Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suerte wrote:ja karmie mm a Maly jak usnie o 23 tak do 3 spi, potem o 5 tez chce jesc, a potem co godzina
i to zjada 40 ml i usypia i nie chce wiecej, a zaraz potem glodny...
-
Pchelka ją cały czas sypiam w staniku i wkladkach mimo że Asia najdłużej nie je 4 godziny bo też bym cała mokra była
także jeśli Cię to pocieszy to nie jesteś sama
a nie masz możliwości już dzisiaj iść do lekarza? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że przy wysokiej gorączce nie powinno się karmić piersią. W ogóle to współczuję, bo pewnie ledwo żyjesz przez to choróbsko a mamy przecież nie biorą zwolnienia
A ja mam pytanko. Przedwczoraj zjadłam sałatkę z potem i dziś mała coś nie chce cycka bo się złości. Myślicie, że ten por teraz dopiero mógł zmienić smak mleka? Bo wczoraj nie zjadłam nic nowego i nie wiem o co chodzi
-
-Pchelka-
Poczekaj ureguluje sie, u mnie bylo to samo... jak masz juz w piersiach zastoje ( chodzi mi o wczesne stadium, tj czujesz gulke w piersi pod palcami) rob oklady z sera bialego, sprawdzilam na sobie super dziala. Slyszalam tez o sposobie z biala kapusta ale nigdy nie probowalam ... no i u mnie czesciej ser bialy w lodowce niz kapuste uraczysz;)
-
acha i jak m@rzenie pisze ... ja tez bez wkladek do biustonosza nie przetrwam nocy, w dzien rowniez wkladam, bo to normalne, ze jak karmisz jedna piersia, to z drogiej tez zawsze troche pocieknie. Nie jestes sama z tym, pocieszajace jest, ze malenstwa dluzej spia a pokarm sie ureguluje, ciezko jeden dzien bo piersi jak kamienie i prawie eksploduja, ale sa tez i plusy, zero stresu z budelkami na spacerach;) jak i wiele nnych, ale sama wiesz o plusach
-
m@rzenie wrote:A ja mam pytanko. Przedwczoraj zjadłam sałatkę z potem i dziś mała coś nie chce cycka bo się złości. Myślicie, że ten por teraz dopiero mógł zmienić smak mleka? Bo wczoraj nie zjadłam nic nowego i nie wiem o co chodzi
Wg mnie i tego co juz sie naczytalam;)
Jesli jadlas por jak mala byla w brzuszku, to ona juz zna ten smak i inne, ktore spozywalas w tym okresie, poniewaz smaki przechodzily do plynu owodniowegoraczej mi trudno uwierzyc, ze Joasia nie chciala jesc z tego powodu.
pati_zuzia, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć mamusie
jestem lutówką 2015,wybaczcie za spam ale może któraś mamusia się skusi:) mam do sprzedania komplet do chrztu dla dziewczynki 5-cio częściowy w stanie idealnym :)mi się nie przyda a jest idealny na takie dni jak zima i wczesna wiosna -rozmiar 56/62 .
http://allegro.pl/show_item.php?item=5974444017
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Ciekawe czy u Nas debridat pomoże
a juz myślałam,ze będzie ok:/
Marta a po co dajesz ten zageszczacz?:> dziecko się nie najada czy jak?
Żeby zagęścić choć trochę pokarm, bo jak nie dam to istna "woda", no i wtedy nie ma opcji aby nie ulała.No, a jak dam zagęszczacz to mleczko jest delikatnie gęstsze. U nas zagęszczanie nie daje 100% gwarancji, że mała nie uleje. Jak się pręży,wygina, generalnie jak nie jest spokojna to uleje. Może gdybym dawała tego produktu więcej to bardziej by ja przytkało. No, ale nie chcę tak robić. Już kiedyś dawałam bebilon Ar (typowe mleko na ulewanie). Gęste było jak cholera. No i tu owszem nie ulewała, ale miała twarde kupki i zapewne przytykało ją. Jak dziecko ulewa, a przybiera na wadze to nie ma tragedii. Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać aż do roku żeby jej przeszło.iNso87 lubi tę wiadomość
-
a tu super artykul dla mam kp na temat zywienia w trakcie karmienia, napisala babka, ktora zajmuje sie zawodowo zywieniem... Moze komus sie przyda
http://malgorzatajackowska.com/2015/04/29/cebula-czosnek-i-kalafior-czyli-dieta-mamy-karmiacej-znowu/
kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInso dsj znac co powiedzial lekarz na to ulewanie!
Matleena moj tez lubi jak mu sie zwierzatka kreca na glowa ale denerwuje sie kiedy do nich gada a one nie odpowiadaja
Acikk ZieloneOliwki gdzie sie podziewacie ???
A musze sie pohwalic ze moj synus od wczoraj ukazuje mi swoj piekny szeroki usmiech i chyba skok mu minal
Dziewczynny ponawiam pytanie jak dlugo sie czeka na paszport dla dziecka ktos wie ?? Pytam bo do utzedu sie dodzwonic nie mogeMatleena, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Pchelkaa wrote:Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytroche spamu od nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:06
Pchełka, Dżulia, evvik, kwiatakacji, rewelka, Matleena, Madzisek, MeGi2986, Marta0912, Mama-julka, iNso87, Pchelkaa, Moniusia89, Nadulka, genoweffa, m@rzenie, Kate4, Suerte, Flakonik, Aneczka86 lubią tę wiadomość