Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik ją Cię podziwiał że masz czas na forum;) ją chociaż się staram to nadal na wszystko brakuje czasu;/
Mam do Ciebie pytam jaką wodę uzywasz do przygotowania mm? A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można? -
Kate4 wrote:Flakonik ją Cię podziwiał że masz czas na forum;) ją chociaż się staram to nadal na wszystko brakuje czasu;/
Mam do Ciebie pytam jaką wodę uzywasz do przygotowania mm? A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?
Pytanie co p rawda nie do mnie, ale podpowiemJak najbardziej możesz wodę w termosie trzymać, tylko dbaj o jego higienę. Co do wody, jaką użyć, ja używałam zwykłej przegotowanej wody i nigdy nic młodemu nie było, ale są mamy, które używają mineralną, taką średnio zmineralizowaną.
Kate4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Madzia nie ma co się przejmować że jakas babka ryczala
zresztą pewnie urodziła i żyje więc... Ja przypuszczam że to będzie kosmos ale jak to mówie nie ma jz wysiadki z tego pociagu trza dojechać do końca
Przez te trzy dni co tam bylam to bylo ich z 5mozesz mi mowic,ze nie ma co sie przejmowac
nigdy bol nie byl mi straszny i jestem zdania,ze mam wysoki prog bolu a jednak jakis lek mnie dopadl... i dupa
i wlasnie najbardziej przeraza mnie to,ze odwrotu nie ma
ze nie moge sama zdecydowac czy bede rodzic czy nie, tylko musze
i tak bym sie zdecydowala
ale sam fakt,ze musze mi nie pomaga
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:hej
mnie chyba po tym szpitalu jakas mala depresyjka odnosnie porodu dopadla... nie mialam odwagi tu do Was wejsc...
Mowilam ciagle,ze chce juz rodzic a teraz boje sie,ze sie zacznie... ciagle mam w pamieci ten ryk kobiet z porodowki i juz nawet mysl,ze zobacze Antka mi nie pomaga...
A z samego szpitala i opieki jestem bardzo zadowolona, polozne-anioly, wszystkie mile i dobre, lekarze tez, nawet ordynator to fajny facet
Dzis o 16:30 mamy wizyte, zobaczymy jak tam szyjka, bo od wczoraj znow mi sie skurcze pojawiaja
Acikk, moj Antek ma podobne terminy10 wedlug miesiaczki i prenatalnych a 6 z usg
Oj mogłaś się przestraszyć. To normalne. Ja do tej pory mam traumę jak w dzieciństwie trafiłam przypadkiem na odcinek "Szpitala Dzieciątka Jezus" gdzie była scena porodu młodej dziewczyny. Było pokazane krocze, główka, krew a dziewczyna krzyczała "wyciągnijcie TO ze mnie, nie chcę TEGO, nienawidzę TEGO CZEGOŚ !!".
Do tej pory jak to sobie wyobrażę to mam ciary. Dlatego tez inaczej patrze na cc.
Ale jak chcesz rodzić sn to pomyśl, że każda ma inny próg bólu. Ciebie może prawie nie boleć. Jest też zzo. Postaraj się nie myśleć o tamtym porodzie. Tamten Cię nie dotyczył. Nie ty pierwsza nie ostatnia będziesz rodzić. Będzie dobrze !Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymnk wrote:Wiecie ze ja nawet prenatalnych nie robilam badan.
Madzia nie smutaj sięBędziesz tak skupiona na sobie w czasie porodu i naprawdę o nim szybko zapomnisz gdy zobaczysz dzidzie. To nie są frazesy. Wiem co mówię. Dopiero niedawno przypomniałam sobie jak to było bo drugi przede mną
Takze zapomnij o tym co slyszalas i wchodź tu jak najczęściej bo jaja tu sa często - ostatnio wczoraj
Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Flakonik ją Cię podziwiał że masz czas na forum;) ją chociaż się staram to nadal na wszystko brakuje czasu;/
Mam do Ciebie pytam jaką wodę uzywasz do przygotowania mm? A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?
Uzywam wody Humana dka nienowlat bo u nas nie ma dobrej wody pitnej w Krk my normalnie kupujemy zawsze wode. Ale dla takich malych dzieci powinna byc jak najmniej mineralizowana.
A wode do mleka podgrzewam w podgrzewaczu.Kate4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia kazda z nas sie stresuje i wiadomo jak uslyszalas takie krzyki to juz wogoe czarny scenariusz ale na koncu drogi spotka nas taka fala szczescia ze bol bedzie nieistotny zacznij tu zagladac wieczorem to zobaczysz jak szybko zapomnisz o tym szpitalu
A jak bedziesz rodzila ze mna i Acikk to bedziemy sobie podczas porodu graly w chinczyka onine i jakos zleci na porodowce
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemilka24 wrote:Dziewczyny doradzcie boli mnie w boku to jest takie klucie. Wzielam nospe i kluje...
Mnie jak kluje w boku lub pod mostkiem nawet z godzinę to wiem że to mały jakoś się ułożył, nie biorę nospy i nie martwię się tym. Potem zmieni pozycję i jest git. -
nick nieaktualny