X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi leb rozwali :/ caly dzien mnie boli glowa jakas masakra :/ a antek nie chce spac chyba wyczuwa moje zirytowanie :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:03

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę :-) moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?

Flakonik życzę Ci udanego cyklu :-) przezywam go jak swój kiedy się starałam :-) teraz pójdzie błyskawicznie :-) będzie śliczne amerykańskie dziecko :D

Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopadła migrena. Może to przez pogodę? Męczyłam sie pól dnia. Dopiero po tabletce przeszło. Samo nie chciało...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę :-) moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?

Flakonik życzę Ci udanego cyklu :-) przezywam go jak swój kiedy się starałam :-) teraz pójdzie błyskawicznie :-) będzie śliczne amerykańskie dziecko :D

Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm :-)

Moja ma to samo na buzi, też nie wiem co to jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma na buzi krostki, pojawiają się i znikają.
    Ja wczoraj miałam straszny ból głowy, aż się z tego wszystkiego z mężem pokłóciłam strasznie. Oboje jesteśmy zmęczeni, mała marudna i nie ma się komu nią zająć, więc zaczęło się wyliczanie, kto ma gorzej i odwieczny problem, kto jest bardziej zmęczony - ten co siedzi z dzieckiem czy ten co chodzi do pracy.
    Jutro będę walczyć z pobieraniem moczu małej żeby mieć wyniki na piątek. No i w piątek szczepimy pneumokoki - jak mnie stresują te szczepienia. Wszystkie szczepicie na pneumokoki?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widze ze mamy dni bolacej glowy :)
    Kwiatakacji odnosnie pneumokokow to nam dr powiedziała ze jak nie planujeny malego do zlobka dac to lepiej sie wstrzymac bo teraz sa potrzebne 3 dawki a u starszego dziecka juz tylko jedna wiec my nie szczepimy na razie.

A co do zmeczenia... Mysle ze nikt nie ma lepiej ani gorzej :) mnie w opiece najbardziej "meczy" to ze nie ja decyduje o tym co w danym momencie robie tylko antek ma pelna wladze hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja szczepilam na pneumokoki. Rozważam jeszcze rotawirusy. Zapytam jutro pediatry.

Ala dam jutro znać co to jest. Ale wyczytalam ze skaza białkowa ujawnia sie okolo 2-3 miesiąca życia. Jak dostaniemy Bebilon Pepti to kupuje maskę gazowa :D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czasem jest przegadywanie komu prędzej powinno sie chcieć zajac mala :D z reszta dzisiaj mąż jakiś zmierzły jest. Dieta to straszna rzecz dla niego :D o 20 poszedł do pracy takze lacze sie z Acikkiem w bólu :D tez jestem na noc sama :D na szczęście dziecię śpi :D idę umyć i wyparzyć butle i sama atakuje wyro :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my planujemy żłobek, więc pediatra zalecała.

No zaczęło się od tego,że mój mąż siadł przy kompie i zaczął narzekać jaki to jest zmęczony. Mała zaczęła płakać, ja już byłam zmęczona jej marudzeniem i chciałam żeby się nią zająłi usłyszałam, że on przecież chodzi do pracy no i dalej poszło z górki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brat przy skazie bialkowej mial cale szorstkie i czerwone policzki

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja tez mam alergie na takie odzywki. Chociaż mój mąż akurat nie używa takiego argumentu. Za dnia pomaga mi bardzo ale w nocy już nie ma takiego zapalu :D mleko czasem pójdzie zrobić ale karmie i odkladam zawsze ja. Z reszta juz nawet wole sama to robic. Jeszcze mi dziecko rozbudzi, ja będę bujać a on pójdzie spać :D wiem ze to zle myślenie ale jesli w grę wchodzi to czy będę spać czy nie to wole zrobić tak żeby spać :D
    Jak pampersa na noc mu zależy to o 5 rano jest przebieranie kompletne bo dziecko posikane :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    moj brat przy skazie bialkowej mial cale szorstkie i czerwone policzki
    To Pola czerwonych nie ma.

Dziewczyny a czym smarujecie maluchom buzie przed wyjściem na dwór? Miga te krostki być po nivei ba kazda pogodę? Używam jej od samego początku.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylam sie z Pola na rękach i bez niej :D 7,2kg różnicy :D

genoweffa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To Pola czerwonych nie ma.

Dziewczyny a czym smarujecie maluchom buzie przed wyjściem na dwór? Miga te krostki być po nivei ba kazda pogodę? Używam jej od samego początku.

ja niczym nie smaruje ;) chyba, ze jest duzy mroz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje najzwyklejsza wazelina :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena my jak Przeszliśmy z polecenia lekarza na początek na mleko HA dla dzieci z podejrzeniem skazy bialkowej (mały też miał właśnie czerwone policzki z chrostkami i dodatkowo chrostki na brzuszku, rączkach, za uszkami i na pleckach i gdyby nie zeszły to też byśmy wylądowali na pepti lub nutramigenie) to Przez pierwszy tydzień nie odczulam różnicy w poziomie zapachu kup o też się śmiałam że dziewczyny chyba ściemniały ale do czasu :-) maska gazowa w tym momencie jak najbardziej wskazana a kilka razy mało pawia nie puściłam przy przewijaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 03:22

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ