Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoz!omkavw 100% sie z toba zgadzam mimo ciezkiego porodu i ogromnego bolu jest to wspaniale przezycie ktore ja wspominam dobrze i oby dwa lata szybko minely i bedziemy sie starac o rodzenstwo dla KacperkaPoz!omka. wrote:Oby szybko poszło
Ja przy 3cm szłam na porodówe
i 5 godzin rozkręcało się rozwarcie do 5cm
i kolejne 4 godziny do kolejnego rozwarcia bodajże 8cm
brrr az mam ciarki jak sobie to przypomne
ale mimo tego bólu i ciężkiego porodu uważam ze to wspaniałe doświadczenie i fajnie jest przeżyć coś takiego 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:59
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:00
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
No misia wczoraj spał ładnie a dziś nic wiecie co najgorsze jest to że nie pomaga nic żadne suszarki, pieluchy nawet noszenie na rękach owijanie otulanie... Oczy mu lecą, odpływa i jestem pewna że że śpi i za 5 min otwiera oczy i znów marudzi
i jeszcze apetyt jakos mu przestał dopisywac teraz ledwo 50 ml zjadł
i tylko marudzi i marudzi i naprawdę myślę że to już nie brzuszek bo przy brzuszku się napinal i wogole a teraz tylko ueee ueeee ueeee ueeee i tak cały dzień... Poszlam się zdrzemnac to już mi się śniło to jego ueee ueee...
-
Mi$ia26 wrote:Poz!omkavw 100% sie z toba zgadzam mimo ciezkiego porodu i ogromnego bolu jest to wspaniale przezycie ktore ja wspominam dobrze i oby dwa lata szybko minely i bedziemy sie starac o potomstwo dla Kacperka

Ja się zalewam betonem, nie będę unieszczesliwiac kolejnego dziecka tym że je urodze
-
nick nieaktualnyAcikk wydaje mi sie ze teraz to Antos ma skok rozwojowy bo skoro nie brzuszek nie jest mu zimno/ goraco to moze akurat to gdzie na forum czytalam ze dziecko dopiero po 15 min zapada w twardy sen Kochana dasz rade kazda z nas ma w sobie niepojeta energie i wybij sobie z glowy mysli ze unieszczesliwiasz swoje dziecko bo ma najlepszych rodzicow na swiecie i nic tego nie zmieni moj tez dzis malo spal ale jednak cos spal i to jego eee eee od rana mam w uszach nawet jak spi musimy dac radeAcikk wrote:No misia wczoraj spał ładnie a dziś nic wiecie co najgorsze jest to że nie pomaga nic żadne suszarki, pieluchy nawet noszenie na rękach owijanie otulanie... Oczy mu lecą, odpływa i jestem pewna że że śpi i za 5 min otwiera oczy i znów marudzi
i jeszcze apetyt jakos mu przestał dopisywac teraz ledwo 50 ml zjadł
i tylko marudzi i marudzi i naprawdę myślę że to już nie brzuszek bo przy brzuszku się napinal i wogole a teraz tylko ueee ueeee ueeee ueeee i tak cały dzień... Poszlam się zdrzemnac to już mi się śniło to jego ueee ueee...
-

3 minuty bez marudzenia cud ze się udało zrobic zdjecie
Dżulia, Suerte, akira, Pchelkaa, MeGi2986, aannkkaa, Moniusia89, pati_zuzia, kwiatakacji, Kika428, alicja_, Piegus, bella88, emilka24, justyna14, m@rzenie, iNso87, Nadulka, genoweffa, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Poz!omka. wrote:hej hej moja tez jest grzeczniutka
Moje dziecko po karmieniu jak sobie odbeknie i pusci bączka
to sadzam ją leżaczku bujaczku wlaczam melodyjke i z nią rozmawiam, kiedy widze ze robi sie marudna daje smoczka,przykładam pieluchę do buzi i bujam i odpływa
A kiedy jest noc, to budzi mnie marudzeniem nakarmie czasem przewinę odbeknie i klade do lozeczka od razu nie rozmawiam ani nic, czasem sama zasypia od razu a czasem trzeba dac smoczek i wlaczyc karuzelke i wtedy lezy patrzy i zasypia
Nie usiłuje jej usypiac w dzień tak od godziny 10 wtedy chwile ja zabawiam i pozniej spanie, a w nocy i nad ranem jest nauczona od razu po jedzeniu
A co do tego ile śpi, to róznie, zależy jaki ma dzień, bywa tak że w nocy potrafi 6 godzin spać, a bywa tak że bo 2,3 już sie budzi, w dzien potrafi spac po kazdym karmieniu 3 godziny, a bywa tak ze tylko godzinę śpi albo nawet krócej, ale generalnie trzymam sie godzin karmienia co 2,5h, 3h, jak chce szybciej po godzinie zdarza sie i tak, to daje wodę ciepłą przegotowaną i wtedy usiłuje uspić tuląc, dajać smoka i bujając, sprawdza się tez ''biały szum'' na youtubie 
u nas na leżaczek jeszcze chyba za wczesnie. Poza tym mam wrazenie że coraz ciężej mi mały zasypia. Albo to moje nerwy już powoli zaczynają dawać o sobie znać bo już czuję zmęczenie. Dziś testuje owijanie w kocyk. Zobzczymy jak będzie zasypiał i spał. -
nick nieaktualny
-
My juz w domu, ufff
Dziewczyny chyba zbliża mi się nawał pokarmu, co robić? Ściągać ile się uda, czy tylko do uczucia ulgi? Nie chce, żeby piersi przyzwyczaił się do produkcji takiej ilości mleka
co z tym mlekiem potem robić?
-
nick nieaktualny
-
cytrynówka, do uczucia ulgi, mozesz załozyc stanik i wlozyc te wkladki laktacyjne, albo najlepiej przetnij na pół pampersa dziecka i wsadz w stanik
( kolezanka tak robiła
) bo mleka bedzie wszedzie pełno
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyJa też czytałam "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy i od-początku stosuję owijanie otulaczem, ciasno ściskam rączki, ale to w momencie kiedy kładę go spać i u Nas to otulanie się jak narazie sprawdza. Dziecko własnie często wybudza odruch moro, a spowijanie pozwala to wyciszyć.lips wrote:u nas na leżaczek jeszcze chyba za wczesnie. Poza tym mam wrazenie że coraz ciężej mi mały zasypia. Albo to moje nerwy już powoli zaczynają dawać o sobie znać bo już czuję zmęczenie. Dziś testuje owijanie w kocyk. Zobzczymy jak będzie zasypiał i spał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKolke to chyba ja mam ale nerkowa
strasznie brzuch mnie boli po lewej stronie pod zebrami. W ciazy 2 razy mialam kolke nerkowami lezalam w szpitalu 2 tyg, ale mialam tez temp, a teraz bol taki sam jak wtedy ale temp nie mam. Z boku nie zasne pomimo ze Mloda spi a maz w pracy. Co moge przeciwbolowego przy kp???
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

?