X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madleine to na spokojnie :) jak lekarz się nie krzywił to Ty też nie powinnaś :) w końcu to on jest specem od tego :)

Robaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łykam femibion natal 1. Pan doktor wie, że jestem farmaceutką więc się martwić nie musi ale sam za to pochwalił. Jak powiedziałam Pani Ani, ze jem na co mam ochotę, nawet chipsy jak się zechce to też pochwaliła, bo ciąża to nie choroba:) Uwierz mi to dla niech żaden problem. Oni tylko nie lubią jak ktoś marudzi i panikuje:) Marek jest roztargniony mógł o fotce zapomnieć, a dla Ciebie to przecież pamiątka :) Zresztą tak jak piałam muszą darzyć Cię sympatią bo nie zapisują już ciężarnych dziś znowu o tym wspominali :)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica albo uważają was za normalne a nie panikary :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija no nie wiem, bo dziś Pani mówiła, że mieli tylko 2 normalne ciężarne pacjentki i aż się ich pytała, gdzie się one uchowały:P chyba, że powiększymy teraz grono normalnych ciężarnych do 4 :D

Hashija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geatulacje pomyslnych wizyt.

Witam nowe mamusie :* Anuśka i czarnamaalina gratulacje :)
    czarnamalina na kiedy wychodzi ci termin ? ;)

alicja_, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wymioty znacznie zmniejszyly. dzisiaj tylko 2 razy. ;)
    Mam nadzieje ze u moich serduszek wszystko w porzadku.

alicja_, Renia7910, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Hashija no nie wiem, bo dziś Pani mówiła, że mieli tylko 2 normalne ciężarne pacjentki i aż się ich pytała, gdzie się one uchowały:P chyba, że powiększymy teraz grono normalnych ciężarnych do 4 :D
    Ja tam nie chcę właśnie im panikować bo jak słyszę i widzę kto z jakimi problemami do nich się zwraca to nie chcę im dodatkowego problemu robić. Mi dziś też mówiła, że to, że prowadzą ciążę moją to wyjątek bo nie chcą :D

74863f63c6.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na usg pokazało, że ciąża młodsza. Wg Ow bylam w 7t1d . a wg usg skonczony miałam 6 tydzien i 3,1 mm małego szcześcia z bijącym serduszkiem :) . w zasadzie nie wiem skąd taka rozbierzność dni ciąży . no ale cóż :) mam nadzieję, że 20 maja bedzie już moja fasolka większa. Wczesniej nie mam po co iść na wizyte. A badania ktore musze zrobic to :
    Morfologia
    Mocz
    Vdrl
    Glukoza
    Anty hcv
    Anty hiv
    Toxoplazmoza
    Rozyczka
    Tsh .
    Wszystko robie prywatnie, ale mam nadzieje zmieścic sie w 200 zl. :)

alicja_ lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny patrzcie co wyczytałam : Czy będąc w ciąży, NIE można się opalać?

Tak. Mimo że pod wpływem słońca nasza skóra wytwarza witaminę D, bardzo potrzebną dla rozwoju dziecka. Wystarczy, że przyszła mama będzie spacerowała w półcieniu. Opalanie nie jest wskazane m.in. dlatego, że trudno się całkowicie zabezpieczyć przed szkodliwym promieniowaniem ultrafioletowym; skóra kobiety w ciąży jest bardzo wrażliwa i słońce może ją podrażniać, powodować przebarwienia; a poza tym organizm się odwadnia, co nie jest korzystne dla dziecka.

Może jest tu jakaś mama która już przechodziła ciąże latem i wie to z doświadczenia ? Bo aktualnie siedziałam na balkonie, słonce grzeje jak szalone, opalałam sobie twarz i dekolt, brzuch zasłoniłam nawet rękami, i naszła mnie właśnie taka myśl na temat opalania.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy nie zrobic dodatkowo badania na cytomegalie.. I sama nie wiem. Wazne jest to badanie czy nie??

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, muszę Cię niestety prosić o wypisanie z naszej listy. Wczorajsza beta spadła do 26,1... Czyli tym razem to ciąża biochemiczna :( Zaczynam już leciutko plamić, czyli jej zakończenie to kwestia dni.

Najpierw poronienie, teraz to... nie mam szczęścia do bycia w ciąży jak dotąd :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytomegalia jest podstawą której moi lekarze wymagali w pierwszej ciązy i teraz też.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahlena przykro mi :( mam nadzieję, że już niedługo będziesz w normalnej ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana miyu bardzo mi przykro :( ktory to byl tydzien?
    Mam nadzieje ze jak najszybciej uda ci sie zajsc w upragniona ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Zastanawiam sie czy nie zrobic dodatkowo badania na cytomegalie.. I sama nie wiem. Wazne jest to badanie czy nie??

Ja też nie miałam zleconego i też się zastanawiam czy robić czy nie, czy może mi jeszcze zleci. Nie wiem sama.

Co do opalania, to mi lekarka powiedziała, że nie powinno się i że jak pojedziemy w czerwcu na wakacje to na plaży mam siedzieć pod parasolem. Moja siostra rok temu była w ciąży latem i wyszły jej bardzo brzydkie plamy, z którymi ciągle walczy - mimo, że nie opalała się specjalnie, ale też nie unikała słońca ( używała filtrów). Ja opalać się nie lubię więc umiarkowane przebywanie na słońcu mi wystarczy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u ciebie AnnaK81? Wiadomo cos wiecej? Caly czas mam nadzieje ze odezwiesz sie z pozytywnymi wiadomosciami

• kehlana_miyu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kehlana miyu bardzo mi przykro :( ktory to byl tydzien?
    Mam nadzieje ze jak najszybciej uda ci sie zajsc w upragniona ciaze

4t6d - sam początek. Poprzednio ciąża obumarła w 7t, dowiedziałam się w 10t. Zdążyłam zobaczyć serduszko zanim przestało bić...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana to przykre. Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj w staraniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahlena mi również przykro :( trzymaj się, musisz być dzielna :(

Chichibi dobrze, ze wróciłaś bo już się martwiłam :)

Poziomka wg mnie jeśli chwilkę poleżysz na niezbyt mocnym słoneczku i przy tym zasłonisz brzuszek nic się wielkiego nie stanie. Nie czytaj bzdur w internecie. Opalanie jako tako nie, ale czas spędzony na słońcu jak najbardziej, ale tak jak pisałam niedługo. Nie da się unikać słońca całe lato, trzeba tylko korzystać z niego z rozsądkiem i umiarkowanie :) Ciąża to nie choroba !!!

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Za 2 tygodnie dopiero :( jakos tak mi smutni bo bylam pewna ze bedzue...

Mam podobnie, a następne usg za 2,5 tygodnia. Nie wiem jak wytrzymam, ale i tak to dzisiejsze badanie nieco mnie uspokoiło.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: