X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, te zastrzyki na rozwarcie są paskudne, ja dostalam dwa jak rodzilam młodego :/ do tego oxy i można ocipieć. Ale Ala dostanie zzo, to będzie lepiej. Biedna, troche to trwa z tym porodem. Sarka sie nie spieszy

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja trzymam kciuki :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:04

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja sama ponaglała lekarzy, mogli jeszcze poczekać aż samo się zacznie, ale ona z tych mega niecierpliwych. Trochę się nacierpi, a nie wiem czy jeśli tak na siłe się wywołuje to tak chętnie dają to zzo, bo może znów zatrzymać akcje.

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Patrz jak dba o Ciebie :D Widzę, że jest nas dwie na skraju wyczerpania ;)

Dziewczyny, zjadłam pierogi z kapustą, 12 szt, zgagi jak nie było tak nie ma, ale za to poszłabym chętnie spać. Niestety na uczelni się nie da :(

12 sztuk? O.o apetyt dopisuje :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczylismy sesje noworodkowa. Nie moge sie doczekac zdjec :)
    A tu Kasia z tatusiem i Julia ze mna

http://iv.pl/images/8785405159391592051.jpg
    http://iv.pl/images/4176614332978185516.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 22:41

moniek90, Mama-julka, Nadulka, Madzisek, akira, Pchelkaa, rewelka, Dżulia, dorciamw, Pola_27, pati_zuzia, kwiatakacji, Giannaa, Moniusia89, Matleena, Suerte, Kourtney, alisss871, Karola1990, m@rzenie, mandarynkaa, ZieloneOliwki, aneczka1983, lula.91, lawendowa lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dziewczyny, zjadłam pierogi z kapustą, 12 szt, zgagi jak nie było tak nie ma, ale za to poszłabym chętnie spać. Niestety na uczelni się nie da :(

Oh Boooosz, wyslij pieroga! Ale mam smaka teraz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja sama ponaglała lekarzy, mogli jeszcze poczekać aż samo się zacznie, ale ona z tych mega niecierpliwych. Trochę się nacierpi, a nie wiem czy jeśli tak na siłe się wywołuje to tak chętnie dają to zzo, bo może znów zatrzymać akcje.

Z tego co wiem decyzja o dzisiejszym porodzie była decyzja lekarza i nie była wymuszona. Tak zdecydował, zrobił masaż szyjki i kazał się stawić dziś o 8. Wcześniej nie wyrażał zgody i nie było dyskusji. A to, że Ala chciała to inna sprawa. Miała prawo chcieć już urodzić ale nie powiedziała do lekarza "chcę rodzić jutro i już".

Nie wiem może niepotrzebnie przekazywałam wiadomości od Alicji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    12 sztuk? O.o apetyt dopisuje :D

Ojej, a dla mnie to norma ;-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Z tego co wiem decyzja o dzisiejszym porodzie była decyzja lekarza i nie była wymuszona. Tak zdecydował, zrobił masaż szyjki i kazał się stawić dziś o 8. Wcześniej nie wyrażał zgody i nie było dyskusji. A to, że Ala chciała to inna sprawa. Miała prawo chcieć już urodzić ale nie powiedziała do lekarza "chcę rodzić jutro i już".

ja tam się cieszę, że przekazujesz informacje :) przynajmniej jesteśmy na bieżąco :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Dziewczyny postarajmy się opanować emocje. Nie jesteśmy na jej miejscu i nie wiemy jak byśmy się zachowały. Nie ma się co dziwić, że chciała to mieć z głowy. Żadna z nas nie chciałaby tyle czasu być wodzona za nos, ciągle słyszeć, że lada moment się zacznie. Ja tam ją rozumiem :-) Teraz zepnie poślady, ale w końcu skończy się jej cierpienie i wieczne czekanie. Nie linczujmy, nie oskarżajmy, opanujmy zbędne komentarze. Najważniejsze, żeby Sarka wyszła cała i zdrowa :-) Czekajmy cierpliwie na info :-)

Madzisek, pati_zuzia, kwiatakacji, Suerte, aneczka1983 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Jeszcze tu siedze :/

No tak, bez brzucha w kolejke nie wpuszcza;-) jak sie czujesz "nie w ciazy"? Lzej? :-) Tatus zostal z corcia sam to podziwiam:-) mam nadzieje ze i moj bedzie zostawal :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    ja tam się cieszę, że przekazujesz informacje :) przynajmniej jesteśmy na bieżąco :)
    Pewnie, wiemy co się dzieje :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pierogi bym wciągnęła ale ruskie ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeciez lekarz sam kazal sie jej wstawic na porodowke na 8rano jak sie nie zacznie akcja sama. Wiec to nie jej decyzja a lekarza.
    Trzymam kciuki i mam nadzieje ze to zzo jej pomoze. Czekam na info o Sarce :)

Madzisek lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:38

l22ntv73ogvn473k.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Dodam jeszcze, że miała już 3 cm rozwarcia... więc moim zdaniem gdyby czekali to by było nie na miejscu...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Alicji sie nie dziwie, a decyzją lekarza bylo dzisiejsze wywolywanie bo w sumie 3 cm rozwarcia bez czopa to tez jakies zagrozenie.

Trzymam kciuki zeby wszystko szybko sie rozkrecilo, bardzo Ala wspolczuje bolu :-(

Flakonik widac ze Mąż w domu bo zagladasz dzis czesciej :-)

Mam nadzieje ze moja córa sama bedzie chciala wyjsc na swiat bez wspomagaczy :-S

Flakonik lubi tę wiadomość

• ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przesada , ze tak mecza to biedna Alicje. Co chwile wchodze i lukam. Niezle sie od wczoraj dziewczyna nacierpi .eh.

Flakonik piękne zdjecia!!

Flakonik lubi tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Mam nadzieje ze moja córa sama bedzie chciala wyjsc na swiat bez wspomagaczy :-S

Rozmawiałaś z nią poważnie? w sumie to już by mogła wychodzić...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ