Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja dostałam dzisiaj nowa dawkę energii. Posprzątałam kuchnie, wypracowałam gore prania. Zaraz zabieram sie za gruntowne sprzątanie szafek. Moze to przez to że z mężem sie wczoraj poklocilam bo znowu nic w domu nie robi, a ja juz nie mam siły sie schylać i chciałabym zeby mnie w paru rzeczach wyręczył. W tym tygodniu pyta mnie kiedy w Lidlu ma byc ten mop obrotowy. Ja na to, po co nam drugi mop jak mamy juz jeden, taki zwykły ale wystarczy. A on: no żebyś nue musiała sie schylać a podłogę trzeba umyć bo strasznie brudna. No myślałam ze mu zeby ubije!

Alicja powodzenia!!!

LOL ! dobre;)

Moj M pyta mojego 7-mio letniego syna, "po co nam mamusia potrzebna" bo chcial by synek powiedzial mi cos milego, jak bylam w sredniej kondycji pod wieczor... Chcial uslyszec np. do kochania, albo inne tego typu mile slowa. Na co moj syn: "do sprzatania" ! lol

Eve_84, aneczka1983, nick nieaktualny, lawendowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Jeszcze tu siedze :/

Ponad 40 minut! O rany :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja dostałam dzisiaj nowa dawkę energii. Posprzątałam kuchnie, wypracowałam gore prania. Zaraz zabieram sie za gruntowne sprzątanie szafek. Moze to przez to że z mężem sie wczoraj poklocilam bo znowu nic w domu nie robi, a ja juz nie mam siły sie schylać i chciałabym zeby mnie w paru rzeczach wyręczył. W tym tygodniu pyta mnie kiedy w Lidlu ma byc ten mop obrotowy. Ja na to, po co nam drugi mop jak mamy juz jeden, taki zwykły ale wystarczy. A on: no żebyś nue musiała sie schylać a podłogę trzeba umyć bo strasznie brudna. No myślałam ze mu zeby ubije!

Alicja powodzenia!!!

Ach te facety... Powinnaś być wdzięczna że dba o Twój kręgosłup he he.

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Alę to dostała jakieś zastrzyki bo rozwarcie mimo oxy nie postępowało.

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Pisałam wczoraj ale pewnie mój post zaginął w tysiącach innych. A nadrobić Was to masakra :P tak dobrą godzinke trzeba poświęcić :P

Ja jestem w domu, skurcze jak były tak są, ból brzucha jak na @ coraz mocniejszy, ale mam czekać na rozwój sytuacji w domu i dzwonić gdyby zaczęło mocniej boleć. Szyjki już prawie nie mam, taka króciutka i rozwarcie na opuszek więc jeszcze to może potrwać. A wole w domu czekać niż leżeć w szpitalu :) dostałam skierowanie do szpitala, lekarz powiedział że może się zacząć w każdej chwili więc czekam. A to czekanie to jest chyba najgorsze :/ już by się mogło coś rozkecić a nie takie siedzenie jak na bombie :P tym bardziej że mały waży już 3400, na brzuchu zaczeły mi się robić rozstępy bo dziecko duże plus zwiększona ilość wód płodowych więc czuje się jak wieloryb :P i przy każdym skurczu napieranie na szyjke... i tak od 2 dni :P

nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hejka :) Pisałam wczoraj ale pewnie mój post zaginął w tysiącach innych. A nadrobić Was to masakra :P tak dobrą godzinke trzeba poświęcić :P

Ja jestem w domu, skurcze jak były tak są, ból brzucha jak na @ coraz mocniejszy, ale mam czekać na rozwój sytuacji w domu i dzwonić gdyby zaczęło mocniej boleć. Szyjki już prawie nie mam, taka króciutka i rozwarcie na opuszek więc jeszcze to może potrwać. A wole w domu czekać niż leżeć w szpitalu :) dostałam skierowanie do szpitala, lekarz powiedział że może się zacząć w każdej chwili więc czekam. A to czekanie to jest chyba najgorsze :/ już by się mogło coś rozkecić a nie takie siedzenie jak na bombie :P tym bardziej że mały waży już 3400, na brzuchu zaczeły mi się robić rozstępy bo dziecko duże plus zwiększona ilość wód płodowych więc czuje się jak wieloryb :P i przy każdym skurczu napieranie na szyjke... i tak od 2 dni :P

Chyba pobijasz rekord, kto najdluzej rodzi;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na szczęście juz bliżej niż dalej :)
    Mi juz gotują sie ziemniaki na kluski śląskie i gulasz do nich też już pyrka tylko zaztanawiam sie. O na surówke zrobić.

Dostałam wynik gbs. Na szczęście ujemny więc obędzie się bez antybiotyku.

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

Madzisek lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie smaka tymi kluskami :-D mój mąż robi pyszne, muszę go nakusić, żeby zrobił w niedzielę do mięska :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dziś robię kopytka :) <ąż będzie odsmażał z sosem a Ja ze śmietaną i cukrem pyyyycha :)
    Kluski śląskie też lubię :)

Nadulka, aneczka1983 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala odezwie się już chyba dopiero po bo po tych zastrzykach tak ją boli, że liter nie widzi...

Chichibi lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ala odezwie się już chyba dopiero po bo po tych zastrzykach tak ją boli, że liter nie widzi...

To trzymamy kciuki żeby szybko poszło.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma od początku tej ciąży przerąbane. Taką sztuczną stymulację na siłę jej robią...ciekawe kiedy by się zaczęło naturalnie. Może podają jej zzo i trochę jej ulżą :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Chyba pobijasz rekord, kto najdluzej rodzi;)
    Hahaha... bez kitu... wolałabym inny rekord :P moje dziecko chyba nie zdecydowane. Wychodzić, nie wychodzić, wychodzić, nie wychodzić... :D chyba trzeba mu jakoś pomóc :P tylko mój już nie bardzo chce <3 jak usłyszał że mały już tak nisko :P

EDIT: Ala trzymaj się tam. Włąsnie słyszałam że po OXY bardziej boli niż jakby się miało normalnie to wszystko odbyć. A zzo mogą dać ale to tylko podobno znacznie wydłuża poród :/ dlatego chciałabym żeby u mnie normalnie się zaczęło bo inaczej też będą wywoływać czego bym nie chciała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:52

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza :( Cała noc skurcze i to dość bolesne tylko rozwarcie nie postępowało. A teraz wszystko sie uspokoiło. I dalej muszę czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ala ma od początku tej ciąży przerąbane. Taką sztuczną stymulację na siłę jej robią...ciekawe kiedy by się zaczęło naturalnie. Może podają jej zzo i trochę jej ulżą :-(

Oby. Bo po samych smsach było widać, że już mocno cierpi. Najważniejsze, żeby rozwarcie ruszyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala trzymam kciuki zebys szybko sarke zobaczyla :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy dalej kciuki za alicje.

nick nieaktualny, akira lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusiom!!

bl9ce6yd14rf3b60.png
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ