SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś wróce do becika na noc. Po pierwsze dlatego ze czytam ksiązkę "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" i tam to zalecają a po drugie dlatego ze np Alicja tak właśnie usypia swoją Sare a to chyba najgrzeczniejsza dzidzia nasza :)

A powiedzcie mi proszę czy po każdym karmieniu usiłujecie uśpić swoje dzieciaki? Chodzi mi o to ile spią i jak wam pokazują ze potrzebuja drzemki albo zabawy.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest chyba ten skok i tez czytalam ten artykul kate i u nas by sie sprawdzilo oj dziewczyny wspolczuje nam ja dopiero teraz mam chwile bo M wrocil z pracy to moge odpoczac :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy dziś 8 dzień i pozbyliśmy się pępuszka ;)

byłam dziś u dermatologa, który stwierdził że cierpię na osutkę ciążową(tzn. mój organizm nie radzi sobie z hormonami). Stąd swędząca wysypka na całym ciele. Nie pocieszył mnie faktem, że będzie to trwać do końca karmienia piersią, a leków za bardzo brać nie mogę, bo... karmię piersią. Dostałam coś na złagodzenie. Nie chce przestawać karmić, bo lubię to. Uwielbiam bliskość z moim dzieckiem i to, że mogę coś mu dać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas znowu nerwy przy cycku, prezenie stekanie lapanie puszczanie wiec zmienilam pozycje na taka z pod pachy- i po problemie :-) mala ladnie chwycila prawie pol piersi, rowno lykala, jadla 20 min. Ale nadal tylko u mnie chce

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:10

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk i jak rodzisz czy synek dalej siedzi w brzuszku ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mnk, nie martw się, dasz sobie radę. Dobrze, ze TŻ jest z Tobą :) dawaj znać jak idzie :)

Moje dziecko to jednak aniołek. Albo ktoś mi go podmienił ;)
    Tymek daje mamusi odpoczac :)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbiegajac od tematu dzieci..kiedyś któraś z Was zachwalala tu dobre slodkie wino. Nie pamiętam która ale nareszcie mogę spróbować :) Przypomni ktoś nazwe?

alicja_ lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:50

genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:10

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dalej nie śpi i marudzi. Tj jakas masakra. Za godzinę to karmie i daje mężowi niech jedzie z nim na przejażdżkę bo jak kolejnej nocy nie przespi to ja wysiadam...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa jaka herbatkę dajesz ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Pchełka, gdzie można kupić ten Milasan?

Madziu, niestety tylko w Niemczech lub w polskich aptekach internetowych.
    W Niemczech kosztuje 4,85 EUR.

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ja chyba dziś wróce do becika na noc. Po pierwsze dlatego ze czytam ksiązkę "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" i tam to zalecają a po drugie dlatego ze np Alicja tak właśnie usypia swoją Sare a to chyba najgrzeczniejsza dzidzia nasza :)

A powiedzcie mi proszę czy po każdym karmieniu usiłujecie uśpić swoje dzieciaki? Chodzi mi o to ile spią i jak wam pokazują ze potrzebuja drzemki albo zabawy.
    hej hej moja tez jest grzeczniutka :D Moje dziecko po karmieniu jak sobie odbeknie i pusci bączka :D to sadzam ją leżaczku bujaczku wlaczam melodyjke i z nią rozmawiam, kiedy widze ze robi sie marudna daje smoczka,przykładam pieluchę do buzi i bujam i odpływa :D A kiedy jest noc, to budzi mnie marudzeniem nakarmie czasem przewinę odbeknie i klade do lozeczka od razu nie rozmawiam ani nic, czasem sama zasypia od razu a czasem trzeba dac smoczek i wlaczyc karuzelke i wtedy lezy patrzy i zasypia :P Nie usiłuje jej usypiac w dzień tak od godziny 10 wtedy chwile ja zabawiam i pozniej spanie, a w nocy i nad ranem jest nauczona od razu po jedzeniu :-) A co do tego ile śpi, to róznie, zależy jaki ma dzień, bywa tak że w nocy potrafi 6 godzin spać, a bywa tak że bo 2,3 już sie budzi, w dzien potrafi spac po kazdym karmieniu 3 godziny, a bywa tak ze tylko godzinę śpi albo nawet krócej, ale generalnie trzymam sie godzin karmienia co 2,5h, 3h, jak chce szybciej po godzinie zdarza sie i tak, to daje wodę ciepłą przegotowaną i wtedy usiłuje uspić tuląc, dajać smoka i bujając, sprawdza się tez ''biały szum'' na youtubie :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC mam pytanie. Otóż na bliznie po lewej stronie mam dość duże zgrubienie i boli przy schylaniu i śniadaniu. Miała któraś tak ?
    I ile macie szwów ?

• mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzine temu bylo dopiero 3 cm, jeszcze troche przed nami :P

genoweffa lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja tobie juz przesypia cala noc Sarka?
    U nas na razie karmienie o 20 potem 2 i potem 7;) wiec z jedna pobudka w nocy.
    U nas na razie nie ma zadnych niepokojacych zmian w zachowaniu bo widze ze piszecie tu o jakims skoku rozwojowym.
    Czasami sama sie dziwie ze jestem w stanie je ogarnac i jeszcze znalezc czas do siebie np zeby pocwiczyc,pomalowac paznokcie czy cos przez chwile poczytac.
    Ale sa naprawde grzeczne ;) wiadomo ze jest wiecej pracy orzy takiej dwojce ale nie az tyle zebym nie niala czasu na nic. Na poczatku bylo znacznue gorzej. Teraz mamy wlasnie plan dnia i mniej wiecej stale godziny. Maz pracuje wiec ja sama sje nini za dnia zajmuje .
    Mam pytanie. Ile godzin tak wasze dzieci spia?
    Bo moje jak ta noc cala przespia od 21 do 7. To potem ida spac o 12 i spia do 15 i jeszcze od 16 do 18 godziny pospia.
    Karmie wlasnie o 21,2,7,11,15,18
    Wiec najbardziej sa aktywne rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:21

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Oby szybko poszło :-) Ja przy 3cm szłam na porodówe :D i 5 godzin rozkręcało się rozwarcie do 5cm :D i kolejne 4 godziny do kolejnego rozwarcia bodajże 8cm :D brrr az mam ciarki jak sobie to przypomne :D ale mimo tego bólu i ciężkiego porodu uważam ze to wspaniałe doświadczenie i fajnie jest przeżyć coś takiego :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Powodzenia! :* Rany juz ci sie suwaczki skonczyly :D

‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ