Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nieukawa co za wieści z ranac chciałam juz dawno napisac ale z tel nie dałam rady super że juz po
a z Radzia to kruszynka
Lara a ty nie pisz ze jestes złą matką bo jestes super mamą a próbować trzeba bo inaczej nie dowiesz sie co mozesz a co nie taka rola mamy
ja zdycham upał antybiotyk osłabienie po nim zalewające mnie poty chce urodzić już -
U nas noc spokojna, z jednym karmieniem o 3:40 i potem o 6. Malutka spała do 8 a ja Od 6 musiałam sciągnąć butle mleka, bo piersi były ńadal naładowane i przygotować nas do wyjścia do kościoła.
Zaraz jedziemy na urodziny córki kuzynki i wrócimy wieczorkiem.
Miłego dnia -
Ja po wczorajszej akcji z brzuszkiem, dostałam powera i gdy malz spał i Ania tez to poprasowalam i pomylam jeszcze podłogi a Temp w domu 28 stC.
A jak powiedziałam R ze mi sie spać chce, to mi mowi:" no przecież sie Wyspalas...." Ręce i cycki opadają! -
U mnie mała nie spała całą noc, ją zasypialam a ona oczy otwarte szeroko, ją w nocy jak się burze do karmienia to się poce przy normalnej temp, więc teraz jest dramat
Mój oczywiście zasnął że starszą i se spał, a zresztą nawet gdyby był w tym samym łóżku to by się nie obudził, a teraz kiedy ją na zajęciach, to mała z nimi na spacerze oczywiście zasnęła. Ale dobrze, niech śpi bidulka.
Jak wrócę to muszę pomyśleć nad reorganizacją mieszkania, za dużo rzeczy wala mi się po domu.. -
Karmimy sie
A teraz o przebiegu porodu:
Probowalam spac, o 0:00 stwierdzilam ze mam dosc, bo pozycja lezaca wzmaga bol, a co 5-7 minut to ja nie zasne na tyle zeby zebrac sily. Polozna stwierdzila ze w takim razie moze zaczyna sie aktywna czesc porody. Obiecala ze po kolejnym ktg mnie zbada. O 0:50 zadzwonilam do meza ze ma przyjechac mimo ze nie urodze do rana, ale potrzebuje wsparcia w ogromnym bolu.
Ktg bylo po 1:00, po 20min zawolalam polozna, ze ma mnie natychmiast odlaczyc bo nie wytrzymam z bolu. Nie uwierzyla - no przeciez po dniu bez skurczy niemozliwe jest rozwarcie w takim tempie. Poza tym ja tylko lekko stekam. Zbadala mnie i oczy jak 5zl- niech pani dzwoni po meza! Moze zdazy zanim pani urodzi! Rozwarcie 8cm.
Zazadalam gazu na parte, bo ze wzgledu na ochrone krocza mialam zamiast przec tylko oddychac... -
Maz zdazyl bo wczesniej po niego poslalam. Wpadl jak przywiezli gaz rozweselajacy.
Ze wzgledu na ochrone krocza doktor z polozna kazali nie przec w ogole zebym nie pekla. Polozna super masowala, tylko pojawila sie deceleracja. Mlodemu sie pepowina zaciagnela. Decyzja lekarza- mam przec do oporu i popekac, albo bedzie porod zabiegowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 12:09
-
I co i co?
Jak jest parcie na parcie to masakra nie przec. To było dla mnie najgorsze jak szły parte, a baba nie pozwalała
Czekam z niecierpliwością na dalszą częśćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 12:15
-
Odmowilam naciecia, parlam na maksa i ba 2 skurczach urodzilam. Malutek ryczal od 1 sekundy, byl rozowiutki, ale wody na koncu zielone. Chwilke cieszylismy sie malym. Potem pediatra zabral go na noworodki na obserwacje... 2,5h bez dzieciatka, do tego maz musial sie zwinac bo na polozniczym wizyty od 14:00 ... Zostalam sama jak palec, dobrze ze zasnelam z wyczerpania.
-
Rano maly przyjechal, cyca zlapal od razu. Mala waga zdecydowala, ze musi byc kluty na glukoze i wisi nad nim grozba mm jesli za bardzo oslabnie, wiec co 2h przystawiam. Na razie wyglada na najedzonego...
Ps. Mam szwy na kroczu- w sumie 5. Pekniecie 1 stopnia na 3 szewki i 2 male otarcia. Balonik zdzialal cud- bez niego mialabym vacum, glebokie ciecie krocza i maly bylby bardziej niedotleniony...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 12:18
-
nick nieaktualny
-
Czemu vacum? Balonik chyba nie wpłynął na moc skurczy. A w sensie, że skurcze słabe, ale, że było luźno i jakoś mały zjechał w dół czy jak?
Najważniejsze, że wszystko w porządku, jak go podkarmoa trochę to tragedii nie będzie, moja też była ładowana, gorzej, że potem mniej chętnie je z piersi, ale na pewno będzie dobrze. Żebyście szybko do domu zdrowi wyszli -
LaRa wrote:Ja po wczorajszej akcji z brzuszkiem, dostałam powera i gdy malz spał i Ania tez to poprasowalam i pomylam jeszcze podłogi a Temp w domu 28 stC.
A jak powiedziałam R ze mi sie spać chce, to mi mowi:" no przecież sie Wyspalas...." Ręce i cycki opadają!
Koniec świata...
Nieukowa, dzielna dziewczynka i Radek zuch chłopak! -
Dziewczyny, zjadłam do obiadu sos kurkowy z kilkoma kurkami, czy lepiej mleko odciągnąć i wylać czy spróbować podać?
Po pieczarkach nic jej nie było, jak myślicie?
Bo teraz siedze w restauracji i myśle....