X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny gdzie mogę kupić zageszczacz do mleka? Mój tak ulewa ze masakra

ja zamawiam (Bebilon Nutriton preparat zagęszczający) w aptece "Dbam o Zdrowie" bo wychodzi wtedy ten zagęszczacz 16,99zł, a tak stacjonarnie około 25zł.
    Dużo zależy od mleka które chcemy zagęścić. Bo do jednego potrzeba 1 miarkę (1,7g) na 100ml tak robię przy hipp bio combiotic, a jak zagęszczałam bebilon to mniej niż pół miarki wystarczało. Też nie chcę robić "gipsu" z mleka.

Czekam jak mała będzie miała 4 miesiące to wtedy będę zagęszczać kleikiem ryżowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte doskonale Cie rozumiem. Zauważyłam, że mała jest dużo spokojniejsza, jak nie funduję jej wyjazdów. Tylko delikatne spacerek po mojej wichurze ;) Słyszałam, że jak dziecko ma dużo bodźców to wtedy potrafi być mega niespokojne. Tak więc z umiarem teraz mata edukacyjna, karuzela nad łóżeczkiem, różne dźwięki z telefonu w celu uspokojenia. Zobaczę może teraz trochę będzie spokojniejsza. Chociaż boję się bo jutro jedziemy na pobranie krwi, żeby sprawdzić żelazo, no a w środę prawdopodobnie szczepienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Suerte doskonale Cie rozumiem. Zauważyłam, że mała jest dużo spokojniejsza, jak nie funduję jej wyjazdów. Tylko delikatne spacerek po mojej wichurze ;) Słyszałam, że jak dziecko ma dużo bodźców to wtedy potrafi być mega niespokojne. Tak więc z umiarem teraz mata edukacyjna, karuzela nad łóżeczkiem, różne dźwięki z telefonu w celu uspokojenia. Zobaczę może teraz trochę będzie spokojniejsza. Chociaż boję się bo jutro jedziemy na pobranie krwi, żeby sprawdzić żelazo, no a w środę prawdopodobnie szczepienie
    Też zwróciłam na to uwagę. Jak jest nerwowy dzień, tzn. dużo płaczu to więcej ulewa, a tak to raz - dwa razy dziennie. No i niekiedy nawet tak pod ciśnieniem. Piszecie że to wymioty, ale to może Już z przejedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek powinien do mnie zawitać kurier z chustą. Ale się cieszę :-) Mam nadzieję że szybko się nauczę wiazać :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte daj znać co powie fizjo bo my wizyta dopiero 17 lutego. A my się karmimy po 8h spania. Współczuję wam tego ulewania,pamiętam jak mój siostrzeniec chlustał przez pół pokoju. Na szczęście nasza nie ulewa ( jescze )

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Paula w nocy dostała kataru a teraz już zaczyna kaszleć :-(
    Dzwonilam do położnej żeby się jej poradzić z tymi wizytami domowymi i ona mówi, że jak w nocy się zaczął katar a już teraz jest kaszel, to żeby zamówić normalnie wizytę domową na jutro bo się szykuje jakaś szybko postępująca infekcja :-(

W takich sytuacjach nie ma co czekac, uNas byl tylko katar i lzawiace oczy, w ciagu dnia doslownie 2 x kaszlnela na co nie zwrocilam wiekszej uwagi i okazalo sie ze rozwija sie juz zapalenie pluc- dodam ze teraz corcia kaszle jak normalny dorosly czlowiek i strasznie jej sie zaczelo odrywac. Nie mowie ze i u Was od razu zapalenie pluc, ale u takich maluszkow zwykly katar czy kaszlniecie moze oznacza juz rozwinieta jakas infekcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jak pisze o Waszych problemach to taki mi szkoda dzieciaczkow i Was, my problemow nie mamy poki co, ani z jedzeniem, ani z ulewaniem, ani z kupami- przy antybiotyku wali nawet 10x dziennie i teraz wlasnie zrobila wiec ja na spiocha przebralam i juz spi.
    Suerte mam nadzieje ze fizjoterapeuta rozwiaze ta zagadke co dolega Bartusiowi, moze pokaze jakies cwiczenia.
    My w czwartek mamy usg bioderek- troche pozno ale pediatra u ktorej bylismy zapomniala dac Nam skierowanie :-S dopiero Nasz pediatra sie zorientowal, no a ja przy pierwszy dziecku zapomnialam ze to konieczne :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Paula w nocy dostała kataru a teraz już zaczyna kaszleć :-(
    Dzwonilam do położnej żeby się jej poradzić z tymi wizytami domowymi i ona mówi, że jak w nocy się zaczął katar a już teraz jest kaszel, to żeby zamówić normalnie wizytę domową na jutro bo się szykuje jakaś szybko postępująca infekcja :-(
    Jak Maksio mial 2tyg dostal kataru,dosc duzego I tez zaczal kaszlec plus dodatkowo starszyvsynek od dwochvdni byl na antybiotyku,a tez zaczelo sie od kataru I maz przeziebiony I ja. Wiadomo ode mnie raczej sie nie zarazi. Juz mialam wizje swiat w szpitalu,ale cale szczescie okazalo sie,ze to tylko katarek,prawdopodobnie od wracajacego mleka. Zycze,zeby u Was tez okazalo sie nic groznego. Trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dzieci podobno moga ulewac do roku czasu,zazwyczaj to sie konczy jak zaczynaja siedziec. U nas Maksio ulewal,pozniej mu przeslo jak zaczelam dawac kropelki na nietolerancje laktozy I teraz znowu ulewa,ale o wiele rzadziej. Taka jego uroda,bo Gabrysiowi szybko przeszlo,albo juz zapomnialam I tylko mi sie wydaje,ze szybciej ;) idz moze z Lenka do lekarza,ja bylam I mnie uspokoil,ale porusze jeszcze ten temat jak bedziemy na bilansie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Franek chyb troszeczke zaczyna łobuzowac, pije mleko to albo jezykiem zablokuje butelke ze nie moze pic i sie cieszy i po chwili bierze normalnie i pije, albo pije ladnie inagle troszke wypluje i sie smieje i dalej pije. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 07:17

iNso87, pati_zuzia, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?

• rewelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Do mam kp? Czesto Wasze dzieci w nocy budza sie na jedzenie? I czy budzicie sie z mokra koszula? Wczoraj Irenka zasnela o 20:45, przed spaniem jadla ok 20 min sama piers i w nocy sie nie obudzila sama, wiec o 4 sama musialam ja wubudzic bo cycki by mi rozerwalo i porobily mi sie zastoje. Sciagac laktatorem nie chce bo to tylko wzmaza produkcje mleka i musialabym je wylewac. Czy to mozliwe zeby corka juz nie potrzebowala jedzenia nocnego przy kp?? Nono co zrobic z tym nocnym nawalem?

Nie mam tego problemu mój jak przespi 3 h to się cieszę a po 4 co godzinę się budzi :\ od 6 już nie spimy :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na panią doktor. Ma być po 12:00.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Moj Maksio do tej pory jadl o 19.30 o 20.00 juz spi i budzil sie 24.00-1.00i pozniej po 3 godzinach, a tej nocy jak zwykle o 24.00 i o 5.00 i w sumie nie potrzebnie go wzielam bo tylko przystawilam i zasnal,raz tylko pociagnal i wyplul cyca i wstal przed 8.00 a z cyckami nie mam problemu, jedynie podczas karmienia czuje jak naplywa mleko do drugiego cyca i czasem cos pocieknie,a tak to juz nie. Moze odciagaj recznie troszke,ja tak robilam jak mi sie cycki nie przyzwyczaily do rzadszego karmienia, troszke wyciskalam w szklaneczke i przestawaly cieknac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso daj znaccopowie Ci doktor.Suerte Ty tak samo daj znac co Ci powiedzial fizjoterapeuta.
    Megi i Maksiu zaczyna sobie jaja robic podczas karmienia, smieje sie,wypluwa i mi opowiada bajki :) dzis rano tak zrobil pierwszy raz :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Nie mam tego problemu mój jak przespi 3 h to się cieszę a po 4 co godzinę się budzi :\ od 6 już nie spimy :\
    U nas to samo :/
    A w dzień mamy problem z jedzeniem, bo nie chce cycka wziąć do buzi. Strasznie płacze i muszę ją oszukiwać smoczkiem. Najpierw smoczek, który szybko wyciągam i daje pierś. Czasem się uda a czasem jest płacz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Moja w nocy przesypia minimum 7h zdarzyło się i 9,ale moje cycki wytrzymują. Są oczywiście twarde jak kamienie i wielkie ale mój żarłok soie z nimi radzi.Wycieków nie mam , dopóki nie nacisnę palcami nic nie leci a śpię na brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze jak ja Wam zazdroszcze! U mnie wyciekow nocnych nie bylo jak corka budzila sie co 3 godz, ale teraz jak spi dluzej to kapie mi caly czas, co prawda mam male piersi- 80b i moze to mleko nie ma sie gdzie gromadzic. Musze spac w staniku i wkladkach :-(

A w nocy mialam temp i bylo mi zimno- tak mala nakrywalam, no bo przeciez zimno ze potowki ma :-(

A ja rano wzielam paracetamol, ale temp zamiast spadac to rosnie, mam 39,4 a sama jestem w domu, chyba dzis padne na twarz :-( jutro do lekarza musze sie wybrac bo juz 3 dzien lecze sie paracetamolem ale co uda mi sie temp zbic do 37,4 to za dwie godz znow rosnie :-( w dodatku zaczelam kaslac- boje sie ze zlapalam od malej zapalenie pluc

‹‹ 2493 2494 2495 2496 2497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ