WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nohope pewnie to było po prostu plamienie, idź do lekarza, nikt Tu jasnowidzem nie jest :\ a lekarz przy okazji zobaczy co się z Tobą dzieje, i może ureguluje cykl.

Maya cudny uśmieszek :)

Dziękuję za odpowiedz,chodzę do lekarza,badam się i reguluje cykl juz kilka lat.Po prostu taka moja natura.Zadałam pytanie odnośnie plamienia bo pomyślałam że może któraś z Was miała takie plamienie na początku ciązy a nie pytam o opinie lekarskie.

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?

Ja mialam zawsze wode w dzbanku przegotowaną, jak byl jakis kamien w niej to po ostudzeniu wszystko osiadalo na dnie. Jak byla potrzeba to tylko w mikrofali sie grzalo ile bylo trzeba i juz.

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie godziny nie zagladalam, po powrocie 5 stron do nadrobienia;) Nie macie limitow.
    Maya.... usmiech mnie rozwalil, ciezko sie nie usmiechac do zdjecia. Jest sliczna !

maya34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Witajcie,jestem pierwszy raz na forum.Piszę bo już tracę nadzieję,przegladąc różne fora natykam się tylko na terminy "owulacja" "dzień cyklu".a jak to sprawdzić gdy czasem nie mam miesiączki kilka-kilkanascie tygodni?ale mniejsza o to :) Piszę z konkretnym pytaniem do Was kobietki.Od kilku miesięcy nie zabezpieczamy się z partnerem,chcemy mieć dziecko-bardzo.jako ze okres mam bardzo "rozjechany" w terminach nie sugeruję się brakiem miesiączki jako pierwszy objaw;p lecz ostatnio zadziało się coś co do tej pory mnie nie spotkało.Mój ostatni okres trwał od 29.10 do 01.11,wszystko ok.Przytulalismy się 04.11 i 05.11.Minęło kilka dni..i 18.11 zakłuł mnie lewy jajnik,delikatne skurcze macicy i pojawiło się lekkie brązowe plamienie (większość nie wyciekałą ze srodka ze tak powiem)które trwało 4 dni(w tym 4 juz delikatnie i lekko podbarwione krwią).co to mogło być?jak zapewne wiecie kobieta ktora bardzo chce mieć dziecko łąpie się wszystkiego co moze sugerować ciąze,w tym i ja.robiłam dziś test ale nic..moze jeszcze za wczesnie?doradzcie cos dziewczyny...

Rowniez mialam niregularbe cykle i to baardzo, probowalismy starac sie na czuja jednak bez efektow, dopiero po wizycie u gina okazalo sie ze cykle bezowulacyjne, bralam luteine na wyregulowanie cykli i po kilku msc udalo sie :-) tak wiec udaj sie do gina, takie starania gdy nie wiadomo dlaczego cykle sa nieregularne moga sie baaardzo przedluzyc. Powodzenia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya zakochalam sie w tym pieknym usmiechu cudowna jest <3

Sliczne te nasze listopadowo grudniowe malenstwa najpiekniejsze :)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Dziękuję za odpowiedz,chodzę do lekarza,badam się i reguluje cykl juz kilka lat.Po prostu taka moja natura.Zadałam pytanie odnośnie plamienia bo pomyślałam że może któraś z Was miała takie plamienie na początku ciązy a nie pytam o opinie lekarskie.

Oj nie doczytalam tego wpisu, sorki :-) co do plamienia to nie mam pojecia :-( ciezko okreslic, czasami przy zagniezdzeniu zdarza sie plamienie ale nie wien czy to nie za wczesnie.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:

Nie możesz się porównywać z innymi dziewczynami, bo u każdej może to oznaczać co innego, nie ma wytycznych że plamienie oznacza to to i to, mogło po prostu się pojawić, a jak u innej dziewczyny zaowocowało to ciążą, to też wcale nie musi mieć z tym czegoś wspólnego, to jest wróżenie z fusów, nawet lekarz pewnie Ci nie powie dlaczego było plamienie szczególnie jeżeli było jednorazowe. Np. Ja jak miałam plamienia to ciąży nie było, ale u Ciebie może być inaczej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wojtuś przyszedł na świat wczoraj o godzinie 9.59 :) wazy 2820g i ma 54cm <3
    Jest grzeczniutki i taaaaki maleńki <3

pati_zuzia, Nadulka, Flakonik, Madzisek, Karola1990, Piegus, KASIAG24, magdalena321, ola25, mandarynkaa, Acikk, iNso87, Pchelkaa, Dżulia, rewelka, niania.ogg, Ola_45, moniek90, aannkkaa, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Pola_27, Chichibi, m@rzenie, Moniusia89, emilka24, Suerte, bella88, lips, amos, lula.91, genoweffa, kasiakasia11, Mama-julka, Matleena, Nazja, MeGi2986, Klara87, Hashija, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• Nohope Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny dzieki:) nic tylko czekać i się nie nakręcać za duzo bo oszaleć można:)

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Mama mai gratulacje! :*** super ze masz juz przy sobie synusia. A jak ty sie czujesz?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mai gratulacje :) wojtuś zdrowy?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Gratulacje kochana, wspaniale że wszystko dobrze!!!! Dobrze, że się odzywasz bo się martwiłyśmy ;) Jak się czujesz?

• ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai no wkoncu !! Gratuluje kochana!!!! A jak ty sie czujesz

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Alicja i Sarka

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Ali dalej wieści nie mam.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dostalam wlasnie wyniki te które mialam dzisiaj powtorzyc w zwiazku z choleostazą czy nie rosną i do gina mialam dzwonic i urosły :( jeden ze 166 na 189 a drugi z 99 na 118 a moj gin ma telefon wyłączony :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna trzecie poty wyciska i prze juz na bank:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Hej, no to rodzimy w tym samym dniu:)
    Naczytasz sie tu o porodach, bo dziewczyny slabo kolana sciskaja i ciagle jakas dzidzia przychodzi na swiat. Ciesze sie, ze jakas jedna mama zjawia sie z podobnym terminem:)
    evvik, przecież ja też jestem jedną z "ostatnich" ! termin mam na 29.12 ;>

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya jaką słodka kruszyna usmieszek jak u Franka od Megi :D slodziaczki fajne są te pierwsze dzieciaczki nasze bo są takie maleńkie i drobne, kolejne juz będą coraz mniej większe a moja Kluska śląska to już wcale :D
    Martwie się o Ale nie wiadomo czy się męczy czy przypadkiem nie skończyło się na cc.. No ale musimy się uzbroić w cierpliwość jest pod dobra opieka :)

Wiecie co tak myślę czy to dobry pomysł pisac tu jak coś zaczyna się dziać bo potem się nakrecamy wszystkie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ala pewnie nas trzyma w niepewnosci i juz trzyma Sarcie na rekach dawno:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ