Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChichibi wrote:ja też w jakiś sposób przyspieszam poród... piję mocną herbatkę z liści malin no i był seksik.. ale że odszedł mi czop to już zostaje mi herbatka i sprzątanie plus schody
Btw. czy naprawdę pełnia księżyca ma aż taki wpływ na porody? czytałam co nieco o tym w necie.
Urodziłam gdy nie było pełni. Sprawdzałam swoją datę ur. i paru osób z rodziny i nikt z nas też nie.
Acikk słyszałam, że może dopiero czwarta kroplówka zadziałać -
Mama-julka wrote:Urodziłam gdy nie było pełni. Sprawdzałam swoją datę ur. i paru osób z rodziny i nikt z nas też nie.
Acikk słyszałam, że może dopiero czwarta kroplówka zadziałać -
Flakonik wrote:Kiedy jest odpowiedni czas na pierwszy spacer?
teraz tatus jest z coreczka a ja po karmieniu mam 3h zeby cos załatwić. Kolejka w pzu wiec mam czas do Was napisac. Od poniedziałku jestesmy w domu. Pierwsze noc kiepska. Druga srednia a dzisiaj rewelacja. Jak sie najadla o 00.30 to dopiero o 6 sie obudzila. Wczoraj mialam juz 1 wizyte poloznej nastepna w poniedziałek. Taka moja uwaga... zjadlam wczoraj spaghetti na obiad ale troszkę sie balam ze malej zaszkodzi ale widocznie po porządnym posiłku porzadne mleko ze mala tyle spala
Napisalam post a zapomniałam odpowiedzieć o spacerze
Polozna mowila ze z 3 dni wietrzyc dziecko po coraz dluzej i juz mozna na spacer. Moja wczoraj ale spala przy otwartym balkoniewszystko jest jej za duze. Mialam ja obwinieta w koc w rozek i na to koc to dawno nie byla taka ciepla. Po powrocie do domku caly czas miala zimne raczki i nozki. Dopiero dzisiaj z allegro zaczynaja mi zchodzic ubranka dla niej. U nas na miejscu nie idzie nic dostac w r.50
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:14
rewelka, pati_zuzia, Madzisek lubią tę wiadomość
-
rewelka wrote:Kurde zamiast podkładów na łóżko, zamówiłam podkłady poporodowe i to takie duże
... ale w sumie i tak pewnie się przydadzą.
-
lawendowa wrote:Cześć dziewczyny! Można jeszcze do Was dołączyć? Jakoś późno tu trafiłam...
Czekam na ZosięTermin mam na 30.XII ale wszystko wskazuje, że będzie wcześniej na świecie.
Miłego dnia!
Hej, no to rodzimy w tym samym dniu:)
Naczytasz sie tu o porodach, bo dziewczyny slabo kolana sciskaja i ciagle jakas dzidzia przychodzi na swiat. Ciesze sie, ze jakas jedna mama zjawia sie z podobnym terminem:)lawendowa lubi tę wiadomość
-
Matleena wrote:. Czas na uczelnię.
Ja tez siadam do komputera po dlugiej celebracji sniadania. Jednak dzis jakis dzien bez energii i raczej srednio widze moja prace dzisiaj. Gdyby nie to, ze terminy gonia, to bym poszla najchetniej spac;)
Wreszcie zabralam sie za pranie poscieli do lozeczka, zabieralam sie do tego jak pies do jeza;)
Jak sie wysuszy, to sie pochwale co z moim kochanie wymodzilismy, bo oczywiscie moj M wszystko wybieral ze mna, az babki w sklepie zasmiewaly;) ze ma tyle do powiedzenia ;p Na szczescie zakupy byly w polsce a On nic po polsku nie mowi, wiec niewiele Panie rozumialy;)Mama-julka, Pola_27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoi ja nadrobilam obudzilam sie o 11 i nic znow zero boli czegokolwiek Forum w snach
Alicja ty sobie zarty robisz ja myslalam ze wejde na orum a tu bedzie na mnie czekac zdjecie malej gwiazdy a tu nic Trzymam kciuki
Bella revvelka powitalyscie juz maluszki ??
Madzisek ale maly Kacperek ojej sliczny
NO wczoraj tematy byly kozackie nie ma co -
nick nieaktualnyrewelka wrote:Kurde zamiast podkładów na łóżko, zamówiłam podkłady poporodowe i to takie duże
... ale w sumie i tak pewnie się przydadzą.
Ja też te z canpol. A potem zajarzyłam tak jak Ty i brakuje mi teraz na łóżko. Może się jednak przydadzą i okażą się lepsze od ligniny?
Lawendowa witam!
Ania14 dziękuję PZU za kolejki. Gdyby nie ona to nie wiadomo kiedy byś czas znalazła na szrajbnięcie tutaj
Moniek to zabłysłaśania14, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Matlenaa co do prania tego co tylko w koszu to sprawdzona metoda przecież. To i zadziała na Twojego malza.
Robie to samo, jak cos nie jest na miejscu omijam to, wczoraj szturchalam buty pod lozko, na co moj M, "oh sorry honey", na co ja, nie martw sie, nie przeszkadzaja mi, tylko boje sie , ze jak w nocy wstane na pipi, to sie o nie wywroce... no i co? buty dalej stoja pod lozkiem lol
Ale mi to juz naprawde wisi;) Jak juz mam dosyc, to mu mowie spokojnym glosem...cyt: "kochanie troche posprzatal, bo zaczynaja mi nerwy puszczac jak to widze" No i sie kochanie zabiera do sprzatanie;) Bo moje kochanie to mnie jeszcze w nerwach nie widzialo, i pewnie nie chce zobaczyc lolMatleena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Całą noc bóle miesiączkowe, spać się nie da. Chodzić się nie da bo spojenie się rozłazi. Musiałabym w końcu zejść na parter, zrobić coś w kuchni, ale jak widzę schody to mam ochotę się rozpłakać. Cieknie ze mnie jak z konewki, ale jest to raczej taki mleczny i przeźroczysty śluz. Do terminu jeszcze miesiąc. Litości!!
-
To Ja z mężem mam dobrze, nawet sam mi mówi, po co np. odkurzałam przecież on to mógł zrobić
Trzeba się ruszyć z przed komputera zacząć coś robić, ale tak mi się nie chce...
Ania dzidzia strasznie malutka musi byćczekamy na zdjęcie.
Moniek nie ma to jak pamięć w ciąży...
Asiowa, lepiej leż nie przemęczaj się jeszcze tylko 1,5 tygodnia i możesz rodzić, oby do 37 tyg. pomyśl sobie że jak teraz urodzisz, to będziesz dłużej w szpitalu.
Mama Julka nie wiem co mi się ubzdurało że to na łóżko będzie, oj na szczęście drogie nie były.moniek90 lubi tę wiadomość