X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gróczolakowłókniak w piersi
Odpowiedz

Gróczolakowłókniak w piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usuwane gruczolowlokniaki 3 lata temu, komórek rakowych nue było. Jestem pod opieka onkologa. Ostatnio poszłam na wizytę, ponieważ znow w tym samym miejscu sie odezwały. Taka jest moja natura. Zapisana jestem na usg, ale nie wiem czy bede mogła je zrobić, chociaż to pierś. Zapisz sie do onkologa i na pewno powie co powinnaś robic. U mnie było wszystko szybko o dziwo w dniu kiedy dostałam skierowanie do poradni, doktor przyjęła mnie tego samego dnia bo zależało jej na młodych osobach. Duzo spokoju i zdrowych ciąż zycze :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja obecnie mam gruczolakowłokniaka dowiedzialam sie o nim rok temu, tez mialam robiona biopsję ale nie bylo komórek rakowych. Mi onkolog powiedzial zeby obserwowac i mam zlecane co kilka mies usg kontrolne. Jak narazie nie powieksza się, jak jeszcze nie byłam w ciąży bolał w zaleznosci od fazy cyklu. Lekarze twierdzą ze zmiany łagodne nie złosliwieja w ciazy i tego sie trzymam :)

oar8flw1tpge67lg.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja mam początek ciąży, idę do onkologa bo mam 3-4cm ponoć torbiela (ogolnie mam pelno torbielek w piersiach) na usg mam do biopsji, ginekolog nie widzi przeciwskazan, ja mialam bipsje dwa razy bez znieczulenia, a wolę to sprawdzić bo biopsja wiele powie, po co człowiek ma jeszcze tym się denerwować :)

"Troszkę Nas Jest.."
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ