Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Mama-julka, gratulacje!

Mnk, a dlaczego nie zatrzymali Cię w szpitalu, skoro musisz wrócić?

Znaczy to jest tak ze tu jest bez kroplowek widocznie. Przyszlam zrobili ktg dali czopek, kazali godzine posiedziec i za 3 godziny to samo od poczatku. W tym czasie moge isc polazic, zjesc albo wrocic do domu jak mam ochote, a jak zacznie sie cos dziac to wtedy po prostu na porodowke:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Rewelka no co Ty nie powiesz heheh :)

Kolega mojego męża z pracy który ma córeczkę z kwietnia powiedział do mojego męża: "cały czas się zastanawiam po co ludzie sobie to robia" :P

Chociaż czytając Was i tak mam super, ale w sumie to początek, złapałam jakiegoś doła i nie potrafię się cieszyć macierzyństwem.

Justyna Ja sobie nie wyobrażam dwójki ogarniać z taką małą różnicą wieku, kosmos.

Alicja i Sara Ci tylko je i śpi i tak w kółko? jak nie śpi to co z nią robisz?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziekuje haha, chcialabym by szybko poszlo ;) narazie dalej siedze:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Chociaż czytając Was i tak mam super, ale w sumie to początek, złapałam jakiegoś doła i nie potrafię się cieszyć macierzyństwem.

Justyna Ja sobie nie wyobrażam dwójki ogarniać z taką małą różnicą wieku, kosmos.

Noc przesypia całą, w dzień też sporo ale nie non stop. Generalnie mogę się spokojnie ogarnąć, poćwiczyć, zrobić obiad.
    Jak nie śpi to sobie leżymy razem - opowiadam jej różne historie, bawimy się gryzakiem, ucze ją chwytać przedmioty, pokazuje jej książeczkę czarno-białą i opowiadam bajki, leżymy na leżaczku, uśmiechamy się no i czasem oczywiście też popłakujemy jak coś jest nie tak z brzuchem :D
    Na brzuch pomaga nam esputicon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:44

• rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja powiedz mi jeszcze, od początku tak miałaś, czy się nauczyłaś?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    No nie dziekuje haha, chcialabym by szybko poszlo ;) narazie dalej siedze:D

Podziwiam Cię za cierpliwość..
    Ja byłam w 38/39tc i już miałam świra - że nie rodzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam nie wybudzac malego w nocy zeby pospal dluzej a tu co jak w zgarku przed 4 i pozniej przed 8 za to w dzien niechce sie sam wybudzic skubaniec maly a ja cierpie na bezsennosc bo zamiast sie polozyc to chodze spac o 1 i rano ciezko mi sie dobudzic :/

Macierzynstwo to ciezki kawalek chleba

• mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem cierpliwa moze dlatego ze podswiadomie mam pelne facie ze strachu gah

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

ja mężowi włąsnie dziś pisałam że w domu cyrk na kółkach z dwójką :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia oby szybko poszlo:) w Uk tez nie daja odrazu oxy,wlasciwie to przedostatni etap :) ja dostalam jedna tabletke po 6 godzinach zaaplikowali druga I jakby ta druga po nastepnych 6 nic nie zdzialala to kroplowka wtedy a jak I to by nie pomoglo to cesarka. Mnie przygotowali ze wywolywanie moze trwac nawet 24-48 godzin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja daję hipp bio combiotik. Wcześniej dawaliśmy ok 300 ml na dobę ale w małych porcjach i nie było problemów a teraz po tej butli na noc sa prezenia. Ja odciągam wieczorem i w nocy po 120 - 150 ml ale w dzień mała wyjada do pusta.

Flakonik nam pediatra na ostatniej wizycie mówiła o tej szczepionce na meingokoki B, że jeżeli mamy możliwości finansowe to może nam wypisać receptę, bo w przychodni tego nie mają ale jest dostępna - jeszcze tego nie sprawdzaliśmy. No i mówiła, że w Polsce to właśnie przeważają meningokoki typu B.Jutro będziemy u pediatry to się dopytam.

Inso, którą szczepionką 5w1 szczepicie? Bo jest dwoch różnych producentów.

Alicja - zazdroszczę Ci tego zorganizowania i tak ułożonego dziecka.

Ja też podziwiam mamy z dwójką lub więcej maluchów. Ja jeszcze w piżamie chodzę, bo odsypiamy nockę. Mała dopiero zasnęła ,mam nadzieję,że na dłużej, bo wcześniej tylko 15 minutowe drzemki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja powiedz mi jeszcze, od początku tak miałaś, czy się nauczyłaś?

Na początku i ja i Sarka byłyśmy trochę zagubione w nowych rolach. :D
    Do tego doszła ta kilkudniowa depresja, więc początki nie były kolorowe. Nie wiedziałam jak się zabrać za to wszystko i myślałam, że już do końca życia zostane w piżamie.
    Później opracowałam sobie harmonogram dnia i wprowadzałam go systematycznie w życie.
    Czasem nie miałam serca, bo mimo, że spała, to ją wybudzałam na jedzenie - bez wyjątków. No ale teraz są efekty.

Wstała 14:55, pieluszka, karmienie, odchepanie no i 15:20 zasnęła.

Ale... podziwiam wszystkie mamy dwójki i więcej dzieci - bo wtedy zapewne wszelkie harmonogramy można sobie wsadzić w d.... :P

rewelka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a u mnie jest tak,ze Gabrys jest grzeczniejszy jak sami zostajemy w trojke,bo tak to jakby szaleju sie najadl :D a jak ktos przychodzi w gosci to sie popisuje,ale z tym popisywaniem to akurat ma od dawna,cwaniak jeden. :) jutro wraca znowu do przedszkola to na 3 godziny nie bede musiala sie martwic jak zapanuje cisza w domu :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Antoś jak zwykle nieszczęśliwy płacze i płacze i marudzi oczy ma już tak zmęczone ze masakra :( i nas nie ma opcji wybudzania na jedzenie bo mały wogole nie śpi... Ziewa i oczy mu lecą Ale nic nie pomaga smoczek noszenie śpiewanie odkładanie kolyska łóżeczko nic :( jak ja mam być szczesliwa mama jak moje dziecko nieustannie jest nieszczesliwe i ma żal do całego świata :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak ja wiem co czujesz kochana :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A moj Antoś jak zwykle nieszczęśliwy płacze i płacze i marudzi oczy ma już tak zmęczone ze masakra :( i nas nie ma opcji wybudzania na jedzenie bo mały wogole nie śpi... Ziewa i oczy mu lecą Ale nic nie pomaga smoczek noszenie śpiewanie odkładanie kolyska łóżeczko nic :( jak ja mam być szczesliwa mama jak moje dziecko nieustannie jest nieszczesliwe i ma żal do całego świata :(

Kurcze, a może to faktycznie te kolki go dopadły?
    Ponoć chłopcy mają częściej niż dziewczynki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje z moim dzieckiem??? Ktos mi je podmienil. Od rana przespala ze 40 min wszystkiego :-( caly czas na cycku lub na rekach u mnie by chciala, co ja odloze bo zasnela to sie budzi i placz. Juz sily nie mam :-( dobrze ze maz jest to ugotowal poprasowal pranie zrobil i ja noglam sie ogarnac, ale co bedzie w nocy nie mam pojecia :-( juz mam mysli zeby do rodzicow na noc pojechac ale co to da jak ona tylko u mnie chce :-( waga Irenki teraz daje mi sie we znaki :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Co sie dzieje z moim dzieckiem??? Ktos mi je podmienil. Od rana przespala ze 40 min wszystkiego :-( caly czas na cycku lub na rekach u mnie by chciala, co ja odloze bo zasnela to sie budzi i placz. Juz sily nie mam :-( dobrze ze maz jest to ugotowal poprasowal pranie zrobil i ja noglam sie ogarnac, ale co bedzie w nocy nie mam pojecia :-( juz mam mysli zeby do rodzicow na noc pojechac ale co to da jak ona tylko u mnie chce :-( waga Irenki teraz daje mi sie we znaki :-(

A ile aktualnie mała waży?
    Może w nocy właśnie będzie ładnie spała skoro w dzień nie chce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Acik dzis mam pierwszy dzien taki i wiem co czujesz. Oczy przymkniete ale placze a jak nie placze to marudzi, to nie brzuszek bo kupki poszly juz dwie. Czytalam ze moze skok rozwojowy? Bo ona chce tylko o u mnie :-( masakra, jestem taka wsciekla chwilami ale lapie sie na tym bo przeciez to nie jej wina, placze bo cos dolega, a ja nie wiem co :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A ile aktualnie mała waży?
    Może w nocy właśnie będzie ładnie spała skoro w dzień nie chce.

4 dni temu 5700. Mam nadzieje ze padnie na noc

‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ