Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo chyba czas na spiworek??alicja_ wrote:Dziewczyny,
Sarka powoli wyrasta z rożków, a wnich najlepiej jej się spało.
Co teraz? W czym teraz mogę ją kłaść?
Kołderka u mnie odpada, bo jestem panikara i będę się bać, że się nakryje i udusi.
U mnie maly spal w rozku z kocyka przez 2 tyg. Od tamtej pory stopniowo kladlam go w kocyku luźno owinietego i od jakiegos czasu spi przykryty kocykiem. Tyle ze on jak sie tylko sie zakryl to od razu piszczal wiec wiem ze to mu przeszkadza. No i staram sie go tak przykrywac zeby juz nie mogl sobie na buzke zarzucic ani sie wsunac pod niego. -
Misia już okres ?? Masakra ja urodziłam przed Tobą a dalej jakies sciepy mi odchodzą.
To ja Też jestem dumna z naszych chlopakow i z ich kupek
w życiu bym nie przypuszczala ze widok kupy w pampersie może powodować taka euforię
Matleena, Suerte lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tez sie zdzwiwilam ze juz okres ale dobrze wkoncu niedlugo dopadne M bo chodze wsciekla przez to jak osa

Moj spi pod kocykiem bo rozka za bardzo nie lubial pozatym juz sie nie miesci i tak go opatulam zeby ske nie nakryl
Ja jak zobacze kupke to chodze i kazdemu o tym mowie tak sie ciesze ot zycie matki ze ciesza nas takie male ale jak wielkie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:55
Suerte lubi tę wiadomość
-
Mi$ia26 wrote:No tez sie zdzwiwilam ze juz okres ale dobrze wkoncu niedlugo dopadne M bo chodze wsciekla przez to jak osa

Tak mi sie nasunela złota myśl mojego meza: "baba bez bolca dostaje pierdolca"
Matleena, alicja_, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jeszcze nie mam okresu chociaz od poczatku nie karmie piersia. Chociaz jajniki mnie ostatnio bolaly.
Jejku my juznw koncu w domku. Wyjazd super. Dziewczyny mega grzeczne ale ja zmeczona podroza,nowym miejscem. Trzeba bylo wszystko dostosowywac pod dziewczynki. No ale na pewno nie zalujemy ze pojechalismy z takimi malenstwami
Suerte, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kurde pochwaliłam rano ze mieliśmy dobra noc a teraz co mały śpi to się pręży i stęka. No i kupki jescze dziś nie było, a zazwyczaj do tej pory było już kilka. Każdy dzień jest inny...
Jeszcze mam pytanko: Czy wasze dzieciaki same sobie "ustalają" godziny spania i zabaw czy jakoś planujecie dzień? Przed kąpilą staram się go nie kłaść spać na około 2 godz zeby się zmęczył na noc, a tak w ciągu dnia to sam sobie śpi kiedy mu pasuje (tzn. jak zaśnie przy cycu, a jak nie to się bawimy, śpiwamy itd). Jak wy robicie ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:A ja jeszcze nie mam okresu chociaz od poczatku nie karmie piersia. Chociaz jajniki mnie ostatnio bolaly.
Jejku my juznw koncu w domku. Wyjazd super. Dziewczyny mega grzeczne ale ja zmeczona podroza,nowym miejscem. Trzeba bylo wszystko dostosowywac pod dziewczynki. No ale na pewno nie zalujemy ze pojechalismy z takimi malenstwami
Pewnie niebawem dostaniesz okres. Nie martw się.
Ja jak byłam z małą w Zakopanem to miałam to samo. Wszystko ułożone pod maleństwo. Też nie żałuje - trzeba przyzwyczajać i uodparniać
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:44
Mi$ia26, MeGi2986, Suerte, alicja_, Matleena, Flakonik, iNso87, Acikk, m@rzenie, genoweffa, justyna14, Dżulia, Piegus, pati_zuzia, Moniusia89, Madzisek, aannkkaa, kwiatakacji, bella88, Nadulka, Ola_45, Marta0912, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam dziś chyba kryzys! Kubuś nie śpi ani w dzień ani w nocy. Cały czas płacze, jak zaśnie to na 15 minut, kolejne 15 leży z otwartymi oczami. Raz udało się przespać dziś w nocy 3,5 godziny. Non stop by jadł ale daję mu średnio co 3 godziny 60 ml, pomiędzy daję wodę. To nie za dużo? Jak obudził się dziś o 10:30 i zjadł, tak spał do tej pory 20 minut. Płacze, a jak się już uspokoi to leży na rękach z otwartymi oczami, jakby wszystko obserwował... Dajemy mu Bebilon na ulewanie, kupy robi żółte ale takie bobki małe, dość zbite, jakby nie do końca wyszły- wystają normalnie z dupki... W dzień staramy się w miarę normalnie funkcjonować, w nocy śpi przy lampce w ciszy. Owijam go pieluchą i z kocyka robię rożek, dziś już w gondoli go usypialiśmy, udało się na chwilę... Czy taki noworodek może tyle nie spać? Dodam że jest spokojny tylko jak ciumka butelkę- czy to wodę czy mleko. Ciągle mu mało jedzenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:48
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH