Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso Lenka nie wygląda mi na spiaca

Kurde nie wiem o co chodzi antkowi z tymi kulami właśnie się obsral aż po uszy i normalna kupa była to już nie kumam czemu się tak męczy z tym
Genoweffo ależ masz kluseczke
Pchelko a Ty czemu zdecydowałas się na karmienie mm jeśli można wiedzieć
?
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal
biedny 
Acik, a próbowałaś katetera z firmy windy to te rurki do pupy, dzięki nim gazy się ulatniają i ułatwia zrobienie kupki. Mój miał wczoraj kolkę, i nie mógł zrobić kupki pomasowałam brzuszek włożyłam rurkę i odrazu dziecko szczęśliwe. Szczerze polecam -
nick nieaktualnySuerte wrote:miałam Cię pytać, Ty bedziesz prosić o te szczepionki co w Polsce robia w 1 dobie życia, a w UK nie?
Gabrysia szczepilam ta 5w1 tylko plus pneumokoki i rotawirusy i z Maksiem tez tak postapie, czyli podstawowe szczepienie. A od tego roku szczepia tez na menigokoki typu C ale to w 12 tygodniu jesli dobrze pamietam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 13:06
-
iNso87 wrote:Acikk bo to ustawienie jeszcze do sweet foci;D a tak naprawde to telefonem sie zainteresowala
ale spoko zaraz schowalam tetra na oczka i odlot ze smokiem aha i zapomniałam dodać od wczoraj pod okapem:ppp
Hahaha ah te metody
u nas wczoraj działała tetra na oczy dziś już nie działa
za to suszarka z YouTube non stop prawie leci heheh albo szumis ale generalnie teraz oczy jak 5 zł i nic nie pomaga wiec leży i kontempluje
iNso87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnk powodzenia!
Dziewczny śliczne zdjęcia, cudne te nasze dzieciaczki.
U nas noc nie najlepsza, prężenie, stękanie , a kupa dopiero rano. Podobnie jak Pchełka karmimy cały dzień piersią i na noc dajemy 120 ml mm i właśnie w nocy i nad ranem są problemy z kupą.
Inso szczepicie w tym samym dniu rota i pneumokoki? Nam lekarz mówił żeby robić to z 2 tyg poślizgiem. My zaczynamy szczepionki w 9 nie w 6 tyg. Dajemy małej podrosnąć. No i też zastanawiamy się nad meingokokami typu B . Szczepiła któraś już lub ma zamiar szczepić?
Mała dzisiaj też przytulas, śpi u męża na rękach, w koszu się od razu budzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Ja też dziś pierwszy raz sama i pierwszy raz musiałam Lenke zostawić samą z moją mamą, bo musiałam wyjść. Co za stres.. bo moja mama to z tych co wszystko wie najlepiej. No ale to temat rzeka.. Całe szczęście malutka była grzeczna i spała.
Pytałam Was wczoraj o wybudzanie w nocy (karmię mm) i stwierdziłam, że poprostu zrobię jej w nocy dłuższe przerwy. W dzień je co 3h a w nocy co 4h. Tylko jeszcze chcialabym jej zmienić te godziny i nie wiem jak to zrobić, żeby jej nie rozregulowac
Chodzi o noc-teraz je 21, 1,5,9,12,15,18 a chcialabym aby noc zaczynala od 23. Macie jakąś złotą radę?
No i wczoraj pisalam, ze tak domaga sie jedzenia a teraz jej sie odmienilo i zjada zaledwie 80ml.
Jeżeli chodzi o noc to my od 4 tygodnia przestaliśmy wybudzać. Przed 4 tygodniem budziliśmy co 4godziny, a przed 2tygodniem życia budziliśmy co 3godziny.
Teraz jeszcze Twoja mała powinna jeść 7razy dziennie (do 4tygodnia). A od 4 tygodnia już wystarczy jej 6razy więc proponuje od wtedy zmienić godziny. W dzień nasze dzieci jedzą tak samo tj. 9,12,15,18
Później ja robie 22 i 6.
Jak moja była w wieku Twojej to karmiłam: 24,4,8,11,14,17,20. -
nick nieaktualnyrewelka wrote:
Alicja też się zastanawiam nad spiralą, na razie nie planujemy więcej dzieciaczków.
MNK trzymam kciuki za szybki poród.
Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
[wiadomość wyedytowana]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:02
Pchelkaa, Ola_45, Moniusia89, rewelka, akira, Suerte, justyna14, MeGi2986, kwiatakacji, m@rzenie, pati_zuzia, aannkkaa, Dżulia, Marta0912, genoweffa, iNso87, Madzisek lubią tę wiadomość
01.12.2015👸
02.06.2023 🤴 -
alicja_ wrote:Kurcze tylko ja to się boje troche tej sprali - w sensie, że wpadniemy...
Ma chyba odrobinkę mniejszą skuteczność niż tabletki, nie?
Ja już mówiłam do meza ze poproszę panią dr by zalała mnie betonem
Nadulka, Pchelkaa, alicja_, Kika428 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGenowefa piekna corcia, jakie pucki ma sliczne, moja tez takie ma, moglabym caly czas calowac.

Kwiatakacji a jakie mleko podajesz? Ja dzis przez caly dzien sprobuje nazbierac 120 ml swojego mleka laktatorem i podam na noc, zobacze czy rano bedzie problem z kupa i prezeniem. Mam juz 70ml. Jestem w szoku Inso ze tobie na raz udaje sie sciagnac np 100 ml
zazdroszcze, w dodatku ze ja na recznym lece 
Maz dzis zaczyna nocki wiec moze byc ciekawie
genoweffa lubi tę wiadomość
-
Nadulka ale cudo !!!

Alicja a tak serio to spiralka ma chyba taka sama skuteczność jak tabsy , wiesz 100% daje tylko szklanka wody zamiast
Orientujecoe się jakie są wogole koszty takiej spirali ? Kurwantj nie fair nie dość ze my kobiety musimy rodzic dzieciaki to potem musimy się truć tabsami spiralkami i kij się czym. Kobiety mają gorzej w życiu
Jak to dobrze ze mam syna
Nadulka, alicja_, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH