Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę
moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?
Flakonik życzę Ci udanego cykluprzezywam go jak swój kiedy się starałam
teraz pójdzie błyskawicznie
będzie śliczne amerykańskie dziecko
Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Ja mam swoje dwie kreski schowane na pamiątkę
moja Pola zaczęła jakieś dziwne cyrki odwalać. Złości sie jak je. Czasem zje 60ml i płacz. I nie wciśniesz jej. Będzie placz. Oczywiście wtedy po godzinie znowu chce papu. Jutro idziemy do pediatry bo mala ma szorstkie policzki. Ma pelno malutkich krostek na buzi i dwa skupiska lekko czerwone. Oby to nie była skaza bialkowa. Któryś maluszek ma skaze? Jak ona sie objawila i kiedy?
Flakonik życzę Ci udanego cykluprzezywam go jak swój kiedy się starałam
teraz pójdzie błyskawicznie
będzie śliczne amerykańskie dziecko
Suerte cieszę sie ze Bartus nie ma wnm
Moja ma to samo na buzi, też nie wiem co to jest. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja też ma na buzi krostki, pojawiają się i znikają.
Ja wczoraj miałam straszny ból głowy, aż się z tego wszystkiego z mężem pokłóciłam strasznie. Oboje jesteśmy zmęczeni, mała marudna i nie ma się komu nią zająć, więc zaczęło się wyliczanie, kto ma gorzej i odwieczny problem, kto jest bardziej zmęczony - ten co siedzi z dzieckiem czy ten co chodzi do pracy.
Jutro będę walczyć z pobieraniem moczu małej żeby mieć wyniki na piątek. No i w piątek szczepimy pneumokoki - jak mnie stresują te szczepienia. Wszystkie szczepicie na pneumokoki? -
Hehe to widze ze mamy dni bolacej glowy
Kwiatakacji odnosnie pneumokokow to nam dr powiedziała ze jak nie planujeny malego do zlobka dac to lepiej sie wstrzymac bo teraz sa potrzebne 3 dawki a u starszego dziecka juz tylko jedna wiec my nie szczepimy na razie.
A co do zmeczenia... Mysle ze nikt nie ma lepiej ani gorzejmnie w opiece najbardziej "meczy" to ze nie ja decyduje o tym co w danym momencie robie tylko antek ma pelna wladze hehe
-
Kwiatakacji ja szczepilam na pneumokoki. Rozważam jeszcze rotawirusy. Zapytam jutro pediatry.
Ala dam jutro znać co to jest. Ale wyczytalam ze skaza białkowa ujawnia sie okolo 2-3 miesiąca życia. Jak dostaniemy Bebilon Pepti to kupuje maskę gazowaalicja_ lubi tę wiadomość
-
U nas też czasem jest przegadywanie komu prędzej powinno sie chcieć zajac mala
z reszta dzisiaj mąż jakiś zmierzły jest. Dieta to straszna rzecz dla niego
o 20 poszedł do pracy takze lacze sie z Acikkiem w bólu
tez jestem na noc sama
na szczęście dziecię śpi
idę umyć i wyparzyć butle i sama atakuje wyro
-
nick nieaktualnyNo my planujemy żłobek, więc pediatra zalecała.
No zaczęło się od tego,że mój mąż siadł przy kompie i zaczął narzekać jaki to jest zmęczony. Mała zaczęła płakać, ja już byłam zmęczona jej marudzeniem i chciałam żeby się nią zająłi usłyszałam, że on przecież chodzi do pracy no i dalej poszło z górki. -
nick nieaktualny
-
Kwiatakacji ja tez mam alergie na takie odzywki. Chociaż mój mąż akurat nie używa takiego argumentu. Za dnia pomaga mi bardzo ale w nocy już nie ma takiego zapalu
mleko czasem pójdzie zrobić ale karmie i odkladam zawsze ja. Z reszta juz nawet wole sama to robic. Jeszcze mi dziecko rozbudzi, ja będę bujać a on pójdzie spać
wiem ze to zle myślenie ale jesli w grę wchodzi to czy będę spać czy nie to wole zrobić tak żeby spać
Jak pampersa na noc mu zależy to o 5 rano jest przebieranie kompletne bo dziecko posikane -
Madzia890722 wrote:moj brat przy skazie bialkowej mial cale szorstkie i czerwone policzki
Dziewczyny a czym smarujecie maluchom buzie przed wyjściem na dwór? Miga te krostki być po nivei ba kazda pogodę? Używam jej od samego początku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Matlena my jak Przeszliśmy z polecenia lekarza na początek na mleko HA dla dzieci z podejrzeniem skazy bialkowej (mały też miał właśnie czerwone policzki z chrostkami i dodatkowo chrostki na brzuszku, rączkach, za uszkami i na pleckach i gdyby nie zeszły to też byśmy wylądowali na pepti lub nutramigenie) to Przez pierwszy tydzień nie odczulam różnicy w poziomie zapachu kup o też się śmiałam że dziewczyny chyba ściemniały ale do czasu
maska gazowa w tym momencie jak najbardziej wskazana a kilka razy mało pawia nie puściłam przy przewijaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 03:22