SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Mama-julka, gratulacje!

Mnk, a dlaczego nie zatrzymali Cię w szpitalu, skoro musisz wrócić?

Znaczy to jest tak ze tu jest bez kroplowek widocznie. Przyszlam zrobili ktg dali czopek, kazali godzine posiedziec i za 3 godziny to samo od poczatku. W tym czasie moge isc polazic, zjesc albo wrocic do domu jak mam ochote, a jak zacznie sie cos dziac to wtedy po prostu na porodowke:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka no co Ty nie powiesz heheh :)

Kolega mojego męża z pracy który ma córeczkę z kwietnia powiedział do mojego męża: "cały czas się zastanawiam po co ludzie sobie to robia" :P

Chociaż czytając Was i tak mam super, ale w sumie to początek, złapałam jakiegoś doła i nie potrafię się cieszyć macierzyństwem.

Justyna Ja sobie nie wyobrażam dwójki ogarniać z taką małą różnicą wieku, kosmos.

Alicja i Sara Ci tylko je i śpi i tak w kółko? jak nie śpi to co z nią robisz?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziekuje haha, chcialabym by szybko poszlo ;) narazie dalej siedze:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Chociaż czytając Was i tak mam super, ale w sumie to początek, złapałam jakiegoś doła i nie potrafię się cieszyć macierzyństwem.

Justyna Ja sobie nie wyobrażam dwójki ogarniać z taką małą różnicą wieku, kosmos.

Noc przesypia całą, w dzień też sporo ale nie non stop. Generalnie mogę się spokojnie ogarnąć, poćwiczyć, zrobić obiad.
    Jak nie śpi to sobie leżymy razem - opowiadam jej różne historie, bawimy się gryzakiem, ucze ją chwytać przedmioty, pokazuje jej książeczkę czarno-białą i opowiadam bajki, leżymy na leżaczku, uśmiechamy się no i czasem oczywiście też popłakujemy jak coś jest nie tak z brzuchem :D
    Na brzuch pomaga nam esputicon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:44

• rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja powiedz mi jeszcze, od początku tak miałaś, czy się nauczyłaś?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    No nie dziekuje haha, chcialabym by szybko poszlo ;) narazie dalej siedze:D

Podziwiam Cię za cierpliwość..
    Ja byłam w 38/39tc i już miałam świra - że nie rodzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam nie wybudzac malego w nocy zeby pospal dluzej a tu co jak w zgarku przed 4 i pozniej przed 8 za to w dzien niechce sie sam wybudzic skubaniec maly a ja cierpie na bezsennosc bo zamiast sie polozyc to chodze spac o 1 i rano ciezko mi sie dobudzic :/

Macierzynstwo to ciezki kawalek chleba

• mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem cierpliwa moze dlatego ze podswiadomie mam pelne facie ze strachu gah

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

ja mężowi włąsnie dziś pisałam że w domu cyrk na kółkach z dwójką :)

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia oby szybko poszlo:) w Uk tez nie daja odrazu oxy,wlasciwie to przedostatni etap :) ja dostalam jedna tabletke po 6 godzinach zaaplikowali druga I jakby ta druga po nastepnych 6 nic nie zdzialala to kroplowka wtedy a jak I to by nie pomoglo to cesarka. Mnie przygotowali ze wywolywanie moze trwac nawet 24-48 godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja daję hipp bio combiotik. Wcześniej dawaliśmy ok 300 ml na dobę ale w małych porcjach i nie było problemów a teraz po tej butli na noc sa prezenia. Ja odciągam wieczorem i w nocy po 120 - 150 ml ale w dzień mała wyjada do pusta.

Flakonik nam pediatra na ostatniej wizycie mówiła o tej szczepionce na meingokoki B, że jeżeli mamy możliwości finansowe to może nam wypisać receptę, bo w przychodni tego nie mają ale jest dostępna - jeszcze tego nie sprawdzaliśmy. No i mówiła, że w Polsce to właśnie przeważają meningokoki typu B.Jutro będziemy u pediatry to się dopytam.

Inso, którą szczepionką 5w1 szczepicie? Bo jest dwoch różnych producentów.

Alicja - zazdroszczę Ci tego zorganizowania i tak ułożonego dziecka.

Ja też podziwiam mamy z dwójką lub więcej maluchów. Ja jeszcze w piżamie chodzę, bo odsypiamy nockę. Mała dopiero zasnęła ,mam nadzieję,że na dłużej, bo wcześniej tylko 15 minutowe drzemki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja powiedz mi jeszcze, od początku tak miałaś, czy się nauczyłaś?

Na początku i ja i Sarka byłyśmy trochę zagubione w nowych rolach. :D
    Do tego doszła ta kilkudniowa depresja, więc początki nie były kolorowe. Nie wiedziałam jak się zabrać za to wszystko i myślałam, że już do końca życia zostane w piżamie.
    Później opracowałam sobie harmonogram dnia i wprowadzałam go systematycznie w życie.
    Czasem nie miałam serca, bo mimo, że spała, to ją wybudzałam na jedzenie - bez wyjątków. No ale teraz są efekty.

Wstała 14:55, pieluszka, karmienie, odchepanie no i 15:20 zasnęła.

Ale... podziwiam wszystkie mamy dwójki i więcej dzieci - bo wtedy zapewne wszelkie harmonogramy można sobie wsadzić w d.... :P

rewelka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a u mnie jest tak,ze Gabrys jest grzeczniejszy jak sami zostajemy w trojke,bo tak to jakby szaleju sie najadl :D a jak ktos przychodzi w gosci to sie popisuje,ale z tym popisywaniem to akurat ma od dawna,cwaniak jeden. :) jutro wraca znowu do przedszkola to na 3 godziny nie bede musiala sie martwic jak zapanuje cisza w domu :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Antoś jak zwykle nieszczęśliwy płacze i płacze i marudzi oczy ma już tak zmęczone ze masakra :( i nas nie ma opcji wybudzania na jedzenie bo mały wogole nie śpi... Ziewa i oczy mu lecą Ale nic nie pomaga smoczek noszenie śpiewanie odkładanie kolyska łóżeczko nic :( jak ja mam być szczesliwa mama jak moje dziecko nieustannie jest nieszczesliwe i ma żal do całego świata :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak ja wiem co czujesz kochana :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A moj Antoś jak zwykle nieszczęśliwy płacze i płacze i marudzi oczy ma już tak zmęczone ze masakra :( i nas nie ma opcji wybudzania na jedzenie bo mały wogole nie śpi... Ziewa i oczy mu lecą Ale nic nie pomaga smoczek noszenie śpiewanie odkładanie kolyska łóżeczko nic :( jak ja mam być szczesliwa mama jak moje dziecko nieustannie jest nieszczesliwe i ma żal do całego świata :(

Kurcze, a może to faktycznie te kolki go dopadły?
    Ponoć chłopcy mają częściej niż dziewczynki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje z moim dzieckiem??? Ktos mi je podmienil. Od rana przespala ze 40 min wszystkiego :-( caly czas na cycku lub na rekach u mnie by chciala, co ja odloze bo zasnela to sie budzi i placz. Juz sily nie mam :-( dobrze ze maz jest to ugotowal poprasowal pranie zrobil i ja noglam sie ogarnac, ale co bedzie w nocy nie mam pojecia :-( juz mam mysli zeby do rodzicow na noc pojechac ale co to da jak ona tylko u mnie chce :-( waga Irenki teraz daje mi sie we znaki :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Co sie dzieje z moim dzieckiem??? Ktos mi je podmienil. Od rana przespala ze 40 min wszystkiego :-( caly czas na cycku lub na rekach u mnie by chciala, co ja odloze bo zasnela to sie budzi i placz. Juz sily nie mam :-( dobrze ze maz jest to ugotowal poprasowal pranie zrobil i ja noglam sie ogarnac, ale co bedzie w nocy nie mam pojecia :-( juz mam mysli zeby do rodzicow na noc pojechac ale co to da jak ona tylko u mnie chce :-( waga Irenki teraz daje mi sie we znaki :-(

A ile aktualnie mała waży?
    Może w nocy właśnie będzie ładnie spała skoro w dzień nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Acik dzis mam pierwszy dzien taki i wiem co czujesz. Oczy przymkniete ale placze a jak nie placze to marudzi, to nie brzuszek bo kupki poszly juz dwie. Czytalam ze moze skok rozwojowy? Bo ona chce tylko o u mnie :-( masakra, jestem taka wsciekla chwilami ale lapie sie na tym bo przeciez to nie jej wina, placze bo cos dolega, a ja nie wiem co :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A ile aktualnie mała waży?
    Może w nocy właśnie będzie ładnie spała skoro w dzień nie chce.

4 dni temu 5700. Mam nadzieje ze padnie na noc

‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ