Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy małą nosimy na rękach jak widać, że coś jej dolega. Najczęściej zasypia przy piersi, a po butelce przy odbijaniu. Na rękach jeżeli chcę uśpić to siedzę, tulę małą i coś nucę, nie noszę. Wieczorami i w nocy odkładam po odbiciu do kosza i mała zasypia sama. No i też nie przeszkadzają jej żadne odgłosy ani goście,aczkolwiek zauważyłam, że nie lubi pojedynczych dźwięków z zaskoczenia np. jak coś spadnie na ziemię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:53
alicja_ lubi tę wiadomość
-
A co do karmienia to sama nie wiem jak to jest ale zauważyłam ze moj sam sobie wydluzyl przerwy między jedzeniami a nie zjada więcej niż wcześniej. Bo dostaje 120 ml i raz zje cale a innym razem nie. Tylko wcześniej potrafił się domagać co 2,5 godz a teraz przerwy są raczej bliższe 4 godzin niż 2.
Dziś cudowny dzień mały prawie nie plakal a teraz o 15 zjadł i jak pojechaliśmy do Lidla tak śpi do teraz
wycieczka autem działa na niego zbawiennie
alicja_, kwiatakacji, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Mamusie to podpowiedzcie jak pomoc usnąć bez raczek bo moj przez ostatnie dni jak taki marudny był chyba się właśnie zaczął przyzwyczajać do raczek

Acikk, musisz przede wszystkim wyczuć dobrze moment, kiedy Antoś jest śpiący.
Jak zawsze zmień mu pieluszkę, nakarm, a jeśli był karmiony godzine, półtora temu to zrób mu 30-60 ml mleka i podaj. Jeśli nie zechce-nie dawaj. Moja Paula je chętnie przed uśnięciem.
Odłóż dziecko do łóżeczka, pogłaskaj, pocałuj, nie żałuj dotyku i jak dziecko leży spokojnie, to wyjdź.
Jeśli zacznie płakać to nie biegnij natychmiast, odczekaj 30 sek., minutkę. Idź i uspokój dziecko ale nie wyciągaj go z łóżeczka. W ostateczności, jeśli nie da się go uspokoić, włóż mu rękę pod główkę. Jak się uspokoi to znowu wyjdź.
Jeśli znowu się rozpłacze to odczekaj trochę więcej, 2-3 minuty i powtórz uspokajanie.
I tak do skutku.
To jest metoda, która wymaga konsekwencji, ale jesli dziecko się przyzwyczai to naprawdę ułatwia życie matce i dziecku.
Acikk, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:A co do karmienia to sama nie wiem jak to jest ale zauważyłam ze moj sam sobie wydluzyl przerwy między jedzeniami a nie zjada więcej niż wcześniej. Bo dostaje 120 ml i raz zje cale a innym razem nie. Tylko wcześniej potrafił się domagać co 2,5 godz a teraz przerwy są raczej bliższe 4 godzin niż 2.
Dziś cudowny dzień mały prawie nie plakal a teraz o 15 zjadł i jak pojechaliśmy do Lidla tak śpi do teraz
wycieczka autem działa na niego zbawiennie 
No widzisz!
Cieszę się!
W końcu macie na niego jakiś sposób. Byliśmy ostatnio na obiedzie ze znajomymi którzy mają dwójkę dzieci. Ojciec chłopców właśnie mówił, że jak dzieci nie mogły spać nad ranem (ok.5/6) to brał je do samochodu (żeby dać pospać mamie) i jeździł z nimi 2-3godziny.
Wiem, że to troche paranoja, ale czego się nie robi dla chwili spokoju
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCze dziewczynki

02.01.16r., Maciej godz. 11.25, 3680g, sn, bez wywołania oxy się nie obeszło niestety
Jak każda zakręcona mamuśka powiem - jest piękny
Jak wyjde że szpitala to do Was wrócę 
Zieloneoliwki dziękuję za pamięć
Madzia890722, alicja_, kasiakasia11, Acikk, aannkkaa, pati_zuzia, MeGi2986, Nadulka, rewelka, kwiatakacji, Dżulia, ZieloneOliwki, Piegus, mnk, Matleena, Madzisek, Pchelkaa, Ola_45, Marta0912, moniek90, iNso87, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Cze dziewczynki

02.01.16r., Maciej godz. 11.25, 3680g, sn, bez wywołania oxy się nie obeszło niestety
Jak każda zakręcona mamuśka powiem - jest piękny
Jak wyjde że szpitala to do Was wrócę 
Zieloneoliwki dziękuję za pamięć
Gratulacje!!
Mama-julka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH