SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja co do spania to moj antek tez śpi w rozku i też już jest za dlugi wiec ja po prostu zawujam tylko boki bez dołu bo na to i tak daje jeszcze kocyk wiec stopki ma kocykiem przykryte :)

Aaaa no to może też tak zaczne robić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Alicja na jaką metodę antykoncepcji się zdecydowaliście? Też chce taka na dłuższy czas.

Właśnie ciągle się waham. Mam wizytę 18stego stycznia i będziemy decydować.
    Ja na dzień dzisiejszy nie chce więcej dzieci dlatego zastanawiam się nad spiralą na 5 lat.
    A Ty?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś pierwszy raz sama z dwójką do 17 :) rano jakoś sprawnie poszło, Oluś juz ma drzemke, zasnął sam beze mnie w pokoju bo mała strasznie niespokojna dziś :/ niby kupki super, bączki tez ale moze ma gorszy dzień bo od godziny mi zasnąć nie chce.

7w3d 💔
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem chyba pod ktg i chyba zle mi je podlaczyla nie wiem

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś pierwszy raz sama i pierwszy raz musiałam Lenke zostawić samą z moją mamą, bo musiałam wyjść. Co za stres.. bo moja mama to z tych co wszystko wie najlepiej. No ale to temat rzeka.. Całe szczęście malutka była grzeczna i spała.
    Pytałam Was wczoraj o wybudzanie w nocy (karmię mm) i stwierdziłam, że poprostu zrobię jej w nocy dłuższe przerwy. W dzień je co 3h a w nocy co 4h. Tylko jeszcze chcialabym jej zmienić te godziny i nie wiem jak to zrobić, żeby jej nie rozregulowac :) Chodzi o noc-teraz je 21, 1,5,9,12,15,18 a chcialabym aby noc zaczynala od 23. Macie jakąś złotą radę? :) No i wczoraj pisalam, ze tak domaga sie jedzenia a teraz jej sie odmienilo i zjada zaledwie 80ml.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja też karmię tylko piersią :-) nie mamy stałych pór karmienia, ale w nocy je 2-3 razy tylko, ale moje dziecko jest chyba jakieś inne bo jak nie jest głodna to cycka do buzi nie weźmie;-)
    Ja usypiam moją Asię na rękach bo lubię;-) i sypiam z nią w łóżku bo też lubię jak jest blisko mnie :-) jakbym umiała wiązać chustę to pewnie w ogóle bym jej nikomu nie oddała ;-)

Suerte, pati_zuzia, justyna14, Nadulka lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie moze dobrze,ze chusty jeszcze nie opanowalas,bo tatus by corki na rekach nie mial ;) a tak serio wiazanie chusty prosta speawa,sprobujesz kilka razy I bez problemu bedziesz to robic :) ja nie spie z malym choc w sumie to jest tak,ze jak go biore ok 6 na karmienie to juz zostaje z nami I spi sobie na mojej piersi,taka podusie sobie z niej robi;) I czekamy na Gabrysia jak pezytupta do nas :)
    Ja tez tylko kp I roznie je czasem wiecej I rzadziej czasem mniej I czesciej. Najkrotsza przerwa wynosi 2 godziny najdluzsza troszke ponad 4. W nocy je tak co 3 godziny. W dzien to juz roznie :)

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik stylowe sa Twoje dziewczynki ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas kolejny problrm :-( w dzien mloda nie chce spac w lozeczku. Jak zasnie i poloze w sypiqlni na lozku i nawet sie obok niej nie poloze to spi 4 godz a jak do lozeczka odkladam to od razu sie budzi :-( co robic??? Dzis juz 4 razy ja odkladalam

• akira Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk - trzymam kciuki !

martosza - wspolczuje. Zycze zdrowia. Macie antybiotyk? i tez podpinam sie pod pytanie, od czego to zapalenie?

czesc madzia :-)

marzenie, revvelka - ja tez kp. Napiszcie, prosze, jak waga waszych maluszków. U nas w 3 tygodnie przybylo 700g, czyli calkiem niezle, ale jak czytam ile waza inne grudniowe dzieci, to jakos mi nieswojo. w tej chwili mala wazy 3400g, a dzis konczy 4 tygodnie. I od dzis nie jest noworodkiiem, a mnie zal tego czasu, ktory minal i juz nie wroci. jakies dziwne jazdy mam :/

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    mnk - trzymam kciuki !

martosza - wspolczuje. Zycze zdrowia. Macie antybiotyk? i tez podpinam sie pod pytanie, od czego to zapalenie?

czesc madzia :-)

marzenie, revvelka - ja tez kp. Napiszcie, prosze, jak waga waszych maluszków. U nas w 3 tygodnie przybylo 700g, czyli calkiem niezle, ale jak czytam ile waza inne grudniowe dzieci, to jakos mi nieswojo. w tej chwili mala wazy 3400g, a dzis konczy 4 tygodnie. I od dzis nie jest noworodkiiem, a mnie zal tego czasu, ktory minal i juz nie wroci. jakies dziwne jazdy mam :/
    no my też tylko na piersi i Pola w 8 dni przytyła 480g , teraz koło 20 stycznia mamy wizytę to zobaczymy ile waży, ostatnio 22.12.15 ważyła 4280g, więc teraz pewnie koło 5 :)

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    U Nas kolejny problrm :-( w dzien mloda nie chce spac w lozeczku. Jak zasnie i poloze w sypiqlni na lozku i nawet sie obok niej nie poloze to spi 4 godz a jak do lozeczka odkladam to od razu sie budzi :-( co robic??? Dzis juz 4 razy ja odkladalam

U nas dziś to samo, od rana nie bardzo sam chce spać tylko przytulony najlepiej.

Akira ważne że przybywa, jak pediatra nie zwraca uwagi na to że za mało to nie masz co się przejmować.

M@rzenie Tobi też jak nie chce to cyca nie tknie.

Alicja też się zastanawiam nad spiralą, na razie nie planujemy więcej dzieciaczków.

MNK trzymam kciuki za szybki poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:49

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje hehe. Teraz dali mi czopek i czekamy, pozniej znowu pod ktg, jak nic to znowu czekac 4 godziny i kolejny czopek. Tu nie ma kroplowek chyba na poczatku z oksy. Nie wiem czy w ogole sa:D oczywiscie moje dziecko ma wsio w dupie i jest tak wysoko ze lekarka znow mi wsadzala reke zeby sprawdzc to znowu wlozyla 'do lokcia' i chyba ciezko bylo jej cos wyczuc:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk podziwiam ze w takoej sytuacji masz dobru humor. Ja to bym juz plwkala i jebala tam wszystkich ze chce cesarke. Siostra cioteczna mieszka w szkocji i tydz przede mna rodzila, na usg wyszlo ze dziecko bedzie wazylo 4500g i bylo tydz po terminie wiec ona sie zaparla pow ze rodzila nie bedzie naturalnie i ze rzada cesarki, poklocila sie z poloznymi ale cesarke zrobili, synek wazyl 4200g :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    A karmisz MM czy KP? Bo jeżeli chodzi o KP to się zgodzę z karmieniem na żądanie, ale przy MM jest ponoć inaczej. Zreszta.. ile osób tyle szkól :D

mm, mojego ma moze z 20ml dziennie... karmimy sie na żądanie i bardzo ładnie przybiera, bo w ciągu tygodnia przybrał 300gram ;)

• mnk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wiesz oni tu nie robia tak cesarek. Tylko w naglych przypadkach, tu waga nie ma znaczenia szczerze mowiac bo jak sie da urodzic sn to sie sa, jak sa problemy to wtedy cesarka. Zreszta. Nie ja pierwsza nie ostatnia, kiedys nie robili cesarek, wiec mnie to lotto;D

Matleena lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ile moja waży bo wizytę mieliśmy 3 tyg temu, a następną dopiero 15 stycznia, ale na pewno dobrze przybiera na wadze, bo grubiutka jest ;-) ostatnio ważyła 3860 i z tego co mówiła lekarka to przybiera ok 50-60 g dziennie, czyli 200 procent normy ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraziłam Antosia katarem...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj cudowny dzień za to nocka msakra. Malutki od 2 marudzil i nie spal i poplakiwal i tylko drzemki robił oczywiscie tylko na mnie więc ją nie spalam wogole aż do 7 jak wrócił mąż z pracy to pospalam 3 godzinki a on go bujal. Oczywiście nadal brak kupy i co chwilę się napina i denerwuje, przy jedzeniu tak cisnął że aż wszystko zwymiotowal :( biedny :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ