X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to mnie uspokoilas ;) trochę spanikowalam, bo koleżanką mówiła mi, ze jej mała ładnie przybierala a potem po przestało jej starczac i po 3 miesiące przestała karmić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ja wiem ze on napewno czuje moje napiecie :/. Ale ciezko nad tym zapanowac, zwlaszcz ajak sie tak malo spi. Staram sie zawsze byc przy nim spokojna.

Wiecie co...pol nocy i caly dzien nie spal, ewentualnie przy cycu a teraz jak przyszli goscie na jego ;) urodziny to zasnal jak kamien i to we wlasnym lozku w ktorym jeszcze ani razu chyba nie zasnal i to na brzuchu! No i wszyscy siedza teraz na podworzu a ja tu waruje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ZUS liczy średnia z całego roku! Biedro no jak idziesz na macierzyński półroczny to dostaniesz 100 % wynagrodzenia a jak na rok to 80%. Z tym ze jak najpierw złożysz ze idziesz ma rok a potem zrezygnuszesz i wyjdzie Ci pół roku to ZUS niby zwraca te 20% z każdego miesiąca macierzyńskiego. Tak mi mówiła księgowa ale ja jutro będę dzwonić do tych złodziei to się wypytam i dam wam znać ;/

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ok to mnie uspokoilas ;) trochę spanikowalam, bo koleżanką mówiła mi, ze jej mała ładnie przybierala a potem po przestało jej starczac i po 3 miesiące przestała karmić
    może i tak być, ale musiały być ku temu powody...może stres, może coś innego i laktacja zanikła...najważniejsze nie dawać sobie przerw dłuższych niż 5h.. jeżeli mała zacznie przesypiać w nocy to wstajesz i odciągasz...

i odkryłaś sekret swojego synka KOtka, niektóre dzieci WOLĄ spać na brzuchu, łatwiej im się oddycha a i brzuszek mniej boli itp. więc może to jakieś wyjście - przynajmniej na dzień, jak się obawiasz śmierci łóżeczkowej...znam dzieci które tylko tak śpią i w dzień i w nocy, i przez to stały się kochanymi śpioszkami

Pati Belgia, beszka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Anuska ZUS liczy średnia z całego roku! Biedro no jak idziesz na macierzyński półroczny to dostaniesz 100 % wynagrodzenia a jak na rok to 80%. Z tym ze jak najpierw złożysz ze idziesz ma rok a potem zrezygnuszesz i wyjdzie Ci pół roku to ZUS niby zwraca te 20% z każdego miesiąca macierzyńskiego. Tak mi mówiła księgowa ale ja jutro będę dzwonić do tych złodziei to się wypytam i dam wam znać ;/
    To mnie zasmuciłaś. Myślałam że będę mieć płacone z dużej składki. Muszę dopytać księgowej mojej bo ona ma roczną córeczkę i sama była na macierzyńskim i L4 na dużej składce.
    Już się nie mogę doczekać aż będę miała takie problemy jak Wy :) Czy śpi czy nie, czy dokarmiać, jakie pieluszki, jakie kremiki ahhhhhh Jak czytam co piszecie to aż mnie ssie z zazdrości że jeszcze muszę czekać do końca roku :D Mam takie ADHD i chciałabym już natychmiast lulać moją dzidzię :P

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek asady sa takie, ze albo srednua z 12mc albo, jezeli mialas L4 ktore przerwalo twoja prace w ciagu ostatnich 3mc to liczy sie przed tym L4 te 12mc... Dla mnie to mualo mega znaczenie, bo ostatnie 3mc duzo wiecej zarobilam, wiec jak hylam chora to nie bralam L4 tylko urlop, zeby mi nie obnizylo to wyplat :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wstawać co 5h jak mała przespi noc? Brrr to kiedy ja się wyspie?
    Jak pójdzie na studia? (Oby tak i oby nie w krk)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredziu heheheh....nio ja nie wiem co to sen....

zgredka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: lubię, bo łącze się w bólu, a nie, ze się cieszę, ze nie sypiasz ;)

Na wyborach były??

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy że spacerku i juz sie karmimy :)
    Biedronko, teraz dostałam wypłatę jeszcze za L4, natomiast z malzem liczyliśmy to przy najniższej krajowej, wypłata 80% powinna wynosić ciut więcej niż 900 zł :(

Ile powinien jeść maluszek do ukończenia miesiąca?
    I jak ogarnąć te ściąganie w nocy? Jak wszyscy śpią? Ciumkanie małej nie wystarczy? Przykładamy sie ok 1-2 w nocy i ok 5-6?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Malenq: lubię, bo łącze się w bólu, a nie, ze się cieszę, ze nie sypiasz ;)

Na wyborach były??
    Były były :) I pełnoletnie dziecko zabrały, niech spełnia swój społeczny obowiązek ;)

Wiem już jak to jest z tym zusem. Trzeba się na miesiąc wyrejestrować z zus i zarejestrować na nowych większych składkach, wtedy liczą tylko od dużej składki. Ja właśnie w maju mam być wyrejestrowana, za czerwiec i lipiec płacę ogromne składki i w sierpniu idę na L4. Księgowa mnie uspokoiła, bo już się zaczęłam martwić że będę za grosze siedzieć w domu :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Pati - ja wiem ze on napewno czuje moje napiecie :/. Ale ciezko nad tym zapanowac, zwlaszcz ajak sie tak malo spi. Staram sie zawsze byc przy nim spokojna.

Wiecie co...pol nocy i caly dzien nie spal, ewentualnie przy cycu a teraz jak przyszli goscie na jego ;) urodziny to zasnal jak kamien i to we wlasnym lozku w ktorym jeszcze ani razu chyba nie zasnal i to na brzuchu! No i wszyscy siedza teraz na podworzu a ja tu waruje.
    Kotka ja Ciebie w zupełności rozumiem bo mój Marcel jak sie urodził to spał mi po 2-4 godziny na dobę. Ja nie miałam wcale pomocy ze strony meza bo pracował po 12 godzin na dobę wiec sama sobie musiałam radzić ze zmęczeniem, niedospaniem. Dopiero po 3 miesiącach poszłam do pediatry i okazało sie, ze Marcel ma ostry refluks i kazał od piersi odstawić i podawać specjalne mleko z apteki. Dopiero wtedy Marcel zaczął normalnie spać i funkcjonować. Wiem, jak jest cieżko ale jesteśmy rodzicami z wyboru nie z przymusu. Podjęliśmy decyzje całkowicie świadomi trudów macierzyństwa. Powinnismy być wdzięki, za to, ze dane jest nam tego doświadczyć bo tysiące par niestety nie ma takiej możliwości... Ja , Kotka wierze, ze znajdziesz w sobie ta sile i radość z bycia rodzicem... Pamiętaj kochana, ze to tylko pierwsze miesiące sa trudne ale także i piękne bo dzieci szybko rosną. Ja jestem w szoku jak szybko Marcel z niemowlęcia stał sie mającym swoje zdanie i charakter, 7 letnim chłopcem i nie raz tęsknię za chwilami, kiedy nosilam do na rękach... Życze Ci duzo siły i wiem, ze sobie poradzisz bo twarda babka z Ciebie :-)

LaRa, Malenq, beszka, MANIEK, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jak sie trzymacie? Jak brat, mama?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neukowa dostalas jakis program o warsztatach bezpieczny maluch?
    Mialam dostac kilka dni wczesnie, warsztaty jutro a nic nie otzymalam...i nie wiem czy mam isc czy dac sobie spokoj :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lepiej bym tego nie ujęła...pięknie....

Padam, juz w łóżeczki jestem, mała się wierci ale ja mam oczy jak zapałki mama nadzieje ze ta noc chociaż prześpi....jedynie małż obudzi bo po 3ciej rano wyjeżdża....

Pati mam nadzieje ze brat jakoś się trzyma i ze znajdzie w sobie siłę żeby być ponad ta sytuację....

Buziaczki i do jutra

Lara jak mała w nocy ciumka i jak ciumka min 10min z jednej piersi to nie ludzi odciagać....

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Neukowa dostalas jakis program o warsztatach bezpieczny maluch?
    Mialam dostac kilka dni wczesnie, warsztaty jutro a nic nie otzymalam...i nie wiem czy mam isc czy dac sobie spokoj :/
    Mój małż był...jedna prelekcje o krzutszeniu, pierwszej pomocy była olej...a reszta to ppgadanka producentów.. Żadnych gratisów mi nie dostarczył, bo "bał się o swoje życie" tak kobietki traktowały wszystko na swojej drodze po upominki..

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Pati,jak sie trzymacie? Jak brat, mama?
    Lara mama ok. Ale Sebastian gorzej. Niby nie okazuje tego ale my go znamy. Przykro mu, ze tak ojciec postąpił i ze nawet nie zadzwoni. Ale jutro ja sie przyjadę do niego i mu kulturalnie wyrzucę co mi na wątrobie leży. Bo nawet jesli tak postanowił to po pierwsze powinien poczekać chociaż do roku po przeszczepie bo Sebastian musi unikać stresów a jesli nie chciał to chociaż powinien sie zachowywać jak ojciec i do Sebastiana zadzwonić a on nic... Masakra... Mój szacunek uciekł razem z nim...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Acha mam pytanie, może szczególnie do Smoka, od wczoraj nie ściągam już w ogóle mleka, bo szło go tak mało że uznałam że to nie ma sensu. Dzisiaj w dzień czułam delikatny ból cycorów. I pytanie - ta marna laktacja u mnie sama ustanie czy mam jeszcze jakoś odciągać czy po prostu przestać całkiem?

Kroko, ja przestałam całkiem, co prawda cycki mało nie eksplodowały, więc wyciskałam trochę ręcznie (laktator znów pobudziłby laktację), a potem samo zanikło:)

W ogóle dzięki Lejdis za przywitanie tak miłe:)

BTW czy Was na początku ciąży też tak bolał brzuch? Mnie właśnie boli, a że jestem przed terminem @, to boję się, że przyjdzie...

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, przykre to cholernie :( a i mega tchórz z ojca :( siły Wam życzę..

Edit: tak, Summerka, bolał mnie brzuch jak na okres i było meeeegaaaa mokro w majtach, tzn miałam odczucie ze właśnie przychodzi @, co chwile sprawdzałam czy mnie nie zalało, a nawet nosiłam podpaske

Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 21:34

Pati Belgia lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ