Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso Lenka nie wygląda mi na spiaca :D

Kurde nie wiem o co chodzi antkowi z tymi kulami właśnie się obsral aż po uszy i normalna kupa była to już nie kumam czemu się tak męczy z tym :/

Genoweffo ależ masz kluseczke :D

Pchelko a Ty czemu zdecydowałas się na karmienie mm jeśli można wiedzieć :)?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super Antek :D zalapalas się na ta darmowa sesje ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal :( biedny :(

Acik, a próbowałaś katetera z firmy windy to te rurki do pupy, dzięki nim gazy się ulatniają i ułatwia zrobienie kupki. Mój miał wczoraj kolkę, i nie mógł zrobić kupki pomasowałam brzuszek włożyłam rurkę i odrazu dziecko szczęśliwe. Szczerze polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    miałam Cię pytać, Ty bedziesz prosić o te szczepionki co w Polsce robia w 1 dobie życia, a w UK nie?

Gabrysia szczepilam ta 5w1 tylko plus pneumokoki i rotawirusy i z Maksiem tez tak postapie, czyli podstawowe szczepienie. A od tego roku szczepia tez na menigokoki typu C ale to w 12 tygodniu jesli dobrze pamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:06

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Acikk bo to ustawienie jeszcze do sweet foci;D a tak naprawde to telefonem sie zainteresowala ;) ale spoko zaraz schowalam tetra na oczka i odlot ze smokiem aha i zapomniałam dodać od wczoraj pod okapem:ppp

Hahaha ah te metody :D u nas wczoraj działała tetra na oczy dziś już nie działa :P za to suszarka z YouTube non stop prawie leci heheh albo szumis ale generalnie teraz oczy jak 5 zł i nic nie pomaga wiec leży i kontempluje :D

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole mąż wrócił z pracy o 6 mały nie spal to wypilismy po drinie haha nie ma jak drin o 6 rano po nieprzespanej nocy kopał potrójnie :P

nick nieaktualny, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia super Antek :D zalapalas się na ta darmowa sesje ??

taaaak :) a mój Antek to też blondynek, tylko jeszcze ma mało włosków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia!
    Dziewczny śliczne zdjęcia, cudne te nasze dzieciaczki.
    U nas noc nie najlepsza, prężenie, stękanie , a kupa dopiero rano. Podobnie jak Pchełka karmimy cały dzień piersią i na noc dajemy 120 ml mm i właśnie w nocy i nad ranem są problemy z kupą.
    Inso szczepicie w tym samym dniu rota i pneumokoki? Nam lekarz mówił żeby robić to z 2 tyg poślizgiem. My zaczynamy szczepionki w 9 nie w 6 tyg. Dajemy małej podrosnąć. No i też zastanawiamy się nad meingokokami typu B . Szczepiła któraś już lub ma zamiar szczepić?

Mała dzisiaj też przytulas, śpi u męża na rękach, w koszu się od razu budzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie te mleko MILASAN można kupić? zastanawiamy się nad zmianą mleka, ale nie słyszałam nigdy o tym i zastanawiam się czy łatwo je dostać

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Ja też dziś pierwszy raz sama i pierwszy raz musiałam Lenke zostawić samą z moją mamą, bo musiałam wyjść. Co za stres.. bo moja mama to z tych co wszystko wie najlepiej. No ale to temat rzeka.. Całe szczęście malutka była grzeczna i spała.
    Pytałam Was wczoraj o wybudzanie w nocy (karmię mm) i stwierdziłam, że poprostu zrobię jej w nocy dłuższe przerwy. W dzień je co 3h a w nocy co 4h. Tylko jeszcze chcialabym jej zmienić te godziny i nie wiem jak to zrobić, żeby jej nie rozregulowac :) Chodzi o noc-teraz je 21, 1,5,9,12,15,18 a chcialabym aby noc zaczynala od 23. Macie jakąś złotą radę? :) No i wczoraj pisalam, ze tak domaga sie jedzenia a teraz jej sie odmienilo i zjada zaledwie 80ml.

Jeżeli chodzi o noc to my od 4 tygodnia przestaliśmy wybudzać. Przed 4 tygodniem budziliśmy co 4godziny, a przed 2tygodniem życia budziliśmy co 3godziny.
    Teraz jeszcze Twoja mała powinna jeść 7razy dziennie (do 4tygodnia). A od 4 tygodnia już wystarczy jej 6razy więc proponuje od wtedy zmienić godziny. W dzień nasze dzieci jedzą tak samo tj. 9,12,15,18 ;-) Później ja robie 22 i 6.

Jak moja była w wieku Twojej to karmiłam: 24,4,8,11,14,17,20.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Alicja też się zastanawiam nad spiralą, na razie nie planujemy więcej dzieciaczków.

MNK trzymam kciuki za szybki poród.

Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
    Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    taaaak :) a mój Antek to też blondynek, tylko jeszcze ma mało włosków :P

My się nie zalapalosmy bo pani fotograf miała chore dziecko i nam odwołała :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk powodzenia!

Acik ja też byłam na tej sesji!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji a jest juz taka szczepionka na typ B? Bo z tego co sie orientuje najczrsciej dzieci choruja na tyb B i C ake nie ma jeszcze tej szczepionki B
    My szczepilismy meningokoki typu C

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:02

nick nieaktualny, Ola_45, Moniusia89, rewelka, akira, nick nieaktualny, justyna14, nick nieaktualny, nick nieaktualny, m@rzenie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
    Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie?

Ja już mówiłam do meza ze poproszę panią dr by zalała mnie betonem :D

Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kika428 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genowefa piekna corcia, jakie pucki ma sliczne, moja tez takie ma, moglabym caly czas calowac.:-)
    Kwiatakacji a jakie mleko podajesz? Ja dzis przez caly dzien sprobuje nazbierac 120 ml swojego mleka laktatorem i podam na noc, zobacze czy rano bedzie problem z kupa i prezeniem. Mam juz 70ml. Jestem w szoku Inso ze tobie na raz udaje sie sciagnac np 100 ml :-) zazdroszcze, w dodatku ze ja na recznym lece :-P
    Maz dzis zaczyna nocki wiec moze byc ciekawie :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka ale cudo !!! <3

Alicja a tak serio to spiralka ma chyba taka sama skuteczność jak tabsy , wiesz 100% daje tylko szklanka wody zamiast :D

Orientujecoe się jakie są wogole koszty takiej spirali ? Kurwantj nie fair nie dość ze my kobiety musimy rodzic dzieciaki to potem musimy się truć tabsami spiralkami i kij się czym. Kobiety mają gorzej w życiu

Jak to dobrze ze mam syna :D

Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ ‹ 2260 2261 2262 2263 2264 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ