SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Lenka nie wygląda mi na spiaca :D

Kurde nie wiem o co chodzi antkowi z tymi kulami właśnie się obsral aż po uszy i normalna kupa była to już nie kumam czemu się tak męczy z tym :/

Genoweffo ależ masz kluseczke :D

Pchelko a Ty czemu zdecydowałas się na karmienie mm jeśli można wiedzieć :)?

genoweffa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super Antek :D zalapalas się na ta darmowa sesje ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal :( biedny :(

Acik, a próbowałaś katetera z firmy windy to te rurki do pupy, dzięki nim gazy się ulatniają i ułatwia zrobienie kupki. Mój miał wczoraj kolkę, i nie mógł zrobić kupki pomasowałam brzuszek włożyłam rurkę i odrazu dziecko szczęśliwe. Szczerze polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    miałam Cię pytać, Ty bedziesz prosić o te szczepionki co w Polsce robia w 1 dobie życia, a w UK nie?

Gabrysia szczepilam ta 5w1 tylko plus pneumokoki i rotawirusy i z Maksiem tez tak postapie, czyli podstawowe szczepienie. A od tego roku szczepia tez na menigokoki typu C ale to w 12 tygodniu jesli dobrze pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:06

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk bo to ustawienie jeszcze do sweet foci;D a tak naprawde to telefonem sie zainteresowala ;) ale spoko zaraz schowalam tetra na oczka i odlot ze smokiem aha i zapomniałam dodać od wczoraj pod okapem:ppp

Hahaha ah te metody :D u nas wczoraj działała tetra na oczy dziś już nie działa :P za to suszarka z YouTube non stop prawie leci heheh albo szumis ale generalnie teraz oczy jak 5 zł i nic nie pomaga wiec leży i kontempluje :D

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole mąż wrócił z pracy o 6 mały nie spal to wypilismy po drinie haha nie ma jak drin o 6 rano po nieprzespanej nocy kopał potrójnie :P

alicja_, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia super Antek :D zalapalas się na ta darmowa sesje ??

taaaak :) a mój Antek to też blondynek, tylko jeszcze ma mało włosków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia!
    Dziewczny śliczne zdjęcia, cudne te nasze dzieciaczki.
    U nas noc nie najlepsza, prężenie, stękanie , a kupa dopiero rano. Podobnie jak Pchełka karmimy cały dzień piersią i na noc dajemy 120 ml mm i właśnie w nocy i nad ranem są problemy z kupą.
    Inso szczepicie w tym samym dniu rota i pneumokoki? Nam lekarz mówił żeby robić to z 2 tyg poślizgiem. My zaczynamy szczepionki w 9 nie w 6 tyg. Dajemy małej podrosnąć. No i też zastanawiamy się nad meingokokami typu B . Szczepiła któraś już lub ma zamiar szczepić?

Mała dzisiaj też przytulas, śpi u męża na rękach, w koszu się od razu budzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie te mleko MILASAN można kupić? zastanawiamy się nad zmianą mleka, ale nie słyszałam nigdy o tym i zastanawiam się czy łatwo je dostać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja też dziś pierwszy raz sama i pierwszy raz musiałam Lenke zostawić samą z moją mamą, bo musiałam wyjść. Co za stres.. bo moja mama to z tych co wszystko wie najlepiej. No ale to temat rzeka.. Całe szczęście malutka była grzeczna i spała.
    Pytałam Was wczoraj o wybudzanie w nocy (karmię mm) i stwierdziłam, że poprostu zrobię jej w nocy dłuższe przerwy. W dzień je co 3h a w nocy co 4h. Tylko jeszcze chcialabym jej zmienić te godziny i nie wiem jak to zrobić, żeby jej nie rozregulowac :) Chodzi o noc-teraz je 21, 1,5,9,12,15,18 a chcialabym aby noc zaczynala od 23. Macie jakąś złotą radę? :) No i wczoraj pisalam, ze tak domaga sie jedzenia a teraz jej sie odmienilo i zjada zaledwie 80ml.

Jeżeli chodzi o noc to my od 4 tygodnia przestaliśmy wybudzać. Przed 4 tygodniem budziliśmy co 4godziny, a przed 2tygodniem życia budziliśmy co 3godziny.
    Teraz jeszcze Twoja mała powinna jeść 7razy dziennie (do 4tygodnia). A od 4 tygodnia już wystarczy jej 6razy więc proponuje od wtedy zmienić godziny. W dzień nasze dzieci jedzą tak samo tj. 9,12,15,18 ;-) Później ja robie 22 i 6.

Jak moja była w wieku Twojej to karmiłam: 24,4,8,11,14,17,20.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Alicja też się zastanawiam nad spiralą, na razie nie planujemy więcej dzieciaczków.

MNK trzymam kciuki za szybki poród.

Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
    Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    taaaak :) a mój Antek to też blondynek, tylko jeszcze ma mało włosków :P

My się nie zalapalosmy bo pani fotograf miała chore dziecko i nam odwołała :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia!

Acik ja też byłam na tej sesji!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji a jest juz taka szczepionka na typ B? Bo z tego co sie orientuje najczrsciej dzieci choruja na tyb B i C ake nie ma jeszcze tej szczepionki B
    My szczepilismy meningokoki typu C

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:02

Pchelkaa, Ola_45, Moniusia89, rewelka, akira, Suerte, justyna14, MeGi2986, kwiatakacji, m@rzenie, pati_zuzia, aannkkaa, Dżulia, Marta0912, genoweffa, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
    Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie?

Ja już mówiłam do meza ze poproszę panią dr by zalała mnie betonem :D

Nadulka, Pchelkaa, alicja_, Kika428 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genowefa piekna corcia, jakie pucki ma sliczne, moja tez takie ma, moglabym caly czas calowac.:-)
    Kwiatakacji a jakie mleko podajesz? Ja dzis przez caly dzien sprobuje nazbierac 120 ml swojego mleka laktatorem i podam na noc, zobacze czy rano bedzie problem z kupa i prezeniem. Mam juz 70ml. Jestem w szoku Inso ze tobie na raz udaje sie sciagnac np 100 ml :-) zazdroszcze, w dodatku ze ja na recznym lece :-P
    Maz dzis zaczyna nocki wiec moze byc ciekawie :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka ale cudo !!! <3

Alicja a tak serio to spiralka ma chyba taka sama skuteczność jak tabsy , wiesz 100% daje tylko szklanka wody zamiast :D

Orientujecoe się jakie są wogole koszty takiej spirali ? Kurwantj nie fair nie dość ze my kobiety musimy rodzic dzieciaki to potem musimy się truć tabsami spiralkami i kij się czym. Kobiety mają gorzej w życiu

Jak to dobrze ze mam syna :D

Nadulka, alicja_, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ