SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi leb rozwali :/ caly dzien mnie boli glowa jakas masakra :/ a antek nie chce spac chyba wyczuwa moje zirytowanie :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:03

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę :-) moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?

Flakonik życzę Ci udanego cyklu :-) przezywam go jak swój kiedy się starałam :-) teraz pójdzie błyskawicznie :-) będzie śliczne amerykańskie dziecko :D

Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj dopadła migrena. Może to przez pogodę? Męczyłam sie pól dnia. Dopiero po tabletce przeszło. Samo nie chciało...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę :-) moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?

Flakonik życzę Ci udanego cyklu :-) przezywam go jak swój kiedy się starałam :-) teraz pójdzie błyskawicznie :-) będzie śliczne amerykańskie dziecko :D

Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm :-)

Moja ma to samo na buzi, też nie wiem co to jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma na buzi krostki, pojawiają się i znikają.
    Ja wczoraj miałam straszny ból głowy, aż się z tego wszystkiego z mężem pokłóciłam strasznie. Oboje jesteśmy zmęczeni, mała marudna i nie ma się komu nią zająć, więc zaczęło się wyliczanie, kto ma gorzej i odwieczny problem, kto jest bardziej zmęczony - ten co siedzi z dzieckiem czy ten co chodzi do pracy.
    Jutro będę walczyć z pobieraniem moczu małej żeby mieć wyniki na piątek. No i w piątek szczepimy pneumokoki - jak mnie stresują te szczepienia. Wszystkie szczepicie na pneumokoki?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to widze ze mamy dni bolacej glowy :)
    Kwiatakacji odnosnie pneumokokow to nam dr powiedziała ze jak nie planujeny malego do zlobka dac to lepiej sie wstrzymac bo teraz sa potrzebne 3 dawki a u starszego dziecka juz tylko jedna wiec my nie szczepimy na razie.

A co do zmeczenia... Mysle ze nikt nie ma lepiej ani gorzej :) mnie w opiece najbardziej "meczy" to ze nie ja decyduje o tym co w danym momencie robie tylko antek ma pelna wladze hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja szczepilam na pneumokoki. Rozważam jeszcze rotawirusy. Zapytam jutro pediatry.

Ala dam jutro znać co to jest. Ale wyczytalam ze skaza białkowa ujawnia sie okolo 2-3 miesiąca życia. Jak dostaniemy Bebilon Pepti to kupuje maskę gazowa :D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czasem jest przegadywanie komu prędzej powinno sie chcieć zajac mala :D z reszta dzisiaj mąż jakiś zmierzły jest. Dieta to straszna rzecz dla niego :D o 20 poszedł do pracy takze lacze sie z Acikkiem w bólu :D tez jestem na noc sama :D na szczęście dziecię śpi :D idę umyć i wyparzyć butle i sama atakuje wyro :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my planujemy żłobek, więc pediatra zalecała.

No zaczęło się od tego,że mój mąż siadł przy kompie i zaczął narzekać jaki to jest zmęczony. Mała zaczęła płakać, ja już byłam zmęczona jej marudzeniem i chciałam żeby się nią zająłi usłyszałam, że on przecież chodzi do pracy no i dalej poszło z górki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brat przy skazie bialkowej mial cale szorstkie i czerwone policzki

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja tez mam alergie na takie odzywki. Chociaż mój mąż akurat nie używa takiego argumentu. Za dnia pomaga mi bardzo ale w nocy już nie ma takiego zapalu :D mleko czasem pójdzie zrobić ale karmie i odkladam zawsze ja. Z reszta juz nawet wole sama to robic. Jeszcze mi dziecko rozbudzi, ja będę bujać a on pójdzie spać :D wiem ze to zle myślenie ale jesli w grę wchodzi to czy będę spać czy nie to wole zrobić tak żeby spać :D
    Jak pampersa na noc mu zależy to o 5 rano jest przebieranie kompletne bo dziecko posikane :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    moj brat przy skazie bialkowej mial cale szorstkie i czerwone policzki
    To Pola czerwonych nie ma.

Dziewczyny a czym smarujecie maluchom buzie przed wyjściem na dwór? Miga te krostki być po nivei ba kazda pogodę? Używam jej od samego początku.

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazylam sie z Pola na rękach i bez niej :D 7,2kg różnicy :D

genoweffa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    To Pola czerwonych nie ma.

Dziewczyny a czym smarujecie maluchom buzie przed wyjściem na dwór? Miga te krostki być po nivei ba kazda pogodę? Używam jej od samego początku.

ja niczym nie smaruje ;) chyba, ze jest duzy mroz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje najzwyklejsza wazelina :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena my jak Przeszliśmy z polecenia lekarza na początek na mleko HA dla dzieci z podejrzeniem skazy bialkowej (mały też miał właśnie czerwone policzki z chrostkami i dodatkowo chrostki na brzuszku, rączkach, za uszkami i na pleckach i gdyby nie zeszły to też byśmy wylądowali na pepti lub nutramigenie) to Przez pierwszy tydzień nie odczulam różnicy w poziomie zapachu kup o też się śmiałam że dziewczyny chyba ściemniały ale do czasu :-) maska gazowa w tym momencie jak najbardziej wskazana a kilka razy mało pawia nie puściłam przy przewijaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 03:22

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ