X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę,że bóle pleców to nie tylko mój problem, u mnie na pewno kp robi dodatkową robotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kręgosłup nie boli. Aż zastanawiające jest to, że tak wiele z was ma z tym problem.
    Kwaitakacji, myślę że masz wiele racji z tym kp. Ja karmię głównie na leżąco, więc kręgosłupa nie obciązam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam u Fryzjerku mojej i tez wlasnie rozmawialam o ombre tylko ja chce jasniejsze lub jasny rudy :)

My juz w domku mlody lezy na macie i gada do zabawek i strzela piekne usmiechy :) W srode ma przyjsc chusta i bedziemy sie uczyc wiazac :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zestrasowałam się waszą rozmową o noszeniu dzieci. Ja dość często noszę Dawidka tak jak do odbicia, bo tak zalecił nam ortopeda... Powiedział ze taka pozycja żabki jest dobra dla bioderek dziecka. Nic nie wspomniał o kręgosłupie, a ja nie kwestionowałam... Poza tym Mały często już sam trzyma sztyno główke w tej pozycji i myślałam że to dobrze bo jest silny i ma dobrze wykształcone mięśnie a tu sie to okazuje patologią... Na szczęście ogólnie go mało nosimy w dzień więc w takiej pionowej pozycji było max 30 minut dziennie. Myślicie że mogłam mu zaszkodzić?

Podnoszę chyba też źle bo wkładam jedną rękę pod głowę i szyje a drugą pod pupę. Kurdę nie chcę mu zrobić krzywdy przez swoją niewiedzę...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:55

rewelka, Dżulia, iNso87, pati_zuzia, MeGi2986, Nadulka, Mama-julka, Suerte, Flakonik, genoweffa, Marta0912 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nie nadrobię Was :) my już po chrzcinach, wszystko się udało, Pola nie płakała w ogóle ani Olek pomimo dużej ilości gości. dokonczę relację jak uśpię Olka.

Pchelkaa, iNso87, Nadulka, aannkkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie w nocy rozkopuje z tego i sie bardzo rzuca i zaraz sie budzi zastanawiamy sie nad kupnem woombie.

Lips a z czym byliscir u ortopedy bo my tez mamy isc z tym ze maly nie obraca glowki na brzuchu na prawa strone

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    My po wizycie. Oskrzela czyste. Dostała antybiotyk, jakby się wieczorem lub jutro pogorszyło to mam dać.
    Nasivin do noska do pędzlowania.

Pchelkaaa, tak mi przykro, że jeszcze Ty chorujesz :-(
    Zinnat jest bardzo skutecznym i mocnym antybiotykiem i szybko Ci pomoże.

A Irence podajesz coś przy antybiotyku, coś na florę bakteryjną?

Tak podaje jej dicoflor, a na kaszel flegamine i do tego vit c w kroplach.

Co do mojego antybiotyku to wlasnie tak lekarz powiedzial ze mocny jest i powienien szybko pomoc

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja wczorajsza Gwiazda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:17

Pchelkaa, rewelka, pati_zuzia, iNso87, Acikk, m@rzenie, Dżulia, MeGi2986, Kate4, Nadulka, Moniusia89, Mama-julka, Suerte, kwiatakacji, Flakonik, aannkkaa, Madzisek, genoweffa, Marta0912 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy :) ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.

No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.

pati_zuzia, Pchelkaa, Matleena, Nadulka, Pchełka, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?
    U mnie też wybudzam dzieci w nocy żeby oproznily cyce ale moje ostatni raz jedzą gdzieś ok 22 więc i tak później niż Twoja;) wydaje mi się że musisz przebudził w nocy żeby też pokarm nie zaginął bo podobno jak jest 8 godz przerwy w karmieniu to pokarm zanika ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o to noszenie wychodzi na to,ze prawie kazda mama zle podnosi, nosi i ja tez. Robilam tak przy straszym synku i jak widac jakos zyje i nawet dobrze sie ma :) nie mozemy popadac w paranoje, teraz staram sie prwidlowo nosic,ale przyzywczajenie bierze gore :D

a Suerte jak tam, co Wam powiedzial fizjoterapeuta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:22

kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    U mnie też wybudzam dzieci w nocy żeby oproznily cyce ale moje ostatni raz jedzą gdzieś ok 22 więc i tak później niż Twoja;) wydaje mi się że musisz przebudził w nocy żeby też pokarm nie zaginął bo podobno jak jest 8 godz przerwy w karmieniu to pokarm zanika ;/
    Z mojego doswiadczenia powiem jedynie,ze Gabrysod jakos ok 2 miesiaca przesypial 9 godzin bez karmienia, a karmilam go do jakiegos 19 miesiaca zycia. Moze wszystko zalezy od sytuacji i inych czynnikow, w koncu kazda mama ma inny organizm. Powiem jeszcze,ze jak laktacja sie unormowla,to moje cycki wydawaly mi sie mniejsze niz przed ciaza a mleczko naplywalo tylko wtedy jak przystawialam malego do cycka, jak zaczynal cukac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:09

justyna14, Kate4 lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj sie w nocy rozkopuje z tego i sie bardzo rzuca i zaraz sie budzi zastanawiamy sie nad kupnem woombie.

Lips a z czym byliscir u ortopedy bo my tez mamy isc z tym ze maly nie obraca glowki na brzuchu na prawa strone

Nie byliśmy u ortopedy ale kilka dni temu byłam u pediatry i pani dr powiedziała ze fizycznie się dobrze rozwija.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja nie karmię piersią ale śpię w bawełnianym biustonoszu bo dalej mam wielkie piersi i boję się, że jak będę spać bez to opadną do pasa :/

Moj przy tych kolkach to momentami tak mnie ciągnie za suty to mówię do niego: chcesz żeby mamusia wyglądała jak afrykańska kobieta?! Mam na myśli oczywiście z dzikiego plemienia z sakiewkami z przodu zamiast cycków :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Rewelka.przyznać sie która jest surygatką i podzieliła się z drugą bliźniakiem! Bo tak jak wczoraj Inso pisałaś, podobieństwo między Waszymi dziećmi jest uderzające :-D To aż podejrzane he he.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam się wczoraj. Mam do zgubienia jeszcze 7kg, ale wątpię, że mi się uda. A mój synek napewno waży ponad 4kg tylko nie wiem dokładnie ile jesżyczę gram bo waga nie jest elektroniczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy :) ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.

No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.

Fajnie, że impreza się udała :-)
    Teraz na chrzciny chyba tylko kasę dają dla dziecka ;-)
    Dużo miałaś gości?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso, Rewelka.przyznać sie która jest surygatką i podzieliła się z drugą bliźniakiem! Bo tak jak wczoraj Inso pisałaś, podobieństwo między Waszymi dziećmi jest uderzające :-D To aż podejrzane he he.

To bliźniaki dwujajowe :)

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ