SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa pyralgine. Ja miałam ta kolke po porodzie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kurwa boli ze ja pierdole

Matleena, alicja_, kwiatakacji, Madzisek, Pchelkaa, justyna14, Nadulka lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy kp można paracetamol, ibuprom, ibuprofen, apap

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze placz przy kolce moze trwac nawet kilka godzin a szwagierka mowila ze moze i caly dzien i noc plakac

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:10

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Rodzisz kochana rodzisz 98 miejsce czeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa porod to mały Pikuś przy tym ze nie śpię od dwóch dni :P

alicja_, Suerte, Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ja chyba dziś wróce do becika na noc. Po pierwsze dlatego ze czytam ksiązkę "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" i tam to zalecają a po drugie dlatego ze np Alicja tak właśnie usypia swoją Sare a to chyba najgrzeczniejsza dzidzia nasza :)

A powiedzcie mi proszę czy po każdym karmieniu usiłujecie uśpić swoje dzieciaki? Chodzi mi o to ile spią i jak wam pokazują ze potrzebuja drzemki albo zabawy.

No ja właśnie narazie usypiam w beciku/tzn. rożku, ale boje się, że niebawem się to skończy bo wyrasta.
    A jednak dzieci lubią być bezpiecznie zawinięte.

Ja po każdym karmieniu usypiam. Zazwyczaj jest tak, że zasypia od razu, a jeżeli nie chce spać (widzę, że leży i ma oczy jak 5zł) albo wybudzi się po jakimś czasie to wtedy idziemy się "bawić".

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja tobie juz przesypia cala noc Sarka?
    U nas na razie karmienie o 20 potem 2 i potem 7;) wiec z jedna pobudka w nocy.
    U nas na razie nie ma zadnych niepokojacych zmian w zachowaniu bo widze ze piszecie tu o jakims skoku rozwojowym.
    Czasami sama sie dziwie ze jestem w stanie je ogarnac i jeszcze znalezc czas do siebie np zeby pocwiczyc,pomalowac paznokcie czy cos przez chwile poczytac.
    Ale sa naprawde grzeczne ;) wiadomo ze jest wiecej pracy orzy takiej dwojce ale nie az tyle zebym nie niala czasu na nic. Na poczatku bylo znacznue gorzej. Teraz mamy wlasnie plan dnia i mniej wiecej stale godziny. Maz pracuje wiec ja sama sje nini za dnia zajmuje .
    Mam pytanie. Ile godzin tak wasze dzieci spia?
    Bo moje jak ta noc cala przespia od 21 do 7. To potem ida spac o 12 i spia do 15 i jeszcze od 16 do 18 godziny pospia.
    Karmie wlasnie o 21,2,7,11,15,18
    Wiec najbardziej sa aktywne rano.

Sarka już przesypia całą noc. Spi od 22 do 6 rano i nawet nie kwęknie. Czyli 8h w nocy. W dzień też dużo śpi, ale nie potrafię zliczyć ile.
    Karmienia: 6:00, 9:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00.
    Widzę, że też masz z dziewczynami ustalony cały cykl dnia - to jest na prawdę bardzo pomocne.

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    My juz w domu, ufff :) Dziewczyny chyba zbliża mi się nawał pokarmu, co robić? Ściągać ile się uda, czy tylko do uczucia ulgi? Nie chce, żeby piersi przyzwyczaił się do produkcji takiej ilości mleka :/ co z tym mlekiem potem robić?

Moja położna mówiła żeby ściągać tylko do ulgi, bo jak ściągniesz za dużo to możesz tylko pobudzić produkcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny płaczących maluszków, łączę się z Wami w bólu...Dzisiaj Paula odstawia cyrki :-P
    Jak zawsze ślicznie śpi, je, robi kupencję itd tak dzisiaj nie chce zasnąć wieczorem.

Acikk, Antek na pewno jest już przemęczony. Możesz mu zaparzyć melisę, ale torebkę po zalaniu wrzątkiem wyciągasz jak doliczysz do 5. Przemęczenie u dzieci, tak jak u dorosłych utrudnia usnięcie :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia całą dobę ma kolke o.O?

Ponoć kolki mogą trwać nawet po ok. 10h..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kolke to chyba ja mam ale nerkowa :-( strasznie brzuch mnie boli po lewej stronie pod zebrami. W ciazy 2 razy mialam kolke nerkowami lezalam w szpitalu 2 tyg, ale mialam tez temp, a teraz bol taki sam jak wtedy ale temp nie mam. Z boku nie zasne pomimo ze Mloda spi a maz w pracy. Co moge przeciwbolowego przy kp???

Mi w szpitalu dawali paracetamol (wtedy jeszcze myślałam, że będę KP) :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek leży na mnie juz pol godziny. Smoka wyplul i dałabym se rękę uciąć ze śpi a wiem ze jak to odloze to będzie 5 min i ryk. Dotychczas wypadniety smok oznaczał pewniak ze spi Ale już niee

Pchelka niestety nie posiadam teraz melisy w domu :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk chcesz powiedziec ze twoj Antos prawie nie spal od 2 w nocy? :O ranyy

U mnie z Julii jest taki przytulaczek. Najlepiej u mamy. Sama tez zasnie prxy siostrze ale u mnie na rekach po 2minutach juz spi. Nie musze jej bujac czy kolysac tylko po prostu ja wezne na rece i ona juz spi jak mnie wyczuwa i potrm odkladam do lozeczka do siostry i spi. Ale znowu zal mi Kasi ze oba sama zasypia :/ dlatego potem sie to staram jakos wynagradzac. Ciagle robie jakies wyrzuty sobie ze ktoras czesciej nosze ale wiecej przytulam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probowalam wczoraj nie wybudzac malego i co przed 4 pobudka i przed 8 a w dzien niechce sie tak wybudzac sam jak w nocy.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmuje próbę odlozenia chłopczyka do kołyski :P ale bez większych nadziei :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Podejmuje próbę odlozenia chłopczyka do kołyski :P ale bez większych nadziei :P
    Powodzenia!!;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie dobrze ale u mamy najlepiej
    http://iv.pl/images/10667416646567651456.jpg
    http://iv.pl/images/34048895617225014013.jpg

alicja_, nataliano, Madzisek, Acikk, pati_zuzia, Suerte, Matleena, Dżulia, Moniusia89, emilka24, kwiatakacji, MeGi2986, m@rzenie, Nadulka, iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:

Trzymam kciuki!!!

‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ