X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:38

• Matleena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:44

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk cwiczyc mozna kladac tez na kolanach, pozycja jak do odbicia, jedno wyzej, a on sobie swobodni zwisa, raczka delikatnie mozesz mu podniesc czolko. A na brzuszku jesli juz sie polozy spokojnie, to trzeba mu raczki pod glowke zgiete podlozyc i delikatnie przytrzymac zeby za linie bark nie zeszly, to dla niego bedzie podporka. Fajne cwiczenia sa na pilce, moj je uwielbia, bo lezy na brzuszku i przesuwajac pilke do przodu sam glowke podnosi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Co do zostawiania małej samej tzn komuś pod opieką to ja się jeszcze nie odważyłam.. i chyba prędko się na taki krok nie zdecyduje, mąż się śmieje że pępowina nadal nie odcięta a babcie cały czas proponują że się chętnie malutką zajmą

Nie mam potrzeby wychodzenia bez córeczki, odkąd się urodziła świata po za nią nie widzę mam czasem problem z tym, żeby ją ktoś w ogóle na ręce wziął wiem że to złe ale wiem też że ona tego nie lubi..
    i tak najchętniej to przykleiłabym ją do siebie ale ona też tego nie lubi :P

Emma jest naprawdę grzeczna, w ogóle nie płacze ja nie chodzę ani zmęczona ani niewyspana, mogę spokojnie dom ogarnąć, siebie i wszystko kiedy ona sobie spokojnie leży w łóżeczku czy na macie i nawet nie marudzi..

może dlatego chcę z nią cały czas być :)

pewnie nie wszystkim się spodoba mój wpis ale tak niewyobrażalnie mocno ją kocham że nie umiem bez niej nic..

czasem myślę o tym, że powinnam zmienić podejście ale póki co nie potrafię..
    Nadulka mam tak samo i u mnie też to tak wyglada. Jak na razie to jak gdzieś wychodziłam to raczej z przymusu każdy chciał żebym poszła gdzieś się zrelaksować a ja chciałabym być cały czas z dziewczynami. Jak gdzieś wychodziłam to mąż zostawal albo jeszcze mama ale przeważnie to wszędzie bierzemy je razem ze nami. Teraz niby mam tez zaufane osoby oprócz męża np przyjaciółki ale jakiś nie potrafię i nie chce.
    Moje też są naprawdę grzeczne i aż mi głupio już to pisać. Nie potrafię wam pomóc bo nie jestem w takiej sytuacji jak piszecie że wasze dzieci ciągle płaczą, mają kolki, jakieś problemy, że nie macie kiedy zjeść. To ja już wolę się nie odzywać że z dwójką a żadnych problemów żeby was nie dobijac :/

Śliczna Emma <3

Nadulka, Matleena, Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak go klade na brzuchu to tak samo krzyk jak go poloze na sobie to tez jest krzyk musze sprobowac na kolanach bo inaczej to nie da rady :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie czy wasze dzieci też już wydają coraz bardziej różne dźwięki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do niani to u nas odpada. Nigdy się chyba nie zdecyduje. Musiałabym robić jakiś casting chyba na 100osob żeby znaleźć ta Perfect a potem bym chyba zakamerkowala cały dom i sledzila... Tragedia że mną ale strasznie bym się bała obcej zostawic :/wiem że to zle myślenie :( może kiedyś się zmieni

Aneczka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u mnie Franek już akcentuje, ma rozne rodzaje krrzyku, inaczej jak glodny a inaczej jak mnie wola czy zaczepia. Coraz czesciej mowi guu, gie, nie. I czesto jak sie cos do niego papla to sklada usteczka tak samo jakby chcial nasladowac ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a myslisz o powrocie do pracy kiedyś?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk cwiczyc mozna kladac tez na kolanach, pozycja jak do odbicia, jedno wyzej, a on sobie swobodni zwisa, raczka delikatnie mozesz mu podniesc czolko. A na brzuszku jesli juz sie polozy spokojnie, to trzeba mu raczki pod glowke zgiete podlozyc i delikatnie przytrzymac zeby za linie bark nie zeszly, to dla niego bedzie podporka. Fajne cwiczenia sa na pilce, moj je uwielbia, bo lezy na brzuszku i przesuwajac pilke do przodu sam glowke podnosi :)
    Dzieki megi :* pilki nie mam ale reszte wyprobuje z antkiem :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    czy Wasze dzieci też tak krzyczą jak zaczynają być głodne?? Mój jak budzi się po tych 3 godzinach to od razu krzyk taki jakby Go kto obdzierał ze skóry i tylko butla uspokaja i po już spokojny. Normalnie głodomor straszny :D

U mnie jest tak samo :) najgorzej jest w nocy, bo ja sama ogarniam karmienie i bawienie dziecka, więc jak zaczyna płakać to ja jak oparzona startuję przygotowac mleko ,w tym czasie adaś drze się w niebogłosy a mi aż się ręce trzęsą. A jak dam butle to spokój :) głodomorów urodziłyśmy i tyle :) a ile Twój wypija?

Moniusia89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    czy Wasze dzieci też tak krzyczą jak zaczynają być głodne?? Mój jak budzi się po tych 3 godzinach to od razu krzyk taki jakby Go kto obdzierał ze skóry i tylko butla uspokaja i po już spokojny. Normalnie głodomor straszny :D

U mnie jest tak samo :) najgorzej jest w nocy, bo ja sama ogarniam karmienie i bawienie dziecka, więc jak zaczyna płakać to ja jak oparzona startuję przygotowac mleko ,w tym czasie adaś drze się w niebogłosy a mi aż się ręce trzęsą. A jak dam butle to spokój :) głodomorów urodziłyśmy i tyle :) a ile Twój wypija?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Flakonik a myslisz o powrocie do pracy kiedyś?
    Powiem szczerze że na razie nie myślę o tym. Jestem od początku na wychowawczym na rok. I mam nadzieję do roku zaciazyc znowu :D

Acikk, Dżulia, alicja_, Nadulka, Suerte, Ola_45, kwiatakacji, Matleena, m@rzenie, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A co do niani to u nas odpada. Nigdy się chyba nie zdecyduje. Musiałabym robić jakiś casting chyba na 100osob żeby znaleźć ta Perfect a potem bym chyba zakamerkowala cały dom i sledzila... Tragedia że mną ale strasznie bym się bała obcej zostawic :/wiem że to zle myślenie :( może kiedyś się zmieni
    Flakonik czyli do pracyvjuz nie wracasz?
    Ja już wcześniej pisałam że mój pomału zaczyna coś tam sobie Gaworzyć i denerwuje się jakvczasami chce wydać jakoś dźwięk a mu nie wychodzi :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Powiem szczerze że na razie nie myślę o tym. Jestem od początku na wychowawczym na rok. I mam nadzieję do roku zaciazyc znowu :D

aaaa no tak! Zapomniałam, że Wy niebawem zaczynacie starania o rodzeństwo dla dziewczynek!:)
    Muszę przyznać, że mega Cie podziwiam. Trójka ( a może i czwórka) to będzie dopiero wyzwanie!

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Flakonik czyli do pracyvjuz nie wracasz?
    Ja już wcześniej pisałam że mój pomału zaczyna coś tam sobie Gaworzyć i denerwuje się jakvczasami chce wydać jakoś dźwięk a mu nie wychodzi :-)
    Moje właśnie też różne dźwięki już wydają. Śmieszne często :D

Na razie rok wychowawczy. Jak się nie uda do końca tego czasu zajść w ciążę to pewnie przedłuże jeszcze wychowawczy. Do pracy mi się nie spieszy
    Niestety nie wiem jak to u mnie będzie. Czy zaskoczy szybko czy znowu długo będziemy musieli się starać. Gin mnie pocieszyć i powiedział że bardzo często się szybko wpada po porodzie :D i że jest łatwiej zajść.

Madzisek lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik A jak dziewczynki zniosły zmianę strefy czasowej?

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Flakonik A jak dziewczynki zniosły zmianę strefy czasowej?
    Pierwsza 3dni całkiem różnie. To jednak 8godz różnicy. I zasypialy mi o 13tu i 18 one dalej spaly i spaly jak w nocy w Polsce. ... No ale teraz już jest ok. Przedstawiły się w miarę

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wyświetla mi polskie godziny jak tu na forum pisze. Miłego wieczorku życzę. My śmigamy na spacer :D

alicja_, Pchelkaa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:38

‹‹ 2434 2435 2436 2437 2438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ