Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadzia Antos slodki,zreszta Acik Twoj tez I jaka ma czuprynke,chyba spory chlopak z niego

Madzia a moze malutki ma ten skok rozwojowy I dlatego taki niespokojny.
Pchelka moj Maksio tez sie krztusi jak smoka mu sie probuje dac,a nawet ma odruch wymiotny. Jedyny moment jak go chce to przed karmieniem jak mu zmieniam pieluszke,a tak to odmawia,ale mi to nawet pasuje. Cale szczescie potrafi zasnac I polezec dosc dlugo sam. Zasypia przy cycku,ale jak go odkladam po odbiciu to sie wybudza I czasem mu sie zejdzie pare min zanim usnie,ale nie musze go lulac. Tez mi pomogly wczesniejsze doswiadczenia,choc I tak sporo go nosimy,albo ja go chustuje. Przy Gabrysiu uczac go zasypiania samemu korzystalam z metody z ksiazki "jezyk niemowlat" tak jak ktoras z dziewczyn u nas sie sprawdzila
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziecko jest niespokojne,marudne I to moze wygladac tak,ze bylo aniolkiem do tej pory I nagle nie moze spac,nie chce jesc badz sie denerwuje przy jedzeniu,lub tez chce Twojej obecnosci,przytulania. Niby faktycznie tak jest,ze jak dziecko urodzone po terminie przechodzi ten skok wczesniej,a wczrsniaczki pozniej.
-
Ja mysle ze moj ma wlasnie teraz skok rozwojowy mam nadzieje ze minie bo czasem naprawde brak mi juz cierpliwości a potem tak patrze na niego i mysle ze straszna ze mnie krowa ze sie tak na niego gniewam czasem a przeciez co on za to moze nie robi tego na złośc i wtedy sie rozczulam i przytulam i ciagle mu daje buziaki bo sobie mysle moj kochany dzidziuś
cieszę sie ze go mam
jeszcze jak sie tak uśmiechnie słodko przez sen to juz wogole
Maksymilian
-
nick nieaktualnyKika to normalne,ze czasem tak czujesz w koncu jestes tylko czlowiekiem :)a plus nieprzespane noce I placz malenstwa I ta nasza bezradnosc, dobre rady osob trzecich to wszystko nie pomaga. Minie wszystko predzej czy pozniej minie,nasze dzieci musza sie nauczyc wielu rzeczy I otaczajacego ich swiata. Ja jak przy starszym synu czulam,ze bede sie zloscic to wychodzilam na minutke,zeby sie zdystansowac,a pozniej czulam wyrzuty sumoenia,ze bylam zla na niego,dokladnie to samo co Ty
nikt nie daje instrukcji do naszych dzieci,ale niedlugo bedxiemy je znac doskonale jak nikt inny.
Pchelkaa, MeGi2986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielone oliwki pytalas co robisz nie tak ze siuski wyplywaja z pampersa, a jaki masz rozmiar pieluszki i ile Kubus wazy? Bo u Nas po 6 dniach od porodu przeszlismy z 1 na 2 bo wlasnie mloda moczyla ubranko najczesciej w nocy jak lezala na boczku, pozniej po 2 tyg ta sama sytuacja wiec zmienilismy na 3 i jest super, zadne wylewki sie nie zdarzaja
a Mlodq wazy juz prawie 6 kg.
-
nick nieaktualnyI u Nas walka z kupa. Ale zauwazylam jedna istotna sprawe. W dzien jak mala jest kp to kupy ida bez problemu 4-5 dziennie, wieczorem czasami dajemy butle 90ml i cycka i jak zje butle to nad ranem ma problem z kupa, prezy sie, steka, cala czerwona no i po 30 min meczarniach, masazach robi i od razu odplywa. A jak wieczorem butli nie podam to problemu nie ma. Jestesmy na bebilonie pronutra.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś karmi tylko piersią?
U nas mały w nocy się budził mi co 1,5 h
rano też markotny był na razie śpi, wybudzil mi się zaczął płakać wystarczyło żeby się przytulił i odpłynął.
Dołka mam i Ja, to jest duża zmiana jednak mam nadzieję że jakoś to ogarne
dziś mąż wrócił do pracy po wolnych dniach i znowu muszę wszystko sama.
Dziewczyny które maja malutkie dzieci i teraz kolejne podziwiam jak sobie radzicie bez zdołowania...
Alicja na jaką metodę antykoncepcji się zdecydowaliście? Też chce taka na dłuższy czas.
menka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny8 tygodni za nami

http://iv.pl/images/54815459938185412296.jpg
http://iv.pl/images/92737861658004280964.jpg
http://iv.pl/images/56613015559926971128.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 09:25
rewelka, revvelka, alicja_, justyna14, pati_zuzia, m@rzenie, Suerte, Pchelkaa, akira, Pchełka, Nadulka, ZieloneOliwki, iNso87, Piegus, genoweffa, Moniusia89, aannkkaa, kwiatakacji, dorciamw, MeGi2986, Dżulia, Kourtney, Madzisek, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewelka, ja karmie tylko piersią. Średnio co 2-3 godz. Chociaż nad ranem zdarza się nawet co godzinę jak mi usnie przy piersi. No i wieczorami nie śpi ok 4 godzin to wtedy jest bardzo zachłanna. Chwyta za pierś i się strasznie denerwuje, wypluwa, płacze i tak w kółko.
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:Nigdy nie budziłam dziecka na jedzenie. Jemy na żądanie. Nie jestem za wybudzaniem dziecka, bo ma zaburzony sen później (też bym nie chciałą, żeby ktoś mnie budził w nocy i kazał mi jeść, kiedy chcę spać). Dziecko się upomni o jedzenie
z tym wybudzaniem to jakaś stara szkoła chyba jest. Mnie lekarka od razu zapytała czy karmię na żądanie i powiedziała, że mam tak robić, żeby dziecka nie wybudzać 
A karmisz MM czy KP? Bo jeżeli chodzi o KP to się zgodzę z karmieniem na żądanie, ale przy MM jest ponoć inaczej. Zreszta.. ile osób tyle szkól
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH