Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylips wrote:Ja chyba dziś wróce do becika na noc. Po pierwsze dlatego ze czytam ksiązkę "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" i tam to zalecają a po drugie dlatego ze np Alicja tak właśnie usypia swoją Sare a to chyba najgrzeczniejsza dzidzia nasza

A powiedzcie mi proszę czy po każdym karmieniu usiłujecie uśpić swoje dzieciaki? Chodzi mi o to ile spią i jak wam pokazują ze potrzebuja drzemki albo zabawy.
No ja właśnie narazie usypiam w beciku/tzn. rożku, ale boje się, że niebawem się to skończy bo wyrasta.
A jednak dzieci lubią być bezpiecznie zawinięte.
Ja po każdym karmieniu usypiam. Zazwyczaj jest tak, że zasypia od razu, a jeżeli nie chce spać (widzę, że leży i ma oczy jak 5zł) albo wybudzi się po jakimś czasie to wtedy idziemy się "bawić". -
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Alicja tobie juz przesypia cala noc Sarka?
U nas na razie karmienie o 20 potem 2 i potem 7;) wiec z jedna pobudka w nocy.
U nas na razie nie ma zadnych niepokojacych zmian w zachowaniu bo widze ze piszecie tu o jakims skoku rozwojowym.
Czasami sama sie dziwie ze jestem w stanie je ogarnac i jeszcze znalezc czas do siebie np zeby pocwiczyc,pomalowac paznokcie czy cos przez chwile poczytac.
Ale sa naprawde grzeczne
wiadomo ze jest wiecej pracy orzy takiej dwojce ale nie az tyle zebym nie niala czasu na nic. Na poczatku bylo znacznue gorzej. Teraz mamy wlasnie plan dnia i mniej wiecej stale godziny. Maz pracuje wiec ja sama sje nini za dnia zajmuje .
Mam pytanie. Ile godzin tak wasze dzieci spia?
Bo moje jak ta noc cala przespia od 21 do 7. To potem ida spac o 12 i spia do 15 i jeszcze od 16 do 18 godziny pospia.
Karmie wlasnie o 21,2,7,11,15,18
Wiec najbardziej sa aktywne rano.
Sarka już przesypia całą noc. Spi od 22 do 6 rano i nawet nie kwęknie. Czyli 8h w nocy. W dzień też dużo śpi, ale nie potrafię zliczyć ile.
Karmienia: 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00.
Widzę, że też masz z dziewczynami ustalony cały cykl dnia - to jest na prawdę bardzo pomocne.
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycytrynówka wrote:My juz w domu, ufff
Dziewczyny chyba zbliża mi się nawał pokarmu, co robić? Ściągać ile się uda, czy tylko do uczucia ulgi? Nie chce, żeby piersi przyzwyczaił się do produkcji takiej ilości mleka
co z tym mlekiem potem robić?
Moja położna mówiła żeby ściągać tylko do ulgi, bo jak ściągniesz za dużo to możesz tylko pobudzić produkcje. -
nick nieaktualnyDziewczyny płaczących maluszków, łączę się z Wami w bólu...Dzisiaj Paula odstawia cyrki

Jak zawsze ślicznie śpi, je, robi kupencję itd tak dzisiaj nie chce zasnąć wieczorem.
Acikk, Antek na pewno jest już przemęczony. Możesz mu zaparzyć melisę, ale torebkę po zalaniu wrzątkiem wyciągasz jak doliczysz do 5. Przemęczenie u dzieci, tak jak u dorosłych utrudnia usnięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Kolke to chyba ja mam ale nerkowa
strasznie brzuch mnie boli po lewej stronie pod zebrami. W ciazy 2 razy mialam kolke nerkowami lezalam w szpitalu 2 tyg, ale mialam tez temp, a teraz bol taki sam jak wtedy ale temp nie mam. Z boku nie zasne pomimo ze Mloda spi a maz w pracy. Co moge przeciwbolowego przy kp???
Mi w szpitalu dawali paracetamol (wtedy jeszcze myślałam, że będę KP)
-
Antek leży na mnie juz pol godziny. Smoka wyplul i dałabym se rękę uciąć ze śpi a wiem ze jak to odloze to będzie 5 min i ryk. Dotychczas wypadniety smok oznaczał pewniak ze spi Ale już niee
Pchelka niestety nie posiadam teraz melisy w domu
-
nick nieaktualnyAcikk chcesz powiedziec ze twoj Antos prawie nie spal od 2 w nocy?
ranyy
U mnie z Julii jest taki przytulaczek. Najlepiej u mamy. Sama tez zasnie prxy siostrze ale u mnie na rekach po 2minutach juz spi. Nie musze jej bujac czy kolysac tylko po prostu ja wezne na rece i ona juz spi jak mnie wyczuwa i potrm odkladam do lozeczka do siostry i spi. Ale znowu zal mi Kasi ze oba sama zasypia
dlatego potem sie to staram jakos wynagradzac. Ciagle robie jakies wyrzuty sobie ze ktoras czesciej nosze ale wiecej przytulam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszedzie dobrze ale u mamy najlepiej
http://iv.pl/images/10667416646567651456.jpg
http://iv.pl/images/34048895617225014013.jpg
alicja_, nataliano, Madzisek, Acikk, pati_zuzia, Suerte, Matleena, Dżulia, Moniusia89, emilka24, kwiatakacji, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

?