X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka daj znac co pediatra powie.

Ciekawe jak Justyna po imprezce ;-)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:24

Madzisek lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:38

Oluniaaa lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:46

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ja karmie mm a Maly jak usnie o 23 tak do 3 spi, potem o 5 tez chce jesc, a potem co godzina :( i to zjada 40 ml i usypia i nie chce wiecej, a zaraz potem glodny...
    Spróbuj może go przetrzymać, mi jak się Tobiasz budzi po krótkim czasie od karmienia i marudzi słyszę że chce jeść to ignoruje czasami nawet przez pół do godziny i wtedy więcej zjada.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ją cały czas sypiam w staniku i wkladkach mimo że Asia najdłużej nie je 4 godziny bo też bym cała mokra była ;-) także jeśli Cię to pocieszy to nie jesteś sama ;-) a nie masz możliwości już dzisiaj iść do lekarza? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że przy wysokiej gorączce nie powinno się karmić piersią. W ogóle to współczuję, bo pewnie ledwo żyjesz przez to choróbsko a mamy przecież nie biorą zwolnienia :-P

A ja mam pytanko. Przedwczoraj zjadłam sałatkę z potem i dziś mała coś nie chce cycka bo się złości. Myślicie, że ten por teraz dopiero mógł zmienić smak mleka? Bo wczoraj nie zjadłam nic nowego i nie wiem o co chodzi :-\

3i499vvjv3ex36x6.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Pchelka-

Poczekaj ureguluje sie, u mnie bylo to samo... jak masz juz w piersiach zastoje ( chodzi mi o wczesne stadium, tj czujesz gulke w piersi pod palcami) rob oklady z sera bialego, sprawdzilam na sobie super dziala. Slyszalam tez o sposobie z biala kapusta ale nigdy nie probowalam ... no i u mnie czesciej ser bialy w lodowce niz kapuste uraczysz;)

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Polozna rowniez zaznaczala, ze jesli robisz oklad poloz sie i odpocznij przez ten czas, z jakiegos powodu to wazne.

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha i jak m@rzenie pisze ... ja tez bez wkladek do biustonosza nie przetrwam nocy, w dzien rowniez wkladam, bo to normalne, ze jak karmisz jedna piersia, to z drogiej tez zawsze troche pocieknie. Nie jestes sama z tym, pocieszajace jest, ze malenstwa dluzej spia a pokarm sie ureguluje, ciezko jeden dzien bo piersi jak kamienie i prawie eksploduja, ale sa tez i plusy, zero stresu z budelkami na spacerach;) jak i wiele nnych, ale sama wiesz o plusach

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    A ja mam pytanko. Przedwczoraj zjadłam sałatkę z potem i dziś mała coś nie chce cycka bo się złości. Myślicie, że ten por teraz dopiero mógł zmienić smak mleka? Bo wczoraj nie zjadłam nic nowego i nie wiem o co chodzi :-\

Wg mnie i tego co juz sie naczytalam;)
    Jesli jadlas por jak mala byla w brzuszku, to ona juz zna ten smak i inne, ktore spozywalas w tym okresie, poniewaz smaki przechodzily do plynu owodniowego :) raczej mi trudno uwierzyc, ze Joasia nie chciala jesc z tego powodu.

pati_zuzia, m@rzenie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do lekarza, bez numerku ale moze mnie przyjmie, z Mloda zostanie siostra.

Matleena, Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

jestem lutówką 2015,wybaczcie za spam ale może któraś mamusia się skusi:) mam do sprzedania komplet do chrztu dla dziewczynki 5-cio częściowy w stanie idealnym :)mi się nie przyda a jest idealny na takie dni jak zima i wczesna wiosna -rozmiar 56/62 .
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5974444017

Pozdrawiam :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ciekawe czy u Nas debridat pomoże :/ a juz myślałam,ze będzie ok:/

Marta a po co dajesz ten zageszczacz?:> dziecko się nie najada czy jak?

Żeby zagęścić choć trochę pokarm, bo jak nie dam to istna "woda", no i wtedy nie ma opcji aby nie ulała.No, a jak dam zagęszczacz to mleczko jest delikatnie gęstsze. U nas zagęszczanie nie daje 100% gwarancji, że mała nie uleje. Jak się pręży,wygina, generalnie jak nie jest spokojna to uleje. Może gdybym dawała tego produktu więcej to bardziej by ja przytkało. No, ale nie chcę tak robić. Już kiedyś dawałam bebilon Ar (typowe mleko na ulewanie). Gęste było jak cholera. No i tu owszem nie ulewała, ale miała twarde kupki i zapewne przytykało ją. Jak dziecko ulewa, a przybiera na wadze to nie ma tragedii. Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać aż do roku żeby jej przeszło.

iNso87 lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu super artykul dla mam kp na temat zywienia w trakcie karmienia, napisala babka, ktora zajmuje sie zawodowo zywieniem... Moze komus sie przyda

http://malgorzatajackowska.com/2015/04/29/cebula-czosnek-i-kalafior-czyli-dieta-mamy-karmiacej-znowu/

kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dsj znac co powiedzial lekarz na to ulewanie!

Matleena moj tez lubi jak mu sie zwierzatka kreca na glowa ale denerwuje sie kiedy do nich gada a one nie odpowiadaja :)

Acikk ZieloneOliwki gdzie sie podziewacie ???

A musze sie pohwalic ze moj synus od wczoraj ukazuje mi swoj piekny szeroki usmiech i chyba skok mu minal :)

Dziewczynny ponawiam pytanie jak dlugo sie czeka na paszport dla dziecka ktos wie ?? Pytam bo do utzedu sie dodzwonic nie moge

Matleena, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:55

d69c20mmk9myteud.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?
    czasami co 3 h, a czasami wytrzymuje po 6 godzin. Zdarza mi się mokra koszula jak przesunie mi się wkładka. Dodam, że śpię w staniku i wkładce. Jak śpi dużej to budzę się z twardymi guzkami w piersi, ale mała wszystko ściąga ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania 2 nieotwierane puszki Bebilon Pepti 1 , jeśli któraś z Was chce. Mogę wysłać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche spamu od nas ;)
    i67.tiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:06

Pchełka, Dżulia, evvik, kwiatakacji, rewelka, Matleena, Madzisek, MeGi2986, Marta0912, Mama-julka, iNso87, Pchelkaa, Moniusia89, Nadulka, genoweffa, m@rzenie, Kate4, Suerte, Flakonik, Aneczka86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ