X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:46

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??

Nasivin soft 0.01%, masc majrankowa pod nosek i kilka kropek Olbasu na kolderke...nam pomagało

Pchelkaa lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
    Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał :-(
    Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
    Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
    Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
    Co jeszcze można zrobić?

Ja rozwieszałam mokre pieluchy tetrowo na grzejnik i na to dawalam Aromactiv w masci (2-3 punkty),
    na kołderke kilka Kropel Olbasu, masc majrankowa pod nosek...sol+inhalacja 3minutowa--> odciaganie kataru i na koniec Nasivin 0,01%

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
    My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie :/

Już wiem, że dla maluszków jest żel Aromactiv. Mąż już kupił i jedzie do domu.
    Zobaczymy...

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Megi z ust mi wyjęłaś to pytanie.
    Ja też chciałam zapytać co stosujecie na katar bo w nocy nam się katar rozhulał :-(
    Wysłałam męża do apteki po plasterki Aromactiv i wodę morską Sterimar w sprayu.
    Ma jeszcze kupić krople Cebion (wit C).
    Na grzejnikach porozwieszałam mokre pieluchy tetrowe.
    Co jeszcze można zrobić?

Jak karmisz piersia, zakraplaj nos mlekiem (najlatwiej taka mala strzykawka cieniutka, ktora podaje kropelki). Przed kazdym karmieniem ze dwie krople do jednej dziurki. Po trzech dniach nie bedzie kataru, a skutki zobaczysz od pierwszego dnia, nos sie odblokowuje niemal od razu, co jest bardzo wodniste wyplywa od razu, a po paru dniach dziecko"wykichuje" te grubsze glutki.

Do tego jak malenstwo da, kladz na brzuszku na rece, tak by twarz byla skierowana w dol, wtedy wydzielina z nosa wyplywa i nie meczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli nie macie mleka, to inhalacje ( w garnku zagotowujemy wode dodajemy rumianek ( jak juz jest zaparzony, kladziemy dziecko blisko tak by moglo wdychac (uwaga by nie za blisko).

• evvik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Katar u takich malestw moze trwac dluzej niz u doroslych, wiec sie nie denerwujcie gdy sie przedluza.

Wiem tez, ze sa krople do nosa dla takich maluszkow, moge podac nazwe jak lek sie nazywa w niemczech. Tutaj nie mozna kupic bez recepty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny co na katar u maluszka? Franek ma zapchany nosek, non stop fluki i to nie od suchego powietrza. Co poradzicie oprocz oczyszczania noska??
    Nasivin 0,01%

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Evikk maz podjedzie do apteki i zakupi co trzeba. My mamy inhalator i robimy z soli fizj inhalacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy tak jak Moniusia i pomagalo, ale tak jak Nasza Pani pediatra powiedziala leczony katar trwa 7 dni a nieleczony tydzien, a te wszystkoe kropelki i inhalacje to zeby tylko pomoc dziecku w oddychaniu ;-)

U Nas wczoraj co prawda kryzys z usypianiem, patrze o 20:30 ziewa wiec w pizamke szybko lekarstwa i lulam, 21- spi, odlozylam i jak zwykle po 10 min sie obudzila i zasnela dopiero o 22:30! Ale spala do UWAGA... 7:05 bez przebudzenia! A o 8 juz drzemala znowu u siebie w lozeczku :-) jeszcze niedawno pisalam ze ma dwie drzemki 9-12 i 15-17, a teraz wszystkoe sie poprzestawialo i spi co godzone po pol godz :-) ciekawe kiedy to wszystko sie unormuje. No ale przy kaszlu zaczelo sie odywac wiec jest juz lepiej ;-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pchełka no i my chcemy ten Aromactiv kupic tylko die zadtanawiam czy ktoras uzywala i sie sprawdzilo??
    My mamy nawilzacz powietrza wiec suchego nie ma w domu. Jestem pewna ze to przez rehabilitacje bo te pindy zawsze wietrza sale przed cwiczeniami z Frankiem a go rozbieraja do galasa i mu zimno wiecznie :/

Ja używałam, ale moim zdaniem nic nie dało :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Nasivin 0,01%

Tylko nie dłużej niż 5 dni (2x dziennie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    On je roznie, raz 80 raz 140... ale On tylko w nocy wytrzymuje 3 godziny, tak to je co 2 max... je malo a czesto... zresztą właśnie probowalam Mu dac i byl krzyk...

A może spróbuj mu zawsze dawać tyle samo, ja tak robię np zawsze 100ml a na noc troszkę więcej. Nawet jak widzę, że jeszcze by zjadł to mu nie daję, bo potem wymiotuje,lekarka kazała mi go przetrzymać i nie dawać co trzy godziny, bo wtedy są problemy z brzuszkiem jak je zbyt często i za dużo

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Probowalas bez osłonek? Może przez nie gorzej leci i dlatego tak długo. I u Nas też każdy dzień inny nie ma stałych pór.

to moje drugie dziecko które kp, ale jedną brodawka jest "niewyrobiona" do dziś i nie do chwycenia.
    I tak masz lepiej ode mnie bo karmisz 20 min. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:19

• rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    to moje drugie dziecko które kp, ale jedną brodawka jest "niewyrobiona" do dziś i nie do chwycenia.
    I tak masz lepiej ode mnie bo karmisz 20 min. ;-)
    Karmię 10-15 max :) ale na noc mógłby jeść więcej bo mi się często budzi, na szczęście nie mam problemów z brodawkami, jak mocno zassie to poboli ale nie ma tragedii :)

Zaczęło mnie wczoraj boleć gardło, Mąż też trochę zakatarzony, myślicie że lepiej nie szczepić jutro? bo chyba dla własnego spokoju powiem żeby mi przełożyli wizytę.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co karmią mm, czy kupki waszych maluchów też są grudkowate pełne niestrawionego mleka??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi u nas tak wygląd jak taki twaróg robabrany

• Matleena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:00

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ