X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gdzie rodzić - Warszawa
Odpowiedz

Gdzie rodzić - Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • martini Nowa

Wysłany: 30 maja, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w IMID 3 tygodnie temu i jestem zadowolona. Poród był indukowany. Bardzo miły i pomocny personel, w tym świetne doradztwo laktacyjne, czysto, poród poszedł sprawnie dzięki pomocy położnej (wybrałam ja wcześniej). Szpital ma 3 poziom referencyjności. Co prawda nie można rodzić w wodzie, ale warunki na sali porodowej wydawały mi się wystarczające. Gdybym miała rodzic drugi raz zdecydowałabym się na te sama placówkę.

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini wrote:
    Ja rodziłam w IMID 3 tygodnie temu i jestem zadowolona. Poród był indukowany. Bardzo miły i pomocny personel, w tym świetne doradztwo laktacyjne, czysto, poród poszedł sprawnie dzięki pomocy położnej (wybrałam ja wcześniej). Szpital ma 3 poziom referencyjności. Co prawda nie można rodzić w wodzie, ale warunki na sali porodowej wydawały mi się wystarczające. Gdybym miała rodzic drugi raz zdecydowałabym się na te sama placówkę.

O! To chyba pierwsza pozytywna opinia o IMiD od jakiegoś czasu. A jak jest z salami (ile osób?) i takimi właśnie ogolnymi udogodnieniami dla pacjentki (piłka, możliwość porodu wertykalnie, znieczulenie, obecność partnera itd.)?

age.png
  • martini Nowa

Wysłany: 31 maja, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    O! To chyba pierwsza pozytywna opinia o IMiD od jakiegoś czasu. A jak jest z salami (ile osób?) i takimi właśnie ogolnymi udogodnieniami dla pacjentki (piłka, możliwość porodu wertykalnie, znieczulenie, obecność partnera itd.)?

Po porodzie miałam możliwość wyboru sali pojedynczej w cenie 300 zł za dobę i na taką sie zdecydowalam. Sale bezpłatne są chyba maks 4 osobowe ale nie jestem pewna.

Na sali jest piłka, dostęp do łazienki z prysznicem, z pozycjami wertykalnymi nie ma problemu. Ale nie ma niestety drabinek i wanny porodowej. Ogólnie wyposażenie dość proste.

W drugim okresie porodu zawsze obok położnej obecny jest lekarz. Partner może towarzyszyć rodzącej przez cały porod. Znieczulenie jak najbardziej możliwe, pod warunkiem że jest odpowiednie rozwarcie. Do mnie wezwano anestezjolog jak powiedziałam, że już nie dam rady wytrzymać skurczów. Po 1,5 h dostałam kolejną dawkę znieczulenia. Respektowano również moją prośbę dot. ochrony krocza - skończyło się bez nacięcia.

Odwiedziny bliskich od 7-8 do 22-23 - nikt nie robi problemów z tego tytułu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 08:49

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za szczegółowy opis, tym bardziej cenny, że na świeżo :) rozumiem, że miałaś położną komercyjną? Bo napisałaś, że wcześniej wybrana

age.png
  • martini Nowa

Wysłany: 1 czerwca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dzięki za szczegółowy opis, tym bardziej cenny, że na świeżo :) rozumiem, że miałaś położną komercyjną? Bo napisałaś, że wcześniej wybrana
    Tak, znalazłam przez google, dostałam też namiary do położnych od lekarza prowadzącego. Przy wyborze bazowałam na recenzjach w necie.
    Koszt to 2400 PLN, płatne na rachunek szpitala po porodzie.

Ale skądinąd słyszałam opinie, ze wszystkie położne pracujące na sali porodowej w IMID są w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 15:52

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to w sumie spora kwota, sama nie wiem czy chcę mieć komercyjną położną

age.png
  • KingaP Debiutantka

Wysłany: 24 czerwca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szukam dobrego ginekologa w Warszawie, który poprowadzi ciążę z chorobą autoimmunologiczną (Sjogren). W ciąży ze Sjogrenem ważne jest, aby zrobić wszystko, aby przeciwciała się nie przedostały maluszka. Moj reumatolog twierdzi, ze jedynie Karowa jest przygotowana na możliwe ryzyka chorób występujących u noworodków. Czy macie może kogoś do polecenia?

• Awry1990 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KingaP wrote:
    Hej dziewczyny, szukam dobrego ginekologa w Warszawie, który poprowadzi ciążę z chorobą autoimmunologiczną (Sjogren). W ciąży ze Sjogrenem ważne jest, aby zrobić wszystko, aby przeciwciała się nie przedostały maluszka. Moj reumatolog twierdzi, ze jedynie Karowa jest przygotowana na możliwe ryzyka chorób występujących u noworodków. Czy macie może kogoś do polecenia?
    Też chętnie się dowiem bo też mam problemy reumatologiczne

KingaP lubi tę wiadomość

preg.png

Start starań 09.2018r
    02-06.2021 monitoring
    07-09.2021 3 razy inseminacji 👎
    11.2021IVF 10🥚 3zapłodnione, 1 zarodek transferowany, reszta padła
    👎
    02.2022IVF 12🥚6 zapłodnionych, do 3doby dotrwały tylko 4, 2zarodki transferowane, reszta padła

O6. 2022IVF 10🥚6 zapłodnionych, do 5doby dotrwały tylko 1zarodki transferowane, reszta padła

01.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
    02.2024 poronienie- zarodek zatrzymał się 6tyg💔
    06.2024 pozytywny test ⏸ naturalne

Ona 90r👩‍🦱:
    Jajowody drożne +
    Hormony w normie +
    Anna2 -pod obserwacja reaumatologa
    Pa1, MTHR homozygotyczne±
    Kariotyp - prawidłowy

On 👦91r
    Słaba morfologia<1%
    Kariotyp -prawidłowy
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KingaP wrote:

Może zadzwoń tam i zapytaj. Sama też chętnie się dowiem. U mnie nie zdiagnozowali Sjogrena, bo mam wyniki za dobre, a ból jest, do tego suchość oczu, pochwy i w ustach..

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    🩺 3.01 połówkowe
    🩷🩷🩷🩷
    Euthyrox 50

KIR AA

preg.png
  • karola123 Nowa

Wysłany: 2 października, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pomoc ! Czy któraś z Was korzystała z indywidualnej opieki okołoporodowej w Szpitalu Św. Zofii w Warszawie (Szpital na Żelaznej)? Jeśli tak, to którą położną wybrałyście i czy byłyście zadowolone? :(

• Kamsma Koleżanka

Wysłany: 4 października, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie się dowiem! :) czy wg polecacie Żelazną?

preg.png
  • elikieli Nowa

Wysłany: 4 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również podbijam pytanie o Żelazną :)

• Mokosza Autorytet

Wysłany: 23 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam w IMiD w 2022 i teraz tez bede. Porod mialam indukowany. Polozna mialam "losowo ". Sama zaproponowala pilke, pozycje omowilysmy na poczatku, poprobowalysmy wszystkich ktore chcialam. W kroplowce dostawalam buscopolan. Dostepne zzo. Widac ze zalezalo poloznej na tym aby porod odbyl sie sprawnie wiec za moja zgoda przebila pecherz aby przyspieszyc akcje oraz pomagala malemu ustawic sie w kanal uciskajac brzuch, masowala szyjke , proponowala pozycje. Konkretna, stanowcza ale mila. Porod wspominam swietnie. Okolo 4 h skurczy wiec nie umeczylam sie. Sala porodowa bez udogodnien typu materac, wanna, drabinka itp. Troche szkoda. Na poporodowej bylam w 2osobowej. O wszystko na kazdym etapie pytaja sie czy moga cos zrobic. Ze mna badz dzieckiem. Przedstawiaja sie zawsze.

Starania od 2012
    82' 87'
    Mamy:🥚7 zamrożonych
    Mamy: ❄2BB ❄4BB

14.02.24💚transfer 3BB💚 AH,embryoglue,atosiban
    21.02.24 7dpt - 20,1
    24.02.24 10dpt - 89,9
    26.02.24 12dpt - 171
    28.02.24 14dpt - 316
    06.03.24 21dpt - 2611
    12.03.24 27dpt - 0,29 cm i ❤ (6w4d)
    17.03.24 7w2d - 0,73 cm krwawienie szpital
    26.03.24 8w4d - 1,61 cm
    11.04.24 10w6d- 3,99 cm
    24.04.24 prenatalne- wysokie ryzyka skier. na amnio
    09.05.24 14w15d- 8cm
    13.05.24 15w2d - amnio 💗 zdrowa dziewczynka 🙏
    31.10.24 39w6d 3186 g
    07.11.24 40+6 3280g
    08.11.24 41+0 3070 g 57 cm 10 pkt🤱🎉🎀🎈

27.11.21🍀transfer 3AB 🍀embryoglue
    13.08.22 40w 0d- 2770 g 56 cm SN 🤱

age.png
    age.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ