X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, rozgośc sie :)
    Anuska sie dzis odzywała?
    My oczywiście sie karmimy, przed nami jeszcże kąpiel :)

Miłego wieczoru :)

Summerka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati narobiłas mi smaka na kukurydzę, kurde bele...:) gdzie ja ją teraz znajdę:)

w ramach dokarmienia głodżilli, która mnie od rana opetała robię sobie frytki i zmaierzam je zjeść z musztardą...

niech już zacznie padać bo mi głowa pęknie ;/
    leci dziś jakiś fajny film w tv? mój J. poza domem, robi zdjęcia na ślubie, a ja nie lubię spac bez niego, więc będę siedziec przed tv :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczęta;)

No wlasnie Anuska sie nie odzywała, a tez o niej myślałam dziś. Zuzia, to jeszcze nieświadoma, ze rośnie jej konkurencja. A ja czuje sie tak, jakby @ miał przyjść...w ogóle chyba mam niska betę 24,3, ale pocieszam sie, ze to dopiero 11dpo.

Koniara, jak wszystko dobrze pójdzie, to jakos blisko siebie urodziny, na kiedy Ci wylicza?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, witamy :) gratulacje i spkojnych kolejnych tygodni ciazy :)

Pati, przytulam. przykro mi bardzo...a najbarziej to zal Sebastiana i mamy...no i pewnei ty tez sie teraz dwoic i troic bedziesz, by jakos ich pocieszyc....
    kukurydza objadalam sie w pierwszej ciazy :)

Psotka, super ze nocka lepsza :)
    tak, mieszkam w Norwegii a moj maz jest Norwegiem. a co?

Konwalianko, i co lekarz powiedzial? przykro mi bardzo, ze Patrys znow chory....a mowia, ze dzieci przez peirwszy 6 mies. nie powinny chorowac, przynajmniej nie na infekcje wirusowe, a szczegonie jesli sa piersia karmiona.

Nieukowa, zgadzam sie ze wszystkim co twoj tesc powiedzial :) mi sie neistety nie udalo karmic zadnego z synow przez min.rok. mam nadz.ze teraz bede mogla.

u nas nocka srednia :/ (Konwi, dzieki ze pytasz).
    moj starszy syn wymiotowal w PL, a mlodszego od wczoraj wieczora boli brzuch i gardlo. no i tak od wczoraj miska stoi przy jego lozku, na wszelki wypadek. dzis apetyt zerowy. stawalismy na gowie, by cos zjadl i nic. na jutro zamowil sobie nalesniki i pewnie na sniadanko dostanie. mam nadz.,ze to nie jest wirus i mloda sie nei zarazi. ja rowniez mam nadz. ze tego nei zlapie...bo umeiram podczas gryoy zoladkowej. chyba najgorzej z rodziny przechodze, a mala trzeba sie zajac i nakarmic.

maz dzis pojechal do Stavanger, wiec w nocy walcze sama ;)

Smoczyca, wspolczuje, duzo zdrowka dla was i mam nadzieje, ze to jednak nie rota i wyjdziecie niebawem do domku...a ile tych kupek macie, ze rota podejrzewaja?

Pati Belgia, Summerka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nic
    mam akurat kryzys zwiazany z tesknota za krajem
    czasem, a teraz tym bardziej, zastanawiam sie czy dobra droge wybralam

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summera moj gin wczoraj wpisal w karte ciazy 08.01.2016 :)

Krokodylica, MANIEK, Blondik, Summerka lubią tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Pati narobiłas mi smaka na kukurydzę, kurde bele...:) gdzie ja ją teraz znajdę:)

w ramach dokarmienia głodżilli, która mnie od rana opetała robię sobie frytki i zmaierzam je zjeść z musztardą...

niech już zacznie padać bo mi głowa pęknie ;/
    leci dziś jakiś fajny film w tv? mój J. poza domem, robi zdjęcia na ślubie, a ja nie lubię spac bez niego, więc będę siedziec przed tv :)
    Blondik ja kupilam w carrefourze wiec moze w Polsce tez jest :-)

Beszko dziekuje za wsparcie.. no I zdrowka zycze dzieciom...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    a nic
    mam akurat kryzys zwiazany z tesknota za krajem
    czasem, a teraz tym bardziej, zastanawiam sie czy dobra droge wybralam
    najlepsza z możliwych........wcześniej byłaś szczęśliwa? pewnie tak, więc teraz to tylko lekki kryzys....

beszko zaciskam kciukaski abyście z młodą nie podłapały wirusa...

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wiem wiem ze przeleci tym bardziej ze gin cos mówił ze raczej ok 38tyg urodze wiec zostało 30 dni z haczykiem heheheh

Summerka gratki :)

Anuśka gdzie jestes????

Psotka ja jestem zbyt sentymentalna zeby wyjechac na stałe chyba bym sie deprechy nabawiła

Summerka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:

Psotka ja jestem zbyt sentymentalna zeby wyjechac na stałe chyba bym sie deprechy nabawiła

no niestety mam tak samo :/
    pomylilam sie troszke co do siebie kiedy wyjezdzalam. po pierwsze nie zakladalam ze zostane a po drugie myslalam ze jestem inna.
    sa ludzie ktorzy nie tesknia i kttorym obojetne gdzie mieszkaja, zazdroszcze im.
    ja za granica juz 7 lat mieszkam. na poczatku bylo fajnie ale szybko zaczelam za wszystkim tesknic :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie jak się pojawiło jakieś zaczerwienienie to sudocrem i nie ma śladu. Tak jak Nieukowa - nie czaję czemu teraz sudocrem jest be skoro tyle lat wszyscy go stosowali.

Konwalia ja jestem zadowolona z pingo aczkolwiek Zuzia nie miała jeszcze jakiegoś mega kataru więc nie był przetestowany w trudnych warunkach. ;)

Pati przykro mi z powodu taty.
    Ale mi zrobiłaś smaka na kukurydzę!!!

Smoku zdrowka dla Malej bo rece opadaja jak takie maloty musza sie meczyc.

Summerka!!!!!! Udało się?! Gratuluję!!! Ja na różowej rzadko bywam i nic nie wiedziałam. Super!
    Kurcze ale nam się fasole sypią. Aż się gęba śmieje. :D

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha mam pytanie, może szczególnie do Smoka, od wczoraj nie ściągam już w ogóle mleka, bo szło go tak mało że uznałam że to nie ma sensu. Dzisiaj w dzień czułam delikatny ból cycorów. I pytanie - ta marna laktacja u mnie sama ustanie czy mam jeszcze jakoś odciągać czy po prostu przestać całkiem?

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moi chlopcy odstawiali sie sami od piersi po ukonczeniu 6 mz duzo mleka wtedy nie mialam. Nie odciagalam, ale nic mnie jakos mega mega nie bolalo. Mleko samo zaniklo

Pstoka, moje odczucia sa podobne do Twoich. Z tym ze ja, gdyby nie moj maz, ktorego w Polsce poznalam, to nigdy bym sie do tego kraju nie przeniosla. W ogole o przeprowadzce nie myslalam. (Bylam bardzo szczesliwa w mojej Gdyni. )Ten kraj i ja nie pasujemy do siebie ;) teraz juz doceniam spokoj jaki mi daje, ale poczatek byl trudny. mamy 3 dzieci. 2 czesto sie przeprowadzala z nami ze wzgl.na prace meza.Teraz, gdy byl pomysl przeprowadzki do PL, najstarzy bardzo oponowal. Jako mama musze rowneiz brac pod uwage, co dla nich bedzie najlepsze ora ich odczucia. Ja juz tez sie do Polski przeprowadzac nie chce, co nie zmienia faktu, ze tesknie baaaaardzo. Szczegolnie w momentach takich jak: ciaza, pojawienie sie kolejnego dziecka, niedzielne obiadki u mamy, na ktore brat jezdzi i wiele wiele innych... Wiele z tych momentow (np.ciaza) mam wrazenie, ze lepiej bym przezywala w PL nuz tutaj, ale tego nigdy sie nie dowiem..a wiadomo...wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma ;)
    Co do przyjaciol.....podobnie jak Ty z Polski wyprowadzilam sie 7 lat temu...no juz ponad. Na poczatku utrzymywalam kontakt ze znajomymi i przyjaciolmi. Teraz moje kontakty z przyjaciolkami ze studiow czy liceum sa jak ze znajomymi. Nic a nic przyjazni nie przypominaja. Ciezko pielegnowac przyjazn na odleglosc, a gdy jeszcze ma sie dzieci i prace oraz caly dom na glowie a czasu malo, to jeszcze trudniej :( i prawda....przyjaznie tutaj. To nie to samo. Nawet tego przyjaznia bym nie nazwala....teraz moim najlepszym orzyjacielem jest moj maz oraz moja mama.

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie w ogóle nie wyobrazam mieszkania za granicą. Nawet nie mialabym co robić z moim typowo polskim zawodem, Strasz ie bym tęskniła za rodzicami. Mój brat mieszkał w USA, wiec go tam odwiedzalam, ale żyć tam? Nie, to nie dla mnie.. Może gdyby musiała to optyka by się zmieniła..

Mała po kąpieli j cyckaniu wreszcie SPO, a i ja zaraz się kładę..
    Jutro skocze na zajęcia jedne i spokój (każde wyjście na 2-3h jest bardzo uciążliwe, bo trzeba odciągnąć, jak się zdąży, a jak nie to dostanie mm i wtedy nie chce jeść więcej i cycki kamienieją, porażka)...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)
    No chwilkę mnie nie ma i już tęsknicie :D <3 Wpadłam w wir porządków w domu i dookoła :) Pół dnia spędziłam patrząc na moje maleńkie kurczaczki i dokarmiając je. Uwielbiam zwierzątka wszelakie (no pomijając pająki, karaluchy i komary ;) )
    Pojechaliśmy też do siostry na grilla i wypiłam bezalkoholowe ale że było gazowane to tak mnie wzdęło że flaki mi spać nie dają :D

Summerka no jakie niusy :) Gratulacje ogromne!!!!! <3 Chyba faktycznie worek z fasolkami otworzyłam :) Baaardzo się cieszę :)

Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jeśli dasz rad to nie odciagaj nie masuj I ja brałam szalwie w tabletkach a i postaraj się mniej pic. Ja juz nie odciagalam o nie pamiętam ile na pewno kilka tygodni i cyce nie bolą. Bo już jak ostatnio odciagalam to bez masowania nic nie leciało.
    U nas rota nie ma ale cos dużo i luźnej ze te kupki ale juz kolki dziś nie było na moja mała te niemieckie krople zadziałały Boże jaka ulga a dziś wieczorem siedziałam jak na szpilkach czy będzie ta kolka czy nie.
    Niestety musieli mala drugi raz podkluc ale panie bardzo sprawnie to zrobiły ze nawet nie zdazyla zaplakac.
    Teraz najedzona śpi słodko :) widzę światełko w tunelu.

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku cieszę się ze idzie ku lepszemu....
    Ano widzisz Groszku na chwile znikasz i panika heheheh w końcu ktoś musi pałeczkę przejąć na wątku...

Równo rok temu o tej porze dowiedziałam się ze zostanę mamą :-D testy do tej pory leżą w pudełeczku i nadal II grube krechy są...od 5tej nie śpię i patrzę na mój maleńki cud śpiący obok...

A ja zawsze chciałam mieszkać zagranicą i gdyby nie choroba mamy pozostalabym w Italii.....

LaRa, beszka, Pati Belgia, Anuśka, Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę swojego laktatora, skurwiel nic nie ściąga (lovi), wychodze na 3h i chciałam cos sciagnac, ale gówno w pierwszej minucie ściągnął a potem nic, a przecież mam pełne i maka tyje wiec cos tam jest.. Ależ jestem wkurw**

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Malenq, az sie łza zakręciła gdy sie czyta o testowaniu i cudzie juz obok :) to jest niesamowite :) prawdziwy cud :)
    Chyba zaczynam miec kryzys laktacyjny i właśnie odciągamy mleko metoda 77 55 33, moze pomoze....kończę zaraz druga 5 a w buteleczce dopiero 50 ml :(
    Na 9:30 idziemy na Komuńie (tylko do Kościoła) wiec po przyjściu przystawiam mała i walczymy nadal

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja summerka gratuluję nareszcie pojawiają się kolejne szczęśliwe mamy :)
    Smoku dobre wieści w sumie oby teraz już wszystko było dobrze.
    Konwalia za Was też trzymam kciuki i za Yas.
    Kotko hmm ja zawsze chciałam mieszkać w de i mieszkałam 2 lata ale z racji zawodu typowo pl ( jak u Zgredki) mieszkam w tym popapranym kraju. Nie masz czego żałować tutaj wszyscy wszystkiego wszystkim zazdroszczą i pewnie sama.wiesz... A znajomi hmm ja powiem szczerze że po studiach prawie każdy poszedł w swoją stronę praca dom dzieci mało czasu... Poza tym wydaje mi się ze wasze dzieciaczki będą miały w życiu trochę lepiej czy to w de czy w Norwegii czy gdziekolwiek a przyjechać zawsze możecie na urlop ;)

konwalianka, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ