Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wczoraj bylam u Fryzjerku mojej i tez wlasnie rozmawialam o ombre tylko ja chce jasniejsze lub jasny rudy
My juz w domku mlody lezy na macie i gada do zabawek i strzela piekne usmiechyW srode ma przyjsc chusta i bedziemy sie uczyc wiazac
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Kurczę zestrasowałam się waszą rozmową o noszeniu dzieci. Ja dość często noszę Dawidka tak jak do odbicia, bo tak zalecił nam ortopeda... Powiedział ze taka pozycja żabki jest dobra dla bioderek dziecka. Nic nie wspomniał o kręgosłupie, a ja nie kwestionowałam... Poza tym Mały często już sam trzyma sztyno główke w tej pozycji i myślałam że to dobrze bo jest silny i ma dobrze wykształcone mięśnie a tu sie to okazuje patologią... Na szczęście ogólnie go mało nosimy w dzień więc w takiej pionowej pozycji było max 30 minut dziennie. Myślicie że mogłam mu zaszkodzić?
Podnoszę chyba też źle bo wkładam jedną rękę pod głowę i szyje a drugą pod pupę. Kurdę nie chcę mu zrobić krzywdy przez swoją niewiedzę... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:My po wizycie. Oskrzela czyste. Dostała antybiotyk, jakby się wieczorem lub jutro pogorszyło to mam dać.
Nasivin do noska do pędzlowania.
Pchelkaaa, tak mi przykro, że jeszcze Ty chorujesz
Zinnat jest bardzo skutecznym i mocnym antybiotykiem i szybko Ci pomoże.
A Irence podajesz coś przy antybiotyku, coś na florę bakteryjną?
Tak podaje jej dicoflor, a na kaszel flegamine i do tego vit c w kroplach.
Co do mojego antybiotyku to wlasnie tak lekarz powiedzial ze mocny jest i powienien szybko pomoc -
to moja wczorajsza Gwiazda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:17
Pchelkaa, rewelka, pati_zuzia, iNso87, Acikk, m@rzenie, Dżulia, MeGi2986, Kate4, Nadulka, Moniusia89, Mama-julka, Suerte, kwiatakacji, Flakonik, aannkkaa, Madzisek, genoweffa, Marta0912 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy
ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.
No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.pati_zuzia, Pchelkaa, Matleena, Nadulka, Pchełka, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?
-
nick nieaktualnyJesli chodzi o to noszenie wychodzi na to,ze prawie kazda mama zle podnosi, nosi i ja tez. Robilam tak przy straszym synku i jak widac jakos zyje i nawet dobrze sie ma
nie mozemy popadac w paranoje, teraz staram sie prwidlowo nosic,ale przyzywczajenie bierze gore
a Suerte jak tam, co Wam powiedzial fizjoterapeuta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:22
kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:U mnie też wybudzam dzieci w nocy żeby oproznily cyce ale moje ostatni raz jedzą gdzieś ok 22 więc i tak później niż Twoja;) wydaje mi się że musisz przebudził w nocy żeby też pokarm nie zaginął bo podobno jak jest 8 godz przerwy w karmieniu to pokarm zanika ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:09
justyna14, Kate4 lubią tę wiadomość
-
Mi$ia26 wrote:Moj sie w nocy rozkopuje z tego i sie bardzo rzuca i zaraz sie budzi zastanawiamy sie nad kupnem woombie.
Lips a z czym byliscir u ortopedy bo my tez mamy isc z tym ze maly nie obraca glowki na brzuchu na prawa strone
Nie byliśmy u ortopedy ale kilka dni temu byłam u pediatry i pani dr powiedziała ze fizycznie się dobrze rozwija. -
nick nieaktualnyMatleena wrote:A ja nie karmię piersią ale śpię w bawełnianym biustonoszu bo dalej mam wielkie piersi i boję się, że jak będę spać bez to opadną do pasa
Moj przy tych kolkach to momentami tak mnie ciągnie za suty to mówię do niego: chcesz żeby mamusia wyglądała jak afrykańska kobieta?! Mam na myśli oczywiście z dzikiego plemienia z sakiewkami z przodu zamiast cycków -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy
ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.
No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.
Fajnie, że impreza się udała
Teraz na chrzciny chyba tylko kasę dają dla dziecka
Dużo miałaś gości? -
Mama-julka wrote:Inso, Rewelka.przyznać sie która jest surygatką i podzieliła się z drugą bliźniakiem! Bo tak jak wczoraj Inso pisałaś, podobieństwo między Waszymi dziećmi jest uderzające
To aż podejrzane he he.
To bliźniaki dwujajoweiNso87 lubi tę wiadomość