Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati - ja wiem ze on napewno czuje moje napiecie
. Ale ciezko nad tym zapanowac, zwlaszcz ajak sie tak malo spi. Staram sie zawsze byc przy nim spokojna.
Wiecie co...pol nocy i caly dzien nie spal, ewentualnie przy cycu a teraz jak przyszli goscie na jegourodziny to zasnal jak kamien i to we wlasnym lozku w ktorym jeszcze ani razu chyba nie zasnal i to na brzuchu! No i wszyscy siedza teraz na podworzu a ja tu waruje.
-
Anuska ZUS liczy średnia z całego roku! Biedro no jak idziesz na macierzyński półroczny to dostaniesz 100 % wynagrodzenia a jak na rok to 80%. Z tym ze jak najpierw złożysz ze idziesz ma rok a potem zrezygnuszesz i wyjdzie Ci pół roku to ZUS niby zwraca te 20% z każdego miesiąca macierzyńskiego. Tak mi mówiła księgowa ale ja jutro będę dzwonić do tych złodziei to się wypytam i dam wam znać ;/Maniek
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:Ok to mnie uspokoilas
trochę spanikowalam, bo koleżanką mówiła mi, ze jej mała ładnie przybierala a potem po przestało jej starczac i po 3 miesiące przestała karmić
i odkryłaś sekret swojego synka KOtka, niektóre dzieci WOLĄ spać na brzuchu, łatwiej im się oddycha a i brzuszek mniej boli itp. więc może to jakieś wyjście - przynajmniej na dzień, jak się obawiasz śmierci łóżeczkowej...znam dzieci które tylko tak śpią i w dzień i w nocy, i przez to stały się kochanymi śpioszkamiPati Belgia, beszka lubią tę wiadomość
-
MANIEK wrote:Anuska ZUS liczy średnia z całego roku! Biedro no jak idziesz na macierzyński półroczny to dostaniesz 100 % wynagrodzenia a jak na rok to 80%. Z tym ze jak najpierw złożysz ze idziesz ma rok a potem zrezygnuszesz i wyjdzie Ci pół roku to ZUS niby zwraca te 20% z każdego miesiąca macierzyńskiego. Tak mi mówiła księgowa ale ja jutro będę dzwonić do tych złodziei to się wypytam i dam wam znać ;/
Już się nie mogę doczekać aż będę miała takie problemy jak WyCzy śpi czy nie, czy dokarmiać, jakie pieluszki, jakie kremiki ahhhhhh Jak czytam co piszecie to aż mnie ssie z zazdrości że jeszcze muszę czekać do końca roku
Mam takie ADHD i chciałabym już natychmiast lulać moją dzidzię
-
Maniek asady sa takie, ze albo srednua z 12mc albo, jezeli mialas L4 ktore przerwalo twoja prace w ciagu ostatnich 3mc to liczy sie przed tym L4 te 12mc... Dla mnie to mualo mega znaczenie, bo ostatnie 3mc duzo wiecej zarobilam, wiec jak hylam chora to nie bralam L4 tylko urlop, zeby mi nie obnizylo to wyplat
-
nick nieaktualny
-
Wróciliśmy że spacerku i juz sie karmimy
Biedronko, teraz dostałam wypłatę jeszcze za L4, natomiast z malzem liczyliśmy to przy najniższej krajowej, wypłata 80% powinna wynosić ciut więcej niż 900 zł
Ile powinien jeść maluszek do ukończenia miesiąca?
I jak ogarnąć te ściąganie w nocy? Jak wszyscy śpią? Ciumkanie małej nie wystarczy? Przykładamy sie ok 1-2 w nocy i ok 5-6? -
zgredka wrote:Malenq: lubię, bo łącze się w bólu, a nie, ze się cieszę, ze nie sypiasz
Na wyborach były??I pełnoletnie dziecko zabrały, niech spełnia swój społeczny obowiązek
Wiem już jak to jest z tym zusem. Trzeba się na miesiąc wyrejestrować z zus i zarejestrować na nowych większych składkach, wtedy liczą tylko od dużej składki. Ja właśnie w maju mam być wyrejestrowana, za czerwiec i lipiec płacę ogromne składki i w sierpniu idę na L4. Księgowa mnie uspokoiła, bo już się zaczęłam martwić że będę za grosze siedzieć w domu -
PsotkaKotka wrote:Pati - ja wiem ze on napewno czuje moje napiecie
. Ale ciezko nad tym zapanowac, zwlaszcz ajak sie tak malo spi. Staram sie zawsze byc przy nim spokojna.
Wiecie co...pol nocy i caly dzien nie spal, ewentualnie przy cycu a teraz jak przyszli goscie na jegourodziny to zasnal jak kamien i to we wlasnym lozku w ktorym jeszcze ani razu chyba nie zasnal i to na brzuchu! No i wszyscy siedza teraz na podworzu a ja tu waruje.
LaRa, Malenq, beszka, MANIEK, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati lepiej bym tego nie ujęła...pięknie....
Padam, juz w łóżeczki jestem, mała się wierci ale ja mam oczy jak zapałki mama nadzieje ze ta noc chociaż prześpi....jedynie małż obudzi bo po 3ciej rano wyjeżdża....
Pati mam nadzieje ze brat jakoś się trzyma i ze znajdzie w sobie siłę żeby być ponad ta sytuację....
Buziaczki i do jutra
Lara jak mała w nocy ciumka i jak ciumka min 10min z jednej piersi to nie ludzi odciagać....Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Neukowa dostalas jakis program o warsztatach bezpieczny maluch?
Mialam dostac kilka dni wczesnie, warsztaty jutro a nic nie otzymalam...i nie wiem czy mam isc czy dac sobie spokojNieukowa lubi tę wiadomość
-
LaRa wrote:Pati,jak sie trzymacie? Jak brat, mama?
-
Krokodylica wrote:Acha mam pytanie, może szczególnie do Smoka, od wczoraj nie ściągam już w ogóle mleka, bo szło go tak mało że uznałam że to nie ma sensu. Dzisiaj w dzień czułam delikatny ból cycorów. I pytanie - ta marna laktacja u mnie sama ustanie czy mam jeszcze jakoś odciągać czy po prostu przestać całkiem?
Kroko, ja przestałam całkiem, co prawda cycki mało nie eksplodowały, więc wyciskałam trochę ręcznie (laktator znów pobudziłby laktację), a potem samo zanikło:)
W ogóle dzięki Lejdis za przywitanie tak miłe:)
BTW czy Was na początku ciąży też tak bolał brzuch? Mnie właśnie boli, a że jestem przed terminem @, to boję się, że przyjdzie...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Pati, przykre to cholernie
a i mega tchórz z ojca
siły Wam życzę..
Edit: tak, Summerka, bolał mnie brzuch jak na okres i było meeeegaaaa mokro w majtach, tzn miałam odczucie ze właśnie przychodzi @, co chwile sprawdzałam czy mnie nie zalało, a nawet nosiłam podpaske
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 21:34
Pati Belgia lubi tę wiadomość