WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja dostałam dzisiaj nowa dawkę energii. Posprzątałam kuchnie, wypracowałam gore prania. Zaraz zabieram sie za gruntowne sprzątanie szafek. Moze to przez to że z mężem sie wczoraj poklocilam bo znowu nic w domu nie robi, a ja juz nie mam siły sie schylać i chciałabym zeby mnie w paru rzeczach wyręczył. W tym tygodniu pyta mnie kiedy w Lidlu ma byc ten mop obrotowy. Ja na to, po co nam drugi mop jak mamy juz jeden, taki zwykły ale wystarczy. A on: no żebyś nue musiała sie schylać a podłogę trzeba umyć bo strasznie brudna. No myślałam ze mu zeby ubije!

Alicja powodzenia!!!

LOL ! dobre;)

Moj M pyta mojego 7-mio letniego syna, "po co nam mamusia potrzebna" bo chcial by synek powiedzial mi cos milego, jak bylam w sredniej kondycji pod wieczor... Chcial uslyszec np. do kochania, albo inne tego typu mile slowa. Na co moj syn: "do sprzatania" ! lol

Eve_84, aneczka1983, kwiatakacji, lawendowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Jeszcze tu siedze :/

Ponad 40 minut! O rany :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja dostałam dzisiaj nowa dawkę energii. Posprzątałam kuchnie, wypracowałam gore prania. Zaraz zabieram sie za gruntowne sprzątanie szafek. Moze to przez to że z mężem sie wczoraj poklocilam bo znowu nic w domu nie robi, a ja juz nie mam siły sie schylać i chciałabym zeby mnie w paru rzeczach wyręczył. W tym tygodniu pyta mnie kiedy w Lidlu ma byc ten mop obrotowy. Ja na to, po co nam drugi mop jak mamy juz jeden, taki zwykły ale wystarczy. A on: no żebyś nue musiała sie schylać a podłogę trzeba umyć bo strasznie brudna. No myślałam ze mu zeby ubije!

Alicja powodzenia!!!

Ach te facety... Powinnaś być wdzięczna że dba o Twój kręgosłup he he.

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 23:03

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Alę to dostała jakieś zastrzyki bo rozwarcie mimo oxy nie postępowało.

• bella88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Pisałam wczoraj ale pewnie mój post zaginął w tysiącach innych. A nadrobić Was to masakra :P tak dobrą godzinke trzeba poświęcić :P

Ja jestem w domu, skurcze jak były tak są, ból brzucha jak na @ coraz mocniejszy, ale mam czekać na rozwój sytuacji w domu i dzwonić gdyby zaczęło mocniej boleć. Szyjki już prawie nie mam, taka króciutka i rozwarcie na opuszek więc jeszcze to może potrwać. A wole w domu czekać niż leżeć w szpitalu :) dostałam skierowanie do szpitala, lekarz powiedział że może się zacząć w każdej chwili więc czekam. A to czekanie to jest chyba najgorsze :/ już by się mogło coś rozkecić a nie takie siedzenie jak na bombie :P tym bardziej że mały waży już 3400, na brzuchu zaczeły mi się robić rozstępy bo dziecko duże plus zwiększona ilość wód płodowych więc czuje się jak wieloryb :P i przy każdym skurczu napieranie na szyjke... i tak od 2 dni :P

Mama-julka, moniek90, pati_zuzia lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hejka :) Pisałam wczoraj ale pewnie mój post zaginął w tysiącach innych. A nadrobić Was to masakra :P tak dobrą godzinke trzeba poświęcić :P

Ja jestem w domu, skurcze jak były tak są, ból brzucha jak na @ coraz mocniejszy, ale mam czekać na rozwój sytuacji w domu i dzwonić gdyby zaczęło mocniej boleć. Szyjki już prawie nie mam, taka króciutka i rozwarcie na opuszek więc jeszcze to może potrwać. A wole w domu czekać niż leżeć w szpitalu :) dostałam skierowanie do szpitala, lekarz powiedział że może się zacząć w każdej chwili więc czekam. A to czekanie to jest chyba najgorsze :/ już by się mogło coś rozkecić a nie takie siedzenie jak na bombie :P tym bardziej że mały waży już 3400, na brzuchu zaczeły mi się robić rozstępy bo dziecko duże plus zwiększona ilość wód płodowych więc czuje się jak wieloryb :P i przy każdym skurczu napieranie na szyjke... i tak od 2 dni :P

Chyba pobijasz rekord, kto najdluzej rodzi;)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na szczęście juz bliżej niż dalej :)
    Mi juz gotują sie ziemniaki na kluski śląskie i gulasz do nich też już pyrka tylko zaztanawiam sie. O na surówke zrobić.

Dostałam wynik gbs. Na szczęście ujemny więc obędzie się bez antybiotyku.

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:50

Madzisek lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie smaka tymi kluskami :-D mój mąż robi pyszne, muszę go nakusić, żeby zrobił w niedzielę do mięska :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dziś robię kopytka :) <ąż będzie odsmażał z sosem a Ja ze śmietaną i cukrem pyyyycha :)
    Kluski śląskie też lubię :)

Nadulka, aneczka1983 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala odezwie się już chyba dopiero po bo po tych zastrzykach tak ją boli, że liter nie widzi...

Chichibi lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ala odezwie się już chyba dopiero po bo po tych zastrzykach tak ją boli, że liter nie widzi...

To trzymamy kciuki żeby szybko poszło.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma od początku tej ciąży przerąbane. Taką sztuczną stymulację na siłę jej robią...ciekawe kiedy by się zaczęło naturalnie. Może podają jej zzo i trochę jej ulżą :-(

relgh371b3i8nmn1.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Chyba pobijasz rekord, kto najdluzej rodzi;)
    Hahaha... bez kitu... wolałabym inny rekord :P moje dziecko chyba nie zdecydowane. Wychodzić, nie wychodzić, wychodzić, nie wychodzić... :D chyba trzeba mu jakoś pomóc :P tylko mój już nie bardzo chce <3 jak usłyszał że mały już tak nisko :P

EDIT: Ala trzymaj się tam. Włąsnie słyszałam że po OXY bardziej boli niż jakby się miało normalnie to wszystko odbyć. A zzo mogą dać ale to tylko podobno znacznie wydłuża poród :/ dlatego chciałabym żeby u mnie normalnie się zaczęło bo inaczej też będą wywoływać czego bym nie chciała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:52

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza :( Cała noc skurcze i to dość bolesne tylko rozwarcie nie postępowało. A teraz wszystko sie uspokoiło. I dalej muszę czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ala ma od początku tej ciąży przerąbane. Taką sztuczną stymulację na siłę jej robią...ciekawe kiedy by się zaczęło naturalnie. Może podają jej zzo i trochę jej ulżą :-(

Oby. Bo po samych smsach było widać, że już mocno cierpi. Najważniejsze, żeby rozwarcie ruszyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala trzymam kciuki zebys szybko sarke zobaczyla :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy dalej kciuki za alicje.

Flakonik, akira lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusiom!!

bl9ce6yd14rf3b60.png
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ