X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ją Cię podziwiał że masz czas na forum;) ją chociaż się staram to nadal na wszystko brakuje czasu;/

Mam do Ciebie pytam jaką wodę uzywasz do przygotowania mm? A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze z męża pokerzystam bo przecież potem celibat :P

Pola_27, Madzisek lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Flakonik ją Cię podziwiał że masz czas na forum;) ją chociaż się staram to nadal na wszystko brakuje czasu;/

Mam do Ciebie pytam jaką wodę uzywasz do przygotowania mm? A masz jakiś patent na noc żeby było sprawniej czy normalnie gotujesz wodę za każdym razem i studzisz? Bo myslalam o termosie ale nie wiem czy można?

Pytanie co p rawda nie do mnie, ale podpowiem ;) Jak najbardziej możesz wodę w termosie trzymać, tylko dbaj o jego higienę. Co do wody, jaką użyć, ja używałam zwykłej przegotowanej wody i nigdy nic młodemu nie było, ale są mamy, które używają mineralną, taką średnio zmineralizowaną.

Kate4 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia nie ma co się przejmować że jakas babka ryczala :) zresztą pewnie urodziła i żyje więc... Ja przypuszczam że to będzie kosmos ale jak to mówie nie ma jz wysiadki z tego pociagu trza dojechać do końca :D

Przez te trzy dni co tam bylam to bylo ich z 5 :D mozesz mi mowic,ze nie ma co sie przejmowac :D nigdy bol nie byl mi straszny i jestem zdania,ze mam wysoki prog bolu a jednak jakis lek mnie dopadl... i dupa :P i wlasnie najbardziej przeraza mnie to,ze odwrotu nie ma :P ze nie moge sama zdecydowac czy bede rodzic czy nie, tylko musze :D i tak bym sie zdecydowala :P ale sam fakt,ze musze mi nie pomaga :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    hej :) mnie chyba po tym szpitalu jakas mala depresyjka odnosnie porodu dopadla... nie mialam odwagi tu do Was wejsc...
    Mowilam ciagle,ze chce juz rodzic a teraz boje sie,ze sie zacznie... ciagle mam w pamieci ten ryk kobiet z porodowki i juz nawet mysl,ze zobacze Antka mi nie pomaga...

A z samego szpitala i opieki jestem bardzo zadowolona, polozne-anioly, wszystkie mile i dobre, lekarze tez, nawet ordynator to fajny facet ;)

Dzis o 16:30 mamy wizyte, zobaczymy jak tam szyjka, bo od wczoraj znow mi sie skurcze pojawiaja

Acikk, moj Antek ma podobne terminy ;) 10 wedlug miesiaczki i prenatalnych a 6 z usg ;)

Oj mogłaś się przestraszyć. To normalne. Ja do tej pory mam traumę jak w dzieciństwie trafiłam przypadkiem na odcinek "Szpitala Dzieciątka Jezus" gdzie była scena porodu młodej dziewczyny. Było pokazane krocze, główka, krew a dziewczyna krzyczała "wyciągnijcie TO ze mnie, nie chcę TEGO, nienawidzę TEGO CZEGOŚ !!".
    Do tej pory jak to sobie wyobrażę to mam ciary. Dlatego tez inaczej patrze na cc.
    Ale jak chcesz rodzić sn to pomyśl, że każda ma inny próg bólu. Ciebie może prawie nie boleć. Jest też zzo. Postaraj się nie myśleć o tamtym porodzie. Tamten Cię nie dotyczył. Nie ty pierwsza nie ostatnia będziesz rodzić. Będzie dobrze ! :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was w szpitalach tez nie można mieć pierścionków przy porodzie? Kazali mi zdjąć w szpitalu już teraz jak zobaczyli jakie mam spuchnięte palce a położna na szkole rodzenia mówiła, że już teraz można

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Wiecie ze ja nawet prenatalnych nie robilam badan.
    Napewno miałaś tylko lekarz nie powiedział że to robi. Mój też tego nie nazwał a wiem że miałam bo dziewczyny mówiły na czym polegają.

Madzia nie smutaj się :-) Będziesz tak skupiona na sobie w czasie porodu i naprawdę o nim szybko zapomnisz gdy zobaczysz dzidzie. To nie są frazesy. Wiem co mówię. Dopiero niedawno przypomniałam sobie jak to było bo drugi przede mną :-D Takze zapomnij o tym co slyszalas i wchodź tu jak najczęściej bo jaja tu sa często - ostatnio wczoraj :-D

Acikk, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to może chcesz rodzic że mna i z misia :D bo wiesz u nas partiami najpierw laski a potem będzie partia chłopaków :D

Revvelka ale jesteś w szpitalu czy jak?

Mama-julka, Madzia890722 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Takze zapomnij o tym co slyszalas i wchodź tu jak najczęściej bo jaja tu sa często - ostatnio wczoraj :-D

Dokładnie :D duże dawki oksytocyny która przyspiesza i ułatwia poród :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:

Na forum jestem jak male spia albo maz sie nimi zajmuje to mam chwilke dle siebie .
    Uzywam wody Humana dka nienowlat bo u nas nie ma dobrej wody pitnej w Krk my normalnie kupujemy zawsze wode. Ale dla takich malych dzieci powinna byc jak najmniej mineralizowana.
    A wode do mleka podgrzewam w podgrzewaczu.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kazda z nas sie stresuje i wiadomo jak uslyszalas takie krzyki to juz wogoe czarny scenariusz ale na koncu drogi spotka nas taka fala szczescia ze bol bedzie nieistotny zacznij tu zagladac wieczorem to zobaczysz jak szybko zapomnisz o tym szpitalu :) A jak bedziesz rodzila ze mna i Acikk to bedziemy sobie podczas porodu graly w chinczyka onine i jakos zleci na porodowce :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica co u Ali? Odzywa się? Bo nie będę jej nękać smsami przypuszczam że ma to teraz głęboko w D...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Annielica co u Ali? Odzywa się? Bo nie będę jej nękać smsami przypuszczam że ma to teraz głęboko w D...

Cisza. Pisałam do niej by się odezwała jak będzie w stanie. Też czekam. Ostatnią wiadomość od Ali miałam o 12:38.

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie boli mnie w boku to jest takie klucie. Wzielam nospe i kluje...

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jak dojdzie troche do siebie to da nam znac i pochwali sie Sarka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Tak. I w dodatku liczyła na partyjkę chińczyka, a tu nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Dziewczyny doradzcie boli mnie w boku to jest takie klucie. Wzielam nospe i kluje...

Mnie jak kluje w boku lub pod mostkiem nawet z godzinę to wiem że to mały jakoś się ułożył, nie biorę nospy i nie martwię się tym. Potem zmieni pozycję i jest git.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kluje w różnych miejscach i też nie zwracam już na to uwagi

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz na te wszytskie bole uwagi nie zwracam :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:20

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ