Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam pytanie do mam które karmią piersia. Masz synek ma 2 tygodnie, do tej pory zjadał 1 całą pierś. Teraz widzę ze chyba mu to za mało bo jak go odkładam to dalej rusza języczkiem. Przystawiać go od razu do 2 piersi ?
U nas tez mały zasypia tylko na rękach. Wolałabym go odkładać do łózeczka zeby sam zasnął. Po jakim czasie dziecko się przezwyczai do takiego zasypiania?
A w nocy jak karmicie piersia? na leżąco czy na siedząco?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:16
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal
biedny 
Acikk, spróbuj zmienić mleko na Bebiko Comfort. To mleczko specjalne dla dzieci z kolkami i zaparciami. -
nick nieaktualnyAcikk wrote:U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal
biedny 
Acikk, nasz Antek też ma gorszy czas i w nocy kładę go na moich piersiach brzuszkiem do mnie, od razu zasypia, ja też się normalnie kłade na plecy i śpimy...inaczej bym miała noc nieprzespaną...
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też tylko kp. Karmię co 2-3 godziny.
Lips, podaj 2 pierś, najwyżej dzidzia nie zje. W nocy i w dzień karmiy się na leżąco, sporadycznie pozycja klasyczna.
Wczorajsza noc była super, cały dzień też, a za to wieczorem od 21-24 znów krzyki, prężenie i wicie i nic na to nie pomagało, aż w końcu obie padłyśmy. Dalsza część nocki spokojna.
Jutro mamy wizytę u pediatry, może ona coś zaradzi. -
nick nieaktualnyA oto moja księżniczka. Na foto ma równe 3 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:28
pati_zuzia, aannkkaa, iNso87, rewelka, Suerte, Flakonik, revvelka, Nadulka, kwiatakacji, akira, Pchelkaa, alicja_, Moniusia89, MeGi2986, Piegus, m@rzenie, Marta0912, ZieloneOliwki, Dżulia, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylips wrote:Ja mam pytanie do mam które karmią piersia. Masz synek ma 2 tygodnie, do tej pory zjadał 1 całą pierś. Teraz widzę ze chyba mu to za mało bo jak go odkładam to dalej rusza języczkiem. Przystawiać go od razu do 2 piersi ?
U nas tez mały zasypia tylko na rękach. Wolałabym go odkładać do łózeczka zeby sam zasnął. Po jakim czasie dziecko się przezwyczai do takiego zasypiania?
A w nocy jak karmicie piersia? na leżąco czy na siedząco?
Przystawiaj, jak nie bedzie chcial to ewentualnie chwile pociumka i pusci.Moj tak robi,ze go przystawiam do drugej i jak nie chce pocuka zasnie i wypuszcza, a jak jest jeszcze glodny to i sila bys mu nie wyrwala
Ja karmie nalezaco ale maly ma glowke na mojej rece,bo inaczej potrafi ulac przez nosek
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:15
genoweffa, rewelka, pati_zuzia, Flakonik, revvelka, Nadulka, dorciamw, kwiatakacji, akira, alicja_, Moniusia89, MeGi2986, justyna14, m@rzenie, Marta0912, ZieloneOliwki, Dżulia, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Jutro mamy wizyte i pediatry to zapytam o to mleczko czy już zmienić czy jak.
A pisalyscie ze Antoś duży chłopak tydzień temu ważył 4300 więc nie taki bardzo duży
Acikk zapytaj, bo może akurat to pomoże.
U nas Paula ma już 5300-tzn miała 5 dni temu.
Acikk a Twój Antoś rewelacyjny przystojniacha!!!
Acikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntoś w różnych odsłonach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:05
Flakonik, iNso87, revvelka, Acikk, pati_zuzia, Nadulka, rewelka, dorciamw, kwiatakacji, genoweffa, akira, alicja_, Moniusia89, MeGi2986, m@rzenie, Marta0912, Dżulia, Kourtney, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak. My zaszczepilismy tez tymi dodatkowymi 6w1 i nie bylo zadnych efektow ubocznychlips wrote:Ja sama nie wiem jak szczepić już mam mętlik w głowie...
Kupujecie te dodatkowe szczepionki: rotawirusy i pneumokoki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:57
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH