X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ja tez sxiagalam dzis ta metoda i po 10 min mialam moze z 5ml, stad moje wkurwienie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

U mnie nocka standard czyli nie przespana...

Co do mieszkania za granica to w Belgii mieszkam juz 11 lat. Na poczatku byla fascynacja tymnkraje. Tyle nacji I kultur w jednym panstwie. Nie moglam tego pojac. Potem zaczelam tesknic ale nie za krajem bo on mi nic nie dal a za rodzina I bliskimi, ktorych zostawilam. Z biegiem czasu przyzwyczailam sie. Sciagnelam szwagra potem tate. Pozniej przyszledl czas na siostre I jej dzieci I na koniec przyjechala mama z Sebastianem :-) ale dugie 9 lat bylam tu sama z mezem a potem z Maecelem. Wiem co to brak rodziny I samotnosc w obcym kraju. Teraz, na dzien dzisiejszy wiem, ze Belgia dala mi mozliwosci, ktorych Polska nigdy by mi nie dala... maz ma bardzo dobrze prosperujaca firme, ja druga, ktora rozwija sie w dosc dynamicznym tempie, moge dac moim dzieciom co tylko zechca I nie mam na mysli tu rzeczy materialnych ale wyksztalcenie I dobra przyszlosc. Pokochalam ten kraj za wysoka tolerancje, mozliwosci rozwojowe, podejscie do czlowieka I za wspaniala sluzbe zdrowia. Juz nie czuje sie tu obca... obca czuje sie w Polsce kiedy idac do sklepu, ochrona patrzy mi na rece jak zlodziejowi lub wtedy kiedy ide z dzieckiem do lekarza a tak traktuja mnie jak psa....
    Posdumowujac.... ciesze sie, ze jestem tu, gdzie jestem :-) aaa I najwazniejsza sprawa... w Polsce niew dali mi zadnych szans na ciaze I macierzynstwo. Tu, w Belgii po 3 latach walki lekarza I mojej mam 7 letniego synka I w drodze coreczke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 10:06

konwalianka, Anuśka, Nieukowa, MANIEK, PsotkaKotka, LaRa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem polak z zasiedzenia i chyba nie wyjadę z tego porąbanego kraju nigdy. Za to ostatnio zastanawiam się czy nie przenieść naszej firmy do GB albo innego normalnego kraju, bo tutaj zabierają mi 50% dochodów i nie gwarantują emerytury a ja chciałabym zadbać o swoją przyszłość jednak. Muszę się przyjrzeć temu tematowi bliżej. Ale to później bo najważniejsze jest to że jutro mam USG i może zobaczę serducho :D :D :D
    Buziole <3 Idziecie na wybory?

Blondik, Pati Belgia, PsotkaKotka, LaRa, Koniara, Malenq, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ściskam, gratuluję i kciukam za twojego grocha (lub grochY!) :D

Ale ciężki temat jak na niedzielny poranek... ja tam nawet lubię nasz popieprzony kraj - może dlatego że ogólnie lubię mentalnoś słowian... jak byłam chwilę w GB to byłam raczej zdołowana depresyjnościa polskiej mniejszości - mieszkałam u kuzynki w imigranckim Greys pod Londynem i takie to wszystko wydało się smutne, tymczasowe, wyrwane z kontekstu...
    Zapewne wszystko zależy od tego w jaki sposób każdy z nas ułoży własne życie, można być zdołowanym w PL i mozna być szczęśliwym w Azji albo gdziekolwiek...
    Ja bym wyemigrowała co najwyżej do Czech lub na Węgry. Niedaleko domu, podobnie jeśli chodzi o charakter ludzi a bardziej a luzie niz u nas w PL. I mniejsza klerykalizacja. :D

Ja dziś siedzę u rodziców, potem na wybory, potem pakuję mamę i męża do auta, zabieramy wózek z garażu i transportujemy się do Wlkp. Po drodze jeszcze odbieram przewijak z Wrocka :) Dzień pełen wrażen!

Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane..

ja już po kościele, zaraz mąż wraca i jedziemy spełnić nasz polityczny obowiązek:)

dzis mam wychodne, tzn. tata zostaje z chłopcami i już zestresowany :P

powiedzcie mi, jak rozmrozić zamarznięte mleczko?

Patryk nieco lepiej po nebulizacji, wczorajszy lekarz - swoją drogą fajna babka, z doswiadczeniem szpitalnym, a taki lekarz zawsze lepszy dokladnie go zbadała..wizyta trwała 50min! powiedziała ze ma delikatne furczenia ale to póki co nic niebezpiecznego i nawet na spacer można, bo mówi, że jak ma to "iść dalej", to i tak pójdzie..chyba ze gorączka się pojawi to wiadomo, że nie wolno..ale wczoraj dwie inhalacje i nocka o niebo lepsza..

nieco się wypogadza, może spacer uda sie odbyć

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dokładnie opisałaś moje odczucia miszkania za granicą:)

Dziewczyny no jak sie tu nie wkur****ć, dostałam kolejny przelew z zus wynosi dokładnie połowę mojego wynagrodzenia....ja już nie wie jak oni to liczą co przelew to inna kwota chociaż zwolnienia zawsze mam dokładnie co 4 tygodnie...noż w dupe nie moge się doliczyć....chyba muszę jutro zadzwonić do tych darmozjadów i oczywiście pięknie poprosić o dokładne rozliczenie z rozbiciem na dniówkę bo ch*** nie wierze.

Edit.
    sorry że się tak uzwenętrzniam ale nikt z zusu nie pofatygował się przysłać żadnego rozliczenia .

Konwalio super ze Patryk juz lepiej i fajnie że super lekarz Ci się trafił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 11:38

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc znowu maskakra :/
    Od 3 akcja, to dziecko w ogole nie spi! Nakarmilam ,przewinelam ,lulalam i zero efektu-maly ciagle sapie, marudzi, macha lapkami. Ja rozumiem ze 2h ale 6? (wtedy maz wzial go w chuscie na spacer n 1,5h to chyba pospal). Ja wymiekam :/.
    a dzis u nas gril urodzinowy Dominika.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek z zusem to jakaś masakra jest. Ja stwierdziłam że podniosę sobie teraz składkę zus i dopiero pójdę na L4 bo z najniższej krajowej to mi nawet na pieluchy i wyprawkę nie wystarczy :)

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    u nas noc znowu maskakra :/
    Od 3 akcja, to dziecko w ogole nie spi! Nakarmilam ,przewinelam ,lulalam i zero efektu-maly ciagle sapie, marudzi, macha lapkami. Ja rozumiem ze 2h ale 6? (wtedy maz wzial go w chuscie na spacer n 1,5h to chyba pospal). Ja wymiekam :/.
    a dzis u nas gril urodzinowy Dominika.
    Psotka sorki, ze sie wtrące ale mi sie wydaje, ze maly odczuwa Twoje negatywne emocje i dlatego tak sie denerwuje... Moze on potrzebuje ciepła i czułości od Ciebie...moze wtedy bedzie spokojniejszy... Jednak słyszał Twój głos cała ciąże bedac w Twoim brzuszku a teraz słyszy napięcie w Twoim głosie...

Maniek współczuje Ci. Ja bym chyba poszła do zusu czy gdzie tam skąd masz wypłacane pieniądze i spytała co jest grane...

Malenq, LaRa lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zusie nawet mi sie myślec nie chce :(
    Tez dostałam polowe wynagrodzenia, ale wiem ze nie dadzą sie oszukać :(
    Dla mnie to ta instytucja powinna zniknąć całkowicie, skoro sprawdżaja ciężarna w 9 msc czy ńie oszukuje, nie symuluje - to wybaczcie... Conajmniej jakby o miliony chodziło! Banda złodziei!

Zgredka, ściaglam 60 ml, a teraz moj osobisty laktator stymuluje (.) :)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka moja mała na początku to spala 2-3h na dobę.....a ja świrowałam, bo kazdymmi mówił ze noworodek to powinien 20h spać, a u nas nici...były nerwy, płacz....poprawiło się około 3m....chociaż ostatniej nocy budziła się co godzinę...twój malec tez musi się przestawić co to dzień a co to noc...w brzuszku spał jak ty chodzilas....próbowałaś szumu suszarki itp???
    Jejku wszystko co twoje d,oexko robi czy nie rokbi teraz jest normą dla tego wieku....naprawdę malo jest noworodków co tylko śpią i śpią....

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz dziennie robice pomping power tj godzinne odciaganie "na sucho" nawet jak nic nie leci...polecał tez słód jeczmienny dodany do jogurtu itp. Zwiększa ilość mleczka...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, pije herbatki laktacyjne, Femaltiker, karmi i wodę mineralna + kiedy tylko jesteśmy w domu to stymulujemy (.)(.)
    Co jeszcze?
    Ile razy dziennie odciągać metoda 753?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7dni 24/24 czyli wstawalam w nocy...herbatki laktacyjne mogą powodować wzdęcia u malutkiej...zwiększenie ilość po PP u mnie było ok 30ml na każde odciąganie, teraz co 3h mam 180ml, mała zjada 120-140ml wiec w sam raz..
    Ile wody pijesz? Ja min 2-3l, jak wypijam mniej to ilość mleka tez jest mniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:35

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zwiekszyć ilośc wypijanej wody, bo co to te moje 1,5 l? Lipa....

Co jaki czas odciągalas ta metoda? Co godz? Dwie?
    I skoro mała wisi na (.) to wtedy laktatorem odciągać z drugiego? I przekładać?
    Powiem, ze maluszek spi tylko na spacerze, a wtedy z odciaganiem kapa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 12:52

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz po karmieniu z obu cycek minpo 15min z jeden odciagasz..jak juz mała zje to wtedy odciagasz co karmienie (po karmieniu)... A raz dziennie zrob ten pampkin power

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi z zamrażarki do lodówki i tam rozmraża się, następnie jak juz nie będzie kryszylakow lodu topodgrzewasz i tyle.... Tylko pamiętaj ze mleko zamrożone ma inny smak inie każdy maluszek lubi takie mleczko

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra: ja pije tylko Bawarke i uważam ze to dużo i pije bardzo malo wody, muszę się wziąć za siebie bo póki co mała się najada ale co potem?

A to karmi to bezalkoholowe czy jakiej?

Malenq: ja nie kumam, mam odciągnąć po 15 min z każdej piersi ponkazdym karmieniu a poza tym jeszcze pp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:30

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz lub dwa razy na tydzień można oprócz 753 (tu wychodzi właśnie po 15min na pierś) zrobić PP...nie zaszkodzi, ale jak laktację macie na stałym dobrym poziomie, to po co chcecie rozbujać?
    nie martw się "na potem" piersi dostosują ilość mleka do potrzeb małej, około 3miesiąca laktacja się unormuje, piersi przestaną "trwardnieć" a i tak mleko będzie tryskało heheh ja jestem zmuszona utrzymywać i zwiększać ilość mleczka, bo laktator nie stymuluje "informacji" tak jak dzidziuś..

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gangsterki :)

Lara kurcze nie gadaj ze połowe ja chce iśc na cały rok te 80% napisz mi na priv jak to u ciebie jest tzn mniej wiecej jaką miałas wypłate a teraz ile dostajesz bo zaczełam sie bac

wkurzają mnie bo znowu mi wypłate l4 przesuneli :(

ja pierwszy raz poczułam dzis sie słabo w kosciele chyba sie juz sama z Zuza nie wybiore

czekamy na chrzestną Zuzi i moje łóżeczko ale sie ciesze jak dziecko hehehehe

Anuśka dobrze ze juz wróciłaś :P

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ