SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę,że bóle pleców to nie tylko mój problem, u mnie na pewno kp robi dodatkową robotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kręgosłup nie boli. Aż zastanawiające jest to, że tak wiele z was ma z tym problem.
    Kwaitakacji, myślę że masz wiele racji z tym kp. Ja karmię głównie na leżąco, więc kręgosłupa nie obciązam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam u Fryzjerku mojej i tez wlasnie rozmawialam o ombre tylko ja chce jasniejsze lub jasny rudy :)

My juz w domku mlody lezy na macie i gada do zabawek i strzela piekne usmiechy :) W srode ma przyjsc chusta i bedziemy sie uczyc wiazac :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

kwiatakacji lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • lips Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zestrasowałam się waszą rozmową o noszeniu dzieci. Ja dość często noszę Dawidka tak jak do odbicia, bo tak zalecił nam ortopeda... Powiedział ze taka pozycja żabki jest dobra dla bioderek dziecka. Nic nie wspomniał o kręgosłupie, a ja nie kwestionowałam... Poza tym Mały często już sam trzyma sztyno główke w tej pozycji i myślałam że to dobrze bo jest silny i ma dobrze wykształcone mięśnie a tu sie to okazuje patologią... Na szczęście ogólnie go mało nosimy w dzień więc w takiej pionowej pozycji było max 30 minut dziennie. Myślicie że mogłam mu zaszkodzić?

Podnoszę chyba też źle bo wkładam jedną rękę pod głowę i szyje a drugą pod pupę. Kurdę nie chcę mu zrobić krzywdy przez swoją niewiedzę...

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:55

rewelka, Dżulia, iNso87, pati_zuzia, MeGi2986, Nadulka, Mama-julka, Suerte, Flakonik, genoweffa, Marta0912 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) nie nadrobię Was :) my już po chrzcinach, wszystko się udało, Pola nie płakała w ogóle ani Olek pomimo dużej ilości gości. dokonczę relację jak uśpię Olka.

Pchelkaa, iNso87, Nadulka, aannkkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie w nocy rozkopuje z tego i sie bardzo rzuca i zaraz sie budzi zastanawiamy sie nad kupnem woombie.

Lips a z czym byliscir u ortopedy bo my tez mamy isc z tym ze maly nie obraca glowki na brzuchu na prawa strone

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    My po wizycie. Oskrzela czyste. Dostała antybiotyk, jakby się wieczorem lub jutro pogorszyło to mam dać.
    Nasivin do noska do pędzlowania.

Pchelkaaa, tak mi przykro, że jeszcze Ty chorujesz :-(
    Zinnat jest bardzo skutecznym i mocnym antybiotykiem i szybko Ci pomoże.

A Irence podajesz coś przy antybiotyku, coś na florę bakteryjną?

Tak podaje jej dicoflor, a na kaszel flegamine i do tego vit c w kroplach.

Co do mojego antybiotyku to wlasnie tak lekarz powiedzial ze mocny jest i powienien szybko pomoc

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja wczorajsza Gwiazda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:17

Pchelkaa, rewelka, pati_zuzia, iNso87, Acikk, m@rzenie, Dżulia, MeGi2986, Kate4, Nadulka, Moniusia89, Mama-julka, Suerte, kwiatakacji, Flakonik, aannkkaa, Madzisek, genoweffa, Marta0912 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy :) ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.

No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.

pati_zuzia, Pchelkaa, Matleena, Nadulka, Pchełka, kwiatakacji, Flakonik, MeGi2986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?
    U mnie też wybudzam dzieci w nocy żeby oproznily cyce ale moje ostatni raz jedzą gdzieś ok 22 więc i tak później niż Twoja;) wydaje mi się że musisz przebudził w nocy żeby też pokarm nie zaginął bo podobno jak jest 8 godz przerwy w karmieniu to pokarm zanika ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o to noszenie wychodzi na to,ze prawie kazda mama zle podnosi, nosi i ja tez. Robilam tak przy straszym synku i jak widac jakos zyje i nawet dobrze sie ma :) nie mozemy popadac w paranoje, teraz staram sie prwidlowo nosic,ale przyzywczajenie bierze gore :D

a Suerte jak tam, co Wam powiedzial fizjoterapeuta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:22

kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    U mnie też wybudzam dzieci w nocy żeby oproznily cyce ale moje ostatni raz jedzą gdzieś ok 22 więc i tak później niż Twoja;) wydaje mi się że musisz przebudził w nocy żeby też pokarm nie zaginął bo podobno jak jest 8 godz przerwy w karmieniu to pokarm zanika ;/
    Z mojego doswiadczenia powiem jedynie,ze Gabrysod jakos ok 2 miesiaca przesypial 9 godzin bez karmienia, a karmilam go do jakiegos 19 miesiaca zycia. Moze wszystko zalezy od sytuacji i inych czynnikow, w koncu kazda mama ma inny organizm. Powiem jeszcze,ze jak laktacja sie unormowla,to moje cycki wydawaly mi sie mniejsze niz przed ciaza a mleczko naplywalo tylko wtedy jak przystawialam malego do cycka, jak zaczynal cukac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:09

justyna14, Kate4 lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj sie w nocy rozkopuje z tego i sie bardzo rzuca i zaraz sie budzi zastanawiamy sie nad kupnem woombie.

Lips a z czym byliscir u ortopedy bo my tez mamy isc z tym ze maly nie obraca glowki na brzuchu na prawa strone

Nie byliśmy u ortopedy ale kilka dni temu byłam u pediatry i pani dr powiedziała ze fizycznie się dobrze rozwija.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja nie karmię piersią ale śpię w bawełnianym biustonoszu bo dalej mam wielkie piersi i boję się, że jak będę spać bez to opadną do pasa :/

Moj przy tych kolkach to momentami tak mnie ciągnie za suty to mówię do niego: chcesz żeby mamusia wyglądała jak afrykańska kobieta?! Mam na myśli oczywiście z dzikiego plemienia z sakiewkami z przodu zamiast cycków :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, Rewelka.przyznać sie która jest surygatką i podzieliła się z drugą bliźniakiem! Bo tak jak wczoraj Inso pisałaś, podobieństwo między Waszymi dziećmi jest uderzające :-D To aż podejrzane he he.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam się wczoraj. Mam do zgubienia jeszcze 7kg, ale wątpię, że mi się uda. A mój synek napewno waży ponad 4kg tylko nie wiem dokładnie ile jesżyczę gram bo waga nie jest elektroniczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    goście dopisali, impreza zaczęła się ok 14 i po 20 się skonczyła. Full żarcia mi zostało, nie wiem po co aż tyle szykowaliśmy :) ale część zamrożę, część rozdałam, część zjemy i jakoś pójdzie. Pola dostały złoty łańcuszek od matki chrzestnej i kase od pozostałych gości.

No i chętnie odsprzedam sukieneczkę, bolerko, kombinezon i kapelusik. Sukienka i bolerko w rozm. 62 sukienka biała z kokardą w serduszka, bolerko białe bawełniane), kombinezon i kapelusik rozm. 68 (kombinezon biały z różowymi kwiatkami obszytymi na rękawkach, kapelusik biały z różowym kwiatuszkiem).. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to zdjęcia podeślę dokładniejsze na priv.

Fajnie, że impreza się udała :-)
    Teraz na chrzciny chyba tylko kasę dają dla dziecka ;-)
    Dużo miałaś gości?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso, Rewelka.przyznać sie która jest surygatką i podzieliła się z drugą bliźniakiem! Bo tak jak wczoraj Inso pisałaś, podobieństwo między Waszymi dziećmi jest uderzające :-D To aż podejrzane he he.

To bliźniaki dwujajowe :)

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ