Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My małą nosimy na rękach jak widać, że coś jej dolega. Najczęściej zasypia przy piersi, a po butelce przy odbijaniu. Na rękach jeżeli chcę uśpić to siedzę, tulę małą i coś nucę, nie noszę. Wieczorami i w nocy odkładam po odbiciu do kosza i mała zasypia sama. No i też nie przeszkadzają jej żadne odgłosy ani goście,aczkolwiek zauważyłam, że nie lubi pojedynczych dźwięków z zaskoczenia np. jak coś spadnie na ziemię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:53

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to sama nie wiem jak to jest ale zauważyłam ze moj sam sobie wydluzyl przerwy między jedzeniami a nie zjada więcej niż wcześniej. Bo dostaje 120 ml i raz zje cale a innym razem nie. Tylko wcześniej potrafił się domagać co 2,5 godz a teraz przerwy są raczej bliższe 4 godzin niż 2.
    Dziś cudowny dzień mały prawie nie plakal a teraz o 15 zjadł i jak pojechaliśmy do Lidla tak śpi do teraz :) wycieczka autem działa na niego zbawiennie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mamusie to podpowiedzcie jak pomoc usnąć bez raczek bo moj przez ostatnie dni jak taki marudny był chyba się właśnie zaczął przyzwyczajać do raczek :P

Acikk, musisz przede wszystkim wyczuć dobrze moment, kiedy Antoś jest śpiący.
    Jak zawsze zmień mu pieluszkę, nakarm, a jeśli był karmiony godzine, półtora temu to zrób mu 30-60 ml mleka i podaj. Jeśli nie zechce-nie dawaj. Moja Paula je chętnie przed uśnięciem.
    Odłóż dziecko do łóżeczka, pogłaskaj, pocałuj, nie żałuj dotyku i jak dziecko leży spokojnie, to wyjdź.
    Jeśli zacznie płakać to nie biegnij natychmiast, odczekaj 30 sek., minutkę. Idź i uspokój dziecko ale nie wyciągaj go z łóżeczka. W ostateczności, jeśli nie da się go uspokoić, włóż mu rękę pod główkę. Jak się uspokoi to znowu wyjdź.

Jeśli znowu się rozpłacze to odczekaj trochę więcej, 2-3 minuty i powtórz uspokajanie.
    I tak do skutku.
    To jest metoda, która wymaga konsekwencji, ale jesli dziecko się przyzwyczai to naprawdę ułatwia życie matce i dziecku.

Acikk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie podpowiedzcie..ile jadly Wasze piciechy jak miały 3 tygodnie.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

90 ml :-)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    90 ml :-)
    Moja zje tyle i drze sie w nieboglosy z głodu ..nie wiem co robic :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Mój ok 100 zjadal robiłam Zawsze 120 :) może nie z głodu krzyczy tylko co innego nie pasi ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Ok. 90ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A co do karmienia to sama nie wiem jak to jest ale zauważyłam ze moj sam sobie wydluzyl przerwy między jedzeniami a nie zjada więcej niż wcześniej. Bo dostaje 120 ml i raz zje cale a innym razem nie. Tylko wcześniej potrafił się domagać co 2,5 godz a teraz przerwy są raczej bliższe 4 godzin niż 2.
    Dziś cudowny dzień mały prawie nie plakal a teraz o 15 zjadł i jak pojechaliśmy do Lidla tak śpi do teraz :) wycieczka autem działa na niego zbawiennie :)

No widzisz!:) Cieszę się!
    W końcu macie na niego jakiś sposób. Byliśmy ostatnio na obiedzie ze znajomymi którzy mają dwójkę dzieci. Ojciec chłopców właśnie mówił, że jak dzieci nie mogły spać nad ranem (ok.5/6) to brał je do samochodu (żeby dać pospać mamie) i jeździł z nimi 2-3godziny. :D Wiem, że to troche paranoja, ale czego się nie robi dla chwili spokoju :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

Może to nie o głód chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

mój ma 3 tygodnie i je zazwyczaj 100ml, chociaż to różnie bywa, bo czasem zje tylko 60, ale wtedy za godzinę chce znowu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cze dziewczynki :-)
    02.01.16r., Maciej godz. 11.25, 3680g, sn, bez wywołania oxy się nie obeszło niestety :-/ Jak każda zakręcona mamuśka powiem - jest piękny <3 Jak wyjde że szpitala to do Was wrócę :-)
    Zieloneoliwki dziękuję za pamięć :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, kasiakasia11, Acikk, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, rewelka, nick nieaktualny, Dżulia, nick nieaktualny, Piegus, mnk, Matleena, Madzisek, nick nieaktualny, Ola_45, nick nieaktualny, moniek90, iNso87, m@rzenie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głód, bo pcha piastki. To jest glodomorek mały. Karmimy co 3h z tym, ze ona ulewa sporo i moze stad ten glod?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:29

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:

daj jej jeśli chce jeść ;) może teraz zje więcej a później trochę mniej ;) jak potrzebuje to niech je. Ja daje na żądanie. Może akurat teraz więcej mleczka potrzebuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Głód, bo pcha piastki.
    To daj śmiało 120 ml :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze robię trochę więcej, nie wyliczam mu, ile chce, tyle zje ;) każde dziecko jest inne więc te normy ile w jakim wieku powinno jeść mnie nie przekonują ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Głód, bo pcha piastki. To jest glodomorek mały. Karmimy co 3h z tym, ze ona ulewa sporo i moze stad ten glod?

może stąd, a może po prostu potrzebuje więcej :) mój też dość dużo ulewa ;)

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ona bardzo ulewa i podejrzewamy, ze z przejedzenia.. tak lekarka powiedziała..juz zglupialam :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Cze dziewczynki :-)
    02.01.16r., Maciej godz. 11.25, 3680g, sn, bez wywołania oxy się nie obeszło niestety :-/ Jak każda zakręcona mamuśka powiem - jest piękny <3 Jak wyjde że szpitala to do Was wrócę :-)
    Zieloneoliwki dziękuję za pamięć :-)

Gratulacje!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    może stąd, a może po prostu potrzebuje więcej :) mój też dość dużo ulewa ;)
    Dużo tzn. ile? Bo moja potrafi chlustnac ze 2-3 razy na dobe.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ