X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, te zastrzyki na rozwarcie są paskudne, ja dostalam dwa jak rodzilam młodego :/ do tego oxy i można ocipieć. Ale Ala dostanie zzo, to będzie lepiej. Biedna, troche to trwa z tym porodem. Sarka sie nie spieszy

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:04

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja sama ponaglała lekarzy, mogli jeszcze poczekać aż samo się zacznie, ale ona z tych mega niecierpliwych. Trochę się nacierpi, a nie wiem czy jeśli tak na siłe się wywołuje to tak chętnie dają to zzo, bo może znów zatrzymać akcje.

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Patrz jak dba o Ciebie :D Widzę, że jest nas dwie na skraju wyczerpania ;)

Dziewczyny, zjadłam pierogi z kapustą, 12 szt, zgagi jak nie było tak nie ma, ale za to poszłabym chętnie spać. Niestety na uczelni się nie da :(

12 sztuk? O.o apetyt dopisuje :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczylismy sesje noworodkowa. Nie moge sie doczekac zdjec :)
    A tu Kasia z tatusiem i Julia ze mna

http://iv.pl/images/8785405159391592051.jpg
    http://iv.pl/images/4176614332978185516.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:41

moniek90, Mama-julka, Nadulka, Madzisek, akira, Pchelkaa, rewelka, Dżulia, dorciamw, Pola_27, pati_zuzia, kwiatakacji, Giannaa, Moniusia89, Matleena, Suerte, Kourtney, alisss871, Karola1990, m@rzenie, mandarynkaa, ZieloneOliwki, aneczka1983, lula.91, lawendowa lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny, zjadłam pierogi z kapustą, 12 szt, zgagi jak nie było tak nie ma, ale za to poszłabym chętnie spać. Niestety na uczelni się nie da :(

Oh Boooosz, wyslij pieroga! Ale mam smaka teraz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja sama ponaglała lekarzy, mogli jeszcze poczekać aż samo się zacznie, ale ona z tych mega niecierpliwych. Trochę się nacierpi, a nie wiem czy jeśli tak na siłe się wywołuje to tak chętnie dają to zzo, bo może znów zatrzymać akcje.

Z tego co wiem decyzja o dzisiejszym porodzie była decyzja lekarza i nie była wymuszona. Tak zdecydował, zrobił masaż szyjki i kazał się stawić dziś o 8. Wcześniej nie wyrażał zgody i nie było dyskusji. A to, że Ala chciała to inna sprawa. Miała prawo chcieć już urodzić ale nie powiedziała do lekarza "chcę rodzić jutro i już".

Nie wiem może niepotrzebnie przekazywałam wiadomości od Alicji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    12 sztuk? O.o apetyt dopisuje :D

Ojej, a dla mnie to norma ;-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Z tego co wiem decyzja o dzisiejszym porodzie była decyzja lekarza i nie była wymuszona. Tak zdecydował, zrobił masaż szyjki i kazał się stawić dziś o 8. Wcześniej nie wyrażał zgody i nie było dyskusji. A to, że Ala chciała to inna sprawa. Miała prawo chcieć już urodzić ale nie powiedziała do lekarza "chcę rodzić jutro i już".

ja tam się cieszę, że przekazujesz informacje :) przynajmniej jesteśmy na bieżąco :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Dziewczyny postarajmy się opanować emocje. Nie jesteśmy na jej miejscu i nie wiemy jak byśmy się zachowały. Nie ma się co dziwić, że chciała to mieć z głowy. Żadna z nas nie chciałaby tyle czasu być wodzona za nos, ciągle słyszeć, że lada moment się zacznie. Ja tam ją rozumiem :-) Teraz zepnie poślady, ale w końcu skończy się jej cierpienie i wieczne czekanie. Nie linczujmy, nie oskarżajmy, opanujmy zbędne komentarze. Najważniejsze, żeby Sarka wyszła cała i zdrowa :-) Czekajmy cierpliwie na info :-)

Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, Suerte, aneczka1983 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Jeszcze tu siedze :/

No tak, bez brzucha w kolejke nie wpuszcza;-) jak sie czujesz "nie w ciazy"? Lzej? :-) Tatus zostal z corcia sam to podziwiam:-) mam nadzieje ze i moj bedzie zostawal :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    ja tam się cieszę, że przekazujesz informacje :) przynajmniej jesteśmy na bieżąco :)
    Pewnie, wiemy co się dzieje :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pierogi bym wciągnęła ale ruskie ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez lekarz sam kazal sie jej wstawic na porodowke na 8rano jak sie nie zacznie akcja sama. Wiec to nie jej decyzja a lekarza.
    Trzymam kciuki i mam nadzieje ze to zzo jej pomoze. Czekam na info o Sarce :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:38

l22ntv73ogvn473k.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Dodam jeszcze, że miała już 3 cm rozwarcia... więc moim zdaniem gdyby czekali to by było nie na miejscu...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Alicji sie nie dziwie, a decyzją lekarza bylo dzisiejsze wywolywanie bo w sumie 3 cm rozwarcia bez czopa to tez jakies zagrozenie.

Trzymam kciuki zeby wszystko szybko sie rozkrecilo, bardzo Ala wspolczuje bolu :-(

Flakonik widac ze Mąż w domu bo zagladasz dzis czesciej :-)

Mam nadzieje ze moja córa sama bedzie chciala wyjsc na swiat bez wspomagaczy :-S

Flakonik lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przesada , ze tak mecza to biedna Alicje. Co chwile wchodze i lukam. Niezle sie od wczoraj dziewczyna nacierpi .eh.

Flakonik piękne zdjecia!!

Flakonik lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mam nadzieje ze moja córa sama bedzie chciala wyjsc na swiat bez wspomagaczy :-S

Rozmawiałaś z nią poważnie? w sumie to już by mogła wychodzić...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ