Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Dużo tzn. ile? Bo moja potrafi chlustnac ze 2-3 razy na dobe.
moj też ma takie dni, że zwymiotuje z kilka razy, ale podobno dzieci tak mają i z tego, co inne dziewczyny mówiły, które mają już starsze dzieci to nawet 5 miesięczne dzieci jeszcze ulewają i niekoniecznie to musi świadczyć o przejedzeniu. Moja lekarka mówiła,że to normalne u takich maluszków -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratulacje!!!! Szybkiego powrotu do domku i zdrówka dla Was:*Mama-julka wrote:Cze dziewczynki

02.01.16r., Maciej godz. 11.25, 3680g, sn, bez wywołania oxy się nie obeszło niestety
Jak każda zakręcona mamuśka powiem - jest piękny
Jak wyjde że szpitala to do Was wrócę 
Zieloneoliwki dziękuję za pamięć
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, udało się żeby Kubuś zasnął bez płaczu i przespał prawie 4 godzinki. Włączyłam mozarta, a położyłam go w gondoli na boku z ręką pod główką, przodem do zwiniętego ręcznika okrytego pieluchą flanelową. Przed spaniem zjadł 70ml, a teraz zrobiłam 80 ale zjadł 60 i zasnął. Zasypia na rękach od razu po odbiciu, nie wiem czy tak może być?
Jakiej konsystencji powinna być kupka? Bo taki bobek z jednej strony wysgtający z pupki to chyhba nie jest dobrze?
A no i co robię nie tak, jak po wypiciu wody mały jest cały osikany?
Kurde, jak przyzwyczaić dziecko do hałasu? Bo starałam się funkocjonować normalnie ale dziś chodzimy na paluszkach żeby tylko mieć chwilę spokoju...
Mama julka serdeczne gratulacje!!
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-

Mój miesięczny kawaler
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:13
kwiatakacji, Piegus, pati_zuzia, Pchełka, Madzisek, Nadulka, Pchelkaa, Marta0912, MeGi2986, aannkkaa, moniek90, m@rzenie, justyna14, ZieloneOliwki, genoweffa, Dżulia, bella88, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Ja też od drugiego dziecka stosuję coś a'la metoda 3-5-7. Czyli dziecko usypia w łóżeczku samo. Paula już powoli załapuje o co chodzi. Od urodzenia zresztą usypia sama w koszu, w łóżeczku, na łóżku, kładę ją dosłownie wszędzie, nie przeszkadza jej telewizor, rozmowy, mycie garów

Przede wszystkim jeśli Pauli karmienie wypada na 19 godz. a kładę ją do łóżeczka o 20:00 to robię jej 60 ml mleczka, bo ona potrzebuje na wieczór więcej jedzonka i zasypia zdecydowanie lepiej.
Przyzwyczajenie do rąk jest straszne, szczególnie "rączki" zdarzają się u mamuś, które mają pierwsze dziecko. Wiem coś o tym bo z pierwszym dzieckiem zrobiłam to samo
Macie racje dziewczyny i wiem ze zle robie, ake ona tak slodko patrzy na mnie oczkami jak lezy w lozeczku ze zal jej nie wziasc, nie placze ale tak patrzy, wiec biore ja, 5 min i odplywa. Tak uwielbiam ja tulic, w dodatku ze w ciagu dnia mako ja nosze bo jest spokojna i lezy w lezaczku czy lozeczku czy na kanapie czy wozku. Aa no i w dzien sama zasypia- czasami nawet nie zauwazam kiedy bo jestem czyms zajeta, wiec wieczor chce jej wynagrodzic. No ale u niej w pokoiku mamy fotel bujany wiec siadam z nia i sie bujamy
-
nick nieaktualnyNie wiem juz co mam robic:-( kp, mala zje zasnie, poloze ja i budzi sie bo ulewa, przebieram ja bo pajac mokry ona sie rozbudza i placze i szuka i raczki ssie wiec jej znow daje i to samo w kolko
juz 2 godz z nia tak sie bujam asama jestem i sily juz nie mam
nawet jak odbije to ulewa
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH