X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gdzie rodzić w Łodzi i dlaczego?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Łodzi i dlaczego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podpinam sie do tematu.
    Jakie szpitale polecacie w Łodzi?
    Przeczytalam Wasze opinie i zastanawiam sie co wybrac.
    Salve chyba wyglada najlepiej ale czy mozna na NFZ? Jakiego lekarza gin polecacie z Salve? Czy ktoras z Was byla u gin na Rzgowskiej 50a?

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 20:29

event.png
    eve
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka :) Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! :) Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę :)

Pozdrawiam

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Hej,
    ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka :) Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! :) Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę :)

Pozdrawiam

Hej. Dzieki za odpowiedz a powiedz mi rodzilas prywatnie czy na nfz w Medeorze? I czy mialas tam wczesniej lekarza czy tylko porod?

event.png
    eve
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rodziłam na NFZ i nie miałam lekarza. Byłam na wizycie kwalifikacyjnej dostałam skierowanie i plan porodu do wypełnienia i miałam się zgłosić jak się coś zacznie dziać. Czekało mnie kilka KTG i wizyta lekarska w terminie porodu (synek urodził się 2 dni po terminie). Ja też miałam mieszane uczucia i powiem szczerze, że do ostatniej chwili zastanawiałam się czy aby nie rodzić np w CZMP ale słysząc opinie znajomych i niestety ale w ciąży wylądowałam tam na 3 dni nie miałam dobrego zdania. Oczywiście że gdybym wiedziała że z synkiem coś jest nie tak to na pewno wybrałabym CZMP ale ciąża jak i poród były ok więc cieszę się i bardzo dobrze wspominam tam opiekę.

edwarda20 lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie do Salve do gin po badania. Jeszcze nie mam stwierdzonej ciazy. Dwa testy robilam i dwie kreski. W kazdym razie w salve maja jakis program KOC gdzie opieka jest za darmo tylko trzeba podpisac jakby umowe ze rodzi sie w Salve. Bezplatnie oczywiscie w ramach programu i do wybranego lekarza w jakimkolwiek salve mozna chodzic bez problemu.

Chcialabym zapytac natomiast jakie macie opinie o porodzie w Salve.

Pozdrawiam

Link do info o KOC

https://salve.pl/porody/oferta-szpitala/koc-koordynowana-opieka-nad-kobieta-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 09:05

event.png
    eve
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ