WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że decyzja lekarza była spowodowana tym, że już jakiś czas chodzi z tym rozwarciem, nacierpi się biedna, ale za chwile będzie miała nagrodę życia :) Anielica czekamy na informacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniellica dobrze ze przekazujesz info o Alicji dziewczyny najwazniejsze zeby Sarka byla cala i zdrowa :)

Ja bym chciala zeby samo sie zaczelo boje sie tak jak inne dziewczyny wywolywania porodu ale trzeba narazie cierpliwie czekac zreszta my z Acikk rodzimy w pelnie :P

OJ pierogi jak ja bym zjadla kopytka boze sliniaczek sobie zalozylam ale za to pocieszylam sie 2 placuszkami ziemniaczanymi :)

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja sama ponaglała lekarzy, mogli jeszcze poczekać aż samo się zacznie, ale ona z tych mega niecierpliwych. Trochę się nacierpi, a nie wiem czy jeśli tak na siłe się wywołuje to tak chętnie dają to zzo, bo może znów zatrzymać akcje.
    Dokładnie tak mi wczoraj lekarz powiedział o zzo przy oxy dlatego wolałabym uniknąć wywoływania ale jeżeli u mnie dalej tak będzie jak jest to też już jestem umówiona na wywołanie :/ ale w sumie wcale się Alicji nie dziwie, tyle już się meczy. Ja tak chodze 2 dni i już mam dość :/

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu wlasnie walcze ze soba, bo na tyle rzeczy naszla mnie ochota, wchodze na forum a tu tez temat jedzenia :D haha :D I mam teraz ochote na kopytka albo ruskie pierogi !!! :D
    oj biedna ta alicja, ale juz jest blisko cudownego spotkania :-) :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się marzą lody czekoladowe z sorbetem truskawkowym i bitą śmietaną <3 ale moge tylko pomarzyć :(

aneczka1983 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    mi się marzą lody czekoladowe z sorbetem truskawkowym i bitą śmietaną <3 ale moge tylko pomarzyć :(

Pomarzyć mogę tylko ja bo mam cukrzycę :P Ty wcinaj śmiało :)

Chichibi lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Dokładnie tak mi wczoraj lekarz powiedział o zzo przy oxy dlatego wolałabym uniknąć wywoływania ale jeżeli u mnie dalej tak będzie jak jest to też już jestem umówiona na wywołanie :/ ale w sumie wcale się Alicji nie dziwie, tyle już się meczy. Ja tak chodze 2 dni i już mam dość :/
    ja 2 tyg temu usłyszałam, że mam 2 cm rozwarcia i gdyby mi lekarz nie powiedział, to bym nie wiedziała. Koniec ciąży jest trudny dla każdej z nas, każda chce jak najszybciej mieć dziecko przy sobie ale wywoływanie na siłe porodu serio nie jest najlepsze ani dla matki ani dla dziecka, bo skoro samo się jeszcze nie pcha na świat to może te 2-3 dni jeszcze w brzuszku potrzebuje. I broń Boże nie linczuję Alicji, rozumiem jej sytuację i jest tu dużo winy lekarzy bo ją nakręcili, że urodzi wcześniej a tu się okazało, że szczęśliwie ciążę donosiła, tylko tyle co strachu się po drodze najadła przez to, to jej zostało,dlatego tak się zapewne niecierpliwiła już.

Mimo wszystko jestem zdecydowanie przeciw wywoływaniu porodu na siłe, jeśli tp wyznaczony jeszcze nie minął a nie ma żadnych wskazań ku temu, bo potem kobieta może wspominać poród jako traume i mieć depresje, nie chcieć widzieć dziecka albo nie chcieć mieć kolejnego. Dużo może z tym się wiązać. I nie chodzi mi to o konkretny Alicji przypadek tylko w ogóle, bo Ale doskonale rozumiem.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Pomarzyć mogę tylko ja bo mam cukrzycę :P Ty wcinaj śmiało :)
    Tez sie dolaczam do tych marzen z powodu cukrzycy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Rozmawiałaś z nią poważnie? w sumie to już by mogła wychodzić...

Oj tak, ale prosby nie pomagaja, maz mowi ze trzeba zaczac grozic :-D "jeszcze bedziesz chciala przyjsc do Nas do lozka w nocy " :-D hahaha

Nadulka, rewelka, moniek90 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Ala :( myślałam że po tym co przeszła w ciazy chociaż poród będzie miała lekki :( a tymczasem chyba nie zanosi się na to :(
    Trzymam za Ciebie kciuki jesteś mega silną babka!!!

A ja po wczorajszej wizycie jakos olalam wszystko i przestałam myśleć wogole o porodzie :P stwierdzilam że może i że 3 tyg jeszcze mi przyjdzie czekac na Antka i stwierdzilam że nie mamco się nastawiac.
    Byłam dziś w pracy z L4 potem na małych zakupach teraz się najadlam chalki z maselkiem i IDE jakieś pranie puścić i może coś poprasowac zamiast siedziec i czekac na poród którego mogę się jeszcze dluuuugo nie doczekac :) skoro synkowi dobrze w brzuchu niech siedzi :) tylko chyba muszę przestać mu dostarczać czekoladki :D

justyna14, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Tez sie dolaczam do tych marzen z powodu cukrzycy :/

Chociaż ja się przyznam, że ostatnio pogrzeszyłam. Kilka razy zjadłam lody po obiedzie i cukier piękny. Wczoraj wtryniłam całą Princessę po obiedzie i też cukier 99 :D

Zrobiłaś już cotton balls ?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem czy rodzimy w pełnię ale napewno razem :D

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Chociaż ja się przyznam, że ostatnio pogrzeszyłam. Kilka razy zjadłam lody po obiedzie i cukier piękny. Wczoraj wtryniłam całą Princessę po obiedzie i też cukier 99 :D

Zrobiłaś już cotton balls ?
    Cos ty zaczelam robic z M to sie wkurzyl i wszystko pochowal dzis zrobilam 3 kulki i reszte zostawiam na jutro :) robie po trochu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja kocham zjesc cos slodkiego po obiedzie od razu, mniamm. A dzis na obiad losos pieczony z ziemniaczkamo opiekanymi i warzywa z szybkowaru.

Ale brzuch mnie boli, ja pierdziu, ledwo siedze!!! A mam juz nie brac no spy. Zazdroszcze Flakonikowi, przez ciaze czula sie w miare ok, nie narzekala na bole, dopiero przed samym porodem zaczelo sie i teraz ma dziewczyna juz to za soba :-)

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaraz najem kulek ptysiowych z jakimś kremem i czekoladą, w Lidlu kupiłam, dobre to. Co do moich cotton balls, mieliśmy do sklepu jechać po artykuły, ale wolelismy poleniuchować w wyrku dłużej i jutro skoczę.

aneczka1983 lubi tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz przestaam mysec o porodzie i nawet juz mi sie niechce wypedzac malego z brzucha narazie bede sie cieszyc ostatnimi chwilami spokoju odpoczynku i beztroski spac do poludnia i caly dzien nic nie robic a co skoro mu tak dobrze Acikk no pewnie ze razem nawet i w grudniu :) JUz kij z ta pelnia :P

Acikk, aneczka1983 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym ja nie pomyslalam o jednym, że ją nie mam terminu porodu z OM tylko z USG i równie dobrze może być "właściwy" termin ten 4 a może być inny, bo na pierwszych wizytach raz podali 4 raz 8 raz 10 a na pierwszych prenatalnych wyszedł 5 i tego się trzymają. Ale rownie dobrze może to być 10 bo ja nie wiem kiedy Antoni się począł :P
    Aczkolwiek pierwszy pozytywny test miałam już pod koniec marca więc musiał się zrobić gdzieś w połowie marca najpóźniej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Ja tez juz przestaam mysec o porodzie i nawet juz mi sie niechce wypedzac malego z brzucha narazie bede sie cieszyc ostatnimi chwilami spokoju odpoczynku i beztroski spac do poludnia i caly dzien nic nie robic a co skoro mu tak dobrze Acikk no pewnie ze razem nawet i w grudniu :) JUz kij z ta pelnia :P
    Pozatym stres blokuje wydzielanie oksytocyny która jak wiadomo jest niezbędna do porodu :D także więcej nocnych smiechawek i urodzimy raz dwa :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jak ja kocham zjesc cos slodkiego po obiedzie od razu, mniamm. A dzis na obiad losos pieczony z ziemniaczkamo opiekanymi i warzywa z szybkowaru.

Ale brzuch mnie boli, ja pierdziu, ledwo siedze!!! A mam juz nie brac no spy. Zazdroszcze Flakonikowi, przez ciaze czula sie w miare ok, nie narzekala na bole, dopiero przed samym porodem zaczelo sie i teraz ma dziewczyna juz to za soba :-)
    Tez sie co nieco skarzylam na zgage :)
    Poczatek ciazy to byl do mnie najgorszy czas bo strasznie sie stresowalam. Najpierw szpital z powodu wymiotow i odwodnienie, potem krwawienia,krwiaki...
    No ale przynajmniej porod nie byl do mnie straszny i smialo moglabym przezyc to jeszcze raz dla tej pierwszej chwili z dzieckiem:)
    Radze nie czytac roznych strasznych histori kobiet o porodach ani nie ogladac bo to tylko was stresuje i zle nastawia. A u was wcale tak nie musi byc. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:23

Pchelkaa, kwiatakacji, Suerte, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Cos ty zaczelam robic z M to sie wkurzyl i wszystko pochowal dzis zrobilam 3 kulki i reszte zostawiam na jutro :) robie po trochu :)

Ja za te 2gie się zabrać nie mogę. Zastanawiam się czy nie zrobić ich do innego pokoju skoro do pokoju małej już jedne zrobiłam.

Teraz zaczynam snuć wizję jak ubiorę choinkę w tym roku itp. :P

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ