Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa staram się codziennie kąpać, ale jak śpi to sobie odpuszczamy...
Misia moja miała (ma) bradyarytmię, tzn.zwalnia jej serduszko i kardiolog jak jeszcze byłam w ciąży zakazał takich eksperymentów.. Spokojnie czasem lepiej ze za wolno niż za szybko miałoby bić... Kochanego masz męża...mój jeszcze żadnego prania nie rozwiesił (ciuszki doszły??)
Biedra ślicznie focie:-D
Zgredziu cwaniaczku heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:35
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Ufff.. witam się w trybie zombie...
Cały dzień na obrotach: najpierw gin, potem ogród, potem wzięłam wkrętarę i składałam z mamą mebelki małego
Mąż w Ikei pomylił korpusy do szafek i kuźwa musimy jutro próbować wymienić ;/
Na czerwcówkach zaczęły się porody
Chyba muszę się streszczać z pokoikiem, resztą wyprawki, torbą do szpitala i ogólnie ogarnąć się życiowo...
Co prawda gin dziś stwierdził że szyja zamknięta na amen, on coś czuje że jeszcze się pojawię na wizycie 9 czerwca (11go lub 13go mam termin, zależy czy licząc I USG czy OM)...
Misia kofeinę to raczej ogranicz... jeśli serduszko jest słabiutkie, to jeszcze dodawanie mu wysiłku je osłabi jeszcze bardziej...
Biedra supermama z ciebieMega pozytywne fotki!
Pati ekstra że wyniki Sebastiana są dobre!
Co ja tam jeszcze...kiedy wam się brzuchy obniżały? Zaraz przed porodem czy raczej na długo przed? Mój ciągle wysoko, jest zgaga ale nie ma częstego sikania...
Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hej
1. Beznadziejna znowu noc za nami . Maly obudzil sie o 2:30 i nie spal do rana, tzn jak zwykle sie ciagle krecil, dszal, sapa, kwekal, tak ze spac sie nie da. Maz go rano znowu na spacer w chuscie wzial zebym z 2h odespala.
2. Beszko- wozek jak dla mnie ok, ale ja nie mam doswiadczenia z innymi. Do chusty body z dlugim plus polspiochy i ewentualnie skarpetki. u nas cieplo (ok 16-22C) ale czasem wietrznie.
3. dzis bylam po raz pierwszy sama z wozkiem na spacerze. 40min narazie.
4. co robicie jak wam dziecko w wozku na spacerze zaczyna plakc? biegiem do domu? karmicie?wyciagacie i niesiecie?
5. Pati super wiesci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:45
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Kotka: co robię jak dziecko płacze na spacerze, a no dziś mnie to spotkało i stale ja nioslam, nawet jedna babcia z wnuczkami się zlitowala i kazała wnuczce pchać.. Więc juz nie wyjde z nią kiedy nie będzie mocno uśpiona ;(
Mojego dziś wzięło na poważne rozmowy i przez tel mówił ze się zdystansowalam i ze mam problemy o których nie mowie, ale w sumie nic więcej nie powiedział, bo to "nie na telefon"
Moja juz drugi dzień kupy nie wali ;( -
Kurcze, no... Pśotka, moze zwiększ długość spacerów, moja na powietrzu to i 4 h spi, a po przyjściu do domu jest karmienie i do wieczora/nocy jest spokojna, a co robię gdy zaczyna kwekac? Daje smoczka - uspokajacza
no bo raczej nie dałabym rady prowadzić wózka, trzymać mała na rękach i jeszcze pies na smyczy -bez jaj
Blondik lubi tę wiadomość
-
hej misie
najpierw chciałam zapytać: co Wy spania nie macie? że o takich porach piszecie? ale potem stwierdziłam: no tak,ciesz się głupia spaniem póki możesz....
miałam wczoraj cały dzień techników i po całym dniu szukania usterki doszli do wniosku że dekoder spalony... no cóż ja bym od tego zaczęła ale ja tylko baba jestem
kupiłam wczoraj w Lidlu dwie koszulki ciążowe, fajne szkoda że zostały tylko dwie w moim rozmiarzeciuszków dziecięcych nie było wcale, leginsów ciążowych też... a kurde przecież promocja od poniedziałku była... masakra ci ludzie są straszni... najlepiej bo szukamy z mężem i mąż mówi ale już nie ma... zaczęłam się śmiać przeszłam kilka koszów dalej i wyciągnęłam dwie spod jakiś moskitier. Małż był w szoku, mówi ja pierdziu ale tu syf, ludzie to dzicz jakaś...
-
Hej kobietki
Wpadalm zyczyc milego dnia I uciekam na paznokcie I brwi a potem jade do ikea po meble dla Roxane. Maz wlasnie po farby pojechal. Dostal probniki farb I zapowiedz, ze jak nie kupi tych to ma sie w domu nie pokazywac
Arienna lubi tę wiadomość
-
Hejo,
Ja juz po spacerze z psem i dzieckiem w chuście, wiązanie jeszcze niezbyt dopracowane, ale na szybki spacer jak znalazł, a mała była spokojna, więc trzeba było to wykorzystać.
Oczywiście wzbudzilysmy sensacje na osiedlu takim małym owłosionym dzieckiem w chuście..
Prosimy o kciuki, bo na 11 mamy okulistę, a będzie ciężko, bo po zakraplaniu (chyba atropiną), mała będzie miała unieruchomione oko, więc pewnie będzie straszny wrzask...Blondik, PsotkaKotka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Witam,
Zgredka trzymam kciuki za badanie....a mąż chyba wyspał się i zaczął się zastanawiać i jak widać on wg mnie potrzebuje rozmowy i dał Ci sygnał...dobrze że wyciągnął przysłowiową rękę
Kowalio jak Patryk?
Smoczku a Twoje szczęście?
Pati gratuluje wyników brata:)
Ponawiam pytanie odnośnie ubezpieczenia dodatkowego- czy któraś z was korzysta i czy to zdaje egzamin?
Mam wynik posiewu moczu ....kufa chyba znów zły:( jest 10^5 ...a już po dwóch antybiotykach jestem.....gin mówi żebym się zastanowiła nad szczepionką taką doustną ...zapomniałam nazwę ale na ulotce było napisane że nie jest wskazana dla kobiet w ciąży...doła mam coraz większego...piję już sok z żurawiny taki apteczny i pokrzywę i nie wiem co mogę jeszcze uczynić.Maniek
-
Lara: mała dostała w szpitalu skierowanie, standardowo ponoć dla wcześniaków.
Jak ktoś może niech ogląda dzień dobry TVN, będzie o ulewaniu, ale tez ciekawie mnie temat jak często prac ręczniki pościel itp, a nie wiem czy zdaze przed wyjściem zobaczyć.. -
Cześć!
Witam sie w 33 tygodniu, do porodu 56 dni
Nieukowa z tego co widzę równo miesiąc do terminu porodu.
Nie wiem czy udami się Was nadrobić bo jednak przez wyjazd i inne sprawy mam spore zaległosci, mam nadzieję że w międzyczasie nikt nie urodził?!
Zgredka - z chęcią bym obejrzała ale nie mam telewizora ;] wyrzuciliśmy kilka lat temu jako złodzieja czasu
może jak mi założą w bloku wreszcie naziemną cyfrową to coś przez kompa pooglądam bo tak to u nas za słaby sygnał na pokojową antene, a kablówki nie chcę - bo młoda by się nie odkleiła
zabieram się za układanie ciuszków maluszka i porządki
Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
czesć kochane.. u nas nocka straszna.. od 2 nie spię.. mały wymiotuje mlekiem ze śluzem i spina się okropnie, popłakuje nawet przez sen..nie wiem o co kaman.. zastanawiam się czy mu coś nie zaszodziło, ale spagetti jadłam już dwa razy wcześniej, no i jadłam je o 13, a akcje od 2 w nocy.. jadłam jeszcze swój chleb żytni i naturalną herbatę z dzikiej rózy..jak myślicie?
my dziś mamy pediatrę i usg główki
zgredka my nie robiliśmy tego badania..ale ono wygląda strasznie
na spacerach wyjmuję małego, jak nic nie skutkuje, lub po prostu smoczek
kąpię małego co drugi dzień a w dzień "bez kąpieli" robię toaletę gazikiem..
-
hehe wychodzi że piorę pościel za często
ale w przypadku posiadania psa który w nocy pcha się do łóżka- trzeba
kurde biedne te Wasze maluszki
wiecie co, smaruję już brzucha dwa razy dziennie a i tak swędzi tak się skóra rozciąga, w ogóle mam strasznie suchą skórę... i chyba kupię sobie też samoopalacz bo jestem tak biała jak córka młynarza aż źle to wygląda a kurczę solarium trochę się boję bo za dużo się naczytałam o czynnikach szkodliwych, z drugiej strony czytałam też że jest dużo plusów i jakoś tak się nie mogę zdecydować- a do solarium zawsze chodziłam przed wakacjami (ciężko się opalam) ech dylematyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:42
-
Dzien dobry
do term 50 dni aaaaa
mała fika czkawkuje a ja dziś wybieram sie na warsztaty mamao to ja jupiii
Psocia Lara maracje dłuzsze spacerki małemu rób no i czekamy na jakąś fotke Dominisiai napisz jakto było w koncu z tym imieniem bo iało być cos na A...
-
Hej
Maly spi miedzy pralka i suszarka do ubran. Chyba mu sie podoba bo spi juz ze 2h hehe. Chociaz powoli sie budzi wiec musze sie streszczac.
Imie dla jaj bylo August bo mieszkamy w Saksoniii a August Mocny byl krolem Polski i elektorem Sakasoni. No ale ja nei chcialam go tak nazwac, czasm do niego tak mowimy jeszcze ale jednak nie bardzo mi sie podobalo.
Smoczki juz zamowilam, jakies specjalne, ponoc hit w USA. Avent soothie.
Mialam czekac do 4 tygodnia ale chyba sie poddam. Kolezanka ktorej corka jest o tydzien tylko starsza mowi ze juz w pierwszy dzien w szpitalu dala hehe.