X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gdzie rodzić w Łodzi i dlaczego?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Łodzi i dlaczego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Podpinam sie do tematu.
    Jakie szpitale polecacie w Łodzi?
    Przeczytalam Wasze opinie i zastanawiam sie co wybrac.
    Salve chyba wyglada najlepiej ale czy mozna na NFZ? Jakiego lekarza gin polecacie z Salve? Czy ktoras z Was byla u gin na Rzgowskiej 50a?

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 20:29

event.png
    eve
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka :) Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! :) Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę :)

Pozdrawiam

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    Hej,
    ja polecam Medeor. Od początku byłam nastawiona na poród naturalny bez znieczulenia i tak też się udało mimo dość dużego chłopaka :) Położne super w pełni profesjonalnie przygotowane, trzymały się planu porodu który im złożyłam. Niestety nie wiedziałam, że mały będzie takim dużym dzieckiem i dość mocno popękałam, ale został wezwany lekarz i on mnie zaszył. Na oddziale poporodowym bardzo miła atmosfera, opieka pediatrów też profesjonalna. Mi zależało na tym by jak najszybciej wyjść do domu (mały formalnie urodził się 30 min po północy z piątku na sobotę) i powiedziano mi, że niestety ale wyjdę we wtorek. Na szczęście po poniedziałkowym obchodzie i kontroli powiedziano, że mogę uciekać i to było najlepsze ! :) Ogólnie czysto, schludnie i całkiem dobre jedzonko (a uwierz mi, że po porodzie i karmieniu ssie jak nie wiem co). Jeśli opinia się nie zmieni to kolejne dziecko tylko tam rodzę :)

Pozdrawiam

Hej. Dzieki za odpowiedz a powiedz mi rodzilas prywatnie czy na nfz w Medeorze? I czy mialas tam wczesniej lekarza czy tylko porod?

event.png
    eve
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rodziłam na NFZ i nie miałam lekarza. Byłam na wizycie kwalifikacyjnej dostałam skierowanie i plan porodu do wypełnienia i miałam się zgłosić jak się coś zacznie dziać. Czekało mnie kilka KTG i wizyta lekarska w terminie porodu (synek urodził się 2 dni po terminie). Ja też miałam mieszane uczucia i powiem szczerze, że do ostatniej chwili zastanawiałam się czy aby nie rodzić np w CZMP ale słysząc opinie znajomych i niestety ale w ciąży wylądowałam tam na 3 dni nie miałam dobrego zdania. Oczywiście że gdybym wiedziała że z synkiem coś jest nie tak to na pewno wybrałabym CZMP ale ciąża jak i poród były ok więc cieszę się i bardzo dobrze wspominam tam opiekę.

edwarda20 lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie do Salve do gin po badania. Jeszcze nie mam stwierdzonej ciazy. Dwa testy robilam i dwie kreski. W kazdym razie w salve maja jakis program KOC gdzie opieka jest za darmo tylko trzeba podpisac jakby umowe ze rodzi sie w Salve. Bezplatnie oczywiscie w ramach programu i do wybranego lekarza w jakimkolwiek salve mozna chodzic bez problemu.

Chcialabym zapytac natomiast jakie macie opinie o porodzie w Salve.

Pozdrawiam

Link do info o KOC

https://salve.pl/porody/oferta-szpitala/koc-koordynowana-opieka-nad-kobieta-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 09:05

event.png
    eve
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ