niego w ten tydzień..

Co takie tanie te ciuszki Mal??

Ja zamowilam chusty i wysłano juz do mnie ok yeah

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo, nikt mi nie odpowiedział ile ml mleka powinno jeść 3 tyg dzieciątko?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, oby tak dalej :) trzymam kciuki za dalsza poprawę :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ja nie wiem i tak tego nie sprawdzenia, bo nie ściągam.
    Zmodyfikowanego gdzie 90ml z instrukcji obsługi jak widzę..

Moja ssie od 8, ale juz podsypia uff

Gdzie te ubranka zniknęły??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 7 ciągnie i usnęła, ale każde odłożenie kończy sie pobudka, a powinnam teraz pobawić sie laktatorem :(
    I na bank je więcej niż 90 ml - hoduje głodomorka!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku super wieści :)
    Zgredka no ciężka sytuacja dla Was wszystkich...może sam jak wyjedzie pomyśli Ty też to jakoś wspólnie ogarniecie :)życzę Wam tego

aaa ja już wiem jak mi liczą ten zasiłek ...jezu ...więc nie wysyłają przelewów np za całość L4 jeśli zwolnienie jest na przełomach miesiąca. Czyli u mnie mam l4 od 14.04 do 11.05 ...Pani uprzejma :) powiedziała że system im dzieli te zwolnienia z końcem miesiąca więc dostałam kase od 14.04 do 30.04 czyli za 17 dni i jak tą kwotę sobie podziele przez 17 to wyjdzie mi kwota netto dniówki:) tym sposobem już wiem :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 11 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara od mojej koleżanki 3 tyg synuś zjada 110ml ale mm mleczka :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 11 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja mam L4 2 tyg i np skonczyło mi sie 6 maja nastepnemam do 20 maja i płaca mi za 2 tyg własnie teraz mam nf ze jutro pójdzie przelew 577zł z groszami i jak dwa takie dodaam to niestety ale to jest mniej niż moje 100% wypłaty ale oni od tego jeszcze jakis podatek zabieraja 18%
    ado tego pól roku starej najniższej krajowej plus pół roku nowej i z tego średnia i 80% to bedzie mój macierzyński :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Nie doczytałam co i jak bo w przelocie...
    Ale na ostatnich 2 stronach piszecie o złych relacja z małżem i tak sobie myślę, że cholerna księżniczka ze mnie, wiecznie niezadowolona i fukająca na małża a ten robi co może żeby mi nieba przychylić :/ Trzeba żebym się wzięła za siebie i nie była taką egoistką. Dzięki dziewczyny.

Nieukowa - jakbym o swojej mamie słyszała... Sama nie wiem co poradzić. Tego w mamach chyba się nie da zmienić już. Co ja robię? też kupuję jej drobne, przydatne prezenty, karmę dla psa, witaminy czy bluzkę... Jedzenie podrzucę tłumacząc w promocji było i żal było nie kupić więcej itp oczywiście wciska mi pieniądze ale zawsze jakoś wybrnę. I tak trwa nasza zabawa w kotka i myszkę od lat :)

Ktoś coś pytał o zatrzymanie laktacji? szałwia i mięta hamują... więc jesli ktoś walczy o nią to lepiej unikać. A swoją drogą... dopóki jeszcze jest to zawsze można ją jeszcze rozkręcić (tak mimochodem napomknę :) )

Pati, nie doczytałam co się stało u Was ale domyślam sie że własny ojciec zrobił Sebastianowi ogromną przykrość :/ potworne to. Sama wiem jak to boli. Przykro mi

Laruś, 3 tg maluszek powinien wypić 100 - 120 ml z butelki. Ale nie dziecko karmione piersią. Ono samo domaga się kiedy chce i pije ile uzna za stosowne. Przerwy między karmieniami nie powinny jednak wynosić więcej niż 4 godz max.

Kiedys publikowałam tutaj (chyba dla Kroko) mieszankę ziołową na laktację. Jesli jest zapotrzebowanie to piszcie. Ja stosuję również łuski kakaowe no i oczywiście WODA. System 7,5,3 równiez u mnie działa. Pamiętajcie że ZAWSZE, podczas całego okresu karmienia piersią są KRYZYSY LAKTACYJNE. To jest normalne i przejściowe. Trzeba to przetrwać i jak najmniej dokarmiac w tym czasie. Trudne, ale konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:23

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wypija mojego mleka 120ml czasem "rzuci" się na 140ml ...

Zgredziu...rozumiem Cię, chociaż inna sytuacja a jakże Cię rozumiem...

to jeszcze raz:
    nie chce mi się wrzucać na bazarek, pokaże co mam z tych fajnieszych tutaj i na olx pójdą, cholewcia bo nie mam gdzie trzymać, mała non stop potrzebuje nowych ciuszków....

rozm 56

rozm 56/62
    c72b9781b10a1c9am.jpg

piżamka 62
    12e4491813038ef3m.jpg

żółty 68, czerwony 56 (ale DUŻE bo mała ostatnio miała na sobie)
    a205db27ec05dbcbm.jpg

kurteczka H&M 62 wiosenno-jesienna
    0c5912bda4be6ed5m.jpg

spodenki 62
    d0e7fcc2832c84a5m.jpg

body:
    615a40fd2a10a8bbm.jpg
    wszystko po 4zł (jedynie kurteczka 10zł) plus koszt wysyłki

tanie?? u mnie w rejonie to standardowe ceny heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:07

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to juz 3 turę robi w ubrankach, a mówili, ze niektórych nie założy, podoba mi się rampers z lodem i te 2 body 56 kopertowe ;)

Moja właśnie przewróciła się z brzuszka na plecy ;) już miałam kręcić filmik jak leżyna brzuchu, a tu juz na plecach

O i te kaftaniki 4 cool

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:28

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredziu to bierz:) wszystkie rampersy mają napisane 56, ale same widzicie że wielkość różna
    6849ef0a915feeb3m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow moja dopiero jakieś 2tyg temu opanowała sztukę przewrotów

ja uwielbiałam zestaw: kaftanik, śpioszki, body kr rękaw....
    teraz mała najczęściej jest w dresach hehehe lub legginsach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 11:34

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wredną@

myślałam, że dopoki karmie to malpa szybko nie zawita a tu takie zaskoczenie:(dodam ze Leo je co 2 godz w dzien a w nocy najdluzsza przerwa to 4 godz. dziwne to:(

ide was poczytac......

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ