Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny,zobaczymy jutro po 10 co lekarz powie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja nie mogę narzekać:) pobolewa mnie trochę brzuch :) mam mdłości ale już mniejsze niz na początku za to w tym tygodniu 2 razy wymiotowalam a to nowość dla mnie :) największy problem mam chyba z zgaga i wzdeciami:) no i bolą mnie piersi ale też już mniej :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, bola Cie piersi !! A mnie juz od 2 tygodni nic !!! :-( Oh zazdroszczę, gdyby mnie chociaż trochę bolaly to bym byla spokojniejsza :-(

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pisałaś, że masz mdłości więc wszystkie objawy nie ustapily:) noe zamartwiaj się już bo nic to nie da a za 3h będziesz wiedziała już wszystko a jeszcze później będziesz się chwalić swoim dzidziusiem:) zreszta podobne emocje się udzielają naszym pociechą a chyba nie chcesz mieć małego nerwuska? ;))

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :P Mi zawsze kazdy mowil ze ja jestem takim malym nerwuskiem :D Wiec bardzo mozliwe ze charakterek po mamusi :P No ale fakt, nerwy na zapas w niczym nie pomogą, tylko ze nie mam sie czym zajac zeby o tym nie myslec i sie nie denerwować :-( Obiecałam sobie ze po tej wizycie jak bedzie dobrze to zaczne sie cieszyc ciaza a nie ciagle martwic :-) Zapytam tez doktorka o te piersi, od czego to zależy :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:15

Flakonik lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • lips Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Ja też 1 tabletke 0,4mg

Czyli jak mam dawkę 5 mg to mam brać 1 tabletkę dziennie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Ja już widziałam i nawet słyszałam serduszko :) mam nadzieję, że mój dzidziuś ładnie rośnie ;)) ja swojego mężczyznę zabiorę chyba dopiero na prenatalne :) wydaje mi się, że dopiero jak zobaczy te serduszko to poczuje się tak na 100% tata, już nie mogę się tego doczekać:) nie wiecie moze od którego tygodnia jest już usg przez brzuch? :)

ja już mam przez brzuch usg od dwóch ostatnich wizyt tj. jakoś od 2 tygodni. :)
    Wszystko ładnie widać, ale mój dr ma dobry sprzęt

• muamua Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, wielki buziak dla Ciebie, trzymaj się <3

Czytam Was na bieżąco, ale brakuje czasu na odpisanie. Dzisiaj nie poszłam do pracy, bo strasznie nasiliły mi się mdłości i wymioty. Wczoraj wymiotowałam trzy razy i naprawdę już ciężko było ukryć w pracy, że nie czuję się dobrze. Na razie wszyscy myślą, że to jakiś wirus i mam nadzieję, że szefowa się nie wygada. Bardzo jestem już zmęczona tym złym samopoczuciem, ale mam nadzieję, że beta przestanie powoli rosnąć (bo zaczynam dzisiaj 10tc) i poczuję w końcu ulgę.

Trzymajcie się ciepło :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laseczki:)
    Ja od rana mam mdłości blee... oby na samych mdłościach się skończyło. Chciałabym normalnie funkcjonować ale przez te złe samopoczucie nie mogę :(Na mdłości trochę mi pomaga sok warzywny z imbirem z Fortuny, może którejś też pomoże. Trzymam kciuki za wizyty :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka - trzymam kciuki za dziś :)

Mnie będzie troche mniej na forum od dziś bo wyjeżdzam do Sopotu nawdychać się troche jodu dla dzidzi:)
    Miłego dnia!:)

Hashija, czarnamaalina, Poz!omka., KASIA XXXX, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja to szybko już takie usg masz :) ja właśnie nie wiem mi sie wydaje, że mój lekarz też ma bardzo dobry sprzęt juz bym tez chyba wolala przez brzuch :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja miłego wypoczynku :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) my dopiero niedawno wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko, nadrobiliśmy zaległości i trzymamy kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Alicja miłego wyjazdu :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolą tak bardzo, że czasem aż ciężko się do Męża przytulić! Bolą do końca czy kiedyś przestają;)?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:48

iNso87, Flakonik lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. :)
    Ja już dziś po wizycie, miałam rano. Ciąża młodsza o kilka dni, z usg wyszło, że jestem w 7t4d. Trochę nie wiem co myśleć, bo moja ginekolog była hm... oszczędna w słowach. Serduszko jest, ale nie słyszeliśmy go, bo wg niej jest za wcześnie. Maluszek ma 13 mm. Chyba trochę się martwię, chociaż wiem, że nie mam o co. Ale jakoś wolałabym, żeby mi powiedziała, że jest super i wszystko dobrze, a tak to w sumie niewiele się dowiedziałam.
    No nic, dopiero teraz zleciła mi wszystkie badania, więc może wtedy więcej się dowiem. Następna wizyta dopiero 27 maja, nie wiem jak ja to wytrzymam. :P

Hashija, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie termin 23 grudzien ale co wyjdzie na usg to sie dowiem za 2 tyg. Te czekanie mnie wykonczy... dziewcxyny a jak to jest z praca przy komputerze i telefonie 8 h dziennie? zamierzam pracowac ile dam rade ale nie chce zeby to zaszkodzilo dzidzi...

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • KASIA XXXX Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:48

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które idą dziś na wizytę - Mocno trzymam kciuki!!!! Czekam na same dobre wieści :)

czarnamaalina lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ