X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nohope Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nohope pewnie to było po prostu plamienie, idź do lekarza, nikt Tu jasnowidzem nie jest :\ a lekarz przy okazji zobaczy co się z Tobą dzieje, i może ureguluje cykl.

Maya cudny uśmieszek :)

Dziękuję za odpowiedz,chodzę do lekarza,badam się i reguluje cykl juz kilka lat.Po prostu taka moja natura.Zadałam pytanie odnośnie plamienia bo pomyślałam że może któraś z Was miała takie plamienie na początku ciązy a nie pytam o opinie lekarskie.

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?

Ja mialam zawsze wode w dzbanku przegotowaną, jak byl jakis kamien w niej to po ostudzeniu wszystko osiadalo na dnie. Jak byla potrzeba to tylko w mikrofali sie grzalo ile bylo trzeba i juz.

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie godziny nie zagladalam, po powrocie 5 stron do nadrobienia;) Nie macie limitow.
    Maya.... usmiech mnie rozwalil, ciezko sie nie usmiechac do zdjecia. Jest sliczna !

maya34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Witajcie,jestem pierwszy raz na forum.Piszę bo już tracę nadzieję,przegladąc różne fora natykam się tylko na terminy "owulacja" "dzień cyklu".a jak to sprawdzić gdy czasem nie mam miesiączki kilka-kilkanascie tygodni?ale mniejsza o to :) Piszę z konkretnym pytaniem do Was kobietki.Od kilku miesięcy nie zabezpieczamy się z partnerem,chcemy mieć dziecko-bardzo.jako ze okres mam bardzo "rozjechany" w terminach nie sugeruję się brakiem miesiączki jako pierwszy objaw;p lecz ostatnio zadziało się coś co do tej pory mnie nie spotkało.Mój ostatni okres trwał od 29.10 do 01.11,wszystko ok.Przytulalismy się 04.11 i 05.11.Minęło kilka dni..i 18.11 zakłuł mnie lewy jajnik,delikatne skurcze macicy i pojawiło się lekkie brązowe plamienie (większość nie wyciekałą ze srodka ze tak powiem)które trwało 4 dni(w tym 4 juz delikatnie i lekko podbarwione krwią).co to mogło być?jak zapewne wiecie kobieta ktora bardzo chce mieć dziecko łąpie się wszystkiego co moze sugerować ciąze,w tym i ja.robiłam dziś test ale nic..moze jeszcze za wczesnie?doradzcie cos dziewczyny...

Rowniez mialam niregularbe cykle i to baardzo, probowalismy starac sie na czuja jednak bez efektow, dopiero po wizycie u gina okazalo sie ze cykle bezowulacyjne, bralam luteine na wyregulowanie cykli i po kilku msc udalo sie :-) tak wiec udaj sie do gina, takie starania gdy nie wiadomo dlaczego cykle sa nieregularne moga sie baaardzo przedluzyc. Powodzenia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya zakochalam sie w tym pieknym usmiechu cudowna jest <3

Sliczne te nasze listopadowo grudniowe malenstwa najpiekniejsze :)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:
    Dziękuję za odpowiedz,chodzę do lekarza,badam się i reguluje cykl juz kilka lat.Po prostu taka moja natura.Zadałam pytanie odnośnie plamienia bo pomyślałam że może któraś z Was miała takie plamienie na początku ciązy a nie pytam o opinie lekarskie.

Oj nie doczytalam tego wpisu, sorki :-) co do plamienia to nie mam pojecia :-( ciezko okreslic, czasami przy zagniezdzeniu zdarza sie plamienie ale nie wien czy to nie za wczesnie.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nohope wrote:

Nie możesz się porównywać z innymi dziewczynami, bo u każdej może to oznaczać co innego, nie ma wytycznych że plamienie oznacza to to i to, mogło po prostu się pojawić, a jak u innej dziewczyny zaowocowało to ciążą, to też wcale nie musi mieć z tym czegoś wspólnego, to jest wróżenie z fusów, nawet lekarz pewnie Ci nie powie dlaczego było plamienie szczególnie jeżeli było jednorazowe. Np. Ja jak miałam plamienia to ciąży nie było, ale u Ciebie może być inaczej.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wojtuś przyszedł na świat wczoraj o godzinie 9.59 :) wazy 2820g i ma 54cm <3
    Jest grzeczniutki i taaaaki maleńki <3

pati_zuzia, Nadulka, Flakonik, Madzisek, Karola1990, Piegus, KASIAG24, magdalena321, ola25, mandarynkaa, Acikk, iNso87, Pchelkaa, Dżulia, rewelka, niania.ogg, Ola_45, moniek90, aannkkaa, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Pola_27, Chichibi, m@rzenie, Moniusia89, emilka24, Suerte, bella88, lips, amos, lula.91, genoweffa, kasiakasia11, Mama-julka, Matleena, Nazja, MeGi2986, Klara87, Hashija, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• Nohope Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny dzieki:) nic tylko czekać i się nie nakręcać za duzo bo oszaleć można:)

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Mama mai gratulacje! :*** super ze masz juz przy sobie synusia. A jak ty sie czujesz?

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mai gratulacje :) wojtuś zdrowy?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Gratulacje kochana, wspaniale że wszystko dobrze!!!! Dobrze, że się odzywasz bo się martwiłyśmy ;) Jak się czujesz?

• ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai no wkoncu !! Gratuluje kochana!!!! A jak ty sie czujesz

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Alicja i Sarka

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od Ali dalej wieści nie mam.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dostalam wlasnie wyniki te które mialam dzisiaj powtorzyc w zwiazku z choleostazą czy nie rosną i do gina mialam dzwonic i urosły :( jeden ze 166 na 189 a drugi z 99 na 118 a moj gin ma telefon wyłączony :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna trzecie poty wyciska i prze juz na bank:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Hej, no to rodzimy w tym samym dniu:)
    Naczytasz sie tu o porodach, bo dziewczyny slabo kolana sciskaja i ciagle jakas dzidzia przychodzi na swiat. Ciesze sie, ze jakas jedna mama zjawia sie z podobnym terminem:)
    evvik, przecież ja też jestem jedną z "ostatnich" ! termin mam na 29.12 ;>

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya jaką słodka kruszyna usmieszek jak u Franka od Megi :D slodziaczki fajne są te pierwsze dzieciaczki nasze bo są takie maleńkie i drobne, kolejne juz będą coraz mniej większe a moja Kluska śląska to już wcale :D
    Martwie się o Ale nie wiadomo czy się męczy czy przypadkiem nie skończyło się na cc.. No ale musimy się uzbroić w cierpliwość jest pod dobra opieka :)

Wiecie co tak myślę czy to dobry pomysł pisac tu jak coś zaczyna się dziać bo potem się nakrecamy wszystkie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ala pewnie nas trzyma w niepewnosci i juz trzyma Sarcie na rekach dawno:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ