X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gróczolakowłókniak w piersi
Odpowiedz

Gróczolakowłókniak w piersi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usuwane gruczolowlokniaki 3 lata temu, komórek rakowych nue było. Jestem pod opieka onkologa. Ostatnio poszłam na wizytę, ponieważ znow w tym samym miejscu sie odezwały. Taka jest moja natura. Zapisana jestem na usg, ale nie wiem czy bede mogła je zrobić, chociaż to pierś. Zapisz sie do onkologa i na pewno powie co powinnaś robic. U mnie było wszystko szybko o dziwo w dniu kiedy dostałam skierowanie do poradni, doktor przyjęła mnie tego samego dnia bo zależało jej na młodych osobach. Duzo spokoju i zdrowych ciąż zycze :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja obecnie mam gruczolakowłokniaka dowiedzialam sie o nim rok temu, tez mialam robiona biopsję ale nie bylo komórek rakowych. Mi onkolog powiedzial zeby obserwowac i mam zlecane co kilka mies usg kontrolne. Jak narazie nie powieksza się, jak jeszcze nie byłam w ciąży bolał w zaleznosci od fazy cyklu. Lekarze twierdzą ze zmiany łagodne nie złosliwieja w ciazy i tego sie trzymam :)

oar8flw1tpge67lg.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja mam początek ciąży, idę do onkologa bo mam 3-4cm ponoć torbiela (ogolnie mam pelno torbielek w piersiach) na usg mam do biopsji, ginekolog nie widzi przeciwskazan, ja mialam bipsje dwa razy bez znieczulenia, a wolę to sprawdzić bo biopsja wiele powie, po co człowiek ma jeszcze tym się denerwować :)

"Troszkę Nas Jest.."
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ