X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że temat był wałkowany, ale szczerze nie chce mi się szukać (za dużo produkujemy ) :P
    najlepsza chusta to skośno-krzyżowa, tak?
    ale są tam jakieś bawełniane, bambusowe... co wybrać?

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    troche spamu od nas ;)

Maxiu jest sliczny !

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia śliczny Maksio.
    Mam takie same bodziaczki, tylko mojej się dekold robi do połowy klatki i zawsze któreś ramię na wierzchu więc przestałam ich używać.

Misia nie wiem ile się czeka na paszport ale dziecku możesz wyrobić dowód osobisty - szwagierka na dowód dla dzieciaczka czekała tydzień.
    Evvik dzięki za artykuł. Ja ciągle mam opory z tym jedzeniem, bo boję się bóli brzuszka u małej. Doszło do tego,że jem bardzo mało owoców i warzyw, bo na początku małą bolał brzuszek. Podejrzewam,że bolał,bo była malutka ale jakoś nie mogę się przełamać ,a muszę, bo zaczynam odczwać skutki monotonnej diety.

Dziewczyny a jak wasze kręgosłupy? Bo mnie tak ostatnio bolą plecy,że spać nie mogę.

pati_zuzia, iNso87 lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:

Evvik dzięki za artykuł. Ja ciągle mam opory z tym jedzeniem, bo boję się bóli brzuszka u małej. Doszło do tego,że jem bardzo mało owoców i warzyw, bo na początku małą bolał brzuszek. Podejrzewam,że bolał,bo była malutka ale jakoś nie mogę się przełamać ,a muszę, bo zaczynam odczwać skutki monotonnej diety.

Dziewczyny a jak wasze kręgosłupy? Bo mnie tak ostatnio bolą plecy,że spać nie mogę.

w pierwszych tygodniach robilam to samo, jednak systematycznie wprowadzalam nastepne produkty. Sophie jak narazie nie reaguje alergicznie. Dzis ostatni test, sok z pomaranczy. Ostatnio jadlam pomelo i nic sie nie dzialo:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

Dżulia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jestem jestem nigdzie sie nie podziewam :)
    Ale jakos nie mam nic do powiedzenia (dziwne, co?)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił od lekarza z małym, nie robiliśmy na razie szczepień ale Tobi waży 5,5 kg... Przez 1,5 miesiąca przybyło mu 2 kg :)

kwiatakacji, MeGi2986, Mama-julka, Pchelkaa, Moniusia89, genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia jestem jestem nigdzie sie nie podziewam :)
    Ale jakos nie mam nic do powiedzenia (dziwne, co?)
    I to baaaaaaardzoo!!! ;)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 01:06

rewelka, Dżulia, pati_zuzia, Mama-julka, iNso87, kwiatakacji, MeGi2986, Pchelkaa, Moniusia89, Marta0912, aannkkaa, Nadulka, Madzisek, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Kate4, Suerte, Flakonik, Aneczka86 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 jaka Ty jesteś kruszynka !;) niesamowita zmiana twojego maleństwa

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety po ciazy nic mi nie zostało a nawet wyzarlo mnie jeszcze bardziej :/ zawsze miałam problem zeby przytyć :( No a mały rośnie jak na drożdżach :( :) szkoda ze tak szybko :) zaniedlugo bedzie biegał :D

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk no kto jak to ale ty nie masz nic do powiedzenia niemozliwe :D

A my sobie spacerkujemy bo pogoda piekna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mam angine ropna i dostalam antybiotyk zinnat na 5 dni tylko zeby malej nie faszerowac bo kp a ona i tak swoj antybiotyk dostaje. Masakra, czy kiedys te choroby u Nas sie skoncza???

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso uwielbiam takie połączenia kolorów na włosach z chęcią tak samo bym zrobiła :) w ogóle to bym sciela ale mąż mi cały czas mówi że ślicznie w takich wygladam :)

Na ból pleców polecam na mnie super działa

http://poczciarz.home.pl/gallery/albums/Cwiczenia_na_kregoslup_ledzwiowy/Cwiczenia_na_kregoslup_ledzwiowy.jpg

iNso87, kwiatakacji, Mama-julka lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Oskrzela czyste. Dostała antybiotyk, jakby się wieczorem lub jutro pogorszyło to mam dać.
    Nasivin do noska do pędzlowania.

Pchelkaaa, tak mi przykro, że jeszcze Ty chorujesz :-(
    Zinnat jest bardzo skutecznym i mocnym antybiotykiem i szybko Ci pomoże.

A Irence podajesz coś przy antybiotyku, coś na florę bakteryjną?

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:55

d69c20mmk9myteud.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Ja przechodzę teraz na ten Bebilon Pepti i mam wrażenie, że po tym Pepti jest szybciej głodny niż po NANie. No i to mleko jest duuuuuużo bardziej wodniste. I delikatnie mi je ulewa po karmieniu. Nie za dużo, ale jednak wcześniej tego nie było.

Hej, też jesteśmy na pepti i też mi zaczął na nim ulewać..do tego miał na początku biegunkę taka delikatna...dodajemy teraz dicoflor rano i wieczorem bo tak pediatra kazal. Czy czesciej je to nie zauwazylam...tzn na dniu bywa roznie co 2h najczesciej a czasami szybciej...w nocy co 2 do max 3 jak dobrze pojdzie.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?

U mnie mokra koszula się nie zdarza. Przy pierwszym dziecku, wiecznie leciało.
    Ola ma pierwszą przerwę na jedzenie max. po 5 godzinach i sama się budzi, a kolejna po 3-4 godz.

‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ