SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto ja, cześć Ciotki!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ed4ccce8acb.jpg

kwiatakacji, pati_zuzia, genoweffa, rewelka, Marta0912, dorciamw, emilka24, Acikk, Moniusia89, Suerte, revvelka, Matleena, Pchelkaa, akira, Madzisek, m@rzenie, Piegus, Dżulia, aannkkaa, Nadulka, KASIAG24, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa nie wiem ile mały waży teraz, ale na pewno jest za mały żeby zmienić pampersy na większe. :)

Acikk, z tym betonem to się uśmiałam- jak mi szwy puszczą to będziesz mnie cerować! :D :D Ja proponuję taką pułapkę jak na zwierzęta co odgryza wszystko co włazi do środka :P

Dziewczyny, ile brałyście Bromergon? ja dostałam na dwa tygodnie, ale właściwie już mi z cycków powietrze zeszło :P jak nacisnę to leci maksymalnie jedna kropelka...

alicja_, Acikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wciąż kłopoty z brzuszkiem i spaniem. W dzień pomaga leżaczek-bujaczek (dla dzieci od pierwszych dni) + smoczek + głośna suszara z yt.

SLiczne macie dzieciaczki :)

Moniusia89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny;) pewnie już mnie wykreslilyscie ze swojego grona bo ponad miesiąc się nie odzywalam ale uwierzcie przy twinnsach ciężko;) tylko czasami Was podczytalam ale nawet nie było kiedy pisać;) dlatego podziwiam Cię Flakonik kiedy Ty masz czas na forum przy 2;)

U mnie na szczęście dzieci grzeczne, nie mam z nimi większych problemów ale samo na karmienie odbicie uśpienie na zmiany zajmuje cały dzień chociaż mam teściową do pomocy ją tylko dziećmi się zajmuje;)
    Karmie jeszcze piersią ale muszę dokarmiac mm bo dzieci coraz więcej potrzebują a piersi nie nadazaja;)
    Sliczne macie dzidziusie;) faktycznie te grudniowe bobasy urodziwa;)

Pozdrawiam i składam najlepsze życzenia na 2016r oby nasze dzieciaki grzeczne były;) jak będę miała chwilę powtarzam się coś naskrobac;)

ZieloneOliwki, kwiatakacji, Matleena, Pchelkaa, genoweffa, Madzisek, m@rzenie, Dżulia, Nadulka, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Co sie dzieje z moim dzieckiem??? Ktos mi je podmienil. Od rana przespala ze 40 min wszystkiego :-( caly czas na cycku lub na rekach u mnie by chciala, co ja odloze bo zasnela to sie budzi i placz. Juz sily nie mam :-( dobrze ze maz jest to ugotowal poprasowal pranie zrobil i ja noglam sie ogarnac, ale co bedzie w nocy nie mam pojecia :-( juz mam mysli zeby do rodzicow na noc pojechac ale co to da jak ona tylko u mnie chce :-( waga Irenki teraz daje mi sie we znaki :-(
    Może to skok rozwojowy? Poczytane o skokach http://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/raz_burza_raz_sloneczko_skoki_rozwojowe_w_pierwszym_roku_zycia_dziecka.html

Mi to ułatwiło zrozumienie dzieci i przygotowanie się psychiczne na kolejne trudne tygodnie;) chociaż moije są wczesniakami to dokładnie w tych podanych tygodniach dają się we znaki;)

dorciamw, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pchelkaaa nie wiem ile mały waży teraz, ale na pewno jest za mały żeby zmienić pampersy na większe. :)

Acikk, z tym betonem to się uśmiałam- jak mi szwy puszczą to będziesz mnie cerować! :D :D Ja proponuję taką pułapkę jak na zwierzęta co odgryza wszystko co włazi do środka :P

Dziewczyny, ile brałyście Bromergon? ja dostałam na dwa tygodnie, ale właściwie już mi z cycków powietrze zeszło :P jak nacisnę to leci maksymalnie jedna kropelka...

Ja brałam 1,5 tygodnia i pokarm zanikł. Byłam szczęśliwa, odstawiłam i dostałam zapalenia piersi i nawału po kilku dniach....
    Więc wróciłam do bromergonu i brałam jeszcze 2 tygodnie.
    Nie odstawiaj wcześniej lepiej :(

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:54

ZieloneOliwki, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zastanawiam się czy chociaż nie zmniejszyć dawki i nie brać 1 na dobę, bo jestem nieprzytomna po tych dwóch...

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:20

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moze i nas to ten skok rozwojowy? Bo by pasowało w czwartek antek będzie miał 6 tyg. Dzisiaj tylko jak na mnie leży to jest spokojny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 16:51

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy maluchy na sobie kładziecie? Na boku? Bo Ja się boję że cycami go uduszę.

Kate dzięki za linka bardzo przydatne

Pchelkaa Acikk idealnie pasuje do skoku rozwojowego :)

Alicja to Ja właśnie teraz mam depresję, to na pewno to:) dzięki za odpowiedzi bardzo pomogły.

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ją też na początku miałam załamanie nerwowe i trwało to ok 3 tyg nic mnie ie cieszyło a jeszcze problemy z KP dobijaly ale po 3 tyg przeszło i teraz jest ok wiec i u Was będzie lepiej;) teraz te problemy które wydawały mi się ogromne w 1 miesiącu są drobnostka i się z nich śmieje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba dzisiaj tez daje o sobie znać ten skok rozwojowy. Mała tylko przy cycku i na rękach. Od 5 do 15 nie spała.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka moj nie śpi od 2 w nocy...

Mam chyba najbardziej nieszczesliwe dziecko świata.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka, ja na boku ale nie mam problemu bo nie mam czym go udusić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba ten skok rozwojowy, mam nadzieje.
    Spi 20 min juz, ale z suszarka w tle :-)
    A smialam sie z siostry ze blizniaki jej usypiaja przy okapie :-D przynajmniej pogotowac dziewczyna mogla :-D a teraz chlopcy jej zabkuja i obaj na rekach tylko by chcieli u niej- pomimo ze od malego usypiali sami i temperature maja i takie marudy a ona sama z nimi od 6 do 17. A jak ostatnio spalam u niej z mloda to cala noc chlopcy nie spali tylko cyrk i lament jak nie jeden to drugi :-o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:27

• mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala sn ale kurde boje sie ze bedzie naprawde z 5 kg :P i sie boje ze nie dam rady, chociaz wolalabym uniknac cesarki. Jestem juz na sali, calkiem niezle tu jest powiem wam:D tezet ma lejzi boja i zaraz go popsuje :P i bedziemy czekac.

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revvelka, Acik mamy dzieci w podobnym wieku, chyba to naprawde ten skok rozwojowy moja sie wlasnie obudzila, od 7 rano spala godzine. Tak mi jej szkoda jak widze ze sie meczy, ale przeczytalam ten artykul co wrzucila Kate i pocieszam sie ze kilka dni i to minie. A poki co musze sie uzbroic w cierpliwosc i byc z mloda poprostu w tych ciezkich dniach

‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ