Gdzie rodzić w Łodzi i dlaczego?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Podpinam sie do tematu.
Jakie szpitale polecacie w Łodzi?
Przeczytalam Wasze opinie i zastanawiam sie co wybrac.
Salve chyba wyglada najlepiej ale czy mozna na NFZ? Jakiego lekarza gin polecacie z Salve? Czy ktoras z Was byla u gin na Rzgowskiej 50a?
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 20:29
-
Hej,
ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę
Pozdrawiam -
Kakariki wrote:Hej,
ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę
Pozdrawiam
Hej. Dzieki za odpowiedz a powiedz mi rodzilas prywatnie czy na nfz w Medeorze? I czy mialas tam wczesniej lekarza czy tylko porod? -
Hej rodziłam na NFZ i nie miałam lekarza. Byłam na wizycie kwalifikacyjnej dostałam skierowanie i plan porodu do wypełnienia i miałam się zgłosić jak się coś zacznie dziać. Czekało mnie kilka KTG i wizyta lekarska w terminie porodu (synek urodził się 2 dni po terminie). Ja też miałam mieszane uczucia i powiem szczerze, że do ostatniej chwili zastanawiałam się czy aby nie rodzić np w CZMP ale słysząc opinie znajomych i niestety ale w ciąży wylądowałam tam na 3 dni nie miałam dobrego zdania. Oczywiście że gdybym wiedziała że z synkiem coś jest nie tak to na pewno wybrałabym CZMP ale ciąża jak i poród były ok więc cieszę się i bardzo dobrze wspominam tam opiekę.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Zapisalam sie do Salve do gin po badania. Jeszcze nie mam stwierdzonej ciazy. Dwa testy robilam i dwie kreski. W kazdym razie w salve maja jakis program KOC gdzie opieka jest za darmo tylko trzeba podpisac jakby umowe ze rodzi sie w Salve. Bezplatnie oczywiscie w ramach programu i do wybranego lekarza w jakimkolwiek salve mozna chodzic bez problemu.
Chcialabym zapytac natomiast jakie macie opinie o porodzie w Salve.
Pozdrawiam
Link do info o KOC
https://salve.pl/porody/oferta-szpitala/koc-koordynowana-opieka-nad-kobieta-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 09:05
-