X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie też 28 stopni. :(
    Odpadam, moja Zuzia też, jest marudna cały dzień ale wcale jej się nie dziwię. W dzień była w samym pampersie, a teraz śpi w cienkim śpiworku (tylko pampers + cienki śpiworek, nic więcej).
    W dzień Zuzia dużo pije wody.
    A teraz na noc uchyliłam okno, zawsze zamykałam bo bałam się żeby jej nie owiało ale dzisiaj nie da rady, okno jest uchylone.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, spadam spać, listę zaktualizuję jutro, bo padam na ryj, idę spać.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    moja spala twardo 17-22, wiec w nocy wiadomo..cala sie upocilam. Kolo 3 przyszla burza z wielkimi grzmotami, mala nie plakala (bo i skad miala wiedziec, ze tego sie trzeba bac)...

Ja po prysznicu karmie czyli znowu zaraz sie upoce

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, te upały mnie wykanczają...burze też bo przed mam migrenę...
    całą noc lało, teraz też pada, budowa pewnie dziś stanie w miejscu...eh...
    dziś się obudziłam opuchnieta na twarzy, czy to normalne?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

NIEUKOWa jak tam Radzio i twoj humor? Mam nadzieje ze wszystko ok :)

A u mnie noc beznadziejna. Maly spal najpierw od 21-0:30 a potem do 3:30 i koniec. Jak sie obudzil to ni emoglam go uspac bo chyba sie przejadl i go rzygi meczyly i tak chodzilam chyba przez 2h po calym domu i po schodach i w kolko tylko odkladalam (placz) i bralam na rece (zasypial w minute). Dopiero jak zapakowalam go w woombie to dal sie odlozyc i pospal 2,5h!

BLONDIK - chyba raczj nie bardzo normalne. Ale bardzo opuchnieta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 08:05

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Wpadlam zyczyc milego dnia :-)

Nieukowa kiedy sie pochwalisz synkiem?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas noc spokojna, przespana, A jeszcze spi a ja obok, właściwie to zaraz znow usne :)

Blondik, ale sama twarz?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: a może sprobuj metod tej Tracy Hogg, różnie to oceniają, ale koleżanka np stosowała i jej dziecko super spalo

Co do pieluchy wielorazowych: teraz zakupie otulaczu, bo pieluszki to nie dla mnie, żeby za każdym razem prać, wolę tylko wkład wymieniać

Blondik: generalnie nie powinna się wypowiadać, bo nie jestem lekarzem, ale może wodą się w organizmie zatrzymuje? Pijesz dużo?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

Nieukowa- gratulacje kochana

u nas wreszcie chłodniej- lało całą noc i dziś jest chłodno ale to dobrze bo wreszcie można odsapnąć, zdałam trzy z czterech kolosów ustalonych na ten weekend... i jestem wykończona, dziś muszę doprowadzić mieszkanie do stanu używalności, poprasować i iść z pieskiem na wyciąganie szwów...a jutro mam wizytę u gina.... no i jeszcze egzamin w sobotę i w niedzielę :/ czeka mnie ciężki tydzień .... ech

chyba jeszcze się zdrzemnę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 08:55

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Nieukowa co u Was??

Blondik też mi się wydaje że nie do końca to normalne że tylko twarz Ci spuchła.

Ari gratki zdanych kół:) i kciuki za sesje

Zgredko mam nadzieję że mąż w drodze zapomniał co mu powiedziałaś i jest miedzy Wami dobrze.
    Dziś znów odbieram wynik posiewu moczu i mam nadzieję że będzie negatywny...Bo byłoby mi teraz średnio iść do szpitala...moja bratowa teraz leżakuje w szpitalu (ciąż bliźniacza) szyjka się ekstremalnie jej skróciła:( więc staram się ją jakoś dożywić bo w szpitalu karmią gorzej niż źle:( Jeśli i ja pójde do szpitala (niestety innego) to będzie armagedon:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:15

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, oto i Radek:
    2q39gug.jpg

Malutek jestnboski, jestem zauroczona. Absorbujacy- owszem, ssie co 1,5-2h przez 30min lub wiecej wiec malo czasu mam na cokolwiek. Ma mega silny odruch ssania, ssie non stop przez sen lapki, kocyk, ubranko :)
    Suty mi tez pekaja bo tak ich uzywa, ale nie krwawia ani nic wiec dobrze przystawiam.

Pigwy nie chca mi wenflonu wyjac, 3 dzien go nosze, nic mi nie jest, chyba sama go se wyjme.

Arienna, marissith, Smoczyca1, LaRa, MANIEK, beszka, Biedroneczka83, Nenaaa, Yasmin, Anuśka, Blondik, Krokodylica, Malenq, Freja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie dalam mu zapomniec, bo ze wstydu w ogole sie nie odzywalam i go unikalam, tylko przeprosilam, ale nie widzial sensu w przeprosinach, bo przeprosilam za to, ze to powiedzialam (bo przeciez tak mysle, to sie nie wypre). Gdyby on byl.moim mezem, to moze sytuacja w mojej glowie bylaby inna, a tak mam wrazenie, ze zawsze moge uciec (taki ze mnie uciekinier zwiazkowy).

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa każ sobie go wymienić, powiedz ze Cię boli i mają Ci zmienić miejsce lub wyjąć, one mają obowiązek to robić codziennie ale nie robią z powodów w sumie sama nie wiem jakich bo wenflon kosztuje może 50 gr więc oszczędność to na pewno nie jest... chyba im się nie chce.... teściowa była pielęgniarką przez 35 at więc wiem z dobrego źródła :P

a Radzio boski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:30

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: czy Ty przypadkiem nie za bardzo sie tam.rzadzisz? Nic nie wyciagaj sama :p
    a czy maly jezorem nam swieci juz? Cwaniaczek maly.
    ma taki malutki lepek jak moja, ah to byly czasy mam z tego czasu malo fajnych zdjec typu ona na duzej lapie, korzystaj z tego czasu i rob fory rozne :)

Widze, ze tam macie eleganckie lozka. Nie to co u mnie, a i tak bylo lepiej niz gdzie indziej..

Super, ze maly tak ladnie ssie :) moja z tego co pamietam nie byla w tym mistrzem

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ślicznosci malutkie do zjedzenia i bez popijania ♡
    A co do wenflonu u mnie chyba wyjeli na drugi dzień po porodzie w pierwszej dobie tylko miałam ale też prosiłam dwa razy bo mnie bolało a ja miałam na obydwu dłoniach.
    Więc móż na obchodzie powiedz? Powinny wyjąć.

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ale słodziak i z jęzorem :)

faktycznie łóżka macie ładne u mnie w szpitalu takie dupiaste no ale nie ważne.

mam wynik posiewu - negatywny :) ufffff

Nieukowa, Arienna, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, sama nic nie wyciągaj!

Czy Wasze maluszki często miewają czkawki w ciagu dnia? I co wtedy robicie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wydaje mi się ze trzeba przeczekać. .. albo do cyca przystawiac.
    Moja teraz już rzadziej raz dziennie lub na 2-3 dni ale zdarzało się wcześniej i kilka razy dziennie.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: moja ma co chwila jak lekko ja zawieje, jej to nie denerwuje, ale ja daje piers i przechodzi.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane
    Nieukawa Radzio jest boski a sposób na wyjęcie wenflona "ooo siostro kąpałam sie i namókł" u mnie podziałało i zaraz na drugi dzien wyjęły :P

Lara to najlepsza rzecz na hemoroidy wilokrotnego użytu i bardzo pomaga lepiej niż maści
    http://www.doz.pl/apte/p62888Criorectum_sztyft_krioterapeutyczny_na_hemoroidy_1_szt

Tak my z Lilką nastepne w kolejce :P oby szybko bo mnie juz trafia humoru zero apetytu zero antybiotyk zapisany w szpitalu mnie osłabia masakra już chcicłabym miec to za sobą i tulić Lilke

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ