Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lips u mnie mały sam decyduje, jedynie wieczorem staramy się odbyć rytuał do snu tak koło 20, reszte jak On chce, podobno do 4 miesiąca dzieci się nie przyzwyczajają to nie ma sensu, chociaż z tego co obserwuje zazwyczaj o tej samej porze śpi i jest aktywny.
U nas mały śpi pod kołderką na poduszce (cały na poduszce, bo mi się wydawało że mu za twardo, w szpitalu spał w rożku)
Alicja a nie możesz znaleźć kogoś kto robi handmade rożki i żeby Ci zrobił większy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylips wrote:kurde pochwaliłam rano ze mieliśmy dobra noc a teraz co mały śpi to się pręży i stęka. No i kupki jescze dziś nie było, a zazwyczaj do tej pory było już kilka. Każdy dzień jest inny...
Jeszcze mam pytanko: Czy wasze dzieciaki same sobie "ustalają" godziny spania i zabaw czy jakoś planujecie dzień? Przed kąpilą staram się go nie kłaść spać na około 2 godz zeby się zmęczył na noc, a tak w ciągu dnia to sam sobie śpi kiedy mu pasuje (tzn. jak zaśnie przy cycu, a jak nie to się bawimy, śpiwamy itd). Jak wy robicie ?
Ja mam ustalone stałe godziny karmienia, godziny kąpieli. Jeżeli chodzi o godziny spania to jak między karmieniami chce iść spać - to idzie, a jak nie chce to się bawimy. -
nick nieaktualnyrewelka wrote:Lips u mnie mały sam decyduje, jedynie wieczorem staramy się odbyć rytuał do snu tak koło 20, reszte jak On chce, podobno do 4 miesiąca dzieci się nie przyzwyczajają to nie ma sensu, chociaż z tego co obserwuje zazwyczaj o tej samej porze śpi i jest aktywny.
U nas mały śpi pod kołderką na poduszce (cały na poduszce, bo mi się wydawało że mu za twardo, w szpitalu spał w rożku)
Alicja a nie możesz znaleźć kogoś kto robi handmade rożki i żeby Ci zrobił większy?
Myślałam o tym. Tylko musiałabym mieć na jakiś mocny rzep, bo jak mam na wiązanie to się mała rozkopuje. -
nick nieaktualny
-
Matleena wrote:Mnk biedaku, jak się masz? Mogłoby to Twoje bejbi przestać Cię męczyć i wyjść wreszcie. Toż to nie wypada tak kazać na siebie czekać.
Uparty leń po matce jak to mi tato dzisiaj powiedział heh. Jutro na 8 stawiam sie w szpitalu i bedziemy dzialac
nareszcie ;P
alicja_, Matleena, pati_zuzia, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewelka slodki twoj synus

Alicja fajny ten spiworek. Moze jakas grubsza bluzeczka,sweterek jak boisz sie ze malej bedzie zimno w raczki
Co do wyjazdu to nas w lutym czeka Usa...bilety juz mamy wiec odwrotu nie ma
to wesele naszych bliskich mialo byc najpierw w maju,potem w marcu a teraz koniec lutego. Strasznie sie nim spieszy;) ale juz nie lecimy tam z powodu samego slubu bo by sie nie oplacalo. Zostaniemy troche dluzej tam.
Tam to dopiero nam sie rozreguluje plan dnia
Lips my mamy stale godziny. Ale nie zawsze jest idealnie co do minuty. Czasami pospia pol godz dluzej albo krocej. To nie wybudzam ich juz wtedy.
rewelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBoję się go przekarmić, bo w szpitalu mówili że każdego dnia powinien dostawać o 5ml więcej, a w drugiej dobie życia dostawał po 15ml...
Ale też wydaje mi się że mu mało jedzenia...
Smoczka ssie jak zasypia ale po kilku minutach wypluwa i śpi dalej. Jak płacze to nie ma szans zająć się smoczkiem- tylko butla z której coś leci.
A! no i po wodzie sika tak że ma ciągle mokre ubranie, nie wiem czy ja źle pampersa zakładam czy jak
Jak tulicie swoje maleństwa, żeby zasnęły? Matleena?
Czym zająć maluszka jak nie chce spać a leży i się rozgląda? -
nick nieaktualnyU nas maly znow placze przez sen juz zaczynam myslec ze czegos sie wystraszyl lub kogos bo kupki juz zrobil od rana 4 a od jutra M znow wraca do pracy

Flakonik zazdroszcze wyjazdu do USA zawsze marzylam zeby tam poleciec
Narazie leze i odpoczywam a maly obok w kolysce niespokojnie spi
-
nick nieaktualny
-
to daj dziecku sie najeść. Zrób mu 100 ml i zobacz ile zje, z piersi Pola zjada ile ma chęć i jak często ma chęć, nie rozumiem czemu takiemu maluszkowi się "żałuje" mm. I nikt mi nie wciśnie kitu, że zaraz dziecko otyłe będzie bo jest na mm. Dziecko jak głodne to płacze.ZieloneOliwki wrote:Dziewczyny, mam dziś chyba kryzys! Kubuś nie śpi ani w dzień ani w nocy. Cały czas płacze, jak zaśnie to na 15 minut, kolejne 15 leży z otwartymi oczami. Raz udało się przespać dziś w nocy 3,5 godziny. Non stop by jadł ale daję mu średnio co 3 godziny 60 ml, pomiędzy daję wodę. To nie za dużo? Jak obudził się dziś o 10:30 i zjadł, tak spał do tej pory 20 minut. Płacze, a jak się już uspokoi to leży na rękach z otwartymi oczami, jakby wszystko obserwował... Dajemy mu Bebilon na ulewanie, kupy robi żółte ale takie bobki małe, dość zbite, jakby nie do końca wyszły- wystają normalnie z dupki... W dzień staramy się w miarę normalnie funkcjonować, w nocy śpi przy lampce w ciszy. Owijam go pieluchą i z kocyka robię rożek, dziś już w gondoli go usypialiśmy, udało się na chwilę... Czy taki noworodek może tyle nie spać? Dodam że jest spokojny tylko jak ciumka butelkę- czy to wodę czy mleko. Ciągle mu mało jedzenia...
genoweffa, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Matleena a jak po prostu otulisz i odłożysz to nie zaśnie? bo robisz ten błąd co ja z Olkiem, uczysz dziecko zasypiać tylko na swoich rękach i na początku jest miło, ale jak dziecko ma 10 kg to już jest ciężko, a odzwyczaić też jest ciężko później.7w3d 💔
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

?