WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różnie oxy działa na nakietorych. Moja kolezanke jak przyjęli rano do szpitala i podali jej oxy to urodziła dopiero na drugi dzień o 15 bł nic się w sumie nie działo po oxy :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    ja też w jakiś sposób przyspieszam poród... piję mocną herbatkę z liści malin no i był seksik.. ale że odszedł mi czop to już zostaje mi herbatka i sprzątanie plus schody :)

Btw. czy naprawdę pełnia księżyca ma aż taki wpływ na porody? czytałam co nieco o tym w necie.

Urodziłam gdy nie było pełni. Sprawdzałam swoją datę ur. i paru osób z rodziny i nikt z nas też nie.

Acikk słyszałam, że może dopiero czwarta kroplówka zadziałać :-/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Urodziłam gdy nie było pełni. Sprawdzałam swoją datę ur. i paru osób z rodziny i nikt z nas też nie.

Acikk słyszałam, że może dopiero czwarta kroplówka zadziałać :-/
    Tylko u niej wywoływali zupełnie od zera bo nic się nie działo a była już prawie 2 tyg po terminie. A u Ali już rozwarcie jest i jakieś tam skurcze

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zamiast podkładów na łóżko, zamówiłam podkłady poporodowe i to takie duże :\... ale w sumie i tak pewnie się przydadzą.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kiedy jest odpowiedni czas na pierwszy spacer?
    Cześć dziewczyny. Nie odzywam sie bo nie ma kiedy :/ teraz tatus jest z coreczka a ja po karmieniu mam 3h zeby cos załatwić. Kolejka w pzu wiec mam czas do Was napisac. Od poniedziałku jestesmy w domu. Pierwsze noc kiepska. Druga srednia a dzisiaj rewelacja. Jak sie najadla o 00.30 to dopiero o 6 sie obudzila. Wczoraj mialam juz 1 wizyte poloznej nastepna w poniedziałek. Taka moja uwaga... zjadlam wczoraj spaghetti na obiad ale troszkę sie balam ze malej zaszkodzi ale widocznie po porządnym posiłku porzadne mleko ze mala tyle spala :)

Napisalam post a zapomniałam odpowiedzieć o spacerze
    Polozna mowila ze z 3 dni wietrzyc dziecko po coraz dluzej i juz mozna na spacer. Moja wczoraj ale spala przy otwartym balkonie :) wszystko jest jej za duze. Mialam ja obwinieta w koc w rozek i na to koc to dawno nie byla taka ciepla. Po powrocie do domku caly czas miala zimne raczki i nozki. Dopiero dzisiaj z allegro zaczynaja mi zchodzic ubranka dla niej. U nas na miejscu nie idzie nic dostac w r.50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:14

rewelka, pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Kurde zamiast podkładów na łóżko, zamówiłam podkłady poporodowe i to takie duże :\... ale w sumie i tak pewnie się przydadzą.
    Ja tez kupilam z canpolu takie prawie jak pielucha ale dla mnie i sie nie przydały. W szpitalu najpierw mialam gatki siateczkowe i podpaski szpitalne kazali wkladac a ostatnie dni juz swoje gatki i podpaski

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera miałam jechać oglądać oddział a zapomniałam, że mamy samochód u mechanika...fuck

relgh371b3i8nmn1.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wiadomość od mojej koleżanki, że jest na porodówce. (na jutro ma termin) i podłączyli ją pod oxy. taka jestem tym podekscytowana jakbym zaraz miała poznać moją córkę !:D

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:03

aneczka1983 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowa wrote:
    Cześć dziewczyny! Można jeszcze do Was dołączyć? Jakoś późno tu trafiłam...
    Czekam na Zosię :) Termin mam na 30.XII ale wszystko wskazuje, że będzie wcześniej na świecie.
    Miłego dnia!

Hej, no to rodzimy w tym samym dniu:)
    Naczytasz sie tu o porodach, bo dziewczyny slabo kolana sciskaja i ciagle jakas dzidzia przychodzi na swiat. Ciesze sie, ze jakas jedna mama zjawia sie z podobnym terminem:)

lawendowa lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    . Czas na uczelnię.

Ja tez siadam do komputera po dlugiej celebracji sniadania. Jednak dzis jakis dzien bez energii i raczej srednio widze moja prace dzisiaj. Gdyby nie to, ze terminy gonia, to bym poszla najchetniej spac;)

Wreszcie zabralam sie za pranie poscieli do lozeczka, zabieralam sie do tego jak pies do jeza;)
    Jak sie wysuszy, to sie pochwale co z moim kochanie wymodzilismy, bo oczywiscie moj M wszystko wybieral ze mna, az babki w sklepie zasmiewaly;) ze ma tyle do powiedzenia ;p Na szczescie zakupy byly w polsce a On nic po polsku nie mowi, wiec niewiele Panie rozumialy;)

Mama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi ja nadrobilam obudzilam sie o 11 i nic znow zero boli czegokolwiek Forum w snach :)

Alicja ty sobie zarty robisz ja myslalam ze wejde na orum a tu bedzie na mnie czekac zdjecie malej gwiazdy a tu nic Trzymam kciuki :)

Bella revvelka powitalyscie juz maluszki ??

Madzisek ale maly Kacperek ojej sliczny :)

NO wczoraj tematy byly kozackie nie ma co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Ja też te z canpol. A potem zajarzyłam tak jak Ty i brakuje mi teraz na łóżko. Może się jednak przydadzą i okażą się lepsze od ligniny?

Lawendowa witam!

Ania14 dziękuję PZU za kolejki. Gdyby nie ona to nie wiadomo kiedy byś czas znalazła na szrajbnięcie tutaj :-D

Moniek to zabłysłaś ;-)

ania14, moniek90 lubią tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tu siedze :/

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Matlenaa co do prania tego co tylko w koszu to sprawdzona metoda przecież. To i zadziała na Twojego malza.

Robie to samo, jak cos nie jest na miejscu omijam to, wczoraj szturchalam buty pod lozko, na co moj M, "oh sorry honey", na co ja, nie martw sie, nie przeszkadzaja mi, tylko boje sie , ze jak w nocy wstane na pipi, to sie o nie wywroce... no i co? buty dalej stoja pod lozkiem lol

Ale mi to juz naprawde wisi;) Jak juz mam dosyc, to mu mowie spokojnym glosem...cyt: "kochanie troche posprzatal, bo zaczynaja mi nerwy puszczac jak to widze" No i sie kochanie zabiera do sprzatanie;) Bo moje kochanie to mnie jeszcze w nerwach nie widzialo, i pewnie nie chce zobaczyc lol

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO witam nowa grudnioweczke :)

Ania14 bedzie coraz lepiej masz jakas diete przy karmieniu czy jesz wszystko ?? Czekamy na zdjecie malutkiej :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:38

Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą noc bóle miesiączkowe, spać się nie da. Chodzić się nie da bo spojenie się rozłazi. Musiałabym w końcu zejść na parter, zrobić coś w kuchni, ale jak widzę schody to mam ochotę się rozpłakać. Cieknie ze mnie jak z konewki, ale jest to raczej taki mleczny i przeźroczysty śluz. Do terminu jeszcze miesiąc. Litości!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Bozeeee a ja nie mam mocy nawet powiekami ruszac ;/ no poprostu szok. Pezez cala ciaze to moze trzeci taki dzien . Mama Mai sie nie odzywa....
    Alicja czekamy ba porod onile

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja z mężem mam dobrze, nawet sam mi mówi, po co np. odkurzałam przecież on to mógł zrobić :)

Trzeba się ruszyć z przed komputera zacząć coś robić, ale tak mi się nie chce...

Ania dzidzia strasznie malutka musi być :) czekamy na zdjęcie.

Moniek nie ma to jak pamięć w ciąży...

Asiowa, lepiej leż nie przemęczaj się jeszcze tylko 1,5 tygodnia i możesz rodzić, oby do 37 tyg. pomyśl sobie że jak teraz urodzisz, to będziesz dłużej w szpitalu.

Mama Julka nie wiem co mi się ubzdurało że to na łóżko będzie, oj na szczęście drogie nie były.

moniek90 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ