Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??
Nasivin soft 0.01%, masc majrankowa pod nosek i kilka kropek Olbasu na kolderke...nam pomagałoPchelkaa lubi tę wiadomość
-
Pchełka wrote:Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał
Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
Co jeszcze można zrobić?
Ja rozwieszałam mokre pieluchy tetrowo na grzejnik i na to dawalam Aromactiv w masci (2-3 punkty),
na kołderke kilka Kropel Olbasu, masc majrankowa pod nosek...sol+inhalacja 3minutowa--> odciaganie kataru i na koniec Nasivin 0,01% -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Pchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie
Już wiem, że dla maluszków jest żel Aromactiv. Mąż już kupił i jedzie do domu.
Zobaczymy... -
Pchełka wrote:Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał
Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
Co jeszcze można zrobić?
Jak karmisz piersia, zakraplaj nos mlekiem (najlatwiej taka mala strzykawka cieniutka, ktora podaje kropelki). Przed kazdym karmieniem ze dwie krople do jednej dziurki. Po trzech dniach nie bedzie kataru, a skutki zobaczysz od pierwszego dnia, nos sie odblokowuje niemal od razu, co jest bardzo wodniste wyplywa od razu, a po paru dniach dziecko"wykichuje" te grubsze glutki.
Do tego jak malenstwo da, kladz na brzuszku na rece, tak by twarz byla skierowana w dol, wtedy wydzielina z nosa wyplywa i nie meczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy robilismy tak jak Moniusia i pomagalo, ale tak jak Nasza Pani pediatra powiedziala leczony katar trwa 7 dni a nieleczony tydzien, a te wszystkoe kropelki i inhalacje to zeby tylko pomoc dziecku w oddychaniu
U Nas wczoraj co prawda kryzys z usypianiem, patrze o 20:30 ziewa wiec w pizamke szybko lekarstwa i lulam, 21- spi, odlozylam i jak zwykle po 10 min sie obudzila i zasnela dopiero o 22:30! Ale spala do UWAGA... 7:05 bez przebudzenia! A o 8 juz drzemala znowu u siebie w lozeczkujeszcze niedawno pisalam ze ma dwie drzemki 9-12 i 15-17, a teraz wszystkoe sie poprzestawialo i spi co godzone po pol godz
ciekawe kiedy to wszystko sie unormuje. No ale przy kaszlu zaczelo sie odywac wiec jest juz lepiej
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Pchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie
Ja używałam, ale moim zdaniem nic nie dało -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:On je roznie, raz 80 raz 140... ale On tylko w nocy wytrzymuje 3 godziny, tak to je co 2 max... je malo a czesto... zresztą właśnie probowalam Mu dac i byl krzyk...
A może spróbuj mu zawsze dawać tyle samo, ja tak robię np zawsze 100ml a na noc troszkę więcej. Nawet jak widzę, że jeszcze by zjadł to mu nie daję, bo potem wymiotuje,lekarka kazała mi go przetrzymać i nie dawać co trzy godziny, bo wtedy są problemy z brzuszkiem jak je zbyt często i za dużo -
nick nieaktualnyrewelka wrote:Probowalas bez osłonek? Może przez nie gorzej leci i dlatego tak długo. I u Nas też każdy dzień inny nie ma stałych pór.
to moje drugie dziecko które kp, ale jedną brodawka jest "niewyrobiona" do dziś i nie do chwycenia.
I tak masz lepiej ode mnie bo karmisz 20 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:19
-
Mama-julka wrote:to moje drugie dziecko które kp, ale jedną brodawka jest "niewyrobiona" do dziś i nie do chwycenia.
I tak masz lepiej ode mnie bo karmisz 20 min.ale na noc mógłby jeść więcej bo mi się często budzi, na szczęście nie mam problemów z brodawkami, jak mocno zassie to poboli ale nie ma tragedii
Zaczęło mnie wczoraj boleć gardło, Mąż też trochę zakatarzony, myślicie że lepiej nie szczepić jutro? bo chyba dla własnego spokoju powiem żeby mi przełożyli wizytę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny