Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena ma to samo brzucho jak w 5 miesiacu a to juz prawie miesiac od porodu czekam kiedy bede mogla zaczac cwiczyc :)

A dzis dostalam swoj pierwszy okres po porodzie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:17

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny,
    Sarka powoli wyrasta z rożków, a wnich najlepiej jej się spało.
    Co teraz? W czym teraz mogę ją kłaść?
    Kołderka u mnie odpada, bo jestem panikara i będę się bać, że się nakryje i udusi. :D
    To chyba czas na spiworek??
    U mnie maly spal w rozku z kocyka przez 2 tyg. Od tamtej pory stopniowo kladlam go w kocyku luźno owinietego i od jakiegos czasu spi przykryty kocykiem. Tyle ze on jak sie tylko sie zakryl to od razu piszczal wiec wiem ze to mu przeszkadza. No i staram sie go tak przykrywac zeby juz nie mogl sobie na buzke zarzucic ani sie wsunac pod niego.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia już okres ?? Masakra ja urodziłam przed Tobą a dalej jakies sciepy mi odchodzą.
    To ja Też jestem dumna z naszych chlopakow i z ich kupek :D w życiu bym nie przypuszczala ze widok kupy w pampersie może powodować taka euforię :D

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez sie zdzwiwilam ze juz okres ale dobrze wkoncu niedlugo dopadne M bo chodze wsciekla przez to jak osa :)

Moj spi pod kocykiem bo rozka za bardzo nie lubial pozatym juz sie nie miesci i tak go opatulam zeby ske nie nakryl :)

Ja jak zobacze kupke to chodze i kazdemu o tym mowie tak sie ciesze ot zycie matki ze ciesza nas takie male ale jak wielkie rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:55

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    No tez sie zdzwiwilam ze juz okres ale dobrze wkoncu niedlugo dopadne M bo chodze wsciekla przez to jak osa :)

Tak mi sie nasunela złota myśl mojego meza: "baba bez bolca dostaje pierdolca" ;)

Matleena, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah to u mnie sie chyba sprawdza :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zawsze można się bez seksu zabawić my na razie tak praktykujeny jak nam młody da pol godzinki wolnego :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mam okresu chociaz od poczatku nie karmie piersia. Chociaz jajniki mnie ostatnio bolaly.

Jejku my juznw koncu w domku. Wyjazd super. Dziewczyny mega grzeczne ale ja zmeczona podroza,nowym miejscem. Trzeba bylo wszystko dostosowywac pod dziewczynki. No ale na pewno nie zalujemy ze pojechalismy z takimi malenstwami

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny,
    Sarka powoli wyrasta z rożków, a wnich najlepiej jej się spało.
    Co teraz? W czym teraz mogę ją kłaść?
    Kołderka u mnie odpada, bo jestem panikara i będę się bać, że się nakryje i udusi. :D
    A jakies spiworki,otulaczki?

• lips Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde pochwaliłam rano ze mieliśmy dobra noc a teraz co mały śpi to się pręży i stęka. No i kupki jescze dziś nie było, a zazwyczaj do tej pory było już kilka. Każdy dzień jest inny...

Jeszcze mam pytanko: Czy wasze dzieciaki same sobie "ustalają" godziny spania i zabaw czy jakoś planujecie dzień? Przed kąpilą staram się go nie kłaść spać na około 2 godz zeby się zmęczył na noc, a tak w ciągu dnia to sam sobie śpi kiedy mu pasuje (tzn. jak zaśnie przy cycu, a jak nie to się bawimy, śpiwamy itd). Jak wy robicie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:50

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja owijam w kocyk tak jak w rożek

Też próbowałam, ale młoda tak kopie nogami, że cała moja konstrukcja się rozpada :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A ja jeszcze nie mam okresu chociaz od poczatku nie karmie piersia. Chociaz jajniki mnie ostatnio bolaly.

Jejku my juznw koncu w domku. Wyjazd super. Dziewczyny mega grzeczne ale ja zmeczona podroza,nowym miejscem. Trzeba bylo wszystko dostosowywac pod dziewczynki. No ale na pewno nie zalujemy ze pojechalismy z takimi malenstwami

Pewnie niebawem dostaniesz okres. Nie martw się.
    Ja jak byłam z małą w Zakopanem to miałam to samo. Wszystko ułożone pod maleństwo. Też nie żałuje - trzeba przyzwyczajać i uodparniać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A jakies spiworki,otulaczki?

Mam te śpiworki które mają szelki, ale nie wiem czy w nich nie będzie młodej za zimno w ręce?
    Wygląda on mniej więcej tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b9015357be.jpg

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:15

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Tobiaszka :)
    naforum.zapo

A tu wychodziliśmy ze szpitala jak kukiełka leżał :)

[img]http:][/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:44

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, nick nieaktualny, iNso87, Acikk, m@rzenie, nick nieaktualny, justyna14, Dżulia, Piegus, nick nieaktualny, Moniusia89, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, bella88, Nadulka, Ola_45, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Tobiaszek :)

To jak dziewczynki ustalacie maluszkom jakiś plan (tzn narzucacie godziny snu i aktywności) czy wasze dzieciaki same o tym decyduja ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziś chyba kryzys! Kubuś nie śpi ani w dzień ani w nocy. Cały czas płacze, jak zaśnie to na 15 minut, kolejne 15 leży z otwartymi oczami. Raz udało się przespać dziś w nocy 3,5 godziny. Non stop by jadł ale daję mu średnio co 3 godziny 60 ml, pomiędzy daję wodę. To nie za dużo? Jak obudził się dziś o 10:30 i zjadł, tak spał do tej pory 20 minut. Płacze, a jak się już uspokoi to leży na rękach z otwartymi oczami, jakby wszystko obserwował... Dajemy mu Bebilon na ulewanie, kupy robi żółte ale takie bobki małe, dość zbite, jakby nie do końca wyszły- wystają normalnie z dupki... W dzień staramy się w miarę normalnie funkcjonować, w nocy śpi przy lampce w ciszy. Owijam go pieluchą i z kocyka robię rożek, dziś już w gondoli go usypialiśmy, udało się na chwilę... Czy taki noworodek może tyle nie spać? Dodam że jest spokojny tylko jak ciumka butelkę- czy to wodę czy mleko. Ciągle mu mało jedzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:48

‹‹ 2251 2252 2253 2254 2255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ